עד 90 שקלים: העסקיות הכי טובות בתל אביב

יום שני 15 באוגוסט 2011 00:00 מאת: דנה מלמד ואשרת יקותיאל, עכבר העיר אונליין

נקניקיות מרגז בבראסרי, סלט קפרזה של שילה, אנטי פסטי של פסטה מיה ומחבת דגים בסושיאל קלאב. כל העסקיות הכי טובות בעיר - עד 90 שקלים


לא צריך יותר מזה. גוצ'ה (צילום: בועז לביא)

פרסומת

בשביל לאכול מצוין בעיר הזו, לא חייבים לבזבז חצי מהמשכורת. מיכל אנסקי, שרי אנסקי, ד"ר אלי לנדאו, רן שמואלי, אינה קראבצקי, אסף גרניט, אושרת יקותיאל ודנה מלמד התכנסו, טעמו, התווכחו ובחרו את 60 הארוחות המשתלמות ביותר בתל אביב.

עכבר עסקיות - הארוחות העסקיות הכי טובות בתל אביב
העסקיות הכי טובות במרכז תל אביב
העסקיות הכי טובות בצפון תל אביב
העסקיות הכי טובות בדרום תל אביב
עד 60 שקלים: העסקיות הטובות בתל אביב
יקרות אבל שוות: העסקיות הטובות בתל אביב

בגלל האווירה, האוכל והקוקטיילים: אונמי


כתובת: הארבעה 18 טל‘: 03-5621172
שעות העסקית: א‘-ו‘ 18:00-12:00
שעות פתיחה: א‘-ו‘ 12:00 עד לקוח אחרון, שבת 13:00 עד לקוח אחרון.

על המקום: אונמי נוסדה לפני 12 שנה על ידי כמה שותפים והיתה אחת מהמסעדות החלוצות שהביאו את המטבח היפני לתל אביב. מאז הפכו מסעדות יפניות לטרנדיות, אהובות ונפוצות מאוד, אבל רבים עדיין שומרים אמונים למסעדה שנודעה באווירה הנהנתנית ובאיכות האוכל. התפריט העסקי רחב ומוצעות בו אפשרויות רבות במחירים שונים. גם בצהריים ניתן לשבת על הבר הגדול במרכז המסעדה ולצפות בסושי מן בעבודתם. המסעדה תוססת ואנרגטית גם במשך היום.

מנות נבחרות: פתיחה: סלט הרוסאמה - אטריות תפוחי אדמה שקופות ברוטב וואפו בעיטור קוביות סלמון ראשונה: ספייסי טופו - פרוסות טופו פריכות ברוטב ספייסי טוגראשי פונזו עיקרית: קושיאקי שלושה שיפודים) - עוף עם בצל ירוק, ביצי שליו ואספרגוס עטוף בבייקון. מוגש בליווי אורז שום.

מה: מנת פתיחה, מנה ראשונה ומנה עיקרית.

בכמה: 80 שקל. ניתן להוסיף קוקטייל צהריים על בסיס סאקה ופירות ב־ 25 שקל.

דבר הפאנל: ”בגלל האווירה, האוכל והקוקטיילים. ובכלל, כי יפנית בצהריים זה תמיד טוב“.

אונמי - כרטיס ביקור


תוסס ואנרגטי. אונמי (צילום: קרן מנור)

דרום איטליה זה כאן: איטלקיה בתחנה


כתובת: מתחם התחנה, נוה צדק טל': 03-5222664
שעות העסקית: א'-ו' 17:00-12:00
שעות פתיחה: ב'-ו' 24:00-9:00 ; א', שבת 24:00-10:00

על המקום: במרכזו של מתחם מקסים לשימור ממוקמת איטלקיה בתחנה, המעוצבת בסגנון איטלקי מודרני ומציעה ישיבה במרפסת הפתוחה שפונה אל הכיכר או בחלק הפנימי. התפריט מבוסס על מנות קלאסיות מדרום איטליה עם אינטרפרטציה אישית של השף אמיר מרקוביץ כשהדגש הוא על פירות ים, דגים, סרטנים, תמנונים ועוד בצד מנות בשריות, פסטות ופיצות.

