עקיצה של מתיקות: עוגות דבש לראש השנה

יום רביעי 10 בספטמבר 2014 00:35 מאת: עכבר העיר

עוגת דבש ותפוחים, בבקה דבש וקינמון או עוגה לחה עם משמש - עוגות יצירתיות וחגיגיות שימתיקו את ארוחת ראש השנה


בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון

(צילום: יח"צ)

פרסומת

אין ארוחת ראש השנה בלי עוגת דבש עסיסית וטובה. נכון שלרובנו יש מתכון שעובר מדור לדור, אבל השנה החדשה היא זמן טוב לשבור שגרה ולרענן את האווירה במטבח עם עוגות קצת יותר נועזות - דבש ותפוחים, בבקה דבש עם פקאן וקינמון  וטארט דבש עם שקדים.

» ראש השנה 2014 - לכל הכתבות
» מתכונים לראש השנה

»
מתכונים לראש השנה - מרקים
» מתכונים לראש השנה - מנות ראשונות
» מתכונים לראש השנה - מנות בשריות
» מנות עוף לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מנות עם דגים
» קינוחים לראש השנה

עוגת דבש ותפוחים


באדיבות עמר זרניצקי דרומי מבישולים

מרכיבים לתבנית אינגליש קייק:

לעוגה:
50 גרם ביצים (1 ביצה)
150 גרם שמן (שלושת רבעי כוס)
110 גרם סוכר (חצי כוס ועוד כף)
165 גרם דבש (כוס פחות שתי כפות)
75 גרם חלבון (חלבון מ-2.5 ביצים)
40 גרם סוכר (2 כפות)
215 גרם קמח (כוס ועוד כף)
4 גרם אבקת אפיה (חצי כפית)
4 גרם סודה לשתייה (חצי כפית)
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
150 גרם נס קפה (כף נס קפה עם שלושת רבעי כוס מים)

לקוביות התפוחים ולקישוט:
4 תפוחי עץ
40 גרם חמאה
2 כפות דבש
100 גרם סוכר (חצי כוס)
100 גרם מים (חצי כוס)

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד דבש, ביצים, שמן וסוכר למסה אחידה והומוגנית.
2. מערבבים את הקמח וכל האבקות יחד.
3. ממיסים את אבקת הקפה במים חמים.
4. מוסיפים את הקמח והיבשים לאט לתערובת הביצים והשמן.
5. מוסיפים את הקפה לתערובת הביצים והקמח.
6. מקציפים חלבון עם 40 גרם סוכר ומקפלים לתערובת.
7. להכנת קוביות התפוחים בחמאה ודבש: קולפים שני תפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 סנטימטר.
8. מחממים חמאה ודבש במחבת ולאחר הרתיחה מוסיפים את קוביות התפוחים ומבשלים אותם עד לקבלת גוון חום-זהוב. מסירים מהאש ומקררים.
9. להכנת פרוסות תפוחים לקישוט: פורסים שני תפוחים לפרוסות דקות (רצוי בעזרת מנדולינה).
10. מרתיחים את הסוכר והמים לסירופ, מכניסים את פרוסות התפוחים ונותנים לסירופ להתקרר.
11. מוציאים את פרוסות התפוחים מהסירופ ומייבשים אותן בתנור על גבי תבנית עם נייר אפייה בטמפרטורה של 100 מעלות כשעה ועשרים דקות כשדלת התנור פתוחה מעט.
12. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים לתוכה מחצית מהמסה. מפזרים מעליה את קוביות התפוחים, יוצקים את שארית המסה ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים. 
13. אופים בתנור שחומם מראש לחום 165 מעלות כ-30-35 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

» עוגת דבש ותפוחים - גרסת ההדפסה



שילוב אלמותי. עוגת דבש ותפוחים (צילום: שירן כרמל)


בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון


באדיבות אורי שפט ורינת צדוק ממאפיית לחמים 

המרכיבים ותבנית קוגלהוף 24':

לעוגה:
120 גרם חמאה 
60 גרם סוכר (1/4 כוס)
3 ביצים
150 גרם שמנת חמוצה ( 3/4 גביע)
150 גרם קמח מנופה (כוס ושליש)
4 גרם סודה לשתייה (1/4 כפית)
5 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)
תמצית וניל
2 תפוחי עץ ירוקים חמוצים קלופים חתוכים לקוביות
2 כפות סוכר 
2 כפות ליקר קלבדוס

תערובת אגוזים וסוכר:
2 גרם קינמון
60 גרם פקאן
60 גרם סוכר לבן
60 גרם אגוזי מלך

לציפוי התבנית :
20 גרם חמאה ,50 גרם  שקדים פרוסים / אגוזי לוז פרוסים

סירופ דבש:
50 גרם דבש
50 גרם מים
מחממים

אופן הכנה:

1. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות, מערבבים עם סוכר והקלבדוס, ומניחים בצד. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. משמנים תבנית בבקה בחמאה רכה, מצפים את כל פנים התבנית בלוז פרוס או שקדים פרוסים.
3. מקרימים חמאה וסוכר בעזרת וו גיטרה לתערובת לבנה ותפוחה.
4. מוסיפים את הביצים באיטיות עד שנטמעות בחמאה.
5. מוסיפים לתערובת החמאה את קמח, א.אפיה, סודה לשתיה והשמנת חמוצה לסירוגין לקבלת מסה אחידה.
6. יוצקים 1/3 מהמסה בתחתית התבנית , מפזרים את קוביות התפוחים, משקיעים אותם מעט.
7. אגוזים, פקאן, סוכר, וקינמון ומועכים או דופקים בעזרת פטיש שניצל.
8.מפזרים מעל 1/3 מתערובת האגוזים.
9. יוצקים מעל 1/3 מסה, מפזרים את תערובת האגוזים, ושוב את המסה הנותרת.
10. ולבסוף מפזרים את יתרת האגוזים. אופים כ-40 דקות, מוציאים מהתבנית ומספיגים בסירופ דבש.

» בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון  - גרסת ההדפסה:


קלאסיקה מנחמת לחג. בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון (צילום: יח"צ)

עוגת דבש לחה עם משמש


המרכיבים לתבנית עגולה 26':

לעוגה:
1 כוס דבש מפרחי בר או דבש מפרחי הדרים (עפ"י טעמכם האישי)
4 כפות סוכר חום
4 כפות מעדן משמש 100% מעורבב עם 4\3 כוס מים
4 ביצים
2\1 כוס שמן זית לתיבול מעודן
2\1 כוס אבקת שקדים, או שקדים טחונים דק
2\1 כפית סודה לשתיה ו- 3 כוסות קמח מנופים יחד
1 כפית תמצית וניל איכותית

לסירופ :
2 כפות מעדן משמש 100% פרי
2\1 כוס מים, לסנן

אופן הכנה:
1.
 לשמן ולקמח היטב תבנית אפיה.
2. בקערה גדולה לשים ביצים ולהקציף, להוסיף סוכר ולהקציף עד שהקצף תפוח, קל ובהיר.
3. להוסיף שמן בזילוף עדין, כשנספג לזלף מים+מעדן משמש 100% פרי ווניל.
4. לעבור למהירות נמוכה, להוסיף בבת אחת קמח ואבקת שקדים, ולהקציף רק עד שהכל אחיד.
5. להעביר לתבנית. לאפות 45 דקות בתנור מחומם ל-175 מעלות, לבדוק ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה כשיוצא נקי- לכבות ולהוציא.
6. בינתיים, לבשל את מעדן המשמש עם המים עד שמתחיל לרתוח קצת.
7. אחרי 10 דקות לשחרר את העוגה בעדינות מהתבנית, בעזרת החלק הכהה של סכין קטנה.
8. לזלף מעל העוגה באחידות את הסירופ.

» עוגת דבש לחה עם משמש - גרסת הדפסה


לחה ועסיסית. עוגת דבש עם משמש (צילום: יח"צ)

טארט דבש עם שקדים


באדיבות חיים כהן ואלי לנדאו ז"ל 

מצרכים לתבנית 26':

לבצק:
350 גרם קמח תופח
200 גרם ריקוטה
60 גרם חמאה
2 כפות דבש
1/4 כפית מלח
1/2 כוס מים חמימים

למילוי:
200 גרם פרוסות שקדים מולבנים
60 גרם חמאה
2 כפות חמאה
שקית סוכר וניל

אופן הכנה:

הבצק:
מערבבים את כל המרכיבים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר.

המילוי:
1.
ממיסים החמאה במחבת. מוסיפים את הדבש ומערבבים עד שנמס.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש וממתינים עד שהמילוי יתקרר.
3. משמנים בחמאה תבנית טארט גדולה (אפשר גם כמה תבניות אישיות). בוזקים מעט קמח ומנערים עודפים.
4. מוציאים הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לדף גדול מעט מהתבנית.
5. בעזרת המערוך מרימים את הבצק ומניחים אותו בתבנית (הוא אמור לכסות את הקרקעית והדפנות.) מהדקים את הבצק לקרקעית ולדפנות.
6. יוצקים לתבנית את המילוי ומשטחים אותו.
7. אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהעוגה תשחים.

#alt
טויסט יצירתי. טארט שקדים (צילום: אילוסטרציה)

עוגת דבש בניחוח לימון


באדיבות חיים כהן ואלי לנדאו ז"ל

מצרכים:

150 גרם קמח תופח 
2 ביצים 
6 כפות דבש 
100 גרם סוכר 
2 כפות שמן זית 
כוסית קוניאק או ברנדי 
גרידה ומיץ מסונן של חצי לימון 
50 גרם צימוקים מושרים לשעה במים חמימים ומסוננים 
50 גרם אגוזים קצוצים גס 
חמאה לשימון ומעט קמח

אופן הכנה:

1. מקציפים היטב את הביצים.
2. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת קצפתית תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים בהדרגה תוך טריפה, את הדבש, השמן, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
4. מוסיפים בהדרגה תוך ערבוב את הקמח. מוסיפים את גרידת הלימון והמיץ וממשיכים לערבב. מוסיפים ברנדי, אגוזים וצימוקים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
5. משמנים תבנית בחמאה ובוזקים קמח. מנערים את התבנית ונפטרים מעודפי קמח. מעבירים לתבנית את הבצק ומשטיחים.
6. אופים כשלושת-רבעי השעה בתנור שחומם ל-180 מעלות.
7. מוציאים ומצננים. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

#alt
מתוקה ומרעננת. עוגת דבש בניחוח לימון (צילום: אילוסטרציה)

לעוד מתכוני עוגות דבש וקינוחי דבש:
תפוחים צלויים עם גלידת דבש
עוגת דבש קלאסית
עוגת דבש, צימוקים ואגוזים
מאפה פילו במילוי אגוזים, פקאן ודבש
בלינצ'ס תפוחים ברוטב יוגורט עם דבש
עוגת דבש של רולדין
עוגת דבש ביתית
עוגיות דבש של טאטי
לביבת גבינות ופירות בדבש תמרים (חלבי)
קראמבל תפוחים עם גלידת דבש וקינמון (חלבי)
מוס גבינה, דבש ורימונים (חלבי)
מאפינס דבש (חלבי)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(20 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17/09/2014 23:56:37