על האש: מתכונים ליום העצמאות

יום ראשון 12 באפריל 2015 05:25 מאת: עכבר העיר

רעיונות למרינדות שיהפכו את הבשר לעסיסי, הצעות לסלטים מיוחדים, לסטייק ברוטב דיאטטי, לפרגיות בנוסח הודי ועוד מתכונים למנפנפים המשקיענים


מחכה על האש. קבב טלה של דוחול ספאדי

(צילום: יורם אשהיים)

פרסומת

בחג המנגל הלאומי מתקבצים כל המנפנפים במרפסות, בצמתים ובכל פיסת דשא פנויה. כדי לאפשר לחוגגים הרעבים להתמקד במלאכת איתור הפינה הירוקה ביותר, אספנו מתכונים למרינדות, סלטים ושיפודים שיביאו עניין וטעם חדשים למסורת ה"על האש".

» יום העצמאות - כל הפרטים
»
מסיבות יום העצמאות 2015
» על האש: מתכונים ליום העצמאות
» במות בידור ביום העצמאות
» טיולים ליום העצמאות 2015

שיפודי חלקי פנים


באדיבות השף סהר רפאל ליינות ביתן

מצרכים:
300 גרם כבד בקר
300 גרם שקדי עגל
300 גרם לב עגל
10 שיפודי ברזל או עץ
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
3 שיני שום כתוש
1/4 כוס שמן זית
200 גרם עגבניות שרי

אופן ההכנה:
1. חותכים את הבשר לקוביות ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים את כל התבלינים ואת שמן הזית. מערבבים היטב ומשאירים במרינדה כשעתיים לפחות.
2. משפדים את הבשר לסירוגין: שקדי עגל, לב וכבד, וביניהם ניתן לשפד עגבניות שרי או להגיש עגבניות צלויות בגריל ליד. אם אתם משתמשים בשיפודי עץ, מומלץ להשרות אותם במים כחצי שעה לפני השימוש על מנת שלא ישרפו על הגריל. 
 
שיפודי חלקי פנים - לגרסת ההדפסה


לא מוותרים על אף נתח. שיפוד חלקי פנים (צילום: יסמין ואריה)

קבב טלה


באדיבות דוחול ספאדי, דיאנא בעיר

מצרכים:
1 ק"ג בשר טלה (רצוי מאזור הירך)
1 בצל יבש קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 כפיות גדושות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית בהרט טחון
100 גרם צנוברים קלויים
12 מקלות קינמון

אופן ההכנה:
1. קוצצים או טוחנים את הבשר, וקוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה. אפשר לטחון את הבשר גס במכונה ולקצוץ הלאה יחד עם הבצל והפטרוזיליה בסכין.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ולשים עד שנוצרת מסה אחידה וגמישה, כמו בצק. מתבלים ומוסיפים את הצנוברים.
3. יוצרים 12 כדורים, משפדים על מקלות הקינמון ומהדקים בכוח, כדי שהקציצה תא תתפרק.
4. צולים את השיפודים על גריל פחמים, כשמקל הקינמון הנקי פונה אל מחוץ לגריל (אפשר גם לאפות בתנור שחומם מראש ל-225 מעלות,  כ-12 דקות).
 

קבב טלה של דוחול ספאדי - לגרסת ההדפסה


בשר עם ניחוח קינמון. קבב טלה של דוחול ספאדי (צילום: יורם אשהיים)


שיפודי פרגיות בסגנון טנדורי


באדיבות חברת "בלדי"

מצרכים:
6 יחידות פרגיות עוף, חתוכות לקוביות 
1 כפית פפריקה מתוקה 
1 כפית פפריקה חריפה 
1 כפית (כתושה היטב) מכל אחד מהתבלינים הבאים: כוסברה יבשה, הל, אגוז מוסקט, כמון, קימל, וקינמון. 
3 כפות שמן זית 
מיץ מלימון וחצי 
3 שיני שום כתושות 
כפית מלח

אופן ההכנה: 
1.
מניחים את קוביות הפרגית בקערה ומוסיפים לתוכה את כל שאר המצרכים. מערבבים היטב ומניחים במקרר למשך 4 שעות לפחות, לספיגת הטעמים.
2.משפדים את הפרגית על שיפודי במבוק או מתכת. מחממים מחבת צלייה או גריל פחמים, ומניחים את השיפודים המתובלים לצלייה של 4 דקות מכל צד. רצוי לא לצלות מעבר לכך על מנת שהעוף לא יתייבש וישאר עסיסי.

» שיפודי פרגיות בסגנון טנדורי - לגרסת ההדפסה


מומלץ להשקיע בתערובת מעניינת של תבלינים יבשים. פרגיות (צילום: dreamstime)

מתכונים נוספים 


פטריות פורטובלו במילוי קבב, צרובות על הגריל עם טחינה
שיפודי פרגיות בצ'ימיצ'ורי

מתכוני על האש - בקר


שיפודי פילה בקר על רוזמרין
שיפודי אנטרקוט בוויסקי

קבבוני בקר
פרגית בדבש, חרדל וסויה
אדנה קבב (קבב טלה(
המבורגר לילדים


מתכוני על האש - דגים
קבבוני דגים
קבב ים בשמן אבוקדו ויוגורט טחינה
סטייקים של דגים עם רוטב עגבניות וברנדי


מתכוני על האש - נקניקיות
נקניקיות עם סלסה עגבניות פיקנטי בטורטיה

מתכוני על האש - כנפיים
כנפי עוף ברוטב לימון ודבש
כנפי עוף ברוטב חריף מתוק
כנפי עוף ברוטב ברביקיו

מתכוני סלטים (שיש להכין בבית)
סלט חצילים, ג'ינג'ר ובצל ירוק
סלט עדשים שחורות קר עם כוסברה, גזר בתיבול עדין של שמן זית ובלסמי
סלט תפוחי אדמה
סלט עשבי תיבול קאשיו ולימון
סלט בורגול מבושם
סלט ביצים
סלט שומר חריף עם פרי הדר וזיתים
סלט חציל אפוי

תגיות: יום העצמאות
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(15 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5