מתכונים לעוגות דבש: כל האופציות לראש השנה

יום ראשון 21 ביולי 2013 00:35 מאת: עכבר העיר

עוגת דבש ותפוחים, בבקה דבש וקינמון או עוגה לחה עם משמש - קיבצנו עבורכם מתכוני עוגות דבש לכבוד ראש השנה


בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון

(צילום: יח"צ)

פרסומת

אין ארוחת חג של ראש השנה בלי עוגת דבש עסיסית וטובה. אז נכון שלרובנו יש מתכון שעובר מדור לדור, אבל השנה החדשה היא זמן טוב לגוון ולרענן, גם במטבח. לכבוד ראש השנה 2013 קיבצנו עבורכם אופציות למתכוני עוגות דבש טובות במיוחד, גם מסורתיות, וגם קצת יותר נועזות. עכשיו הכל תלוי רק בכם.

» ראש השנה 2013 - לכל הפרטים והאירועים

» מתכונים לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מרקים
» מתכונים לראש השנה - מנות ראשונות
» מתכונים לראש השנה - מנות בשריות
» מנות עוף לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מנות עם דגים
» קינוחים לראש השנה
» אוכל מוכן לראש השנה


עוגת דבש ותפוחים


באדיבות השף קונדיטור עמר זרניצקי דרומי מ"בית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים"

חומרים לאינגליש קייק:
50 גרם ביצים (1 ביצה)
150 גרם שמן (שלושת רבעי כוס)
110 גרם סוכר (חצי כוס ועוד כף)
165 גרם דבש (כוס פחות שתי כפות)
75 גרם חלבון (חלבון מ-2.5 ביצים)
40 גרם סוכר (2 כפות)
215 גרם קמח (כוס ועוד כף)
4 גרם אבקת אפיה (חצי כפית)
4 גרם סודה לשתייה (חצי כפית)
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
150 גרם נס קפה (כף נס קפה עם שלושת רבעי כוס מים)

לקוביות התפוחים ולקישוט:

4 תפוחי עץ
40 גרם חמאה
2 כפות דבש
100 גרם סוכר (חצי כוס)
100 גרם מים (חצי כוס)

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד דבש, ביצים, שמן וסוכר למסה אחידה והומוגנית.
2. מערבבים את הקמח וכל האבקות יחד.
3. ממיסים את אבקת הקפה במים חמים.
4. מוסיפים את הקמח והיבשים לאט לתערובת הביצים והשמן.
5. מוסיפים את הקפה לתערובת הביצים והקמח.
6. מקציפים חלבון עם 40 גרם סוכר ומקפלים לתערובת.
7. להכנת קוביות התפוחים בחמאה ודבש: קולפים שני תפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 סנטימטר.
8. מחממים חמאה ודבש במחבת ולאחר הרתיחה מוסיפים את קוביות התפוחים ומבשלים אותם עד לקבלת גוון חום-זהוב. מסירים מהאש ומקררים.
9. להכנת פרוסות תפוחים לקישוט: פורסים שני תפוחים לפרוסות דקות (רצוי בעזרת מנדולינה).
10. מרתיחים את הסוכר והמים לסירופ, מכניסים את פרוסות התפוחים ונותנים לסירופ להתקרר.
11. מוציאים את פרוסות התפוחים מהסירופ ומייבשים אותן בתנור על גבי תבנית עם נייר אפייה בטמפרטורה של 100 מעלות כשעה ועשרים דקות כשדלת התנור פתוחה מעט.
12. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים לתוכה מחצית מהמסה. מפזרים מעליה את קוביות התפוחים, יוצקים את שארית המסה ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים. 
13. אופים בתנור שחומם מראש לחום 165 מעלות כ-30-35 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

» עוגת דבש ותפוחים - לחצו כאן לגרסת הדפסה


עוגת דבש ותפוחים (צילום: שירן כרמל)


בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון


באדיבות אורי שפט והקונדיטורית רינת צדוק למאפיית לחמים
 
החומרים לעוגה בתבנית בבקה/ קוגלהוף בקוטר 24 :
120 גרם חמאה 
60 גרם סוכר (1/4 כוס)
3 יחידות ביצים
150 גרם שמנת חמוצה ( 3/4 גביע)
150 גרם קמח מנופה (כוס ושליש)
4 גרם סודה לשתייה (1/4 כפית)
5 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)
תמצית וניל
2 תפוחי עץ ירוקים חמוצים קלופים חתוכים לקוביות
2 כפות סוכר ו-2 כפות ליקר קלבדוס / ליקר תפוחים

תערובת אגוזים וסוכר:
2 גרם קינמון
60 גרם פקאן
60 גרם סוכר לבן
60 גרם אגוזי מלך

שמים בשקית: אגוזים, פקאן, סוכר, וקינמון ומועכים או דופקים בעזרת פטיש שניצל.

