מתכונים ליום כיפור: כך תשברו את הצום

יום רביעי 23 בספטמבר 2015 00:58 מאת: עכבר העיר

עוגיות מרוקאיות ומרק עוף - מתכונים ביתיים וקלים שמכינים מראש ומתאפקים לא לאכול עד צאת הצום. ככה חוזרים לשגרה


מתחילים לאט. עוגיות יו-יו

(צילום: בועז לביא)

פרסומת

בצאת יום כיפור כשהרעש חוזר לאט לאט לרחובות, ניחוחות נעימים של אוכל וקפה מתחילים להציף את הבית. לפני שחוש הריח יתעתע בכם, זכרו לקחת את העניינים בסבלנות, עם מאכלים שיחממו את הבטן ויבטיחו שהחזרה לשגרה תהיה טעימה במיוחד.

» מתכוני עוגיות לצאת הצום
» מתכונים לארוחה מפסקת
» מה קורה בבתי הכנסת בעיר?
» תולעת ספרים: רשימה ליום כיפור
» לא צמים? טרילוגיות שכדאי להשלים

מרק עוף


באדיבות מסעדת סנדר 

מצרכים ל-6 מנות:
1 עוף שלם מחולק
חצי קילו עצמות בקר
2 גזרים
2 בצלים
1 תפוח אדמה
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
צרור עלי סלרי
1 שורש
כף אבקת מרק עוף
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מבשלים את העוף והעצמות בסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
2. בסיום ההרתחה מסננים את המים ומשאירים את העוף והעצמות בסיר. מוסיפים מים חדשים ומחזירים לאש.
3. כעבור חצי שעה מוסיפים את שאר המרכיבים, וממשיכים לבשל כ-45 דקות.
4. מסננים את המרק, וממשיכים לצמצם על אש נמוכה למשך עוד חצי שעה.

» מרק עוף - להדפסת המתכון


מרק עוף (צילום אילוסטרציה: dreamstime)

עוגיות חמאה וגבינה עם קינמון


באדיבות שף ברק חורש, טרה

מצרכים:
5 כפות סוכר
250 גרם חמאה של טרה
3 כוסות קמח
1 גביע גבינה לבנה 3% של טרה
1 כף תמצית ווניל 
1 כפית קינמון טחון
3/4 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר את החמאה והסוכר, מוסיפים את הגבינה, תמצית הווניל, הקמח והקינמון וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד ורך.
2. יוצרים עם הידיים כדורי בצק קטנים בגודל של כדור פינג פונג, ומסדרים אותם על תבנית מרופדת נייר אפייה.
3. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 17 דקות.
4. מוציאים מהתנור, מפזרים על העוגיות אבקת סוכר ומגישים.

» עוגיות חמאה וגבינה עם קינמון - להדפסת המתכון


קל ומתוק. עוגיות חמאה וגבינה עם קינמון (צילום: שי אפגין)

עוגיות יו-יו 


באדיבות אבי לוי, מסעדת המוציא

מצרכים:

לבצק:
5  ביצים
1/2 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
3/4 כוס שמן
5 כוסות (750 גרם) קמח

לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט

למילוי:
150 גרם שקדים קלופים
2  כפות סוכר
50 גרם חמאה
1 כף תמצית שקדים
1/2 כף מי ורדים
שמן לטיגון עמוק

לציפוי:
1 חבילת קוקוס

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבלים את הביצים במיקסר עם וו לישה במשך שתי דקות. מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה והשמן ולשים במשך שבע דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד ודביק. מניחים בצד למשך שעה ולאחר מכן יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
3. מכינים את הסירופ: מבשלים את המים והסוכר על אש נמוכה במשך כ-45 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.
4. מכינים את המילוי: מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה. מניחים בצד כ- 1/4 מכמות התערובת להגשה עם המנה.
5. משטחים מעט את כדורי הבצק, ממלאים במילוי וסוגרים היטב. 
6.  מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד הזהבה. טובלים את העוגיות בסירופ הסוכר ומצפים מיד בקוקוס. מניחים את העוגיות בקערה או על גבי מגש ומזלפים לצדן ממילוי קרם השקדים.

» עוגיות יו-יו  - להדפסת המתכון


אוכלים אחת וחושבים על הבאה. עוגיות יויו (צילום: בועז לביא)

מתכונים נוספים לשבירת הצום:
אינגליש קייק פירות יבשים
בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון
לחם דגנים ופירות יבשים
מאפה אגוזים ופירות יבשים
עוגת דבש קלאסית
מאפינס דבש 
עוגת דבש, צימוקים ואגוזים
עוגת דבש עשירה
עוגת דבש ביתית
עוגת דבש קלאסית


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(7 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5