המתוקות האחרונות שלי: מתכונים לסופגניות

יום שני 19 בדצמבר 2016 00:00 מאת: עכבר העיר

מתכון לריבה קלאסית וריבת חלב או גבינת עזים ותותים בשמנת - אם גם השנה נכנעתם ליצר הגרגרנות, נסו את מתכוני הסופגניות היצירתיים, שיפתיעו את האורחים וגם אתכם


מטוגנות מתוקות. סופגניות תותים

(צילום: מתוקה רום סרוויס)

פרסומת

כל שנה מחדש חוזרת ההתלבטות הטעימה ביותר בחנוכה - האם לקנות סופגניות או להכין לבד בבית. בהיותנו חובבי פחמימות מושבעים, התשובה המנצחת היא זאת שתכלול מקסימום סופגניות במינימום הוצאות. בין אם מדובר במילוי של ריבה, גבינת עיזים או תותים, ובין אם בשמנת או ריבת חלב, אין דבר שמשתווה לטעם המנחם של סופגניות ביתיות, שתמיד שווה את ההשקעה.

» חנוכה 2016 - המדריך המלא בעכבר חנוכה
» הצגות חנוכה - לוח מופעים
» מתכון לסופגניות - כל המתכונים לחנוכה 
»
מתכון ללביבות - כל המתכונים לחנוכה
»
איפה קונים את הסופגניות הכי טעימות?

מתכון לסופגניות קלאסיות


באדיבות רשת קפה גרג

מצרכים ל-40 סופגניות:
1/2 ק"ג קמח לבן
25 גרם שמרים טריים באבקה
60 גרם סוכר
1 כפית מלח
150 מ"ל חלב
4 ביצים
180 גרם חמאה מומסת
 
אופן  ההכנה:
1. מכניסים את המצרכים לתוך מערבל עם וו לישה לפי סדר הרכיבים הנ"ל.
2. לשים למשך כ-10 דקות על מהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים.
3. מכסים עם מגבת את קערת המערבל כאשר הכל עדיין מחובר.
4. מניחים לבצק לתפוח כחצי שעה ולאחר מכן מפעילים שוב את המלוש לשניה על מנת "להפיל" את הבצק.
5. מוציאים את וו הלישה ומתפיחים כחצי שעה נוספת על להכפלת הנפח.
6. לאחר שהבצק תפח, מחלקים לכדורים של כ-40 גר' ואז מועכים מעט, על מנת שיווצר כדור קצת פחוס. מניחים על משטח מקומח.
7. מחממים שמן לטמפ' של כ-170 מעלות ומטגנים את הסופגניות כשלוש דקות בכל צד עד להשחמה יפה.

ניתן להגיש במילוי ריבה/שוקולד/ריבת חלב או ועוד ולפזר אבקת סוכר מפוזרת מלמעלה.

» סופגניות קלאסיות  - לגרסת ההדפסה


באווירת החג. סופגניות קפה גרג (צילום: יואב גולדנברג)

מתכון לסופגניות במילוי יוגורט עיזים


באדיבות שף ברק שי חורש - משק צוריאל

מצרכים ל-20 סופגניות בינוניות:
4 וחצי כוסות קמח לבן
40 גרם שמרים טריים
5 כפות סוכר
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
2 חלמונים
1 כפית גדושה מלח
2 כפות ברנדי (לבישול)
1 כפית תמצית ווניל
3/4 כוס חלב עיזים של משק צוריאל
1 גביע יוגורט עיזים מחלב מלא 3.6% של משק צוריאל
אבקת סוכר לקישוט
שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר את כל החומרים "היבשים" כולל המלח, מוסיפים את השמרים, ביצים + חלמונים ושאר החומרים "הרטובים" וממשיכים לערבב (כמספר דקות) עד לקבלת בצק אחיד.
2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח, קורצים כדורים בגודל הרצוי (גודל הכדור יקבע את גודל הסופגנייה) ומתפיחים את הכדורים עד להכפלת הנפח.
3. מטגנים את הכדורים המותפחים בשמן חם של כ-160 מעלות עד הזהבה משני הצדדים, מניחים על נייר סופג ומצננים את הסופגניות בטמפרטורת החדר.
4. מזריקים בעזרת שקית זילוף וצנטר את המילוי הרצוי.
5. מפזרים על הסופגניות אבקת סוכר ומגישים.

מילויים מומלצים:

1. מילוי יוגורט עיזים - כף אינסטנט פודינג (לפי הטעם הרצוי) ו-2 גביעי יוגורט עיזים 3.6% של משק צוריאל. מערבבים היטב ומזליפים לתוך הסופגניות .
2. מסורתי - ריבה.
3. תערובת גבינת עיזים עם סוכר ותמצית ווניל.
4. נועז - ממרח תמרים עם יוגורט עיזים.

