אוכל

עדכנו אותנו




ראש פינה: איפה אוכלים ומה שותים?

יום חמישי 03 בדצמבר 2009 00:58 מאת: עכבר העיר

פרט לנוף יפה חשוב גם למלא את הבטן מכל טוב: קבלו את המדריך למסעדות ולברים שיש לראש פינה להציע



אחוזת שולמית

(צילום: יח"צ)

פרסומת


אחוזת שולמית


לאיכות ולאווירה הנינוחה תורמים הנוף המרהיב הנשקף מבעד לחלונות הזכוכית, המוזיקה הקלאסית ברקע וקירות האבן של המבנה, שמקורו בשנות ה־30 של המאה ה־20. המסעדה הוותיקה מתמחה בבשרים ודגים מעושנים, אך יש גם מנות נוספות, לרבות צמחוניות. לילדים מציעה המסעדה מנות מיוחדות.

פתוח:
כל השבוע 1:30-9:30.
» אחוזת שולמית, דוד שו''ב 1. טל' 6931485־04, 6931494־04.

אינדיגו


מסעדה חלבית כשרה המתמחה בדגים מהדן, בפסטות ובמרקים חמים, ומארחת מדי שישי בצהריים את הפרלמנטים הקבועים של ראש פינה.
מנות הדגל הן פונדו גבינות שוויצרי, תאנים ממולאות גבינות עזים ברוטב פירות יער ופטריות ענק ממולאות גבינות עזים. ארוחות הבוקר ידועות בעשירותן ובמיצים הטבעיים הנסחטים במקום. בשישי בצהריים יש דג מרוקאי חריף.

פתוח: א'-ה' 23:00-8:30, ו' 15:00-8:30.
» אינדיגו, בכניסה לראש פינה העתיקה. טל' 6935888־04.

בבית של רפא


שמה של המסעדה הוותיקה יצא למרחוק בשל שני דברים: תבשילי הקדירה הידועים והמרפסת היפהפייה, הצופה אל גן הברון ואל נוף שאין שני לו. הבניין ששוכן באתר השחזור היה ביתו של חוקר המלריה פרופסור מר. כמצופה, התקרות קמורות והקירות מאבן. הקדירות המהבילות מומלצות בעיקר בחורף, אבל גם בשאר העונות האווירה חמימה ונעימה.

פתוח: כל השבוע 23:00-12:30.
ארוחות עסקיות: א'-ה' 17:30-12:30.
» בבית של רפא, אתר השחזור, הרחוב העליון, בית פרופסור מר. טל' 6936192־04.


מסעדת בבית של רפא (צילום: יח"צ)

ג'וליאן


בקומה השנייה של בניין ששימש נקודת גבול בין השלטון הבריטי לצרפתי לפני יותר מ־100 שנה נמצאת מסעדת ג'וליאן המגישה מנות איכותיות בהשפעה צרפתית ואסייתית, פרי יצירתם של השפים יובל חירותי וליאור חיניץ. בלילה הופכת המסעדה לבר תוסס המגיש יותר מ־50 סוגי וויסקי, בירות מהחבית, תפריט יינות עשיר וקוקטיילים ייחודיים.

פתוח: כל השבוע 12:00 עד לקוח אחרון.
» ג'וליאן, דרך הגליל 46 (מול המשטרה), בית המכס הישן, קומה ב' [הכניסה מאחור, במעלה המדרגות). טל' 6930207־04.

גינת המטבח


כאן תמצאו את ארוחת הבוקר הכי חיננית בראש פינה. אמירה, מרק ובני ביתם מפעילים בחצר מאפייה בצד פינת חי וגן ירק. ביום שישי הופך חדר המבואה של הבית לחנות קטנה ומטריפה ובה מיני מאפה - חלות, לחמים (תבלינים, פשתן, שיפון ועוד), קרואסונים, קרקרים וגם גבינות עזים, שמן זית וזיתים.
כל אלה ועוד מככבים בארוחת הבוקר, המוגשת תחת עץ התות שבקדמת הבית.