מנות נבחרות: עיקרית: קדירת פירות ים בדרך אמלפי - שרימפס, קלמארי, מולים וסרטנים מוקפצים במחבת ברוטב פומודורו או קרם אליו קינוח: מוס שוקולד בלגי ושבבי חלבה.

מה: עיקרית וראשונה או עיקרית וקינוח, פוקאצ'ה חמה וזיתים מתובלים תוצרת בית.

בכמה: 88 שקל.

דבר הפאנל: "המיקום המדמה פיאצה, האריחים האיטלקיים, הריחות, הטעמים והמוזיקה נותנים הרגשה של דרום איטליה".

איטלקיה בתחנה - כרטיס ביקור 


קלאסי וטוב. איטלקיה בתחנה (צילום: קרן מנור)

מקורי ומעניין באווירה של פעם: ביסטרו נועה


כתובת: מתחם השף ניר צוק, יפת 30 , יפו טל': 03-5184668
שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:15
שעות פתיחה: א'-שבת 9:00 עד לקוח אחרון

על המקום: בניגוד למתחם שוק הפשפשים התוסס של יפו, ביסטרו נועה ממוקמת בסמטה קטנה ושקטה, המאפשרת להירגע ולספוג את האווירה הנינוחה. מבית יוצרו של השף ניר צוק, הביסטרו הוא אלטרנטיבה למסעדת הדגל הגרנדיוזית קורדליה, עם קסם מיוחד משלו. האוכל נע בין מנות ביסטרו קלאסיות לבין פרשנויות מקומיות ויפואיות של צוק, שהעיד לא פעם עד כמה הוא חובב אוכל ערבי ומושפע ממנו, ועד כמה החיבור ליפו ולמטבח הזה הוא אישי.

מנות נבחרות: ראשונה: צ'יגה, סלט בורגול וירק של אורפלים עיקרית: מורדו ממולא, קבב ממולא בגבינת עזים, מוגש עם פירה.

מה: מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה.

בכמה: 65 שקל. ניתן להוסיף גולדסטאר מהחבית ב־ 15 שקל או כוס יין ב־ 24/23 שקל.

דבר הפאנל: "מנות מקוריות ומעניינות באווירה של פעם".

ביסטרו נועה - כרטיס ביקור


חיבור טבעי ונכון ליפו. נועה ביסטרו (צילום: מישל גבינט)

בוער ומרענן: בית תאילנדי


כתובת: בוגרשוב 8, פינת בן יהודה טל': 03-5178568
שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00
שעות פתיחה: א'-שבת 23:00-12:00

על המקום: כוכבת אמיתית בנוף המסעדות התל אביביות. ייחודה של המסעדה, פרט לאיכות, הוא העובדה שהיא אכן מגישה אוכל תאילנדי אותנטי בלבד ובכך מספקת את תאוותם של רבים לטעמים רחוקים מטיולים ומסעות בלתי נשכחים. המסעדה שהוקמה לפני 14 שנה שומרת על קהל לקוחות מאוד מסור ונאמן, ובו לא מעט שפים ומסעדנים שנשבעים שזו אחת המסעדות האהובות עליהם בעיר.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט עוף קצוץ - עוף קצוץ עם נענע, פטרוזיליה, בצל סגול, פלפל חריף, לימון ואורז קלוי עיקרית: תבשיל שרימפס בחלב קוקוס וקארי ירוק - שרימפס, חצילים תאיים קטנים, בזיליקום וקארי ירוק חריף. מוגש עם אורז.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית, שתייה קרה או חמה.

בכמה: 75 שקל.

דבר הפאנל: "זה המקום ללכת אליו כשממש רעבים. בוער בפה במקומות וברגעים הנכונים ומרענן כשצריך בשביל האיזון".

