עושים לאנץ': העסקיות החדשות של תל אביב

יום ראשון 13 בנובמבר 2016 00:27 מאת: טל לוין, עכבר העיר

הבשר של אנגוס, הדגים של מלגו ומלבר, הבירה של פורטר אנד סאנס או המרק של פלאפל גבאי - עסקיות חדשות ומפתיעות בעיר יהפכו את הצהריים שלכם לשעה הכי יפה של היום


פורטר אנד סאנס

הכי טוב בצהריים. פורטר אנד סאנס

(צילום יח"צ))

פרסומת

זהו, אין דרך לייפות את המציאות – אנחנו בשגרה. השבועות הבאים (שלא לומר החודשים) יאופיינו בהרבה עבודה, קצת וויקאנד ומקסימום חנוכה קטן בדרך כדי לגדוע את הרצף. אי לכך ובהתאם לזאת, סביר שהעובד הישראלי המצוי יתחיל לחפש שוב מקום לעשות בו לאנץ' באמצע יום העבודה. המסעדות המקומיות לא מפספסות את ההזדמנות, ומשיקות בימים אלה שורה של ארוחות עסקיות חדשות ומשתלמות, שיהפכו את הרוטינה לקצת יותר טעימה. לכם רק נשאר לקוות שהעבודה נותנת החזרים.

» "הקונדיטוריה בישראל צריכה להתפתח"
» בוקר ב"דלי": שכונתית ומשתלמת
» ארוחות הבוקר החדשות והמומלצות
» איפה לאכול תחת כיפת השמיים?

גורמה משתלם: מלגו ומלבר



קול ששון וקול שמחה, כל דג ים וכל טרטר - לראשונה מהיווסדה לפני כשלוש שנים תפתח מסעדת "מלגו ומלבר" את שעריה בשעות הצהריים. כמו תפריט הערב, גם זה של העסקיות מבוסס על דגים, פירות ים ומנות בשר, פלוס כמה וכמה מנות חדשות. הדיל פה יכלול מנה עיקרית וראשונה במחיר העיקרית, כך שתוכלו לנצל את ההזדמנות ליהנות מרמת הבישול הגבוהה כאן במחיר שפוי. בין העיקריות אפשר להתענג על  קרפצ'יו דג וקריספי ג'ינג'ר, נקטרינה, צ'ילי חריף ועלי נענע (59 שקלים); ניוקי לחי עגל ביין אדום, שזיפים ומרווה עם ערמונים וציר עוף חום (79 שקלים); פסטה ראשי לוקוס בציר דגים, כוסברה וצ'ילי חריף (89 שקלים); פילה לוקוס וארטישוק ירושלמי אפוי, זוקיני וחזרת לבנה על קרם ארטישוק וניל (129 שקלים).

איפה: מלגו ומלבר, רוטשילד 142, תל אביב
מתי מגישים: ראשון-חמישי, 12:00-15:30
מחיר: משתנה – בהתאם למנה העיקרית.


ותודה על הדגים. טרטר של "מלגו ומלבר" (צילום: דנה קרן)

אוהבים נקניקיות: פורטר אנד סאנס



ואם כבר חידושים, אז גם במסעדת Porter & Sons, הפועלת בשקט וביציבות כבר שבע שנים, החליטו לפתוח את הדלתות בצהריים. במסגרת העסקיות כל שולחן יקבל ארבעה מזאטים ולחם הבית שנאפה במקום. המזאטים ישתנו בכל יום בהתאם לירקות הטרים של השוק: חציל בטחינה, סלסת עגבניות, סלט רטטוי, סלט עדשים, בורגול, קינואה ועוד. מחירי העסקיות נעים כאן בין 49 שקלים ל-99 שקלים בהתאם למחיר העיקרית. ברמת המחירים הראשונה אפשר למצוא מנות קלילות וצמחוניות דוגמת פסטת עגבניות, פסטת לבנה וסלט רוקפור. 59 שקלים כבר יקנו לכם מנה בשרית כגון המבורגר פורטר, כבדי עוף המוגשים על פירה, כריך חזה עוף, תבשיל קארי עם טופו ועוד. ב-69 שקלים יוגשו מנות נוסח פרגית בגריל ופיש אנד צ'יפס, ואם אתם ממש רעבים אז ב-99 שקלים תקבלו אווז קונפי, פילה דניס או מחבת פירות ים. לבסוף, אם אתם לא ממש צריכים לחזור לעבודה, יציעו לכם פה בירה ללא הגבלה ב-59 שקלים, שתלווה את העסקית.

איפה: Porter & Sons, הארבעה 14, תל אביב
מתי מגישים: ראשון-חמישי, 12:00-17:00
מחיר: 49-99 שקלים.

