אוכל

עדכנו אותנו




שנה מתוקה: קינוחים לראש השנה

יום רביעי 21 באוגוסט 2013 00:05 מאת: עכבר העיר

מוס גבינה, דבש ורימונים, פאי תפוחים ודבש או גביעי מעדן רימונים ושמנת. מתכוני קינוחים לכבוד ראש השנה



גביעי מעדן רימונים ושמנת

(צילום: אלירן אביטל)

פרסומת

לקראת השנה החדשה ותקופת החגים הבאים עלינו לטובה, קיבצנו עבורכם מבחר מתכונים לראש השנה, ואיתם קינוחים מתוקים במיוחד. 

» ראש השנה 2013 - לכל הפרטים והאירועים

» מתכונים לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מרקים
» מתכונים לראש השנה - מנות ראשונות
» מנות עוף לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מנות בשריות

פאי תפוחים ודבש


באדיבות שמרית גולדברג, שפית הבית של ניופאן גורמה

חומרים לבצק:
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
80 גר' אבקת סוכר
20 גר' סוכר
1 ביצה
קורט מלח
גרידת לימון

להברשה:
2 כפות ריבת משמש חלקה

למלית:
3 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות
20 גר' חמאה
3 כפות דבש

למניפת התפוחים:
4 תפוחים ירוקים
3 כפות סוכר
1/4 כפית קינמון

להברשה:
4 כפות ריבת משמש חלקה 
 
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר חמאה, סוכר, אבקת סוכר, גרידת לימון וביצה, מעבדים בעזרת וו בצורת גיטרה.
2. כאשר מתקבלת תערובת קרמית מוסיפים קמח ומלח ומערבבים כדקה. שומרים את הבצק במקרר כחצי שעה.
3. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך ומעבירים לתבנית פאי משומנת.
4. מהדקים את הבצק לדפנות התבנית על מנת לקבל עובי אחיד של הבצק. מכסים בנייר כסף ומניחים שעועית יבשה כמשקולת ואופים אפייה כרבע שעה.
5. מוציאים מהתנור, מסירים את הנייר ומברישים את הבצק בשתי כפות ריבת משמש המומסת במיקרו.
6. מכינים את המלית: מחממים במחבת את החמאה עד להמסה, מוסיפים את קוביות התפוחים והדבש ומאדים קלות כ-10 דק'. 
7. מסננים את הנוזלים, מצננים ומניחים על הבצק.
8. מכינים את מניפת התפוחים: מקלפים וחותכים את התפוחים לפרוסות דקיקות ומסדרים אותם כמניפה מעל המלית.
9. מפזרים מעל את הסוכר והקינמון ומברישים בריבת משמש מומסת.
10. מכניסים לתנור ל- 180 מעלות ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.

» פאי תפוחים ודבש - לחצו כאן לגרסת הדפסה


פאי תפוחים ודבש (צילום: יח"צ)

גביעי מעדן רימונים ושמנת


באדיבות השף מוריס מונייר

מצרכים:
12 רימונים מגורענים
100 גר' סוכר
מיץ מ 1/2 לימון
40 גר' ג'לטין
150 גר' גבינה לבנה 9%
10 גר' תמצית וניל איכותית
20 גר' אבקת סוכר
3/4 כוס מים

אופן ההכנה:
1. חותכים כל רימון לחצי, הופכים ומרוקנים את הגרעינים.
2. שופכים את המים לתוך הסיר, ומוספים גרעינים מ-8 רימונים, מיץ לימון וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 10 דקות על להבה נמוכה.
3. בסוף זמן הבישול מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב.
4. את הנוזל יוצקים לכוסיות, ומכניסים למקרר לכ-3 שעות עד שיתקשה.
5. במיקסר עם וו הקצפה (אפשר מיקסר ידני), מקציפים את הגבינה, עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד שמתקבל מרקם אוורירי ואחיד. את התערובת יוצקים לכוסיות מעל שכבת הרימונים ומעטרים עם גרגירי רימונים שנותרו.

גביעי מעדן רימונים ושמנת - לגרסת הדפסה


גביעי מעדן רימונים ושמנת (צילום: אלירן אביטל)

שטרודל פילו


באדיבות מאפה ליאון

מצרכים: 
4 עלי פילו טרי
מעט שמן
תערובת של  50 גרם סוכר, 10 גרם קינמון, שתי יחידות ביסקוויט מפורר, מעורבבים.

למלית:
400 גרם תפוח עץ רצוי גרנט סמית, קלוף וחתוך לקוביות גסות.
60 גרם סוכר
20 גרם קינמון
20 גרם צימוקים
30 גרם אגוזים
כף דבש
חצי כפית גרידת לימון
מקל 1 של וניל

סירופ סוכר: 1 כוס סוכר וחצי כוס מים לבשל על אש נמוכה על שהסוכר נמס.

ביצה למריחה ואפשר קוקוס לעיטור.

אופן ההכנה:
1. לוקחים עלה פילו, מורחים אותו במעט שמן ומפזרים מעט מהתערובת של הסוכר, קינמון וביסקוויט. מבצעים שוב את אותה פעולה עד שמסיימים את כל העלים. בשכבה האחרונה יש למרוח גם שמן ואז לפזר את התערובת.
2. את כל חומרי המילית מערבבים יחד, יוצקים מעל העלים ומגלגלים בצורה דומה לגלגול סושי.
3. אופים את השטרודל בתבנית אינגליש קייק, מורחים ביצה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.
4. מומלץ לחתוך לחתיכות לפני האפייה, כדי לא לשבור את השטרודל.
5. אחרי האפייה יש מואחים את השטרודל בסירופ ומגישים.

שטרודל פילו - לגרסת הדפסה


שטרודל פילו (צילום: Yula Zubritsky) 

» מנג'רה - סופלה שוקולד
» בראוניז בניחוח אייריש קרים
»טרין שוקולד
» כנאפה (חלבי)
»
מוס שוקולד נוגט
» סלט פירות טרופיים על מרק מלון ושבבי אגוזים
» עוגת גבינה קרה עם דובדבנים בסירופ (חלבי)
»
קראמבל תפוחים עם גלידת דבש וקינמון (חלבי)
»
קרם ברולה וניל קלאסי (חלבי)
»
קציפת לימון עם יוגורט ונשיקות (חלבי)
»
טארט פטל וקרם פסיפלורה
» כדורי תמרים ואגוזים
» לפתן פירות מסורתי
» מאפינס בננה ואגוזי מלך
» מוס לימון
» מרקחת פירות קיץ
» סלט פירות טרופיים על מרק מלון ושבבי אגוזים
» עוגת דבש לחה עם משמש
» עוגת תפוחי עץ בחושה
» תפוחים מבושלים
» עוגת תפוחים ויוגורט (חלבי)
»
גלידת תפוח בדבש (חלבי)





תגיות: מתכונים לראש השנה, ראש השנה 2013

(6 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5