» גינת המטבח, טל' 6936263־04, 4222405־054. בתיאום מראש.

ג'עוני


קרוב לסינמטק וכחלק מאותו מבנה ששימש לפני יותר מ־100 שנה בית חרושת למשי, שוכנת אחת מנקודות הציון של ראש פינה - מסעדת ג'עוני. אווירה נעימה, בפנים חמים ונעים ובחוץ קריר ומוצל ויש מבחר גדול של מנות, החל בארוחות בוקר, עבור בפסטות וסלטים וכלה במנות בשריות. מומלץ באהבה.

פתוח: כל השבוע 1:00-9:00.
» ג'עוני, דוד שו''ב 30. טל' 6931881־04.

דאלי


כפי שאפשר לנחש, ציורי ענק של סלבדור דאלי מעטרים את קירות המקום, שמציע מאפים, סלטים, כריכים ומנות עיקריות בשריות בצהריים, מחירים אטרקטיביים ושירות נעים. כריך הרוסטביף הוא חביב הקהל (42 שקל, מוגש עם סלט ירוק).

פתוח: א'-ד' 8:00-חצות, ה'-שבת
» דאלי, 3:00-8:00. סנטר הגליל. טל' 6801886־04.

דוריס קצבים
דוריס, הפרה החיננית שמככבת בלוגו של דוריס קצבים, קרויה על שמו של דורי, אחד הבעלים. מסעדת דוריס היא למעשה אטליז וגן עדן לקרניבורים - מקרר עם חלון רחב ידיים מקדם את הבאים מיד בכניסה ובו מוצגים נתחי בשר עבים, אדומים ומפתים, ואם רוצים אפשר לקבל הסבר מפי איש צוות סבלני. כל הבשר מגיע מרמת הגולן ומיושן בתלייה במשך 25-21 יום, ללא שימוש בוואקום, עשוי עם מלח ופלפל בלבד ומוגש נטול רוטב, כדי לא לבלבל את הטעמים. מקורו של מבחר היינות הגדול בצומת עמיעד וצפונה: יינות רמת הגולן ועוד יקבי בוטיק מקומיים. גם מבחר הבירות מכובד, ועם לילה הופך המקום לבר־מסעדה.

פתוח: ב'-שבת, האטליז מ־10:00, המסעדה מ־12:00 עד לקוח אחרון.
» דוריס קצבים, כביש הגישה לראש פינה, מאחורי תחנת הדלק. טל' 6801313־04.


דוריס קצבים - ראש פינה (צילום: ירון קמינסקי)

דיוינו


קפה ביסטרו בר שנבנה על חורבותיה של מסעדת דרכים מתקופת ההגנה, אשר שימשה אז נקודת פעילות מחתרתית להברחת עולים יהודים לארץ ישראל. בתפריט: מבחר דגים, טאפאס ובר אלכוהול עשיר. למי שמעוניין להיזרק יש פינת זולה בצד האחורי של המסעדה ובה פוטונים, שולחנות עץ נמוכים, תקרת במבוק וצמחייה ענפה.

פתוח: כל השבוע 8:00 עד לקוח אחרון.
» דיוינו, תחנת הדלק פז. טל' 6930808־04.

האחים בלוז


פאב ובר יין בתוך מתחם הצימרים של וילה תהילה, בין פלגי המים ומבני האבן. ארוחות בוקר כפריות עשירות תוצרת בית מוגשות בכל יום בשעות הבוקר בחדר אוכל פנורמי שצופה אל העמק.

פתוח: בסופי שבוע בלבד.
» האחים בלוז, וילה תהילה, החלוצים 7. טל' 6937788־04.