לציפוי התבנית:  20 גרם חמאה ,50 גרם  שקדים פרוסים / אגוזי לוז פרוסים

סירופ דבש:
50 גרם דבש
50 גרם מים
מחממים

הכנה:
1. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות, מערבבים עם סוכר והקלבדוס, ומניחים בצד.
2. משמנים תבנית בבקה בחמאה רכה, מצפים את כל פנים התבנית בלוז פרוס או שקדים פרוסים.
3. מקרימים חמאה וסוכר בעזרת וו גיטרה לתערובת לבנה ותפוחה.
4. מוסיפים את הביצים באיטיות עד שנטמעות בחמאה.
5. מוסיפים לתערובת החמאה את קמח, א.אפיה, סודה לשתיה והשמנת חמוצה לסירוגין לקבלת מסה אחידה.
6. יוצקים 1/3 מהמסה בתחתית התבנית , מפזרים את קוביות התפוחים, משקיעים אותם מעט.
7. מפזרים מעל 1/3 מתערובת האגוזים.
8. יוצקים מעל 1/3 מסה, מפזרים את תערובת האגוזים, ושוב את המסה הנותרת.
9. ולבסוף מפזרים את יתרת האגוזים.

אפייה:
מחממים תנור ל-170 מעלות
אופים כ-35 -40 דקות

*מוציאים את העוגה מהתבנית, ומספיגים בסירופ דבש.

» בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון  - לחצו כאן לגרסת הדפסה


בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון (צילום: יח"צ)

עוגת דבש לחה עם משמש


חומרים לעוגה בתבנית עגולה מספר 26:
1 כוס דבש מפרחי בר או דבש מפרחי הדרים (עפ"י טעמכם האישי)
4 כפות סוכר חום
4 כפות מעדן משמש 100% מעורבב עם 4\3 כוס מים
4 ביצים
2\1 כוס שמן זית לתיבול מעודן
2\1 כוס אבקת שקדים, או שקדים טחונים דק
2\1 כפית סודה לשתיה ו- 3 כוסות קמח מנופים יחד
1 כפית תמצית וניל איכותית

לסירופ מעל העוגה: לבשל עם אש קטנה 2 כפות מעדן משמש 100% פרי
2\1 כוס מים, לסנן

הכנה:
1.
 לשמן ולקמח היטב תבנית אפיה.
2. בקערה גדולה לשים ביצים ולהקציף, להוסיף סוכר ולהקציף עד שהקצף תפוח, קל ובהיר.
3. להוסיף שמן בזילוף עדין, כשנספג לזלף מים+מעדן משמש 100% פרי ווניל.
4. לעבור למהירות נמוכה, להוסיף בבת אחת קמח ואבקת שקדים, ולהקציף רק עד שהכל אחיד.
5. להעביר לתבנית. לאפות 45 דקות בתנור מחומם ל175?, לבדוק ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה כשיוצא נקי- לכבות ולהוציא.
6. אחרי 10 דקות לשחרר את העוגה בעדינות מהתבנית, בעזרת החלק הכהה של סכין קטנה.
7. לזלף מעל העוגה באחידות את הסירופ.

» עוגת דבש לחה עם משמש - לחצו כאן לגרסת הדפסה


עוגת דבש לחה עם משמש (צילום: יח"צ)

לעוד מתכוני עוגות דבש וקינוחי דבש:

תפוחים צלויים עם גלידת דבש
עוגת דבש קלאסית
עוגת דבש לחה עם משמש
מוס עוגת דבש ורימונים (חלבי)
מאפינס דבש (חלבי)
עוגת דבש, צימוקים ואגוזים
מאפה פילו במילוי אגוזים, פקאן ודבש
לביבת גבינות ופירות בדבש תמרים (חלבי)
קראמבל תפוחים עם גלידת דבש ותפוחים (חלבי)
בלינצ'ס תפוחים ברוטב יוגורט בדבש
תפוחים צלויים עם גלידת דבש (חלבי)
עוגת דבש עשירה
עוגת דבש ביתית
עוגת דבש קלאסית
עוגיות דבש נגיעות


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(4 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5