השולחן לובש לבן: מאכלים חלביים לשבועות

יום חמישי 21 במאי 2015 08:00 מאת: עכבר העיר

עוגת גבינה של רולדין, סלט אגסים וגבינה כחולה, שיפודי חלומי ועוד המון מתכונים מחכים לארוחת שבועות. מהרו להצטייד במיטב הגבינות והיכנסו למטבח


מתכוננים לשבועות. עוגת גבינה אפויה של רולדין

(צילום: דן לב)

פרסומת

טיעונים רבים הנוגעים למקור המנהג של אכילת מוצרי חלב בשבועות, מתעוררים מדי שנה. בסופו של דבר, לא משנה למה ואיך, כי מדובר באחד החגים הטעימים והאידיאליים לצמחונים. כדי לרענן את שולחן החג, נסו מתכונים יצירתיים שיהפכו את שבועות להרבה יותר שמח.  

» אירועי שבועות 2015 - המדריך המלא
» מתיקות לבנה: מתכון לעוגת גבינה מנצחת
» הופעות חגיגיות: כל הפסטיבלים בשבועות

» גם להם מגיע: מתכונים טבעוניים לשבועות
» לחגוג קצת שונה: תיקוני שבועות ברחבי הארץ

סלט אגסים וגבינה כחולה


באדיבות שף ליאון אלקלעי, טרנטינו

מצרכים:
50 גרם גבינה כחולה (גורגונזולה או דנה בלו)
3 כפות שמנת מתוקה
כף חומץ בן יין לבן
חצי כוס שמן זית משובח
מלח ופלפל שחור גרוס
ראש חסה אמריקאית (אייסברג) קרוע לפיסות
4 אגסים קלופים וחתוכים לפלחים
10 עגבניות שרי חצויות
10 טבעות בצל סגול
3 כפות גדושות של אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:
1.  מניחים את הגבינה בקערה או צלחת עמוקה ומפוררים. מוסיפים את השמנת וטורפים למשחה אחידה.
2. מוסיפים חומץ ומערבבים. תוך עבודת מטרף, מוסיפים את השמן עד לקבלת רוטב סמיך ומתבלים.
2. בקערה עמוקה מניחים את קרעי החסה ומעליהם את העגבניות, פלחי האגסים, עגבניות שרי וטבעות בצל.
3. יוצקים מעל את הרוטב בוזקים אגוזי מלך ומגישים.

סלט אגסים וגבינה כחולה - גרסת ההדפסה

» מתכוני סלטים לשבועות


סלט אגסים וגבינה כחולה של טרנטינו (צילום: יח"צ)

שקשוקה גבינות


באדיבות דוד ולדמן - מסעדת סירין

מצרכים:
100 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
60 גרם פיטריות שמפניון קצוצות
חופן עלי תרד קצוצים גס
100 גרם קוביות גבינת מצורלה וגאודה
2 ביצים
מלח ופלפל לפי טעם

אופן ההכנה:
1. מוזגים את השמנת למחבת ומכניסים את הפטריות ועלי התרד. שוברים עליהם את שתי הביצים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את האש ומצמצמים את השמנת לפי המידה הרצוי.
3. מורידים מהאש ומפזרים את קוביות הגבינה.
4. מכניסים את המחבת להקרמה בתנור הכי קרוב לגריל ובחום גבוה עד להשחמה קלה ומגישים.

שקשוקה גבינות - גרסת ההדפסה

» מתכוני לחמניות גבינה לשבועות


לכל שעות היום. שקשוקת גבינות (צילום: טל פז תקשורת)

עוגת גבינה אפויה קלאסית של רולדין


מצרכים:
תבנית עגולה בקוטר 24 משומנת בספריי שמן

לבסיס העוגה (בצק פריך):
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
1 ביצה
1 טיפה תמצית וניל
1/2 כפית גרדת קליפת תפוז

לתערובת הגבינה:
135 גרם סוכר
40 גרם קמח תפו"א
400 גרם גבינה לבנה 9%
300 גרם שמנת חמוצה
2 ביצים
2 טיפות תמצית וניל

לציפוי שמנת חמוצה:
300 גרם שמנת חמוצה
30 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מכינים את בסיס העוגה: מערבלים במערבל עם וו גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית עד שמתקבלת עיסה רכה ואוורירית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. מוסיפים את הקמח, עד לקבלת בצק.
2. מרדדים את הבצק ומניחים בתחתית התבנית.
3. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, מוציאים ומצננים.
4. מכינים את תערובת הגבינה: מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי.
5. מאטים את המהירות ומנפים פנימה קמח תפוחי אדמה.
6. חוזרים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
7. יוצקים את הגבינה על הבצק הפריך שצונן. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, מנמיכים ל-170 מעלות, אופים 20 דקות נוספות, מוציאים, ומצננים.
8. מכינים את ציפוי השמנת החמוצה: טורפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, ומורחים מעל העוגה.
9. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת ומגישים.

עוגת גבינה אפויה קלאסית של רולדין - גרסת ההדפסה

» מתכונים לעוגות גבינה מנצחות


אוורירי וחגיגי. עוגת גבינה אפויה של רולדין (צילום: דן לב)

כנאפה


באדיבות שף דוחול ספאדי, דיאנא הצעירה

מצרכים:
300 גרם אטריות כנאפה / קדאיף
100 גרם חמאה או סמנה בלאדי
250 גרם גבינת עיזים ערבית ממותקת (נטולת מלח)
 מחבת TEFAL בקוטר 32 ס"מ
 
לסירופ:
2 כוסות סוכר
כוס אחת של מים
כמה טיפות של מי זהר או מי ורדים לפי טעמכם

אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר בישול מים וסוכר על אש בינונית עד להסמכה של הסירופ, ומכבים את האש.
2. מכינים את הכנאפה: ממיסים חמאה במחבת. מפזרים את האטריות במחבת בשכבה אחידה ודקה.
3. מפזרים מעל את הגבינה בנדיבות וממשיכים לחמם על אש נמוכה. מסובבים את המחבת ללא הפסקה כדי שהאטריות ישחימו באותה מידה. ממשיכים בבישול עד להשחמה.
4. הופכים את תכולת המחבת לצלחת הגשה רחבה, מוזגים את הסירופ,  מפזרים פיסטוקים טחונים ומגישים חם. 

כנאפה של דוחול ספאדי - גרסת ההדפסה


כנאפה של דוחול ספאדי (צילום: יורם אשהיים)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(5 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5