אווז קונפי של פורטר אנד סאנס
אל תשכחו את הבירה. אווז קונפי של Porter & Sons (צילום יח"צ)

צהריים של בשר: אנגוס ואנגוסרי


בשורה משמחת לקרניבורים - מסעדת אנגוס נוחתת בתל אביב, ופותחת הן את שעריה והן את שערי מסעדת הפאסט-פוד – "האנגוסרי" והן את הקצבייה שלה. קבוצת המסעדות, שפועלת מזה עשור באזור הצפון, תציע גם בסניפים התל אביביים שלה תפריט עשיר במיוחד על טהרת הבשרים, עם מגוון נתחי הבשר האיכותיים והטריים המגיעים מהגליל, שם מגודלים הטלאים והעגלים בתנאי מרעה טבעי. העסקיות שיוגשו פה מזמינות אתכם לחבילה של מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית וכוס שתייה, במחיר המנה העיקרית. בין המנות המוצעות במסעדת "אנגוס": מיקסבורגר - 230 גרם של בשר אנגוס וטלה, חסה, חמוצים, בצל אדום, עגבנייה ורוטב כורכום (35 שקלים) ; פריים ריב - אחת מ-4 הצלעות האחריות של האנטריקוט, לצד תוספות לבחירה: צ'יפס, הום פרייז, סלט ירוק וסלט קולסלאו אסייתי (38 שקלים ל-100 גרם) ; אנגוס שורט ריבס (אסאדו)- נתח קשתית של העצם, בבישול איטי וצלייה בגריל, לצד תוספות לבחירה: צ'יפס, הום פרייז, סלט ירוק וסלט קולסלאו אסייתי (89 שקלים).

באנגוסרי, הגרסה המהירה והקלילה יותר של המסעדה – יכינו בין היתר סלט עוף אנגוס (ניתן להזמין עם טופו) - חסה, קרוטונים, עגבניות צלויות ורוטב BBQ מעודן (44 שקלים) ; וסנדוויץ' צ'וריסו עגל - חסה, עגבנייה, רוטב חרדל ודבש צ'ילי (27 שקלים). ואם כבר אכלתם בשר, תוכלו לנצל את ההזדמנות ולרכוש גם נתחים מעולים הביתה דוגמת המבורגרים (49 שקלים לקילו), קבבוני אנגוס (49 שקלים לקילו) ושייטל (79 שקלים לקילו).

איפה: אנגוס ואנגוסרי – הארבעה 20, תל אביב
מתי מגישים: ראשון-חמישי, 12:00-17:00
מחיר: משתנה, בהתאם למנה העיקרית.

 מסעדת אנגוס
חפשו את הסטייק. מסעדת אנגוס (צילום: אנטולי מיכאלו)

בניחוח יפואי: מסעדת "אל עאשי"



אם אתם עובדים לא רחוק מיפו (או שברחתם מהעבודה ליום חופש קצר) אתם מוזמנים למסעדה של השף סאלח כורדי. בתפריט, המבוסס על התוצרת המקומית מהים, שלוש הצעות לארוחה עסקית, כל אחת כוללת לחם ביתי שנאפה במקום, מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה (ברמות מחיר שונות) וכוס שתייה קלה (תפוזים/ לימונדה/ אשכוליות או מינרלים). בראשונות תוכלו לבחור ממנות קלילות כמו סלט טאבולה, בטנג'אן מאשווי (חציל קלוי על גרידת עגבניה פיקנטית, טחינה גולמית, קרנץ' שום, צימוקים ועדשים), ג‘וז שמנדר (סלקים בצבעים, פיסטוק חלבי, רכז רימונים, שמן זית, גבינת עזים מקורמלת) ועוד. מחיר הארוחה ייקבע לפי העיקרית שתבחרו. ב-79 שקלים מציעים פה למשל חזה עוף ממולא ב-4 סוגי פטריות בליווי  פריקה ושעועית ירוקה או שוש ברק חודרי (טבעוני) -כיסוני בצק ממולאים בתרד, גרגירי חומוס, ברוטב חלב שקדים ויין לבן. ב-89 שקלים מתרחב המבחר גם לסינייה כבש בטחינה וקבב דגים, וב-99 שקלים מגישים מסחאן פארוז‘ - כרע עוף על לחם בטאבון, עם בצל, בסומק וצנוברים, בתוספת תפוח אדמה מטוגן; או תעשימה אל-ג‘מילה - פילטים של דניס אפויים בבצק ספיחה מוגשים על מצע טחינת שקדים בליווי סלט עגבניות. את השתייה תוכלו לשדרג לבירה או יין בתוספות של כמה שקלים בודדים.

איפה: אל עאשי, עולי ציון 4, תל אביב
מתי מגישים: שני-חמישי, 12:30-17:30
מחירים: 79-99 שקלים.