בית תאילנדי - כרטיס ביקור


הבסט של הבסט. בית תאילנדי (צילום: דן פרץ, יח"צ)

מדבר עם הדגים: ברבוניה



כתובת:
בן יהודה 163 טל': 03-5276965
שעות פתיחה: א'-שבת 24:00-12:00

על המקום: דגים ופירות ים הכי טריים שיש, בלי התחכמויות. כאן עדיין עובדים במתכונת הישנה והטובה של מבחר סלטים למנה ראשונה ועיקרית לבחירה. לא תגלו כאן סביצ'ה וטרטרים למיניהם בתפריט, רק דגים שלמים או מפולטים, מטוגנים או עשויים על הגריל, לצד מבחר פירות ים עשויים באותו אופן. מסעדה ותיקה מאוד, מבית היוצר הייחודי והבלתי ניתן לשחזור של עזרא מרמלשטיין החביב, שבה יודעים בדיוק מה מקבלים - וזה תמיד טרי, פשוט ועשוי כהלכה.

מנות נבחרות: ראשונה: מבחר סלטים, מזטים ולחם עיקרית: קלמרי מטוגן (המנה המשתלמת. אין תפריט עסקיות).

מה: סלטים ללא הגבלה בהזמנת מנה עיקרית ומנה עיקרית לבחירה.

בכמה: 79 שקל.

דבר הפאנל: "כי אף אחד לא מדבר עם הדגים כמו עזרא".

ברבוניה - כרטיס ביקור


טרי ועשוי כהלכה. ברבוניה (צילום: קרן מנור)

מהיר, טרי ולא יקר: גוצ'ה



כתובת:
דיזנגוף 171 /הברזל 7, רמת החייל טל': 03-5222886, 03-6482999

שעות העסקית: א'-ה' 16:00-12:00

שעות פתיחה: דיזנגוף: א'-שבת 24:00-12:00 , הברזל: א'-שבת 24:00-12:00

על המקום: עם השנים הפכה גוצ'ה למוסד בזכות מבחר עשיר של מנות דגים ופירות ים טריים באווירה לא פורמלית. גוצ'ה היתה הראשונה שהכניסה את פירות הים והדגים לחלק בלתי נפרד מהיצע הקז'ואל דיינינג העירוני. התפריט מציע מגוון של מנות קלילות בתמחור נגיש.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט פאפיה - ג'וליאנים של פפאיה, כוסברה, צ'ילי, רוטב דגים, אטריות זכוכית ובוטנים קצוצים עיקרית: מולים מרנייר - חצי קילו מולים ברוטב קלאסי של חמאה, שום ויין לבן בתוספת צ'יפס או סלט ירקות.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית, לחם וחמאה.

בכמה: 81 שקל

דבר הפאנל: "מהיר, טרי ולא יקר. שילוב מצוין של סלט פפאיה עם חצי קילו מולים שלא צריכים הרבה מעבר לחמאה ויין לבן".

גוצ'ה - כרטיס ביקור


טעים ולא פורמלי. ג'וצה (צילום: מתן אברמוביץ)

מיתולגי: ג'ירף


כתובת: אבן גבירול 49 טל': 03-6916294
שעות העסקית: א'-ה' 15:00-12:00
שעות פתיחה: א'-שבת 1:00-12:00

על המקום: בר הנודל הראשון בעיר, הוקם ב־ 1996 . מנות מהירות המשלבות מגוון מטבחים אסייתיים, קלאסיקות מסורתיות עם מנות חדשניות בטכניקות עדכניות. בשנה האחרונה שופץ המקום, השתדרג החלל והתרענן התפריט וכך נוספו מנות חדשות. המיתולוגיות, שהפכו לנכסי צאן ברזל, נשארו טובות כשהיו, הן במשלוח והן לאכילה במקום.

מנות נבחרות: ראשונה: מרק תירס - עם חלב קוקוס ושמנת, אטריות שעועית וכוסברה עיקרית: הפיליפינית החריפה - אטריות ביצים עם עוף, חלב קוקוס, קארי אדום, בצל ירוק, בוטנים וכוסברה.

