סופ"ש מעורבב: מתכוני סלטים קלים לבטן מרוצה

יום חמישי 18 בפברואר 2016 00:34 מאת: עכבר העיר

סלט פסטה קיצי, סלט עם סלק ורוטב פטל ואחד עם תפוחי אדמה - מתכונים רעננים לסלטים שיעבדו נהדר בכל ארוחה


סלט תפוח אדמה

(צילום: dreamstime)

פרסומת

סלט סלק צלוי וגבינת פטה בויניגרט פטל


מצרכים:
לסלט:
סלק
עלי בייבי
פטה

לויניגרט:
1/2 בצל סגול קטן
2 כפות דבש
1/4 כוס חומץ פטל
1 כפית חרדל דיז'ון
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס שמן זית

אופן הכנה:
1. מכינים את הוויניגרט: טוחנים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ובפלפל.
2. צולים את הסלק בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך כשעה וחצי. חותכים לקוביות.
3. מערבבים את הסלק ועלי הבייבי עם הוויניגרט, מפזרים גבינת פטה מפוררת ומפזרים מהוויניגרט. מערבבים בעדינות ומגישים.

סלט סלק צלוי וגבינת פטה בויניגרט פטל - גרסת ההדפסה


מתקתק ומרענן. סלט סלק צלוי וגבינת פטה בויניגרט פטל (צילום: dreamstime)

סלט תפוחי אדמה ברוטב שמנת


מצרכים:
לסלט:

1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים שטופים
1/4 כוס עירית, קצוצה

לרוטב:
1 גביע שמנת
1 כפית מיונז
1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
1. מכינים את הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים לצנצנת ושומרים בקירור.
2. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מי מלח, עד שהם מתרככים אך עדיין מוצקים. מצננים מעט, פורסים לחצאים ומעבירים לקערה.
3. יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה, מוסיפים עירית קצוצה ומערבבים.

סלט תפוחי אדמה ברוטב שמנת - גרסת ההדפסה


לא רק לשבועות. סלט תפוחי אדמה ברוטב שמנת (צילום: dreamstime)

סלט פסטה עם בזיליקום, קישואים ופטה


באדיבות פסטה דלה קזה

מצרכים:
500 גרם פסטה קצרה
5 שיני שום, כתושות
3 קישואים, חתוכים לפרוסות עגולות
ענף רוזמרין
150 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות
מלח ופלפל
שמן זית
10 עלי בזיליקום, קצוצים

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים היטב מהנוזלים, מערבבים עם 2 כפות שמן זית ומצננים היטב.
2. מטגנים את הקישואים במחבת עם שלוש כפות שמן זית, שום ורוזמרין, עד להשחמה.
3. מצננים היטב יחד עם נוזלי הטיגון.
4. מערבבים את הפסטה עם הקישואים, השום והרוזמרין. מוסיפים בזיליקום קצוץ ומתבלים במלח ופלפל.
5. מוסיפים את קוביות גבינת הפטה ומגישים.

סלט פסטה עם בזיליקום, קישואים ופטה - גרסת ההדפסה


קיצי וקליל. סלט פסטה עם פטה וזוקיני (צילום: מיכל בראל)

סלט פסטה עם עגבניות שרי, זיתים ועדשים


מצרכים:
500 גרם פסטה קצרה
15 עגבניות שרי, חצויות
100 גרם זיתים ירוקים, מגולענים
100 גרם עדשים שחורות
1/4 בצל סגול, פרוס דק
4 ענפי אורגנו טרי
100 גרם גבינת קשקבל, חתוכה לקוביות
שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מבשלים את העדשים: משרים את העדשים במים פושרים למשך כ-20 דקות. לאחר מכן מעבירים לסיר עם מים ומבשלים עד לריכוך. מסננים את המים ומצננים.
2. מכינים את הסלט: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים היטב מהנוזלים ומערבבים עם ארבע כפות שמן זית. מצננים היטב.
3. מערבבים את הפסטה עם יתר המרכיבים.
4. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל שחור.

סלט פסטה עם עגבניות שרי, זיתים ועדשים - גרסת ההדפסה


כל הטוב בקערה אחת. סלט פסטה עם עגבניות שרי וזיתים (צילום: מיכל בראל)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(2 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5