אוכל

עדכנו אותנו




תשכחו מריאליטי: המדריך המלא לתוכניות הבישול על המסך הקטן

יום שישי 15 במאי 2009 00:46 מאת: יעל רייף, עכבר העיר און ליין

גל תוכניות הבישול ששוטף אותנו מחייב יום אוריינטציה. מי יעשה לכם סכרת, מי חובב גאדג'טים ואיפה לא תמצאו מזון מעובד? יעל רייף עם המדריך



(צילום: דניאל צ'צ'יק)

פרסומת

מאז שארז קומורבסקי עבר לגליל, קרין גורן החליטה לחרב לנו את הדיאטה עם מתכונים מושחתים וישראל אהרוני החל לגרות לנו את בלוטות הטעם עם תכנית בישול יומית, חיינו לא קלים. כולנו מרגישים קצת אבודים בין שלל הסגנונות, הטעמים חדשים, ההסברים, רמות הקושי והגאדג'טים למטבח. נראה שהגיע לעשות קצת סדר בין כל תכניות הבישול.

מי תשכנע אתכם ש- 400 גרם חמאה זאת כמות לגיטימית, מי ילמד לפלט פלמידות שלב אחר שלב ומי יגרום לכם לרצות לעזוב את תל- אביב? קבלו את המדריך המלא לצופה המתחיל שיעשה לכם סדר בבלוטות הטעם.

אהרוני - ישראל אהרוני


הוא חדר לחיינו לפני שנים עם "ין-ינג" שבשדרות רוטשילד בתל אביב, ניצח ביד רמה על כל הפרודוקטים האסיאתים בימים בהם נודלס נחשבו מאכל אקזוטי וסושי נשמע כמו קללה ביפנית, ואילף את החיך הישראלי שלנו לטעמים נוספים. כיום התרחבה העדפתו הקולינרית לעדות נוספות והוא מגיע, נגיש מתמיד, עם תכנית יומית מגוונת והצעות בישול מעוררות תיאבון לסוף השבוע.

סגנון: בכל אחד מימות השבוע מגיש אהרוני תכנית בנושא שונה: ביום א' הוא מלמד מתכונים קלילים לאירוח ספונטני או בראנצ', ביום ב' מלמד בישול גורמה, ביום ג' הוא מארח בשלן ביתי ויחד הם מכינים מאכלי עדות. ביום ד' מכין אהרוני מאפים ועוגות וביום ה' הוא מכין מאכלים של סוף שבוע.
סביבת עבודה: מטבח מודרני המתהדר בלוק תעשייתי ומאובזר בגאדג'טים. הפלטפורמה עליה עומד אהרוני היא דינמית ומסתובבת מעת לעת בהתאם למיקומו ביחס למצלמה. ברקע ההתרחשות ממוקם אקווריום ענק וטלוויזיית פלזמה באמצעותה שולט אהרוני על המתרחש במטבח הפנימי, מאחורי הקלעים.
אווירה: מטריקס. אהרוני הוא השליט הכל יכול ובמחי לחיצה על שלט הפלזמה, משנה סדרי עולם.
אורחים: שפים, מקורבים לצלחת ובשלנים ביתיים. לאורך רוב התוכנית מרביץ בהם אהרוני מתורתו ולפעמים אף נוזף. הטון קורקטי והאווירה דידקטית. מומלץ להצטייד במחברת ובכלי כתיבה.

מקוריות: מחגיגת בצלים ועד לובסטר צלוי ברוטב הולנדייז, אהרוני נותן פרץ ליצירתיות שלו, וכשאורחים כמו רפי כהן נכנסים לתמונה, החגיגה גדולה וצבעונית אפילו יותר.
פטיש: למיקסר האלקטרוני מבית KENWOOD  המתרומם מתוך פתח יעודי בשיש בלחיצת כפתור, כשהוא מלווה בהילולים ובתשבחות מפי אהרוני. מדובר ללא ספק בכוכב המטבח.
רמת קושי: אם אין לכם את המיקסר המדובר, רכשו פיליפני צמוד. למדו אותו ללוש את הבצק ב- 12 מהירויות שונות ובעצמה של 1000 וואט, והרי לכם הצלחה ודאית במתכוני המאפים.

מדד שיכרות: אפסי. מדובר בקונטרול פריק.
שמחת חיים והומור: אקט העלאת המיקסר מתוך השיש על פני השטח, מלווה בגינונים חגיגיים ושמחת חיים. שאר הבדיחות כנראה פרטיות.
אהרוני, ראשון-חמישי, 18:00 ערוץ 10


במטבח אין מקום לצחוקים. אהרוני (צילום יח"צ)

אצל ארז בגליל - ארז קומורובסקי


הוא אשף הלחמים שהוציא תחת ידיו מאפים מפוארים ופריכי קרום, נחשב לכוכב עולה בשמי הבצק והבריק במתכונים משובחים ויצירתיים. אחרי שכבש את הבועה התל אביבית, נטש אותנו ארז קומורובסקי לטובת הגליל הפסטורלי, שם טיפח ערוגות, השקיע בגינת הירק וגידל דור שלם של ירקות אורגניים. כיום, במטבח ביתו היפהפה, מצלם קומורובסקי את תכנית הבישול השאנטית שלו, מלווה באורחים ידועים, באוויר צלול ובנוף פנורמי מעורר קנאה.

