לא על הנבט לבדו: מתכונים צמחוניים לפסח טעים

יום שישי 20 במרץ 2015 08:00 מאת: עכבר העיר

כרוב אדום בתפוחים במקום חריימה, לזניה שתחליף את העוף הצלוי, ותבשיל חצילים הודי שינצח את הצלי מסורתי - אם בחרתם באופציה הצמחונית הקלילה, אלו המתכונים שאתם חייבים לעצמכם ולמסובין בערב החג


מרק ירקות כתומים

(צילום אילוסטרציה: dreamstime)

פרסומת

מגבלות הכשרות של פסח יכולות לאתגר גם את גדולי הבשלנים הביתיים, ולהקשות עליהם לחדש ולרענן משנה לשנה, על אחת כמה וכמה אם מדובר בארוחה צמחונית. מצד אחד, מדובר באתגר לא פשוט בכלל. מצד שני, גם ללא נוכחות של דג, עוף או בשר אפשר להגיע להישגים קולינריים לא מבוטלים. כדי שלא תמצאו עצמכם הולכים לאיבוד ונכנעים למנות הצמחוניות הקלישאתיות, נסו את המתכונים הצמחוניים הבאים, שיצליחו לעשות נעים בבטן גם למי שנולד קרניבור מסוכן.

» פסח 2015 - המדריך המלא
»
מתכונים לפסח
» אירועי ליל הסדר במסעדות
» מסעדות כשרות לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2015: איפה מצטיידים?

מרק דלעת עם פפאיה, שזיפים ופסטוקים


באדיבות שאול בן אדרת ממסעדת קימל

מצרכים:
2 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות של 3 ס"מ
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות קטנות
1 כרישה, קצוצה
צרור טימין 
צרור נענע
3 לימונים, סחוטים
10 שיני שום, פרוסות
מלח ופלפל
2 כפות סוכר חום
2 ליטר מים
50 גרם חמאה
50 גרם פיסטוקים
50 גרם פפאיה, חתוכה לקוביות
50 גרם שזיפים, מגולענים חצויים

אופן הכנה:
1. מטגנים במחבת את הדלעת, הסלרי, הכרישה ושורש הפטרוזיליה עם מעט חמאה.
2. מוסיפים מים, מיץ מלימונים סחוטים ושיני שום. מתבלים במלח, פלפל, סוכר חום, טימין ודלעת.
3. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש נמוכה. לפני ההגשה ניתן להוסיף צרור נענע טרי קצוץ.
4. מטגנים את הפיסטוקים הקלופים עם כף חמאה, שזיפים ופאפאיה. יוצקים את המרק לצלחת עם קוביות הדלעת ומקשטים עם פיסטוקים, שזיפים ובפפאיה.

» מרק דלעת עם פפאיה, שזיפים ופסטוקים - גרסת ההדפסה


מרק דלעת (צילום אילוסטרציה: dreamstime)


באיגן בארטה - תבשיל חצילים הודי


באדיבות רינה פושקורנה ממסעדת טנדורי

חומרים:
4 חצילים גדולים
1/2 כפית גרגרי כמון
2 כפות שמן
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
4 עגבניות, חתוכות לקוביות
50 גרם אפונה
1 כף ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית אבקת כמון
1 צ'ילי ירוק, קצוץ דק
1 כפית כוסברה טרייה, קצוצה

אופן ההכנה:
1. קולים את החצילים בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהקליפה מתחילה להתקלף. מוציאים מהתנור, מקלפים, טובלים במים קרים ומועכים במזלג.
מכניסים את גרגרי הכמון למחבת עם שמן על להבה נמוכה, ומערבבים כמה שניות.
2. מוסיפים את הבצל החתוך ומטגנים. מוסיפים את העגבניות, האפונה והג'ינג'ר ומערבבים. מוסיפים מלח, פפריקה ואבקת כמון.
3. מוסיפים את החצילים המעוכים וממשיכים לטגן במשך ארבע-חמש דקות. מגישים מעוטר בצ'ילי ירוק וכוסברה.