» סופגניות במילוי יוגורט עיזים - להדפסת המתכון  


ככה חוגגים במשק. סופגניות יוגורט עיזים (צילום: אבי כהן)

» לביבות בטטה של אורנה ואלה
» מתכון לסופגניות ללא גלוטן
» צעד אחר צעד: מתכון לסופגניות ביתיות

צ'ורוס (סופגניה דרום אמריקאית)


באדיבות שף אורן ירושלמי, מסעדת סקאלה

מצרכים:
80 גרם חמאה 
300 מ"ל מים
80 גרם סוכר
1 כוס + 3.5 כפות קמח
4 ביצים
שמן לטיגון עמוק
סוכר וקינמון מעורבבים יחדיו
200 מ"ל חלב
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. בסיר קטן מרתיחים את החמאה והמים.
2. מוסיפים את הקמח והסוכר, ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש ומצננים מעט.
3. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כחמש דקות, עד לצינון התערובת. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל הוספה.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק, וממלאים שק זילוף בתערובת. מותחים מעל הסיר חוט שפגאט. מזלפים לתוך השמן החם מהבצק וחותכים בעזרת החוט המתוח. מטגנים עד שהבצק יזהיב. מטגנים כך את יתר הבצק.

להכנת גאנש שוקולד חם:
1. מניחים בתוך סיר קטן חלב ושמנת, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
2. מניחים בקערה עמידה לחום את השוקולד. יוצקים מעל את הנוזל החם, ומכסים ל-3 דקות בניילון נצמד.
3. אחרי 3 דקות מורידים את הכיסוי, מערבבים בעזרת מטרפה למסה הומוגנית ומגישים חם לצד הצ'ורוס.

» צ'ורוס - להדפסת המתכון


חנוכה בניחוח לטיני. צ'ורוס (צילום: דן פרץ)

» חנוכה 2016 - כל אירועי חנוכה
»
מתכוני לביבות
» צעד אחר צעד: מתכון לסופגניות ביתיות


מתכון לסופגניות תותים בשמנת


באדיבות מירי ארזי, רשת הקונדיטוריות מתוקה 

מצרכים:
1 ו-3/4 כוסות חלב
50 גרם שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
1 ק"ג קמח
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת תפוז או לימון מגוררת
2 כפות ויסקי או ברנדי
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר
10 גרם מלח
2 ליטר שמן קנולה לטיגון

למילוי:
250 גרם גבינת שמנת 30%
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 כוס סוכר
200 גרם שמנת חמוצה
150 גרם תותים מרוסקים למרקם גס במעבד מזון

אופן הכנה: 
1. בקערת מיקסר מערבבים כדקה במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר.
2. מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית הווניל, קליפת התפוז או הלימון והאלכוהול. מערבבים במהירות נמוכה במשך חמש דקות ומכניסים את קוביות החמאה לקערה בהדרגה.
3. כשנוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד ארבע דקות במהירות גבוהה עד יצירת בצק אחיד, גמיש, רך ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, אפשר להתחיל לעבוד מיד.
4. יוצרים מהבצק כדורים במשקל 30–40 גרם כל כדור ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים שווים זה מזה, מניחים עליהם מגבת מטבח ומתפיחים כשעה וחצי עד שיכפילו את נפחם.
5. במקביל, מחממים סיר רחב עם שמן לטמפרטורה של 150 מעלות. צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות בפנים. מטגנים את הסופגניות בשמן החם כשהצד העגול כלפי מטה עד שמתקבל צבע זהוב. הופכים ומטגנים שתי דקות את הצד השני. מעבירים למסננת ונותנים לסופגניות להתקרר בטמפרטורת החדר.
6. מכינים את המילוי: בקערת המיקסר עם מטרפה פותחים את גבינת השמנת כשתי דקות לריכוך, מוסיפים את גבינת הלבנה והשמנת החמוצה ומערבבים כדקה.
7. מוסיפים סוכר ומערבבים כדקה נוספת. מקפלים בעזרת לקקן את מחית התותים מעבירים את הקרם למקרר עד לשימוש. רצוי לקרר במשך לילה שלם לספיגת טעמים מירבית.
8. חותכים את הכיפה העליונה של הסופגנייה, ממלאים בקרם שמנת תותים, סוגרים עם הכיפה ומזלפים מהקרם חישוק בקוטר החיתוך. את פנים החישוק ממלאים בתותים חצויים.

» סופגניית תותים בשמנת - להדפסת המתכון


לאכול או להתבונן. סופגניות תותים בשמנת (צילום: מתוקה רום סרוויס)

עוד מתכוני סופגניות לחנוכה:
סופגניות אלכוהוליות
סופגניות גבינה ללא טיגון בתוספת 100% מעדן פרי
סופגניות ממולאות אגסים וגבינת ברי
סופגניות ממולאות ריקוטה ושוקולד
סופגניות של זיו שלף
סופגניות יווניות
סופגניה אמריקאית
גולב ג'מון - מיני סופגנייה הודית
סופגניות בונז'ור


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(7 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5