שנה מתוקה: עוגות לראש השנה 2015

יום רביעי 19 באוגוסט 2015 00:05 מאת: עכבר העיר

שטרודל תפוחים, עוגת תפוחים בחושה ופאי קלאסי כמו באמריקה - אם עוגות דבש קלאסיות הן לא כוס התה שלכם, נסו כמה דרכים פירותיות יותר להמתיק את ארוחת החג


כמו אצל האמריקאים. פאי תפוחים

(צילום: אלירן אביטל)

פרסומת

לקראת תקופת הזלילה הבלתי פוסקת, המכונה חגי תשרי, הניחו לרגשות האשם, לכל הדיאטות ושאר מחרבי התיאבון, והתמסרו לעוגות שימתיקו לכם את ארוחת החג.

» ראש השנה 2015
» מתכונים לראש השנה
» מתכונים טבעוניים לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מרקים
» מתכונים לראש השנה - מנות ראשונות
» מנות עוף לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מנות בשריות
» מתכונים לראש השנה - מנות עם דגים
» מתכוני עוגות דבש 

פאי תפוחים ודבש


באדיבות שמרית גולדברג, שפית הבית של ניופאן גורמה

חומרים לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
80 גרם אבקת סוכר
20 גרם סוכר
1 ביצה
קורט מלח
גרידת לימון
2 כפות ריבת משמש חלקה, מומסת במיקרו

למלית:
3 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות
20 גרם חמאה
3 כפות דבש

לציפוי תפוחים:
4 תפוחים ירוקים
3 כפות סוכר
1/4 כפית קינמון
4 כפות ריבת משמש חלקה 
 
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר חמאה, סוכר, אבקת סוכר, גרידת לימון, ומעבדים בעזרת וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומערבבים עד שהיא נטעמת בתערובת. 
2. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה. מצננים את הבצק במקרר כחצי שעה.
3. מרדדים את הבצק, מעבירים לתבנית פאי ומהדקים קלות לדפנות התבנית. מכסים בנייר אפייה ומניחים מעל קילו שעועית יבשה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
4. מוציאים מהתנור, מסירים את הנייר ומברישים את הבצק בשתי כפות ריבת משמש המומסת במיקרו.
5. מכינים את המלית: מחממים במחבת את החמאה עד להמסה, מוסיפים את קוביות התפוחים והדבש ומאדים קלות כ-10 דקות. 
6. מסננים את הנוזלים, מצננים ומניחים על הבצק.
7. מכינים את הציפוי: מקלפים את התפוחים, חוצים לשניים ומסירים את הליבה. חותכים לפרוסות דקיקות ומסדרים אותן כרעפים מעל המלית.
8. מפזרים מעל את הסוכר והקינמון ומברישים בריבת משמש מומסת.
9. מחזירים לתנור ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.

» פאי תפוחים ודבש - גרסת ההדפסה


מסורת מעודכנת. פאי תפוחים ודבש (צילום: יח"צ)

מיקי שמו אופה עם רימונים >>

פאי תפוחים קלאסי 


באדיבות נולה אמריקן בייקרי

מצרכים:
למלית:
5 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות
150 גרם סוכר חום
מיץ מ-1 לימון
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל

לבצק:
360 גרם קמח
300 גרם חמאה
20 גרם סוכר
2 גרם מלח
70-80 מ"ל מי קרח

לציפוי:
2 כפות סוכר חום
חופן פקאנים קצוצים

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים קמח, סוכר ומלח. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים, עד שמתקבלים פירורים גסים.
2. מוסיפים את מי הקרח ומעבדים עד שנוצר בצק אחיד.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך ארבע שעות לפחות.
4. מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית, מעבירים לתבנית חסינת חום ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, למשך כ-45 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. מניחים לתפוחים להצטנן.
5. מרכיבים את הפאי: מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרדדים 3/4 מכמות הבצק ומעבירים לתבנית פאי בקוטר 22'. מניחים מעל הבצק את התפוחים האפויים.
6. מרדדים את הבצק הנותר לעיגול בקוטר התבנית, קורצים עיגול במרכזו כדי לאפשר לאדים להשתחרר במהלך האפייה ומהדקים לקצוות קלתית הבצק שבתבנית. מורחים מעט ביצה טרופה על הבצק ואופים 25-35 דקות, או עד שהבצק מזהיב. 

» פאי תפוחים קלאסי - גרסת ההדפסה

#alt
מעדן אמריקאי. פאי תפוחים קלאסי (צילום: שרית גופן)

שטרודל תפוחים (פרווה)


באדיבות מאפה ליאון

מצרכים: 
4 עלי פילו טרי
מעט שמן
50 גרם סוכר
10 גרם קינמון
2 ביסקוויטים מפוררים

למלית:
400 גרם תפוח עץ רצוי גרנט סמית, קלופים וחתוכים לקוביות גסות
60 גרם סוכר
20 גרם קינמון
20 גרם צימוקים
30 גרם אגוזים
1 כף דבש
1/2 כפית גרידת לימון
מקל 1 של וניל
1 כוס סוכר 
1/2  כוס מים
ביצה טרופה למריחה

אופן ההכנה:
1. מכינים את סירופ הסוכר: מחממים כוס סוכר וחצי כוס מים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
2. מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית מלבד סירופ הסוכר.
3. מערבבים את הסוכר, הקינמון ופירורי הביסקוויטים. מורחים עלה פילו במעט שמן ומפזרים מעל רבע מתערובת הסוכר והקינמון.
4. חוזרים על הפעולה עם כל ארבעת העלים - על השכבה האחרונה מורחים שמן ומפזרים את מה שנותר מהתערובת המתוקה.
5. מניחים מעל את מלית התפוחים ומגלגלים כפי שמגלגלים רול סושי.
6. מעבירים את השטרודל לתבנית אינגליש קייק, מושחים בביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות למשך 40 דקות. מומלץ לחתוך לחתיכות לפני האפייה, כדי לא לשבור את השטרודל.
7. אחרי האפייה יוצקים מעט מסירופ הסוכר על השטרודל ומגישים.

» שטרודל פילו - גרסת ההדפסה


ממתיקים את החג. שטרודל פילו (צילום: Yula Zubritsky) 

קומפוט תפוחים
סופלה שוקולד פרווה
בראוניז בניחוח אייריש קרים
לפתן פירות מסורתי
מאפינס בננה ואגוזי מלך
מוס לימון
מרקחת פירות קיץ
עוגה לחה עם משמש
עוגת תפוחי עץ בחושה
עוגת תפוחים ויוגורט
גלידת תפוח בדבש
קראמבל תפוחים עם גלידת דבש וקינמון
קרם ברולה וניל קלאסי 
קציפת לימון עם יוגורט ונשיקות
כנאפה 


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(6 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5