סגנון: בישול ביתי אורגני. שימוש נרחב בירקות טריים ובעשבי תיבול מהגינה הפרטית האורגנית של השף.
סביבת עבודה: מטבחו הפרטי של השף ובוסתן מרשים תחת כיפת השמיים, סביבו פרושים מרחבי הגליל.
אווירה: בריאותית. קומורובסקי מהלל בכל הזדמנות את חומרי הגלם הטריים מהגינה האורגנית ומודה לאמא אדמה שהביאתנו עד הלום. בנוסף הוא מפרגן ומשבח את מוצרי הגליל: הדבש המשובח, שמן הזית והגבינות. לנו נותר רק לנשום קצת פיח ולקנא.
אורחים: שפים, חברים ושאר מביני השפה הקולינרית. הדיאלוגים חבריים ונינוחים,  לא נרשמות שתיקות מעיקות.

מקוריות: ארז קומורובסקי מפגיש בין אוסובוקו לדבש, הל ויין אדום ומשדך בין עוף לארטישוקים צעירים. אצלכם בבית זה כנראה היה נגמר בעוד דרישה של הילדים להזמין פיצה, אבל בגליל הכל נראה טוב יותר.
פטיש: למוצרים הגליליים. הזיתים הסורים מעולם לא היו כל כך פופולריים.
רמת קושי: אם אין לכם טאבון ביתי, מעשנת בחצר או ואזת חרס לבישול עוף, עדיף שתוותרו ותעברו לתכנית של אהרוני.

מדד שיכרות: אין כמו יין גלילי משובח.
שמחת חיים והומור: אחרי שהשאיר מאחור את הפקקים, הצפיפות, הנהגים העצבניים והצפירות העזות, הפך קומורובסקי לאדם שליו בצורה מקוממת כמעט. אל תחפשו פה הומור – אין שום דבר מצחיק באדיקות הגלילית האורגנית.
אצל ארז בגליל, יום שישי 16:30, ערוץ 10


צפו אם קטפתם את החסה בעצמכם. קומורובסקי (צילום יח"צ)


שום, פלפל ושמן זית - חיים כהן


מאז ימי מסעדת קרן המיתולוגית, זכה חיים כהן להכרה בזכות יצירתיותו, מתכוניו המוקפדים ומזגו הנעים. תוכניתו של כהן הפכה לאורחת קבועה בערבי השישי של רבים מהישראלים, כשכהן מפליא בה מדי שבוע במתכונים יצירתיים מהמטבח הים תיכוני. 
 
סגנון: מגוון ומרתק. חלק מהמתכונים ביתיים ופשוטים וחלקם מתכוני גורמה הכוללים פילוט של דגים, טיפול אינטימי בצלעות טלה ושימוש נרחב בצירים למיניהם.
סביבת עבודה: מטבח ביתי, עשיר וצבעוני ומרפסת נעימה על גג בית עתיק ביפו. חלק מהתוכניות מצולמות בחוץ או בבית האורחים ומשלבות, לצד המתכונים המצולמים, צילומי נוף וטבע חינניים.
אווירה: ביתית, נעימה וחפה מגינוני פלצנות. 
אורחים: שפים, חברים מעניינים ואנשי רוח ותרבות. חיים כהן מנהל עם אורחיו שיחות חינניות, לאו דווקא בנושאים קולינריים, כשהוא מתעניין, מקשיב בסבלנות ומצטייר כאיש שיחה נעים.

מקוריות: בהחלט. החל מפחזניות קארי במילוי גבינה, דרך רביולי של עלי חסה ופטריות פורצ'יני ועד למנה המתהדרת בשם המקורי: סלט מים.
פטיש: לשמן זית ולפילוט מדויק של דגים.
רמת קושי: חלק מהמתכונים נגישים וברי הכנה ביתית, וחלקם דורשים השקעה והכנה מוקדמת.

