בלוג האוכל של חני: סלט דלעת משובח

יום רביעי 29 ביולי 2009 00:40 מאת: חני הראל

בלוג האוכל של חני הראל עושה היכרות עם שני מאכלים כתומים ופשוטים להכנה. רק תנסו להגיד 'לא' לסלט הדלעת שלה


סלט צ'ירשי

(צילום: חני הראל)

פרסומת

שמי חניתה, אבל רבים מכנים אותי חני. אני אמא בשנות הארבעים לחיי, אישה עובדת ובלוגרית אוכל - ממש בסדר הזה. כבר מעל ארבע שנים אני כותבת ברשת בלוגים על אוכל ודברים טובים, ועוד לפני כן כתבתי על אוכל בכל נישה אפשרית ברשת.

» לכרטיס האישי של חני ב"עכבר קפה" לחצו כאן

מגיל צעיר יחסית  אני לא מפסיקה להתלהב מעשייה מאתגרת במטבח, ובשנים האחרונות אני גם מתעדת את עשיית האוכל במצלמה ונהנית לשתף את העולם בחוויה. תחום האפייה קרוב לליבי אף יותר מבישול בגלל הדיוק והאתגר הרבים שבו, ואחד הדברים החביבים עלי הוא דווקא מתכונים יצירתיים ומרובי שלבים, שמאתגרים אותי מאוד. בשבועות הקרובים אשתדל לשתף אתכם בתוצרי המטבח המעניינים שלי, וכמובן אפרסם כאן גם כמה מתכונים פשוטים יחסית, כאלה שמצליחים אפילו לבשלנים הפחות טובים.

השבוע אני רוצה לחלוק איתכם שני מתכונים כתומים: אחד לסלט דלעת – צ'ירשי – נהדר, והשני למקלוני גזר כבושים. שני המתכונים הללו פשוטים יחסית להכנה, ומתאימים לתקופת הקיץ בה רובנו מעדיפים לבלות הכי קרוב שאפשר למזגן. לאחרונה סעדנו במסעדת צ'צו בשוק של נתניה. נחמד לסעוד במסעדה ממוזגת ונעימה השוכנת בינות לדוכני השוק הגדושים בשפע של פירות וירקות קיציים. קיבלנו מנות אוכל נדיבות שלצידן הוגש גם סלט צ'ירשי מצוין. אל הסלט הפיקנטי הזה נחשפתי לראשונה כשהתחלתי לצאת עם מי שהיה אז בן זוגי, אלי – בארוחה הראשונה בבית הוריו הוגש סלט הצ'ירשי שלא היה מוכר לי מהבית, אבל ערב מאוד לחיכי והוא אהוב עלי עד היום.


סלט צ'ירשי / מבוסס על מתכון מסעדת גואטה עם התאמה לטעם המשפחה

מרכיבים:
2 גזרים בגודל בינוני קלופים וחתוכים כל אחד ל-3-4 חלקים
1 תפוח אדמה בגודל בינוני קלוף וחתוך לרבעים
500 גרם דלעת קלופה ונקייה חתוכה לקוביות גדולות

לרוטב:
1/3 כוס שמן קנולה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1 כף קימל טחון – לא חובה
1 כפית מלח שולחני
10-15 שיני שום כתושות או לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. בסיר קטן יש לבשל את הירקות :
למלא את הסיר בליטר מים רותחים ולהכניס את הירקות לבישול לפי מידת רכותם :
קודם לבשל רק את הגזר למשך דקות ספורות, להוסיף את תפוח האדמה ולהמשיך לבשל.
להוסיף את הדלעת ולהמשיך לבשל את כל הירקות עד שהם מתרככים.לסנן את הירקות ממי הבישול ולקרר אותם.
2. כעת יש למעוך למחית את כל הירקות יחדיו:
ניתן למעוך את הירקות במועך תפוחי אדמה . אני בחרתי למעוך את חלקם כך ואת חלק מהירקות טחנתי במעבד מזון. התקבלו שתי תערובות אחת חלקה יותר וקרמית והשנייה מוצקה יותר,ערבבתי את שתי התערובות בקערה גדולה.
הכנת הרוטב:
3. בקערה קטנה לערבב את כל חומרי הרוטב ולהוסיפם לקערת הירקות.לערבב הכול יחד.
לשמור במקרר.



סלט צ'ירשי (צילום: חני הראל)

מקלוני גזר כבוש / מבוסס על מתכון ממגזין גורמה 2003
מקלוני גזר הם מסוג הכבושים מהירי ההכנה שמוכנים בין יום. העיקרון הוא חליטה קלה של הירק על מנת לרכך אותו מעט, והשרייה בתחמיץ למשך לפחות 24 שעות במקרר. ספיגת הטעמים הינה מרבית לאחר יממה והגזר משביח עם הזמן. המקלונים פריכים , מרעננים, וטעמם ממכר. מקלוני הגזר יישמרו בקירור מספר שבועות. טעימים כתוספת לכל מנה .

מרכיבים:
450  גרם גזר  קלוף וחתוך למקלונים דקים באורך של כ- 7 ס"מ
כוס ורבע  מים = 300 מ"ל
1 כוס חומץ תפוחים = 250 מ"ל
1/4 כוס סוכר = 50 גרם
2 שיניי שום פרוסות
1 כף וחצי זרעוני שמיר – לא חובה
 1 כף וחצי מלח שולחני דק

אופן ההכנה:
1. לחלוט את מקלוני הגזר במים רותחים במשך כדקה.
2. לסנן ולשטוף במי ברז, להעביר את המקלונים המסוננים לצנצנת החמצה עשויה זכוכית .
3. בסיר קטן או קלחת להביא לרתיחה את כל חומרי המשרה,להרתיח במשך 2 דקות.
4. לצקת  את חומרי המשרה על הגזר בצנצנת , להשאיר לקירור  בחוץ, לא מכוסה.
5. להכניס למקרר. מקלוני הגזר מוכנים לאכילה כעבור יממה.


מקלוני גזר כבוש (צילום: חני הראל)


מתכוני כבושים מהירים נוספים מהבלוג של חני:
• בצלצלי פנינה כבושים
• צנוניות כבושות
• פלפל חריף כבוש
• עגבניות שרי כבושות
• פלפל כתום כבוש


בלוג האוכל של חני הראל - פוד פורנו להמונים - מתפרסם במלואו ב"עכבר קפה" ומובא בשיתוף מדור האוכל של עכבר העיר און ליין. 
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(32 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5