הבאר מעדנים


איחוד בין פאב הבאר המיתולוגי ובין חנות מעדנים מתוצרת מקומית הביא לפתיחתו של בר־קפה שהוא גם מפעל ביתי לייצור משקאות ולפיתוח מעדנים, בניהולם של בני הזוג סיגל וענבר שפט. מי שלא מסתפק בקפה או באלכוהול מוזמן לברר על סדנאות הבישול המתקיימות כאן או להעשיר את המטבח בלימונצ'לו, ממרח אגסים ביין, ממרח פלפלים ועוד. בימים חמישי ושישי אפשר לקנות מוצרים גם בדוכן הסמוך לאתר השחזור.
אפשר גם לתאם מראש עם ענבר פתיחה בקלפים צורניים ונומרולוגיים בפינת הקלפים בבאר.

פתוח: א'-ו' 17:00-8:00.
» הבאר מעדנים, אזור התעשייה צחר, מול הכניסה לראש פינה. טל' 6930340־04.

חומוס אוסול


את רוב מרכיבי המנה ישימו לכם בפיתה אנשי הצוות הצעיר והמשועשע, ואתם תוכלו לתת את הטאץ' הסופי בטחינה ובחריף. גם הלבנה מצוינת ועדינה, וחובבי הז'אנר ייהנו מהפול ומהסביח.

פתוח: א'-ה'20:00-9:00 .
» חומוס אוסול, הכביש הראשי, טל' 6800838־04.

טעמים
מסעדה מזרחית ובה דגים, פסטות, סלטים ובשרים על האש. מומלץ: פג'ואדה - תבשיל שעועית אדומה עם בשל עגל על מצע אורז.

פתוח: כל השבוע 12:00 עד לקוח אחרון.
» טעמים, כביש ראש פינה־צפת, 100 מטר דרומית לכיכר. טל' 6938026־04

מויה


לאונג' בר עם 80 מקומות ישיבה על הבר המעוצב בסגנון הייטקי. תפריט האלכוהול מגוון והמטבח מתמחה בבשר ומגיש סלטים חמים וקרים, סטייקים וטורטיות. מכירים וודקה קרנבריז? כאן הם קוראים לזה "קוקטייל פלרטוט".

פתוח: כל השבוע 20:00 עד לקוח אחרון.
» מויה, הכביש הישן (דרך הגליל). טל' 6930771־04.

מוסקט


מסעדת מוסקט שוכנת באתר היוקרתי של מצפה הימים. כל חומרי הגלם מגיעים מהגליל ולכן אין בתפריט פירות ים, והדגים כולם מהכנרת. הירקות, הפירות ועשבי התיבול האורגניים מגיעים מגינת המלון. העלויות בהתאם, אך מחירי תפריט הצהריים - ששומר על הרמה אבל מצמצם את הבחירה - נמוכים יותר. אורחי המלון יכולים להמיר את אחת הארוחות בארוחה של מוסקט בתוספת תשלום צנועה יחסית. מי שמתכוון לשבת במרפסת, שלא ישכח להביא סוודר.

פתוח: כל השבוע 13:00-חצות.
» מוסקט, מצפה הימים, על כביש ראש פינה־צפת. טל' 6994523־04.


מסעדת מוסקט (צילום: יח"צ)

מיטבליM


מסעדת שף המתמחה בבשר ובדגים ממטבחם של השפים יניב ונטע חדד, זוג נשוי שמביא באהבה מנות גדולות ועשירות המוגשות בהקפדה ובעיצוב מקורי.
הצמחוניים יכולים ליהנות ממבחר של דגים על הגריל או בתנור וממנות האנטיפסטי או החציל בטחינה ברוטב עגבניות פיקנטי. לאוכלי הבשר, לעומת זאת, מומלץ סטייק הבית בתוספת כבד אווז עסיסי. מתברר, אגב, שיש כמה מכורים כבדים למנת הפרגיות בסילאן.

פתוח: א'-ה' 12:00-חצות, ו' סגור, שבת: מצאת השבת עד לקוח אחרון.
» מיטבליM, כביש ראשי ראש פינה, דרך הגליל. טל' 6860107־04.

מקרוני & גריל מרשת עמבורגר


בסנטר הגליל התמקם סניף חביב ורחב ידיים של רשת עמבורגר המציע תפריט עשיר. ההמבורגרים אכן טובים ומוגשים לשולחן עם קטשופ, חרדל ושאר רטבים, ויש גם סטייקים ופסטות. המחירים נוחים, הקינוחים של באטריס והשירותים יפים במיוחד.