מדד שיכרות: אחרי הכוס השנייה ממשקה חלב שקדים עם ערק ונענע, הכל נראה פשוט יותר. 
שמחת חיים והומור: דוז פואה.
שום, פלפל ושמן זית, יום שישי 19:30, ערוץ 1


התוכנית רצה כבר שנים. כהן בצעירותו (צילום יח"צ)


סודות מתוקים - קרין גורן


את הקריירה המתוקה היא התחילה בקורס שעשתה אצל הקונדיטור הנס ברטלה, משם התגלגלה להיות עיתונאית אוכל, מפתחת מתכונים, פרסמה ספרי אפייה ובהמשך עברה להגשת תוכנית המבוססת על פחמימות וסוכרים, שבמרכזה לישת בצקת, המסת שוקולד והכנת מתוקים מעוררי חיך.

סגנון: תכנית אפייה. חלומו המתוק של כל קונדיטור מתחיל. מיועדת לחובבי הסוכר באשר הם: החל ממאפים מתוקים ומושחתים דרך קינוחים קפואים ועד לחמניות משודרגים. מי שסבור שפחמימות הן האויב, מוטב שיעביר לנשיונל ג'יאוגרפיק.
סביבת עבודה: מטבח אלגנטי בו מסתובבת הרוזנת היחפה בשיער פזור ובוזקת חיוכים סכריניים לכל עבר. למביט מהצד נדמה כי הוא נקלע לתוכנית דוקומנטרית על מכורים לסוכר ברגעי הקריז.
אווירה: החטא הוא מתוק וכך גם מתכוניה של גורן. גם כשהיא מנפקת מתכון המכיל 400 גרם חמאה, 8 כוסות שמנת מתוקה, 13 ביצים ו-500 גרם שוקולד, אף שריר בפניה לא נע או זז בתחושת אשם.
אורחים: הכל הולך. לא משנה מי האורח או מה הוא יגיד, לעולם יישאר חיוכה האלמותי של גורן פרוש על פניה מאוזן לאוזן.

מקוריות: מצטיינת. מגשימה את כל פנטזיות הילדות שלנו בימים שלפני קריוס ובקטוס, רופאי השיניים וביטוח בריאות משלים.
פטיש: המזווה המואר כולל המגירות הנשלפות הוא ללא ספק המגה-בייב של התוכנית. כמה אושר הוא מסב לגורן.
רמת קושי: סבירה בהחלט, גם ההכנה עצמה כייפית ונעדרת פירוטכניקה מסובכת.

מדד שיכרות: מי צריך אלכוהול כשאפשר לקבל היי מסוכר. 
שמחת חיים והומור: מאוד, ולא בכדי. מוקפת בהררי שוקולדים, עוגות, גלידות ומאפים מתוקים, קרין גורן מאושרת עד השמיים.
סודות מתוקים, שבת 18:30, ערוץ 2


ללא חשש כולסטרול. גורן (צילום: דניאל לילה)

טעמים - צחי בוקששתר


היא אמנם לא משודרת כבר, אבל תוכנית הבישול של צחי בוקששתר רצה כל כך הרבה עונות שנדמה שתמיד היתה ותמיד תהיה כאן. כשהוא אחוז בכוס יין ומצויד במצב רוח שמח מתמיד, מביא אלינו השף העגלגל שלל מתכונים חובקי עולם, עורך סיורים וירטואליים בין כפרים בסלובקיה וצימרים בגאורגיה ומעורר זכרונות קולינריים מבית סבתא.

סגנון: אקלקטי. בהתחשב בכך שחלק לא קטן המתכונים מצולמים אי שם בחבל הבלקן ובוקששתר משמש כמדובב, צפו לגיוון קולינרי ולשלל מאכלי עמים.
סביבת עבודה: מטבח ביתי ומיושן למראה. פלפלים אדומים תלויים ברקע. אידיאלי לאוהבי התחושה הנוסטלגית.
אווירה: קצב התוכנית איטי, האווירה נינוחה ולעיתים נדמה כי חלק נרחב מהתכנית, מקורו באלתורים או בבמאי ליברלי במיוחד. בוקששתר, כטוב ליבו ביין, נוטה לפעמים לספק מלל תמוה ומפוזר. הרגעים היחידים בהם הוא ממוקד מתקיימים כאשר הוא מקריין מתכון שצולם בחבל סוואנטי שבגאורגיה.
אורחים: שפים ובשלנים רמי מעלה. לא משנה במי מדובר, בוקששתר תמיד חברמן ומחויך לאורחיו, ודואגת להשקות אותם ואת עצמו לשוכרה. בכוס השלישית השיחה הופכת לאבסטרקטית משהו.

מקוריות: לא ממש. הברקות נרשמו פה ושם במאכלי העמים.
פטיש: להשקת כוסיות לחיים.
רמת קושי: סבירה. תלוי בחבל הארץ הנבחר.

מדד שיכרות: בסוף יום הצילומים נדרשת בדיקת כמות אלכוהול בדם.
שמחת חיים והומור: כטוב ליבו ביין.

 





תגיות: ארז קומורובסקי, חיים כהן, יעל רייף, ישראל אהרוני, צחי בוקששתר, קרין גורן

(22 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5