לא מה שחשבתם. תעשימה אל-ג‘מילה של אל עאשי (צילום: אפיק גבאי)

עם סיומת מתוקה: עסקיות חורף במקס ברנר



תפריט עסקיות הצהריים החדש של מסעדת השוקולד מציע שתי ארוחות הכוללות מנה ראשונה, מנה עיקרית, שתייה ואיך לא – קינוח. כמו בהרבה מסעדות גם כאן הארוחות מחולקות לפי רמות מחיר. ב-49 שקלים תקבלו את מה שמכונה כאן – "הארוחה האופטימית של מקס". בראשונות אפשר לבחור בין אנטיפסטי, סלט קצוץ עם טחינה, פלאפל גבינות וכדומה; בעיקריות ההיצע נע בין סלט שוק, יווני ופטוש ועד לפיש אנד צ'יפס ואפילו סושי סנדוויץ' אבוקדו - טורטייה מגולגלת בממרח אבוקדו, ביצה קשה, איולי צ'ילי, עגבניה וחסה ותוספת לבחירה (פירה/אורז מיקס/פרנצ' פרייז/סלט ירוק). ב-54 שקלים (או ארוחת "הצהריים האהובה ביותר על מקס") מתרחב מבחר העיקריות גם לפסטות, ניוקי, שניצל, פילה סלמון וכמה מוקפצים בסגנון אסייתי. השתייה המוצעת בשתי רמות המחירים היא גרניטה צהובה- לימון שלם גרוס עם נענע או גזוז בטעמים, כניתן להזמין כוס יין או בירה בתוספת של 15 שקלים לעסקית. והכי חשוב – הקינוח – יגיע בדמותם של מיני מילקי מקס שוקולד ועוגיות להמשך יום מתוק.

איפה: מקס ברנר – בכל סניפי הרשת.
מתי מגישים: ראשון-חמישי, 12:00-17:00
מחיר: 49-54 שקלים.

 סנדוויץ' סושי אבוקדו מקס ברנר
בסוף מגיע הקינוח. סנדוויץ' סושי אבוקדו של מקס ברנר (צילום: אלירן ניסן)

עם טאץ' לונדוני: צהריים ב-FISHOP


בר הדגים ופירות הים, הממוקם בלב שרונה מרקט, מנסה להעניק לעוברים ושבים חוויה של אכילה בשוק אוכל בינלאומי. התפריט מבוסס ברובו על דגים ופירות ים טריים, שנתפסו באותו בוקר, ושאותם תוכלו לרכוש גם בחנות ליד. כעת משיקים שם תפריט עסקיות חדש ברמות מחיר משתנות, כשכל מנה תגיע בליווי כוס מיץ טבעי (או אלכוהול אם בא לכם להוסיף עוד כמה שקלים). ב-42 שקלים תוכלו לבחור בין פיש אנד צ'יפס, פילה בורי בחריימה, סלט חסות וטונה טרייה כבושה ועוד. עבור עשרה שקלים נוספים מציעים כאן עיקריות דוגמת שרימפס טמפורה וקלמרי מטוגן; וב-62 שקלים ההיצע מתרחב לפילה סלמון עם ירקות מוקפצים, פסטה טרייה עם נתחי פורל מעושן או כריך דג פריך.

איפה: Fishop, שרונה מרקט, תל אביב
מתי מגישים: ראשון-חמישי, 12:00-17:00
מחיר: 42-62 שקלים.

FISHOP
מרגישים את הים. מחבת מולים של FISHOP (צילום: בן יוסטר)

תקווה לחורף: עסקית בפלאפל גבאי



בפלאפל גבאי רק חיכו שיטפטף קצת כדי להוציא החוצה את הסירים של המרק. בימים אלה ממש הם משיקים תפריט מרקים, שיכלול מדי יום 10 סירי מרק שונים, מתוך מבחר של 100 (!) מתכונים בסך הכל. ברשימה המבעבעת תוכלו למצוא את השלאגר של המקום - מרק חרירה ובנוסף (בין היתר) גם מרק עדשים, מרק בשר תימני, מרק קובה סלק, מרק חרירה ומרק דנדוש המכיל שלל קטניות וחיטה בתיבול אניס. וכדי לקדם את בואו של הגשם יציעו כאן בשבועות הקרובים עסקיות לוהטות - מרק ולחם, סלטים חופשי, מנת כדורי הפלא במחיר של 39 שקלים בלבד.

איפה: פלאפל גבאי, בוגרשוב 25, תל אביב
מתי: ראשון-חמישי, 12:00-17:00
מחיר: 39 שקלים.

מרקים פלאפל גבאי
עכשיו רק צריך שיגיע הגשם. עסקית מרק בפלאפל גבאי (צילום: אפיק גבאי)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(6 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5