פתוח: כל השבוע 2:00-11:00.
ארוחות עסקיות: א'-ה' 17:00-12:00.
» מקרוני & גריל מרשת עמבורגר, סנטר הגליל. טל' 6801592־04.

סינמטק ראש פינה
מרכז התרבות והקולנוע של הגליל, אשר מלבד הקרנות סרטים מתקיימים בו גם קורסים, סדרות והרצאות בענייני קולנוע, מרתונים של סרטים מז'אנרים שונים וימי עיון. חלק נכבד מאירועי הפסטיבל מתקיים כאן.

» סינמטק ראש פינה, דוד שו"ב, טל' 6801453־04.

פינה בראש - שירי ביסטרו


נילי, אמה של שירי פרידמן, משכירה חדרים בבית הצמוד, ושאר השטח, ובייחוד החצר הרחבה, מוקדש לביסטרו־בית קפה. במשך שנים סיפקה שירי את ארוחות הבוקר לרבים מהצימרים באזור, ועל כך תהילתה. כשנגמר הבוקר (12:30) עוברים לתפריט ערב שמציע סלטים, כריכים ומנות ראשונות ועיקריות, ובהן פסטות, בשרים ודגים.

פתוח: כל השבוע 22:30-8:00.
» פינה בראש, החלוצים 8. טל' 6936582־04, 6937028־04.


פינה בראש (צילום: ירון קמינסקי)

פינת אוכל


המבנה ששימש בתקופת הבריטים בית מכס הוא היום מסעדה בשרית כשרה, מהיחידות בראש פינה. האוכל ביתי וטעים ומתמזג עם השירות האדיב של אדיר ומיקי, המנהלים יחד את המסעדה העממית. נסו את קדירת הבשר, ואל תוותרו על החצילים בטחינה.

פתוח: א'-ה' 20:00-10:00, ו' 15:00-9:00. ביום ה' ובזמן הפסטיבל 21:00-9:30.
» פינת אוכל, הכביש הראשי. טל' 6936222־04.

פאנתניאה


חנות ובר יין בבעלותו של אופיר ממן, דור שביעי בראש פינה ובעל ידע וניסיון בתחום מכירות יין. על הבר אפשר לשתות ולאכול פלטת נקניקים או גבינות, ובחנות נערכות סדנאות יין, הרצאות וערבי טעימות.

פתוח: א'-ה' 23:00-12:00, ו' 9:00 עד כניסת השבת.
» פאנתניאה, דוד שו"ב 36. טל' 6623355־077.

רנה


בית קפה עם מרפסת רחבה הצופה אל הכביש הישן. בערב המקום הופך לבר ולמקום מפגש של כל צעירי הגליל. סלטים, סנדוויצ'ים וארוחות בוקר – הכל חלבי (בלי תעודה).

פתוח: כל השבוע 2:00-9:00.
» רנה, הכביש הישן (דרך הגליל). טל' 6860834־04.

שווארמה איסטנבול


גאוות המקום היא השווארמה, אבל יש גם מבחר בשרים על האש. כשר.

פתוח: א'-ה' 22:00-10:30, ו' 16:00-10:00, שבת 18:00-חצות.
» שווארמה איסטנבול, סנטר הגליל. טל' 6934993־04.

רומא טוקיו


ההתלבטות בין אוכל יפני לאיטלקי מגיעה לשיאה כשנכנסים לרומא טוקיו. מצד ימין נמצא האזור האיטלקי, מעוצב בסגנון שנות ה־50 ובצבעים אדום וצהוב, ומשמאל, בקווים נקיים של שחור ולבן, האזור היפני. כאן תמצאו שני תפריטים משני עולמות תחת קורת גג אחת. בחצר המסעדה נמצא תנור עישון ששייך למטבח האיטלקי, המציע בשרים מעושנים, דגים ונקניקיות. בחלק היפני, מלבד הסושי, נמצא מבחר עשיר של שתייה חריפה יפנית - מצ'ויה ועד מבחר של בירות יפניות.