» באיגן בארטה - גרסת ההדפסה

#alt
יצבע את שולחן החג בטעמים ממחוזות רחוקים. באיגן בארטה (צילום: dreamstime)

כרוב אדום בתפוחים


באדיבות דורעם גונט

חומרים:
1 ראש כרוב אדום בינוני
25 גרם חמאה
1 בצל אדום, קלוף ופרוס דק
1/4 כוס מים
3 כפות חומץ בלסמי (או חומץ תפוחים)
3 כפות דבש או סוכר
1/4 כוס צימוקים שחורים
2 כפות שורש זנגביל מסוכר, קצוץ דק
1/4 כפית קינמון
2 תפוחים ירוקים חמוצים, מגולענים ופרוסים דק (עם הקליפה)
קורט מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מסירים את העלים החיצוניים של הכרוב, חותכים לרבעים ונפטרים מהליבה הקשה. פורסים את הכרוב לרצועות דקות.
2. בסיר רחב ממיסים את החמאה ומטגנים 2 דקות את הכרוב והבצל האדום. מוסיפים את יתר החומרים, פרט לתפוחים. מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
3. מוסיפים את התפוחים, מערבבים, מכסים ומבשלים שעה נוספת (מדי פעם בוחשים ומוודאים שיש עדיין מעט נוזלים בסיר. אם הסיר התייבש, מוסיפים עוד כמה כפות מים).
4. מגישים חם או פושר, כמנת ירק בפני עצמה או כתוספת לצד בשר או עוף.

»כרוב אדום מבושל בתפוחים - גרסת ההדפסה

#alt
מתיקות פריכה שתרענן את השולחן. כרוב אדום מבושל בתפוחים (צילום: dreamstime)

לזניה כשרה לפסח


באדיבות השף הנריק שלמודין ממסעדת פורטבלו

חומרים:
(מתאים לתבנית בגודל 20X30)
1 חבילת מצות 
200 גרם מוצרלה מגורדת

לרוטב העגבניות:
1 קילו עגבניות
1 כפית שום, כתוש
מעט מלח, פלפל, סוכר
10 עלי בזיליקום, קצוצים

לרוטב השמנת:
500 ג' שמנת מתוקה
רבע כוס מים
כף וחצי קמח תפוחי אדמה
מעט מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
1. מכינים את רוטב העגבניות: חולטים את העגבניות במים רותחים ומקלפים אותן. מבשלים את העגבניות הקלופות בסיר רחב על אש נמוכה כשעתיים, או עד שהן הופכות לרסק.
2. מוסיפים כפית שום כתוש, ומתבלים לפי הטעם עם מעט מלח ופלפל.
3. מוסיפים מעט סוכר בהתאם לחומציות העגבניות,כדי לקבל רוטב מאוזן בטעמיו. מוסיפים את עלי הבזיליקום הקצוצים וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה. מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים מהרוטב כדי לקבל רוטב עגבניות סמיך. שומרים את הנוזלים בצד.
4. טובלים את המצות קלות במים כדי שיהיו מעט לחות ורכות.
5. מכינים את רוטב השמנת: מביאים את השמנת לרתיחה בסיר רחב. מתבלים במעט מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
6. מערבבים את הקונפלור או את קמח התירס עם המים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים לסיר עם השמנת.
7. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
8. מרפדים את תחתית התבנית בשכבת מצות אחת, עליה מורחים חצי מכמות רוטב העגבניות. מפזרים 50 גרם מוצרלה. מכסים עם שכבת מצות נוספת ומורחים עליה את כל רוטב השמנת. מפזרים 50 גרם מוצרלה. מרכיבים את שכבת המצות הבא, ומורחים את החצי שנותר מרוטב העגבניות. מפזרים 50 גרם מוצרלה ומניחים שכבת מצות אחרונה, אותה מרטיבים מעט במיץ העגבניות שסונן מהרוטב, בכדי שלא תשרף בתנור בעת האפיה. מפזרים שוב 50 גרם מוצרלה.
9. אופים בתנור שחומם מראש ל-170מעלות למשך 50-60 דקות.

» לזניה כשרה לפסח - גרסת ההדפסה


(צילום אילוסטרציה: dreamstime)

מתכוני סלטים לפסח
»
סלט ברוקולי טרי בצימוקים וצנוברים
» סלט צנוניות ותפוחים
»
סלט שומר חריף עם פרי הדר וזיתים
» סלט עשבי תיבול קאשיו ולימון
» סלט אנדיב ואנוקי בויניגרט בוטנים ואגסים
»
חציל קלוי מכוסה בטחינה גולמית וחמאת בוטנים


תגיות: פסח
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(1 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5