חנוכה 2014: סופגניות, לביבות ושאר מטוגנים

יום שלישי 11 בנובמבר 2014 08:00 מאת: עכבר העיר

מתכונים ללביבות, סופגניות וכל מה שביניהן - בחג הקרוב מוותרים על הפיתויים התעשייתיים, מפסיקים לדאוג לקלוריות ונרתמים להכנת פחמימות מנחמות בבית


סופגניות חמות ומתוקות

(אילוסטרציה: dreamstime)

פרסומת

אין בן אדם שלא אוהב סופגניות, יש בן אדם שלא מוכן להודות שהוא אוהב סופגניות. קחו את סרבן הבצקים הגדול ביותר, הציבו מולו סופגניה שזה עתה יצאה מאמבט טיגון וכעת מבהיקה באור מתוח ובחזות עגולה למשעי, ומדדו כמה זמן בדיוק לוקח לו עד לרגע השבירה. כיום עומד הממוצע על 0.001 שניות, ואותו לו"ז צפוף חל גם על לביבה שחומה ופריכה. היות ששמחה בחג היא מצווה, וחסימת שור בדישו עלולה להסתיים בנגיחה, קבלו את המתכונים שמצדיקים את הקלוריות, ההתלבטות רגע לפני, ולבסוף גם רגשות האשמה. בתפריט: סופגניות מושחתות, לביבות חגיגיות כדורי גבינה מטוגנים ועוד גחמות פחמימתיות שהופכות את החג לטעים.

» חנוכה 2014 - המדריך המלא בעכבר חנוכה
»
חנוכה 2014 - כל הכתבות
» מתכון לסופגניות
»
מתכון ללביבות
» לביבות בטטה של אורנה ואלה
» מתכון לסופגניות ללא גלוטן
» צעד אחר צעד: מתכון לסופגניות ביתיות

סופגניות קלאסיות


באדיבות אבי לוי, מסעדת המוציא

מצרכים:
1 ק"ג קמח מנופה
3/4 חבילת מרגרינה
3/4 כוס סוכר
50 גר' שמרים
4 ביצים
שני בקבוקי שמן לטיגון
שתי יריעות בד נקיות

אופן ההכנה:
1. לשים היטב ביד את הקמח, המרגרינה, הסוכר, השמרים והביצים במשך 5-7 דקות, עד קבלת בצק שאינו קשה מדי ואינו רך מדי.
2. מניחים את הבצק למנוחה של שעה וחצי.
3. פותחים את הבצק ומרדדים אותו לעובי של 2 ס"מ. לאחר מכן, קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
4. פורשים את הסדין ומקמחים אותו קלות. מניחים את העיגולים על הסדין ומכסים ביריעה השנייה. מניחים לסופגניות לתפוח במשך שעה וחצי נוספת.
5. מחממים את השמן. כדאי להשתמש בשמן כשהוא חם מאוד ולא רותח. רצוי לחמם אותו על אש נמוכה לפחות שעה, על מנת להימנע מרתיחה מוגזמת.
6. מטגנים את הסופגניות בסיר שמן עמוק עד להזהבה. במשך כל זמן הטיגון משאירים את הסיר מכוסה. מרימים את המכסה רק כדי להפוך ולהוציא את הסופגניות .
6. ממלאים את הסופגניות בריבה, מייפל, ריבת חלב או כל מילוי אחר. מפזרים אבקת סוכר למעלה ומגישים.  

» סופגניות קלאסיות של אבי לוי - לגרסת ההדפסה


המנחמות הרשמיות של החורף. סופגניות (אילוסטרציה: dreamstime)

ספינג' מרוקאי


באדיבות מסעדת דגים בעין - גב

מצרכים:
1 ק"ג קמח
60 גר' שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
3 כפות אבקת סוכר
3-4 כוסות מים פושרים
3 כפות ברנדי (דוחה ספיגת שמן)
שמן לטיגון

לסירופ:
1 ליטר מים
1 ק"ג סוכר
1 כף מי ורדים או 1/4 כפית ג'ינג'ר עם כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את החומרים היבשים ללא המלח, ולאחר מכן מוסיפים את המלח, הברנדי והמים ולשים ביחד עד לקבלת בצק נוזלי יחסית.
2. נותנים לבצק לתפוח כשעתיים.
3. מוציאים אוויר מהבצק, מקפלים מעט ונותנים לו לתפוח כחצי שעה.
4. קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג ובעזרת ידיים משומנות יוצרים חור במרכז העיגול ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה כדקה מכל צד.
5. מוציאים למסננת עם נייר סופג.
6. מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל הרכיבים ומצמצמים לחצי.
7. אם הספינג' חמות - טובלים אותן בסירופ קר ואם הן קרות טובלים אותן בסירופ חם.

» ספינג' מרוקאי - לגרסת ההדפסה 


לפני השוקולד. סופגניות ספינג' (צילום: מיכל קוטלג')

לביבות פטריות ופורטבלו


באדיבות המעדנייה של גולדשטיין

מצרכים:
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים
2 בטטות בינוניות קלופות ומגורדות
2 בצלים בינוניים קלופים ומגורדים
3 פטריות פורטבלו פרוסות
עלים מ 2-3 גבעולי טרגון
3 ביצים
150 גר' גבינת כנען
3-4 כפות קמח
2 כוסות שמן
1/2 שקית אבקת אפיה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים מלבד הטרגון והפטריות, לבלילה אחידה.  
2. מוסיפים את הפטריות והטרגון לתערובת בסיס ומתבלים במלח ופלפל.
3. מחממים מחבת ולאחר שהיא חמה מוזגים לתוכה מעט שמן זית. מטגנים את הלביבות עד להשחמה.

» לביבות פטריות ופורטבלו - לגרסת ההדפסה


מטוגן ובכל זאת בריא. לביבות פטריות (צילום: בועז לביא)

כדורי גבינה מטוגנים
באדיבות השף הלבן של תנובה

מצרכים:
1 ליטר שמן קנולה לטיגון
6 ביצים
1/2 כוס סוכר
½ כפית תמצית וניל
2/3 גביע גבינה לאפייה מסדרת השף הלבן (500 גר')
2.5 כוסות קמח (350 גר' קמח)
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס צימוקים (50 גר')
1.5 שקית אבקת אפיה (15 גר')

לקישוט:
100 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר מקציפים יחד את הביצים וסוכר הווניל כדקה, או עד שהם מבהירים מעט. מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, הקינמון והאבקת אפייה, וממשיכים לערבל במהירות נמוכה.
2. בסיר עמוק מחממים את השמן לחום גבוה (175 מעלות). בעזרת כף גלידה או שתי כפות יוצרים עיגולים מהתערובת (כחמישה בכל פעם) ומעבירים לסיר עם השמן. מטגנים לפחות 4 דקות  על להבה גבוהה.
3. מוציאים את הכדורים מהסיר ומניחים על מצע נייר סופג. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. את הבלילה ניתן להכין עד 5 שעות מראש.

» כדורי גבינה מטוגנים - לגרסת ההדפסה


גם חמוד, גם וטעים. כדורי גבינה מטוגנים (צילום: דני לרנר)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(12 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23/11/2014 21:39:41