על האש: מתכונים ליום העצמאות

יום ראשון 27 באפריל 2014 05:25 מאת: עכבר העיר

רעיונות למרינדות שיהפכו את הבשר לעסיסי, הצעות לסלטים מיוחדים, לסטייק ברוטב דיאטטי, לפרגיות בנוסח הודי ועוד. כל המתכונים למנפנפים המשקיעים


מחכה על האש. קבב טלה של דוחול ספאדי

(צילום: יורם אשהיים)

פרסומת

יום העצצמאות הוא כבר מזמן חג המנגל הלאומי, ובהתאם - אספנו עבורכם רעיונות למי שמארח ביום העצמאות או למי שמתקבץ על מדשאות, גגות ומרפסות כדי לנפנף. מתכונים למרינדות שיביאו עניין וטעם חדשים לבשר, ולסלטים - כל הדרכים לחג טעים ושמח.

» אירועי יום העצמאות
» מסיבות יום העצמאות 2014
» על האש: מתכונים ליום העצמאות

שיפודי חלקי פנים


באדיבות השף סהר רפאל ליינות ביתן

מצרכים:
300 גר' כבד בקר
300 גר' שקדי עגל
300 גר' לב עגל
10 שיפודי ברזל או עץ
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
3 שיני שום כתוש
רבע כוס שמן זית
200 גרם עגבניות שרי

אופן ההכנה:
1. חותכים את הבשר לקוביות ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים את כל התבלינים ואת שמן הזית. מערבבים היטב ומשאירים במרינדה כשעתיים.
2. משפדים את הבשר לסירוגין: שקדי עגל, לב וכבד, וביניהם ניתן לשפד עגבניות שרי או להגיש עגבניות צלויות בגריל ליד. אם אתם משתמשים בשיפודי עץ, מומלץ להשרות אותם במים כחצי שעה לפני השימוש על מנת שלא ישרפו על הגריל. 
 
שיפודי חלקי פנים - לגרסת הדפסה


שיפוד חלקי פנים (צילום: יסמין ואריה)

קבב טלה


באדיבות דוחול ספאדי, דיאנא בעיר

מצרכים:
1 ק"ג בשר טלה (רצוי מאזור הירך)
1 בצל יבש קצוץ דק
½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 כפיות גדושות מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט משובח, רצוי שנטחן במקום
100 גרם צנוברים קלויים
12 מקלות קינמון

אופן ההכנה:
1. קוצצים או טוחנים את הבשר, וקוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה. אפשר לטחון את הבשר גס במכונה ולקצוץ הלאה יחד עם הבצל והפטרוזיליה בסכין.
2. לשים הכל עד ליצירת מסה אחידה וגמישה, כמו בצק. מתבלים ומוסיפים את הצנוברים.
3. יוצרים 12 כדורים ומשפדים בכוח על מקלות הקינמון. משאירים "ידית" ומהדקים בכוח בידיים.
4. צולים את השיפודים על גריל פחמים, כשהקינמון פונה אל מחוץ לגריל (אפשר גם לאפות 12 דקות בחום 225 מעלות).
 

קבב טלה של דוחול ספאדי - לגרסת הדפסה


קבב טלה של דוחול ספאדי (צילום: יורם אשהיים)


שיפודי פרגיות בסגנון טנדורי


באדיבות חברת "בלדי"

מצרכים:
6 יחידות פרגיות עוף, חתוכות לקוביות 
כפית פפריקה מתוקה 
כפית פפריקה חריפה 
כפית (כתושה היטב) מכל אחד מהתבלינים הבאים: כוסברה יבשה, הל, אגוז מוסקט, כמון, קימל, וקינמון. 
3 כפות שמן זית 
מיץ מלימון וחצי 
3 שיני שום כתושות 
כפית מלח

אופן ההכנה: 
1.
מניחים את קוביות הפרגית בקערה ומוסיפים את כל שאר המצרכים. מערבבים היטב ומניחים במקרר למשך 4 שעות לפחות, לספיגת הטעמים.
2.משפדים את הפרגית על שיפודי במבוק או מתכת. מחממים מחבת צלייה או גריל פחמים, ומניחים את השיפודים המתובלים לצלייה של 4 דקות מכל צד. רצוי לא לצלות מעבר לכך על מנת שהעוף לא יתייבש וישאר עסיסי.

» שיפודי פרגיות בסגנון טנדורי - לגרסת הדפסה


מומלץ להשקיע בתערובת מעניינת של תבלינים יבשים. פרגיות (צילום: dreamstime)

מתכונים נוספים 


פטריות פורטובלו במילוי קבב, צרובות על הגריל עם טחינה
שיפודי פרגיות בצ'ימיצ'ורי

מתכוני על האש - בקר


שיפודי פילה בקר על רוזמרין
שיפודי אנטרקוט בוויסקי

קבבוני בקר
פרגית בדבש, חרדל וסויה
אדנה קבב (קבב טלה(
המבורגר לילדים


מתכוני על האש - דגים
קבבוני דגים
קבב ים בשמן אבוקדו ויוגורט טחינה
סטייקים של דגים עם רוטב עגבניות וברנדי


מתכוני על האש - נקניקיות
נקניקיות עם סלסה עגבניות פיקנטי בטורטיה

מתכוני על האש - כנפיים
כנפי עוף ברוטב לימון ודבש
כנפי עוף ברוטב חריף מתוק
כנפי עוף ברוטב ברביקיו

מתכוני סלטים (שיש להכין בבית)
סלט חצילים, ג'ינג'ר ובצל ירוק
סלט עדשים שחורות קר עם כוסברה, גזר בתיבול עדין של שמן זית ובלסמי
סלט תפוחי אדמה
סלט עשבי תיבול קאשיו ולימון
סלט בורגול מבושם
סלט ביצים
סלט שומר חריף עם פרי הדר וזיתים
סלט חציל אפוי

תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(15 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 24/04/2014 18:24:37