מתכונים לראש השנה: מנות ראשונות

יום שני 01 בספטמבר 2014 00:05 מאת: עכבר העיר

תפוח ממולא, ארטישוק בשמן זית ופילה לברק קריספי. שלושה מתכונים לראש השנה שיתחילו את ארוחת החג כמו שצריך


תפוח ממולא בקינואה ועוף

(צילום: דן פרץ)

פרסומת

לקראת תקופת החגים וארוחות החג המשפחתיות שלא נגמרות קיבצנו עבורכם מבחר מתכוני מנות ראשונות חלביות ובשריות קלילות, שלא דורשות עבודה אינסופית ופותחות ארוחת חג טעימה להפליא.

» ראש השנה 2014
» מתכונים לראש השנה
» מתכונים טבעוניים לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מנות בשריות
» מתכונים לראש השנה - מרקים
» מנות עוף לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מנות עם דגים
»
קינוחים לראש השנה
» מתכונים לעוגות דבש 

ארטישוק בשמן זית


באדיבות "עץ הזית"

חומרים:
1/4 שמן זית ארומתי
2 שיני שום
10 תחתיות ארטישוק חצויות
צרור טימין

אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת כמות נדיבה של שמן זית ומטגנים את  שתי שיני שום, עשר תחתיות הארטישוק החצויות וצרור טימין.
2. לאחר שתחתיות הארטישוק מקבלות צבע, מוסיפים מיץ לימון, פלפל ומלח לפי הטעם.
3. מוסיפים למחבת 2 כוסות מים ומבשלים למשך כ-40 דקות.
4. מוציאים את תחתיות הארטישוק ומזליפים שמן זית ארומתי, מלח ופלפל.

» ארטישוק בשמן זית
- לגרסת הדפסה


ארטישוק בשמן זית (צילום: דניאל לילה)

פילה של דג לברק קריספי


באדיבות השף מוריס מונייר

חומרים ל-6 מנות:
3 דגי לברק בגודל בינוני המפולטים ל-6 פילטים (בקשו מחנות הדגים בה אתם מזמינים לנקות ולפלט עבורכם את הדגים) ונקיים מכל העצמות, אך השאירו את העור
4 כפות שמן זית
50 גר' חמאה
12 פרחי ברוקולי
12 תפוחי אדמה סגולים מקולפים
גזר מקולף
3 זוקיני
12 בצלי שאלוט קלופים
3 כפות סוכר
מלח/פלפל
טימין/ שמיר

אופן ההכנה:
1. מכינים תחילה את הירקות ותוך כדי הכנתם ניתן לטגן את הדג.
2. מנקים את כל הירקות. חותכים את תפוח האדמה, זוקיני והגזר לצורות רצויות, את הבצלצלים משאירים שלמים.
3. מבשלים את פרחי הברוקולי בנפרד משאר הירקות בסיר עם מים רותחים עד להתרככות. כדי להמנע מבישול יתר, מעבירים מהמים הרותחים למי קרח כדי לקרר במהירות את הברוקולי.
4. בסיר שטוח אחר (עם מכסה) ממיסים את החמאה. מוסיפים את כל הירקות, מתבלים ומזגגים על אש גבוהה עם הסוכר. מכסים ונותנים לירקות להתבשל מספר דקות.
5. באותו זמן, מוודאים שכל פילה דג אכן נקי מכל העצמות/ אידרה.
6. ממליחים ומפלפלים את פילה הדגים משני הצדדים.
7. מניחים את הפילטים במחבת גדולה עם 4 כפות שמן זית כשצד העור פונה כלפי מטה. מטגנים על אש גבוה יחסית עד לבישול סופי של כל בשר הדג.
8. מסדרים את הדג והירקות על צלחת ומגישים.

» פילה של דג לברק קריספי - לגרסת הדפסה


פילה של דג לברק קריספי (צילום: אלירן אביטל)

» סלט אפרסקים קלויים ופטה (חלבי)
» סלט ארטישוק
»
סלט אורז עם סלרי וטונה
» חציל צלוי במרינדה של שום סויה ולימון
» קישואים ברוטב רימונים וצ'ילי


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5