פתוח: כל השבוע 12:00 עד לקוח אחרון.
» רומא טוקיו, דרך הגליל, בין בית אבנית לתחנת הדלק פז. טל' 6936016־04.

שוקולטה


מי שמגיע עם חשק לאכול מטעמי שוקולד איכותיים חייב לבקר בשוקולטה - בית קפה שמגיש מנות על בסיס שוקולד. חוץ מזה, תוכלו ליהנות מארוחות בוקר, סלטים, כריכים, קישים ועוד. מדי פעם מתקיימות במקום הופעות חיות. כשר.

פתוח: כל השבוע 23:00-9:00.
» שוקולטה, אתר השחזור. טל' 6860219־04.

משלוחים

אצל כרמלה


אופציה נעימה וטעימה לארוחת בוקר גלילית מפנקת היא ארוחת הבוקר של כרמלה שמגיעה עד לפתח הצימר. כרמלה, שהיתה בעלת מסעדה בראש פינה, מגישה ארוחת בוקר הכוללת מאפי בוקר מגוונים ולחמים ממחמצת שאור, חמישה סוגי גבינה, זיתים, ריבות תוצרת בית וכמובן שתייה קרה.
הארוחות מוגשות בכלי קרמיקה מיוחדים והתפריט משתנה בהתאם למצב הרוח הקולינרי ששורה על כרמלה בבוקר הארוחה.

מחיר לארוחה: 100 שקל.
» אצל כרמלה, טל' להזמנות 2478375־052.

פיצה שלי


פיצרייה מקומית המציעה משלוחים של מבחר פיצות ופסטות משש בערב. כשר.

פתוח: א'-ה' 15:00-12:00, 23:30-16:00,
שבת 18:00-חצות.
» פיצה שלי, דוד שו"ב 57. טל' 6800098־04.

קרן השפע


ירון וקרן גור החליטו לצאת מהקונספט הידוע שנקרא ארוחת בוקר גלילית -
לא עוד פיתות ולבנה. מעכשיו ארוחת בוקר איכותית שנפתחת עם כוס שמפניה ופירות יער. הארוחה, המגיעה בהזמנה לצימרים באזור, כוללת בין השאר שלושה סוגי לחמניות, סיידר חם או קר וריבות תוצרת בית. הסועדים יכולים לבחור כתוספת צלחת דגים כבושים או יוגורט עם פירות טריים וגרנולה.
מלבד ארוחות הבוקר אפשר להזמין מירון וקרן ארוחת ערב גדולה ומושקעת, ועל המנות האחרונות מופקדת רחלי, בוגרת מתוקה, המאפייה התל אביבית האהובה.

» קרן השפע, טל' להזמנות 2283499־050. 

התאנה המעופפת


איילת בורנשטיין ובת שבע לעפקו פתחו השנה קונדיטוריה ומפעל קטן ואיכותי המייצר אוכל צמחוני וטבעוני. המקום כשר למהדרין ומציע מגוון עשיר של אוכל לקחת הביתה: מבחר סלטי דגנים, פשטידות ודגים, לחמים, קישים, עוגות, מיני מאפים מתוקים ומלוחים.
החלוקה בין השתיים ברורה: לעפקו אחראית על הבישול ובורנשטיין על האפייה. לעפקו הגיעה לראש פינה מבית שמש, שם התמחתה בבישול בביתה לפי הזמנה ללקוחות. בורנשטיין, קונדיטורית ראש פינאית, נהגה לאפות גם היא בביתה ולמכור את תוצרותיה באופן פרטי או בירידים באזור. הן הכירו בקורס יזמות עסקית, ולאחר שגילו את אהבתן המשותפת למטבח שכרו בית אבן והחלו לפתח את הקונספט שמאחורי התאנה המעופפת - פאסט פוד מהיר ואיכותי.
מי שמעוניין לצאת לפיקניק בסביבה מוזמן להצטייד כאן ב"ארוחה בסלסילה" - סלסילות פיקניק עם סושי טבעוני וצמחוני. אפשר גם להזמין ארוחת בוקר/צהריים/ערב לצימר.

