חג שמח: עוגות לפסח של מיקי שמו

יום שבת 05 באפריל 2014 08:00 מאת: עכבר העיר

שלושה מתכונים מתוקים לעוגות פסח של השף קונדיטור, שימתיקו את ארוחת החג ואת כל חול המועד


פאדג' שוקולד כשר לפסח של מיקי שמו

(צילום: דן לב)

פרסומת

צימוד המילים "כשר לפסח" יכול להרתיע את רוב האנשים, בכל מה שנוגע למתוקים. יש שחושבים שהאפשרויות מתמצות בעוגיות קוקוס, או משהו עם בוטנים. שף קונדיטור מיקי שמו נחלץ לעזרתנו עם שלושה מתכונים מתוקים לעוגות לפסח, שהם לא מסובכים ומרשימים, יחתמו את ארוחת ליל הסדר וימתיקו לכם את ימי חול המועד. ואם לא היינו מגלים לכם, לא הייתם יודעים שהם כשרים לפסח.  

» פסח 2014 - כל הפרטים וההמלצות
»
מתכונים לפסח
» מסעדות כשרות לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2014: איפה מצטיידים?

עוגת תפוח עץ-דובדבן


מצרכים:

לבצק הפריך
300 גר' סוכר
300 גר' חמאה
200 גר' קמח מצה
150 גר' קמח טפיוקה

למילוי תפוחי העץ:
6 תפוחי עץ גרנד סמיט קלופים ופרוסים לפרוסות שעליהם סוחטים מעל מיץ לימון
50 גר' חמאה
100-150 גר' סוכר
1 כף קורנפלור
1/2-3/4 כוס מים קרים

חצי קופסה של מחית דובדבנים

אופן ההכנה:
1.מכינים את הבצק: מערבבים במג'ימיקס עד קבלת תערובת פירורית. מחלקים את בצק ל-3/4 ו-1/4. מכניסים לכלי אטום ומעבירים למקרר (אפשר להוסיף מעט קינמון).
2. מכינים את התפוחים: ממיסים חמאה בסיר, מכניסים את תפוחי העץ ומערבבים במשך דקה. מפזרים סוכר מעל וממשיכים לערבב ולבשל 5 דקות באש בינונית עד שהתערובת חמה.
3. מערבבים קורנפלור ומים קרים ושופכים תוך כדי בישול לסיר תפוחי העץ, וממשיכים לבשל עוד דקה.
4. מכינים את העוגה: מוציאים את הבצק מהקירור. משטחים 3/4 מכמות הבצק על גבי תבנית. מניחים את התפוחים המבושלים על הבצק. מורחים שכבה של מחית דובדבנים.
5. מכינים פירורי בצק מה- 1/3 בצק הנותר, ומפזרים על העוגה מלמעלה.
5. אופים בחום של 170 מעלות למשך 45-50 דקות.

עוגת תפוח עץ-דובדבן - לגרסת הדפסה


עוגת תפוח ודובדבן (צילום: דן פרץ)

עוגת פאדג' שוקולד



מצרכים:
2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או תבנית פיירקס בגודל 17X27 ס"מ
8 ביצים מופרדות
160 מ"ל (2/3 כוס) חלב
120 גרם (1 כוס) קמח מצה דק
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
300 גרם חמאה
300 גרם (11/2 כוסות) סוכר

לציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבניות.
2. טורפים את החלמונים עם החלב בעזרת מטרפה ידנית בקערה. מוסיפים קמח מצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים.
4. מקציפים את החלבונים עם סוכר בקערת מיקסר למשך 4-3 דקות עד לקצף יציב אך לא נוקשה, ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים את התערובת לתבניות ומחליקים.
5. מניחים את התבניות בתוך תבנית עם שוליים גבוהות ויוצקים עם מים חמים עד גובה 2 ס"מ מהתבניות (נזהרים של ייכנסו מים לעוגה).
6. אופים 45-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב.
7. מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים 30 דקות לטמפ' החדר.
8. מחלצים את העוגות מהתבנית, יוצקים את הגנאש ומחליקים (בתבנית פיירקס מצפים את העוגה כשהיא בתוך התבנית).
9. מאחסנים מכוסה במקרר עד שבוע.

עוגת פאדג' שוקולד כשרה לפסח - לגרסת הדפסה


פאדג' שוקולד כשר לפסח (צילום: דן לב)

מקרון שוקולד כשר לפסח


מצרכים:
לעוגיה
5 חלבונים
1/3 כוס סוכר
380 גר' אבקת סוכר
40 גר' קקאו
200 גר' אבקת שקדים

למילוי
100 גר' שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה:
1. מכינים את העוגיות: מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מידי (מרקם של "קצף גילוח").
2. מנפים בעזרת מסננת את החומרים היבשים (אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו), בקערה נפרדת.
3. מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית/ לקקן עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.
4. מניחים נייר אפייה בתבנית אפייה ומזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת, לעיגולים קטנים, סה"כ 90 עוגיות בתבנית.
5. אופים בטמפ' של 160 מעלות למשך 15 דקות. מקררים לטמפ' החדר.
6. מכינים את המילוי: מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד.  משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.
7. מרכיבים את המקרונים: הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מן המילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר. 

מקרון שוקולד כשר לפסח - לגרסת הדפסה


מקרון שוקולד (צילום: דן פרץ)



» כל המתכונים לפסח - לריכוז כל המתכונים לחצו כאן
»
מתכוני בשר ועוף לפסח
- לחצו כאן
»
מתכוני דגים כשרים לפסח
- לחצו כאן
» מתכוני גפילטע פיש - לחצו כאן
» מתכוני תוספות צמחוניות לפסח - לחצו כאן
» עוגות לפסח - לחצו כאן


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(4 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5