אוכל

עדכנו אותנו




לחם בשר: מוצרי יסוד במחיר לא עממי

יום רביעי 06 בפברואר 2013 00:33 מאת: צבי גילת, עכבר היער

האוכל חביב ובהחלט עושה את העבודה אבל ציפינו לקצת יותר בתמורה למחירי העסקיות



על כשרות משלמים. לחם בשר

(צילום: אורן זיו)

פרסומת

יש להניח שלתוצאות הבחירות האחרונות יהיו השפעות משמעותיות על די הרבה תחומים בחיינו. בכל זאת, "העם אמר את דברו". אבל מה הוא אמר, בעצם? בגלל קשיי הפירוש עדיין קשה לראות איך ישפיעו התוצאות על התהליך המדיני, על השוויון בנטל, על מחירי הדיור ועל שנאת הזרים. אבל בטוח שתהיה לכך השפעה רבה על סגנון החיים. למשל, פריחה צפויה של מועדוני הכושר. למשל, עלייה במספרן של המסעדות הכשרות במתחמי הבילוי הפופולריים. הרי זה לא מתקבל על הדעת ש"אחינו" נפתלי בנט ישדר אלינו בגובה העיניים ובאהבה רבה ולא נוכל לאכול איתו באותה המסעדה. המגמה הזו, שהחלה להתרחב בעקבות גל העלייה הצרפתי עתיר הממון, צפויה עכשיו לתפוס גובה בגלל הישראלים עצמם. העם רוצה כשר, זה ברור.

» לחם בשר - לשעות הפעילות ולכל הפרטים

» ביסטרו הכובשים: לא זחוח, קליל וחביב
» רוחל'ה: כרוניקה של קופי פייסט
» אגאדיר אמבסי: יחסים דיפלומטיים

אחת הסנוניות הבולטות של הגל החדש הזה היא לחם בשר, הממוקמת בהאנגר 14 האופנתי בנמל ומתהדרת לא רק בטיב הבשרים המוגשים על שולחנה, אלא גם בעובדה שהיא סגורה בשבת. התפריט מציע שלושה סוגי עסקיות בשלוש רמות מחיר: ב־79 שקל אפשר לקבל שם שניצל, המבורגר או חזה עוף על הגריל; ב־99 שקל אפשר לקבל פילה דג ים, סיניה טלה או פרגית על הגריל; וב־119 שקל תבחרו בין נתח סינטה או אנטרקוט. כמובן שמנה ראשונה כלולה במחיר העיקרית. לא זול, הבה נודה, אבל מכיוון שאיננו סבורים שהכשרות צריכה לעלות לנו ביוקר (נכון, הבעלים מפסידים את הפדיון של שישי־שבת) אנחנו מצפים מלחם בשר שיוכיחו לנו שהמחיר שווה את התמורה.

אחים ואחיות שלי. לחם יין (צילום: אורן זיו)

אז הנה, הראשונות נחמדות ביותר. אחת מהן היא פוקצ'ה ראגו בקר: על הפוקצ'ה הטרייה והריחנית (יש טבון במקום) הוגשה מנה נדיבה של בשר טחון גס עם תערובות של פלפלים קלויים, סומק וזיתי קלמטה. טעים, מרהיב, ומכניס אותך מיד לאווירה בשרנית הולמת. מנה ראשונה אחרת נקראת סלט פנצנלה. זהו סלט איטלקי שבסיסו עגבניות שרי מסוגים שונים, לחם וגבינות. כיוון שבמסעדה בשרית עסקינן, החליפו את הגבינות בירקות ארצנו - גזר וצנונית . זה היה יכול להיות נחמד אלמלא כשהגיע הסלט לשולחן התברר שגם עגבניות אין בו. מלצר חד עין נתן דעתו למצב, החזיר את הצלחת אחורה וחזר איתה כשהיא מצוידת באי אלו עגבניות שרי צבעוניות. ספק אם כבוד הפנצנלה ניצל.

סיניה טלה הגיעה במחבת שכל שטח פניה מכוסה במאפה בצק לוהט. כשקורעים את המעטפת מגלים נתחי טלה בטחינה מבעבעת, פלפלים קלויים ובצל רוחשים על הפלטה. זו היתה מנה טעימה, אבל נוסח ההגשה נראה לנו מגושם משהו. למנה התלוותה תוספת נפרדת של מנת אורז בזעפרן, שהיה טוב. האנטרקוט (119 שקל!) היה עשוי היטב, הוגש לבקשתנו עם צ'יפס טובים, אבל רוטב היין שביקשנו לצרף אליו לא התעלה.

בסך הכל זה מקום שעושה את העבודה. אולי חסר בו קצת דמיון יצירתי, אבל אני חושב שהחברים של בנט, ואולי גם כמה מאיתנו, בהחלט ישבעו ממנו נחת. בגלל הכשרות, זה מקום טוב לארוחות צ'ופר לעובדים, וגם מו"מ קואליציוני יכול להתנהל כאן בשקט.

בקטנה



תפאורה:
מהודרת. שולחנות עץ נאים על הדק בחוץ, דלפק לאונג' ארוך בפנים, שולחנות עץ נוספים, נוף הגלים, רצפת העץ
סביב השולחן: נהנתנים כשרים
שירות: יעיל וקשוב
שירותים: מרווחים ונקיים. תא נפרד לבעלי מוגבלות
נגישות: מצוינת
חיוך: חביב
חניה: בתשלום
שורה תחתונה: קפה קפה, הגרסה הבשרית הדשנה 

pלחם בשר. האנגר 14, נמל תל אביב. טל' 5252558. פתוח: א'-ה' 24:00-12:00, ו' 16:00-12:00,
שבת 24:00-21:30.





תגיות: לחם בשר, צבי גילת

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5