פתוח: א'-ו' 16:00-8:30.
» התאנה המעופפת. הכלנית 36, שכונת פני גולן. טל' 7970177־077.

מיט בר


מסעדת בשרים כשרה ומהירה שנפתחה בקיץ האחרון בבית אבנית מציעה ללקוחותיה מבחר בשרים על האש בתוספת סלטים, פיתות, צ'יפס וכל מה שהולך טוב עם נתח עסיסי. אפשר לבחור בין מרפסת שמש מרווחת ובין שולחנות ישיבה בפנים.

פתוח: א'-ה' 22:00-11:00.
» מיט בר, בית אבנית. טל' 6931126־04.

טנג'רין


בכל שנה נפתח (ולפעמים גם נסגר) בר ראש פינאי אותנטי. השנה הגיע תורו של טנג'רין - בר שפתוח משעות הצהריים ומארח הופעות חיות בשעות הערב. טנג'רין נפתח במבנה בן 150 שנה ששימש בעבר כאורוות הסוסים של הברון רוטשילד. מי שאחראי לשיפוץ המקום, לפתיחתו ולווייב הרגוע הוא גל הררי, נגר במקצועו, שהחליט שלראש פינה מגיע "בר רגוע עם מוזיקה טובה ואוכל טוב".
בשעות הצהריים מגישים כאן מגוון מרקים ובערב יש תפריט בר שבו מוגשים בין השאר טוסטים, כריך סינטה מעושן וחזה אווז. בר האלכוהול עשיר ומהחבית נמזגות גולדסטאר והיינקן. פעם בשבוע מקרינים כאן סרטי קאלט (ויש אפילו פופקורן) ובשאר ימות השבוע סביר להניח שתמצאו כאן הופעת ג'ז, בלוז, פאנק וגם רוק.

פתוח: כל השבוע, 2:00-12:00.
» טנג'רין, אתר השחזור, ראש פינה העתיקה. טל' 4776361־054.

חאן ראש פינה


מרכז הקניות חאן ראש פינה נפתח באחרונה בצומת ראש פינה, ובמרכזו מזרקה שיוצרת מופע משולב של מים ואורות (מי אמר דיזנגוף סנטר ולא קיבל?). הוא מעוצב בסגנון המדמה חאן עתיק משוחזר בשילוב אלמנטים מודרניים, ובין השאר פועלים בו העסקים קסטרו, נייקי, צומת ספרים, הפנינג, קפה קפה, קרייזי ליין, לוצ'י, TNT, נעלי נמרוד, הוניגמן ובודי שופ.

פתוח: כל השבוע.
» חאן ראש פינה, הצטלבות דרך הגליל ורחוב גיא אוני.




תגיות: אחוזת שולמית, אצל כרמלה, בבית של רפא, בית קפה רנה, בית קפה שוקולטה, בר האחים בלוז, בר טנג'רין, בר מויה, גינת המטבח, ג'עוני, דוריס קצבים - ראש פינה, התאנה המעופפת, חאן ראש פינה, חומוס אוסול, מיט בר - ראש פינה, מיטבליM, מסעדות בראש פינה, מסעדת ג'וליאן, מסעדת דיוינו, מסעדת טעמים, מסעדת מוסקט, מסעדת עמבורגר, מסעדת פאנתניאה, מסעדת פינת אוכל, סינמטק ראש פינה, פינה בראש, פיצה שלי, פסטיבל ראש פינה, קפה אינדיגו, קפה דאלי, קרן השפע, שווארמה איסטנבול

(2 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • שרון 16/01/2012 22:34:23

  • לירון 10/06/2011 21:51:21

  • המלצה ממקומית 10/12/2009 14:50:19

  • חן 09/12/2009 21:29:25