אוכל

עדכנו אותנו




מעוגות גבינה ועד מאכלים חלביים: כל המתכונים לשבועות

יום ראשון 12 במאי 2013 08:00 מאת: עכבר העיר

עוגת גבינה של רולדין, סנדוויץ' קאדה של אביב משה, שיפודי חלומי של האחים ויותר מ-100 מתכונים לחג שבועות



מתכוננים לשבועות. עוגת גבינה אפויה של רולדין

(צילום: דן לב)

פרסומת

המקור למנהג אכילת מאכלי חלב בשבועות איננו ברור, יש האומרים כי זאת בגלל שהתורה נמשלה לחלב ודבש, יש הטוענים שזאת מאחר שבני ישראל קיבלו עליהם את חוקי הכשרות במעמד הר סיני ולא יכלו להכשיר את הבשר, יש הגורסים שהמקור הוא שחלב, שערכו בגימטריה 40, משול ל-40 הימים שבילה משה בסיני. אם כך ואם כך, מדובר באחד החגים הטעימים ביותר, וחגיגה מיוחדת לצמחונים.

» שבועות 2013 - לכל המתכונים, האירועים והפעילויות
» 
מתכונים לשבועות - לכל המתכונים לחצו כאן
» 
מתכון עוגת גבינה - לחצו כאן

עוגת גבינה אפויה קלאסית של רולדין


מצרכים:
תבנית עגולה בקוטר 24 משומנת בספריי שמן

לבסיס העוגה (בצק פריך)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
200 גרם חמאה
300 גרם קמח (2 כוסות)
1 ביצה
1 טיפה תמצית וניל
1/2 כפית גרדת קליפת תפוז

לתערובת הגבינה
135 גרם סוכר (2/3 כוס)
40 גרם קמח תפו"א (1/3 כוס)
400 גרם גבינה לבנה 9%
300 גרם שמנת חמוצה
2 ביצים
2 טיפות תמצית וניל

לציפוי שמנת חמוצה:
300 גרם שמנת חמוצה
30 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1.  מכינים את בסיס העוגה: מערבלים במערבל  עם וו גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק.
2. מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית.
3. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, מוציאים ומצננים.
4. מכינים את תערובת הגבינה לעוגה: מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי.
5. מאטים את המהירות ומנפים פנימה קמח תפוחי אדמה.
6. חוזרים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
7. יוצקים מעל הבצק הפריך שצונן. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, מנמיכים ל-170 מעלות, אופים 20 דקות נוספות, מוציאים, ומצננים.
8. מכינים את ציפוי השמנת החמוצה: טורפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, ומורחים מעל העוגה.
9. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת ומגישים.

עוגת גבינה אפויה קלאסית של רולדין - לגרסת הדפסה

»
מתכונים לשבועות - עוגות גבינה - כוס מוס עם תותים, עוגת גבינה קלאסית, עוגת גבינה ופירורים ועוד רעיונות.


אוורירי וחגיגי. עוגת גבינה אפויה של רולדין (צילום: דן לב)


שקשוקה גבינות


באדיבות דוד ולדמן- מסעדת סירין

מצרכים:
100 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
60 גרם פיטריות שמפניון קצוצות
חופן עלי תרד קצוצים גס
100 גרם קוביות גבינת מצורלה וגאודה
2 ביצים
מלח ופלפל לפי טעם

אופן ההכנה:
1. מוזגים את השמנת למחבת ומכניסים את הפטריות ועלי התרד. שוברים עליהם את שתי הביצים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את האש ומצמצמים את השמנת לפי המידה הרצוי.
3. מורידים מהאש ומפזרים את קוביות הגבינה.
4. מכניסים את המחבת להקרמה בתנור הכי קרוב לגריל ובחום גבוה עד להשחמה קלה ומגישים.

שקשוקה גבינות - לגרסת הדפסה

»
מתכונים לשבועות - מאפים ופשטידות - מאפינס עגבניות ובזיליקום, קלצונה פטריות, פיצה מוצרלה סיציליאנית ועוד אפשרויות.


לכל שעות היום. שקשוקת גבינות (צילום: טל פז תקשורת)

כנאפה
באדיבות שף דוחול ספאדי, דיאנא הצעירה

מצרכים:
300 גרם אטריות כנאפה / קדאיף
100 גרם חמאה או סמנה בלאדי
250 גרם גבינת עיזים ערבית ממותקת (נטולת מלח)
 מחבת TEFAL בקוטר 32 ס"מ
 
לסירופ:
2 כוסות סוכר
כוס אחת של מים
כמה טיפות של מי זהר או מי ורדים לפי טעמכם

אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר בישול מים וסוכר על אש בינונית עד להסמכה של הסירופ, ומכבים את האש.
2. מכינים את הכנאפה: ממיסים חמאה במחבת. מפזרים את האטריות במחבת בשכבה אחידה ודקה.
3. מפזרים מעל את הגבינה בנדיבות וממשיכים לחמם על אש נמוכה. מסובבים את המחבת ללא הפסקה כדי שהאטריות ישחימו באותה מידה. ממשיכים בבישול עד להשחמה.
4. הופכים את תכולת המחבת לצלחת הגשה רחבה, מוזגים את הסירופ,  מפזרים פיסטוקים טחונים ומגישים חם. 

כנאפה של דוחול ספאדי - לגרסת הדפסה

»
מתכונים לשבועות - קינוחים חלביים - טארט ריקוטה ותאנים, פנקוטה, קרם ברולה ועוד רעיונות.


כנאפה של דוחול ספאדי (צילום: יורם אשהיים)


סלט אגסים וגבינה כחולה
באדיבות שף ליאון אלקלעי, טרנטינו

מצרכים:
50 גר' גבינה כחולה (גורגונזולה או דנה בלו)
3 כפות שמנת מתוקה
כף חומץ בן יין לבן
חצי כוס שמן זית משובח
מלח ופלפל שחור גרוס
ראש חסה אמריקאית (אייסברג) קרוע לפיסות
4 אגסים קלופים וחתוכים לפלחים
10 עגבניות שרי חצויות
10 טבעות בצל סגול
3 כפות גדושות של אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:
1. מניחים את הגבינה בקערה או צלחת עמוקה ומפוררים. מוסיפים את השמנת וטורפים למשחה אחידה.
2. מוסיפים חומץ ומערבבים. תוך עבודת מטרף, מוסיפים את השמן עד לקבלת רוטב סמיך ומתבלים.
2. בקערה עמוקה מניחים את קרעי החסה ומעליהם את העגבניות, פלחי האגסים, עגבניות שרי וטבעות בצל.
3. יוצקים מעל את הרוטב בוזקים אגוזי מלך ומגישים.

סלט אגסים וגבינה כחולה - לגרסת הדפסה

»
מתכונים לשבועות -  סלטים חלביים - סלט קולסלואו קצ'קבל, סלט פסטה צבעוני, סלט חלומי ועוד שילובים


סלט אגסים וגבינה כחולה של טרנטינו (צילום: יח"צ)





תגיות: אביב משה, האחים, טרנטינו, ליאון אלקלעי, מסעדת דיאנא החדשה, מתכונים לשבועות, רולדין, שבועות 2012

(5 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5