סיי צ'יז: שלושה מתכונים לעוגות גבינה מנצחות

יום שני 19 במאי 2014 08:00 מאת: עכבר העיר

בראוניז גבינה, עוגת גבינה פירורים קלאסית ובבקה שמרים. שלושה מתכונים לעוגות גבינה שהקונדיטורים אוהבים במיוחד


בראוניז שוקולד-גבינה של דודו אוטמזגין

(צילום: יח"צ)

פרסומת

שבועות כבר כאן, ואין דבר שמסמל יותר את החג מעוגות גבינה משובחות תוצרת בית. למרות הדעה הרווחת, מתכונים לעוגות גבינה אינם עניין מסובך כמו שחושבים. קיבצנו עבורכם שלושה מתכונים לעוגות גבינה טעימות, מושקעות

» שבועות 2014 - לכל האירועים והפעילויות
» 
מתכונים לשבועות 
» מתכונים לעוגת גבינה 
» מתכונים לסלט פסטה
» עוגת גבינה טבעונית


בבקה שמרים גבינה


באדיבות מירי ארזי, קונדיטורית רשת מתוקה

מצרכים:

לבצק
1 קוביית שמרים טריים
100 מ"ל חלב
3/4 כוס סוכר
4 ביצים (מס' 1)
1 ק"ג קמח
400 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית מלח

למלית
400 גר' גבינת כנען יבשה
500 גר' גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
3 חלמונים
1/3 חבילת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים בחלב במיקרוגל למשך כמה שניות, עד לאיחוד.
2. מערבבים במיקסר את החלב והשמרים, הקמח, הביצים והסוכר למשך כ-5 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את החמאה לאט לאט, עד שכולה נבלעת בבצק.  מוסיפים אתץ המלח ומעבירים למהירות לישה בינונית למשך כ-3 דקות, עד ליצירת בצק גמיש.
3. מעבירים את הבצק לקערה ומניילנים. אפשר להתפיח למשך הלילה במקרר או כשעה וחצי בטמפ' החדר עד להכפלת הנפח.
4. מכינים את המלית: טורפים את כל הרכיבים היטב, עד שמתקבל מרקם חלק, ומצננים מעט.
5. מרדדים על משטח מקומח את הבצק לצורת מלבן, ולאחר מכם מורחים על כ-3/4 ממנו את מלית הגבינה. מגלגלים את הבצק לצורת "נחש" הדוק וחותכים לשושנים בעובי 5 ס"מ.
6. מסדרים בתבנית משומנת בחמאה את השושנים כאשר חלקן הפתוח כלפי מעלה, ומתפיחים כ-45 דקות עד להכפלת הנפח.
7. מורחים ביצה טרופה עם מעט חלב על העוגה ואופים בחום של 175 מעלות למשך כחצי שעה, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה. מורחים מי סוכר (ממיסים כמות של סוכר בכמות שווה של מים) על העוגה בעודה חמה ומצננים על רשת.

» בבקה שמרים גבינה - לגרסת הדפסה


מה רע בשילוב של גבינה ובצק? בבקה גבינה של מתוקה (צילום: מתוקה רומסרוויס)


עוגת גבינה פירורים של בן עמי ברתיני שביט
(לתבנית 26-28 ס"מ)

מצרכים 

לבצק:
120 גרם סוכר
200 גרם חמאה
4 חלבונים מעורבבים (לא מוקצפים)
300 גרם קמח
½ כפית אבקת אפיה

למילוי:
750 מ"ל שמנת מתוקה
120 ג' סוכר- להקציף אותו יחד עם השמנת
250 ג' שמנת טבעית
500 ג' גבינה 9%
ניתן להוסיף לפי הטעם גרידת לימון, תמצית וניל אמיתי או ברנדי

אופן ההכנה:
1. מערבבים את החומרים עד שמתקבל בצק חלק. את הבצק משטחים על תבנית אפייה בקוטר 26-28 ס"מ, ומפרישים כחופן בצק בצד.
2. את שארית הבצק משטחים בתבנית נפרדת - ממנו מכינים את הפירורים לעוגה.
3. אופים את שתי התבניות למשך כ- 15 דק', או עד שהבצק זהוב.
4. מכינים את המילוי: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר, ומערבבים עם שאר החומרים עש שמתקבלת מלית אוורירית.
5. שופכים את מלית הגבינה מעל הבצק האפוי בתבנית.
6. את שארית הבצק האפוי מפוררים לפירורים בעזרת מזלג או באמצעות היד, ומפזרים מעל העוגה.
7. מקררים את העוגה לפחות 24 שעות לפני ההגשה, או להניח במקפיא עד להתייצבות העוגה.

» עוגת גבינה פירורים - לגרסת הדפסה


עובדים בידיים. עוגת גבינה פירורים (צילום יח"צ)

בראוניז גבינה של דודו אוטמזגין


מצרכים:

לבראוניז
240 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית נס קפה
50 גרם ברנדי משובח
120 גרם חמאה
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
80 גרם קמח
קורט אבקת אפייה (5 גרם)

לגבינה:
200 גרם גבינה 9%
2 ביצים מספר 2
50 גרם סוכר
50 גרם פודינג וניל
1 גביע שמנת חמוצה 15%

לציפוי:
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבראוניז: ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל. מוסיפים את הנס קפה והברנדי ומערבבים.
2. בקערה נפרדת מערבבים במטרפה ידנית את הביצים והסוכר עד לתערובת אוורירית. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים, ולאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
3. מעבירים את התערובת לתבנית קפיץ בקוטר 26 ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, למשך 25-30 דקות.
4. מניחים להתקרר בטמפ' החדר.
5. מכינים את הגבינה: בעזרת מטרפה ידנית מערבבים בקערה את כל החומרים למעט הפודינג.
6. מוסיפים את הפודינג ומערבבים.
7. מוזגים את הגבינה מעל הבראוניז המצונן ואופים פעם נוספת עם הגבינה בחום של 160 מעלות, למשך 30 דקות.
8. לאחר קרור מכניסים למקרר למספר שעות.
9. מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השמנת והשוקולד עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה ומחזירים למקרר עד להגשה.

» בראוניז גבינה - לגרסת הדפסה


שילוב מושלם. גבינה בראוניז (צילום: יח"צ)

» סלטי פסטה לשבועות
» ארוחה איטלקית בניחוח איטלקי
» לחמניות גבינה מפתיעות


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(23 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5