מתכונים ליום כיפור: כך תשברו את הצום

יום שבת 04 באוקטובר 2014 00:58 מאת: עכבר העיר

עוגיות מרוקאיות ומרק עוף: מתכונים בייתים וקלים שמכינים מראש ואוכלים כשהצום נשבר ורק מתחשק להכניס משהו טעים לפה 


מתחילים לאט. עוגיות יו-יו

(צילום: בועז לביא)

פרסומת

בצאת יום כיפור הרעש מתחיל לחזור אל הרחובות והקפה ושאר המתוקים נמצאים כבר ממש מעבר לפינה. כמו בכל שנה, גם הפעם מוכרחים לקחת את העניינים לאט עם מאכלים שיחממו את הבטן ויבטיחו שהחזרה לשגרה תהיה טעימה במיוחד.

» עוגיות לשבירת הצום

מרק עוף


באדיבות מסעדת סנדר 

מצרכים ל-6 מנות:
עוף שלם מחולק
חצי קילו עצמות בקר
2 גזרים
2 בצלים
1 תפוח אדמה
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
צרור עלי סלרי
1 שורש
כף אבקת מרק עוף
מלח לפי הטעם.

אופן ההכנה:
1. מבשלים את העוף והעצמות בתוך סיר עם מים עד למצב רתיחה.
2. בסיום ההרתחה מוציאים את התכולה ושופכים את המים. מוסיפים מים חדשים, מכניסים את העוף והעצמות ומניחים שוב על האש.
3. כעבור חצי שעה מוסיפים את שאר המרכיבים (אחרי שניקינו וקצצנו אותם לפי בחירה) וממשיכים לבשל כ-45 ד'.
4. מסננים את המרק, וממשיכים לצמצם על אש נמוכה למשך עוד חצי שעה.

» מרק עוף - להדפסת המתכון


מרק עוף (צילום אילוסטרציה: dreamstime)

עוגיות חמאה וגבינה עם קינמון


באדיבות שף ברק חורש, טרה

מצרכים:
5 כפות סוכר
250 גרם חמאה של טרה
3 כוסות קמח
1 גביע גבינה לבנה 3% של טרה
1 כף תמצית ווניל 
1 כפית קינמון טחון
3/4 כוס אבקת סוכר

אופן הכנה:
1. מערבבים במיקסר את החמאה והסוכר, מוסיפים את הגבינה, תמצית הווניל, הקמח והקינמון וממשיכים לערבב עד קבלת בצק אחיד ורך.
2. יוצרים עם הידיים כדורי בצק קטנים (בגודל של כדור פינג פונג) ומסדרים אותם על תבנית עם נייר אפייה.
3. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך 17 דקות.
4. לאחר ההוצאה מהתנור מפזרים על העוגיות אבקת סוכר בעזרת מסננת ומגישים.

המלצת השף: להוסיף 2 כפות שומשום לבן לתערובת.

» עוגיות חמאה וגבינה עם קינמון - להדפסת המתכון


קל ומתוק. עוגיות חמאה וגבינה עם קינמון (צילום: שי אפגין)

עוגיות יו-יו 


באדיבות אבי לוי, מסעדת המוציא

מצרכים:

לבצק:
5  ביצים
1/2 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
3/4 כוס שמן
5 כוסות (750 גרם) קמח

לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט

למילוי:
150 גרם שקדים קלופים
2  כפות סוכר
50 גרם חמאה
1 כף תמצית שקדים
1/2 כף מי ורדים
שמן לטיגון עמוק

לציפוי:
1 חבילת קוקוס

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבלים את הביצים במערבל עם וו לישה במשך שתי דקות. מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה והשמן ולשים במשך שבע דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לעבד עד קבלת בצק אחיד ודביק. מניחים בצד במשך שעה ולאחר מכן יוצרים כדורים מהבצק.
3. מכינים את הסירופ: מבשלים את המים והסוכר על אש נמוכה במשך כ-45 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.
4. מכינים את המילוי: מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה. מניחים בצד כ- 1/4 מכמות התערובת להגשה עם המנה.
5. משטחים מעט את כדורי הבצק, ממלאים במילוי וסוגרים היטב. 
6.  מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד הזהבה. טובלים את העוגיות בסירופ הסוכר ומצפים מיד בקוקוס. מניחים את העוגיות בקערה או על גבי מגש ומזלפים לצדן ממילוי קרם השקדים.

» עוגיות יו-יו  - להדפסת המתכון


אוכלים אחת וחושבים על הבאה. עוגיות יויו (צילום: בועז לביא)

מתכונים נוספים לשבירת הצום:
אינגליש קייק פירות יבשים
בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון
לחם דגנים ופירות יבשים
מאפה אגוזים ופירות יבשים
עוגת דבש קלאסית
מאפינס דבש 
עוגת דבש, צימוקים ואגוזים
עוגת דבש עשירה
עוגת דבש ביתית
עוגת דבש קלאסית
עוגיות דבש נגיעות


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(7 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5