מתכונים לראש השנה: מנות ראשונות

יום שני 01 בספטמבר 2014 00:05 מאת: עכבר העיר

תפוח ממולא, ארטישוק בשמן זית ופילה לברק קריספי. שלושה מתכונים לראש השנה שיתחילו את ארוחת החג כמו שצריך


תפוח ממולא בקינואה ועוף

(צילום: דן פרץ)

פרסומת

לקראת תקופת החגים וארוחות החג המשפחתיות שלא נגמרות קיבצנו עבורכם מבחר מתכוני מנות ראשונות חלביות ובשריות קלילות, שלא דורשות עבודה אינסופית ופותחות ארוחת חג טעימה להפליא.

» ראש השנה 2014
» מתכונים לראש השנה
» מתכונים טבעוניים לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מנות בשריות
» מתכונים לראש השנה - מרקים
» מנות עוף לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מנות עם דגים
»
קינוחים לראש השנה
» מתכונים לעוגות דבש 

ארטישוק בשמן זית


באדיבות "עץ הזית"

חומרים:
1/4 שמן זית ארומטי
2 שיני שום
10 תחתיות ארטישוק חצויות
צרור טימין

אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת כמות נדיבה של שמן זית ומטגנים את  שתי שיני שום, עשר תחתיות הארטישוק החצויות וצרור טימין.
2. לאחר שתחתיות הארטישוק מקבלות צבע, מוסיפים מיץ לימון, פלפל ומלח לפי הטעם.
3. מוסיפים למחבת 2 כוסות מים ומבשלים למשך כ-40 דקות.
4. מוציאים את תחתיות הארטישוק ומזליפים שמן זית ארומטי, מלח ופלפל.

» ארטישוק בשמן זית
- לגרסת הדפסה


הראשונה האידיאלית. ארטישוק בשמן זית (צילום: דניאל לילה)

פילה של דג לברק קריספי


באדיבות השף מוריס מונייר

חומרים ל-6 מנות:
3 דגי לברק בגודל בינוני המפולטים ל-6 פילטים (בקשו מחנות הדגים בה אתם מזמינים לנקות ולפלט עבורכם את הדגים) ונקיים מכל העצמות, אך השאירו את העור
4 כפות שמן זית
50 גר' חמאה
12 פרחי ברוקולי
12 תפוחי אדמה סגולים מקולפים
גזר מקולף
3 זוקיני
12 בצלי שאלוט קלופים
3 כפות סוכר
מלח/פלפל
טימין/ שמיר

אופן ההכנה:
1. מכינים תחילה את הירקות ותוך כדי הכנתם ניתן לטגן את הדג.
2. מנקים את כל הירקות. חותכים את תפוח האדמה, זוקיני והגזר לצורות רצויות, את הבצלצלים משאירים שלמים.
3. מבשלים את פרחי הברוקולי בנפרד משאר הירקות בסיר עם מים רותחים עד להתרככות. כדי להמנע מבישול יתר, מעבירים מהמים הרותחים למי קרח כדי לקרר במהירות את הברוקולי.
4. בסיר שטוח אחר (עם מכסה) ממיסים את החמאה. מוסיפים את כל הירקות, מתבלים ומזגגים על אש גבוהה עם הסוכר. מכסים ונותנים לירקות להתבשל מספר דקות.
5. באותו זמן, מוודאים שכל פילה דג אכן נקי מכל העצמות/ אידרה.
6. ממליחים ומפלפלים את פילה הדגים משני הצדדים.
7. מניחים את הפילטים במחבת גדולה עם 4 כפות שמן זית כשצד העור פונה כלפי מטה. מטגנים על אש גבוה יחסית עד לבישול סופי של כל בשר הדג.
8. מסדרים את הדג והירקות על צלחת ומגישים.

» פילה של דג לברק קריספי - לגרסת הדפסה


בריאות בצלחת. פילה של דג לברק קריספי (צילום: אלירן אביטל)

חציל צלוי במרינדה של שום, סויה ולימון


המתכון באדיבות מסעדת לילית

מצרכים:
2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
שן שום פרוסה דק
1/4 כוס סויה יפנית
1/4 כוס מיץ לימון
שמן זית
1/2 צרור עלי בזיליקום קרועים גס ביד

אופן הכנה:
1. מורחים את פרוסות החציל בשמן זית ואופים כ-1/2 שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
2. מוצאים כאשר החצילים מזהיבים ומתרככים, מניחים על צלחת הגשה,  מערבבים את הסויה, השום והלימון. מוזגים מעט על כל חציל מוסיפים את הבזיליקום ומגישים.

» חציל צלוי במרינדה של שום, סויה ולימון - לגרסת ההדפסה


מנת חצילים עם טויסט. חציל במרינדה של שום וסויה (צילום: אילוסטרציה)

קישואים ברוטב רימונים וצ'ילי


באדיבות דורעם גונט

מצרכים:
1 ק"ג קישואים
3 כפות שמן צמחי
1 פלפלון צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק (או לפי הטעם)
3 כפות סוכר
2 כפות רכז רימונים
מלח ופלפל שחור
צרור כוסברה קצוצה

אופן הכנה:
1. שוטפים את הקישואים ומורידים את הקצוות.
2. חוצים את הקישואים לאורכם ואז פורסים לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
3. במחבת גדולה או בווק מחממים את השמן. כשהשמן חם, מוסיפים את הקישואים והצ'ילי. מטגנים על אש גבוהה, עד שהקישואים מתחילים להזהיב (כ-7 דקות, מערבבים מדי פעם).
4. מוסיפים את הסוכר ורכז הרימונים ומבשלים עוד דקה או שתיים.
5. מורידים מהאש, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הכוסברה. אוכלים חם, פושר או קר.

» קישואים ברוטב רימונים וצ'ילי - לגרסת ההדפסה

#alt
חריפות של ראש השנה. קישואים ברוטב רימונים (צילום: דורעם גונט)

סלט אפרסקים קלויים ופטה
סלט ארטישוק
סלט אורז עם סלרי וטונה


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5