סיי צ'יז: מתכון לעוגת גבינה מנצחת

יום שלישי 21 באפריל 2015 08:00 מאת: עכבר העיר

בראוניז גבינה, עוגת גבינה פירורים קלאסית ובבקה שמרים - שלושה מתכונים של עוגות גבינה שהקונדיטורים אוהבים במיוחד


בראוניז שוקולד-גבינה של דודו אוטמזגין

(צילום: יח"צ)

פרסומת

שבועות מתקרב בצעדי ענק, וזה הזמן לרוץ למדף מוצרי החלב בסופר הקרוב, ולהצטייד בארגזים של גבינה לבנה מהסוג החביב עליכם. למרות הדעה הרווחת, הכנת עוגת גבינה היא לא עניין מורכב. שלושה קונדיטורים פופלריים הופכים את המשימה לכיפית במיוחד עם שלושה מתכונים יצירתיים, כך שלכם רק נותר לבחור ולהרשים את האורחים. 

» שבועות 2015 - לכל האירועים
» 
מתכונים לשבועות 
» מתכונים לעוגת גבינה 
» מתכונים לסלט פסטה
» עוגת גבינה טבעונית


בבקה שמרים גבינה


באדיבות מירי ארזי, קונדיטורית רשת מתוקה

מצרכים:

לבצק:
1 קוביית שמרים טריים
100 מ"ל חלב
3/4 כוס סוכר
4 ביצים (מס' 1)
1 ק"ג קמח
400 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית מלח

למלית:
400 גרם גבינת כנען יבשה
500 גרם גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
3 חלמונים
1/3 חבילת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים בחלב במיקרוגל למשך כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. מערבבים במיקסר את החלב והשמרים, הקמח, הביצים והסוכר למשך כ-5 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את החמאה, קוביה בכל פעם, עד שכולה נבלעת בבצק. לבסוף מוסיפים את המלח ומעבירים למהירות לישה בינונית למשך כ-3 דקות, עד שנוצר בצק גמיש.
3. מעבירים את הבצק לקערה ועוטפים בניילון נצמד. מתפיחים במקרר במשך לילה, עד להכפלת הנפח.
4. מכינים את המלית: טורפים את כל הרכיבים היטב, עד שמתקבלת תערובת חלקנ, ומניחים בצד.
5. מרדדים על משטח מקומח את הבצק לצורת מלבן רוחבי, ומורחים על גבי 3/4 משטחו את מלית הגבינה. מגלגלים את הבצק לצורת "נחש" הדוק וחותכים פרוסות בעובי 5 ס"מ.
6. מסדרים את ה"שושנים" בתבנית משומנת בחמאה, כך שחלקן הפתוח פונה כלפי מעלה, ומתפיחים כ-45 דקות עד להכפלת הנפח.
7. מורחים ביצה טרופה עם מעט חלב על העוגה ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, למשך כחצי שעה, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה. מורחים מי סוכר (ממיסים כמות של סוכר בכמות שווה של מים) על העוגה בעודה חמה ומצננים על רשת.

בבקה שמרים גבינה - לגרסת ההדפסה


גבינה ובצק עובדים ביחד. בבקה גבינה של מתוקה (צילום: מתוקה רומסרוויס)


עוגת גבינה פירורים של בן עמי ברתיני שביט
(לתבנית 26-28 ס"מ)

מצרכים: 

לבצק:
300 גרם קמח
120 גרם סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
4 חלבונים מעורבבים (לא מוקצפים)

למילוי:
750 מ"ל שמנת מתוקה
120 גרם סוכר
250 גרם שמנת טבעית
500 גרם גבינה 9%
ניתן להוסיף לפי הטעם גרידת לימון, תמצית וניל אמיתי או ברנדי

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח עם הסוכר ואבקת האפייה במעבד מזון. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד שנוצרים פירורים גסים. מאחדים את החתיכות לבצק חלק על משטח העבודה.
2. משטחים את הבצק על תבנית אפייה בקוטר 26-28 ס"מ, ומשאירים כשליש מהבצק בצד.
2. את השליש הנותר משטחים בתבנית נפרדת - ממנו מכינים את הפירורים לעוגה.
3. אופים את שתי התבניות למשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שהבצק זהוב.
4. מכינים את המילוי: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר, ומערבבים עם שאר החומרים עד שמתקבלת מלית אוורירית.
5. שופכים את מלית הגבינה מעל הבצק האפוי בתבנית.
6. את שארית הבצק האפוי מפוררים לפירורים בעזרת מזלג או באמצעות היד, ומפזרים מעל העוגה.
7. מקררים את העוגה לפחות 24 שעות לפני ההגשה, או מקפיאים עד להתייצבות העוגה.

עוגת גבינה פירורים - לגרסת ההדפסה


עובדים בידיים. עוגת גבינה פירורים (צילום יח"צ)

בראוניז גבינה של דודו אוטמזגין


מצרכים:

לבראוניז:
240 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית אבקת קפה נמס
50 גרם ברנדי משובח
120 גרם חמאה
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
80 גרם קמח
קורט אבקת אפייה (5 גרם)

לגבינה:
200 גרם גבינה 9%
2 ביצים מספר 2
50 גרם סוכר
50 גרם פודינג וניל
1 גביע שמנת חמוצה 15%

לציפוי:
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבראוניז: ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל. מוסיפים את אבקת הקפה והברנדי ומערבבים.
2. בקערה נפרדת טורפים במטרפה ידנית את הביצים והסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים, ולאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
3. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 26 ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 25-30 דקות.
4. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
5. מכינים את הגבינה: בעזרת מטרפה ידנית מערבבים בקערה את כל החומרים למעט הפודינג.
6. מוסיפים את הפודינג ומערבבים.
7. יוצקים את הגבינה מעל הבראוניז המצונן ואופים פעם נוספת בחום של 160 מעלות, למשך 30 דקות.
8. מצננים בטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר למספר שעות.
9. מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השמנת והשוקולד עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה ומחזירים למקרר עד להגשה.

בראוניז גבינה - לגרסת ההדפסה


שילוב מושלם. גבינה בראוניז (צילום: יח"צ)

» סלטי פסטה לשבועות
» ארוחה איטלקית בניחוח איטלקי
» לחמניות גבינה מפתיעות


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(23 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5