מיקי שמו מציג: קינוחים מדהימים לפסח

יום שישי 20 במרץ 2015 08:00 מאת: עכבר העיר

מקרון, פאדג' שוקולד ועוגת תפוח עץ ודובדבנים - אם מאסתם בעוגיות הבוטנים והקוקוס, קבלו את הגרסה הנהנתנית של מיקי שמו לקינוחי חג כשרים, שימתיקו את ארוחת החג ויסחפו מחמאות מהמסובים


פאדג' שוקולד כשר לפסח של מיקי שמו

(צילום: דן לב)

פרסומת

צמד המילים "כשר לפסח" יכול להרתיע את רוב האנשים, במיוחד בכל מה שנוגע למתוקים ועוגות בפרט. יש החושבים שהאפשרויות מתמצות בעוגיות קוקוס או משהו דחוס אחר ועתיר בוטנים, ויש הפונים ישירות לפירות טריים, עוגות לפסח, ומיני קינוחים כשרים. שף קונדיטור מיקי שמו מאמין שאפשר גם אחרת ומציע שלושה מתכונים מתוקים לעוגות מרשימות ומוצלחות במיוחד - כולן כשרות לפסח, שיצליחו בקלות לבלבל גם את בלוטות הטעם של גדולי הגרגרנים.

» פסח 2015 - המדריך המלא
»
מתכונים לפסח
» מסעדות כשרות לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2015: איפה מצטיידים?

עוגת תפוח עץ-דובדבן



מצרכים:
לבצק הפריך
300 גרם סוכר
300 גרם חמאה
200 גרם קמח מצה
150 גרם קמח טפיוקה

למילוי תפוחי העץ:
6 תפוחי עץ גרנד סמיט, קלופים ופרוסים לפרוסות שעליהם סוחטים מעל מיץ לימון
50 גרם חמאה
100-150 גרם סוכר
1 כף קורנפלור
1/2-3/4 כוס מים קרים 
1/2 קופסה מחית דובדבנים

אופן ההכנה:
1.מכינים את הבצק: מערבבים במג'ימיקס את חומרי הבצק עד קבלת תערובת פירורית. מחלקים את בצק ל-3/4 ו-1/4. מכניסים לכלי אטום ומעבירים למקרר (אפשר להוסיף מעט קינמון).
2. מכינים את התפוחים: ממסים חמאה בסיר, מכניסים את תפוחי העץ ומערבבים במשך דקה. מפזרים סוכר מעל וממשיכים לערבב ולבשל במשך 5 דקות על אש בינונית עד שהתערובת חמה.
3. מערבבים קורנפלור ומים קרים ושופכים תוך כדי בישול לסיר תפוחי העץ. ממשיכים לבשל עוד דקה.
4. מכינים את העוגה: מוציאים את הבצק מהקירור. משטחים 3/4 מכמות הבצק על גבי תבנית. מניחים את התפוחים המבושלים על הבצק. מורחים שכבה של מחית דובדבנים.
5. מכינים פירורי בצק מה- 1/3 בצק הנותר, ומפזרים על העוגה מלמעלה.
6. אופים בחום של 170 מעלות למשך 45-50 דקות.

עוגת תפוח עץ-דובדבן - גרסת ההדפסה


עוגות לפסח זאת לא משימה בלתי אפשרית. עוגת תפוח ודובדבן (צילום: דן פרץ)

עוגת פאדג' שוקולד



מצרכים:
2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או תבנית פיירקס בגודל 17X27 ס"מ
8 ביצים, מופרדות
160 מ"ל (2/3 כוס) חלב
120 גרם (1 כוס) קמח מצה דק
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
300 גרם חמאה
300 גרם (11/2 כוסות) סוכר

לציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
2. טורפים את החלמונים עם החלב בעזרת מטרפה ידנית בקערה. מוסיפים קמח מצה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
3. ממסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים.
4. מקציפים את החלבונים עם סוכר בקערת מיקסר למשך 4-3 דקות עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה, ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים את התערובת לתבניות ומחליקים.
5. מניחים את תבנית האפייה בתוך תבנית עם שוליים גבוהות ויוצקים לתוך התבנית החיצונית מים חמים עד גובה 2 ס"מ מהתבנית הפנימית (נזהרים של ייכנסו מים לעוגה).
6. אופים במשך 45-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב.
7. מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים 30 דקות לטמפ' החדר.
8. מחלצים את העוגות מהתבנית, יוצקים את הגנאש ומחליקים (בתבנית פיירקס מצפים את העוגה כשהיא בתוך התבנית).
9. מאחסנים את העוגה מכוסה במקרר עד שבוע.

עוגת פאדג' שוקולד כשרה לפסח - גרסת ההדפסה


עוגת שוקולד לפסח - טעים וקל להכנה (צילום: דן לב)

» מנות עיקריות לשולחן החג
» עוגות לפסח של מיקי שמו
» כל הדרכים להכין קניידלך
» מתכונים צמחוניים כשרים לפסח

מקרון שוקולד כשר לפסח


מצרכים:
לעוגיה
5 חלבונים
1/3 כוס סוכר
380 גרם אבקת סוכר
40 גר' קקאו
200 גרם אבקת שקדים

למילוי
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה:
1. מכינים את העוגיות: מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מידי (מרקם של "קצף גילוח").
2. מנפים בעזרת מסננת את החומרים היבשים (אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו), בקערה נפרדת.
3. מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית/ לקקן עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.
4. מניחים נייר אפייה בתבנית אפייה ומזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת לעיגולים קטנים, סך הכל 90 עוגיות בתבנית.
5. אופים בטמפרטורה 160 מעלות למשך 15 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר.
6. מכינים את המילוי: מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד.  משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.
7. מרכיבים את המקרונים: הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מן המילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר. 

מקרון שוקולד כשר לפסח - גרסת ההדפסה


כל ההנאות בקינוח קטנטן. מקרון שוקולד (צילום: דן פרץ)

» מנות עיקריות לשולחן החג
» עוגות לפסח של מיקי שמו
» כל הדרכים להכין קניידלך
» מתכונים צמחוניים כשרים לפסח


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(4 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5