מה: מנה ראשונה ומנה עיקרית.

בכמה: 72 שקל.

דבר הפאנל: "העסקית נמצאת בספיד דייל כשרוצים להזמין ארוחה מהירה. מנות מיתולוגיות שהכי מזוהות עם ג'ירף".

ג'ירף - כרטיס ביקור


טעימות בכל מצב. ג'ירף (צילום: קרן מנור)

לחשוב חו"ל, לאכול בארץ: הוטל מונטיפיורי



כתובת:
מונטיפיורי 37 טל': 03-5646100
שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00
שעות פתיחה: א'-שבת 1:00-7:00

על המקום: מעבר להיותו מלון בוטיק וכיאה לעסקיהם האחרים של רותי ומתי ברודו, הפכה המסעדה במבואת המלון למסעדה משגשגת בזכות עצמה, ובה ניכרת תשומת הלב לפרטים הקטנים, החל בעיצוב החלל וכלה בכלי ההגשה הכי אזוטרי. הכלאה בין קלאסיקה אירופית לטרופיות וייטנאמית. מדובר במקום שבו שיק הוא שם המשחק ותמיד מוכנים לשחק אותו, לא משנה מה השעה. חוץ מזה, לפעמים כיף להתחכך בתיירים שלבושים היטב ולפנטז שגם אתם אורחים במלון.

מנות נבחרות: ראשונה: נאמס קטנים - גלילות בצק אורז וייטנאמיות מטוגנות עם בשר לבן ושרימפס קצוצים עיקרית: קריספי צ'יקן - רבע עוף מושרה במרינדה וייטנאמית ומטוגן קינוח: סנט אונורה, פחזניות במילוי קרם פטיסייר שעליהן שכבה דקה של קרמל פריך.

מה: המחיר נקבע לפי המנה העיקרית וכולל מנה ראשונה לבחירה, קינוח קטן לבחירה וקפה.

בכמה: 82 שקל.

דבר הפאנל: "לברוח לחו"ל בלי לעלות על מטוס ולדעת שתקבלו אוכל טוב במחיר שפוי".

הוטל מונטיפיורי - כרטיס ביקור


מלא בשיק. הוטל מונטיפיורי (צילום: שרון בן דוד)

הכנסת אורחים נהדרת: השקד



כתובת:
חשמונאים 90 טל': 03-5610546
שעות העסקית: א'-ה' 18:00-12:00
שעות פתיחה: א'-ו' 23:45-12:00 , שבת 18:00-12:00

על המקום: המסעדה הוקמה בשנות ה־ 60 כמסעדה יהודית־פולנית, וברבות השנים הורחבו שעות הפעילות שלה והתפריט, שהפך את השקד למוסד דגים ופירות ים כשהדגש הוא על שימוש בדגה מקומית ים תיכונית טרייה. הטיפול בדגים הוא בסיסי ובא להדגיש את טעמי חומרי הגלם - על גריל אבני פחם, בטיגון, בתנור, כקרפצ'ו או במעשנת.

מנות נבחרות: ראשונה: מבחר סלטי הבית ללא הגבלה עיקרית: סרדינים.

מה: לחמים טריים עם שלל מזטים ביתיים ללא הגבלה, הכוללים סלט עגבניות פיקנטי, איקרה, כרוביות מטוגנות, סלט קצוץ, טחינה, קישואים ביוגורט, פלאפל, ארבעה מיני חצילים, כבד קצוץ, סלט ביצים ועוד. מנה עיקרית העשויה לפי בקשה.

בכמה: 89 שקל.

דבר הפאנל: "מאכלי ים נהדרים במגוון דרכי עשייה, מזטים בשפע והכנסת אורחים לבבית במיוחד של חיים הבעלים. תענוג".

השקד - כרטיס ביקור


מזטים מעולים ללא הגבלה. השקד (צילום: קרן מנור)

עם טוויסט: חדר האוכל



כתובת:
שד' שאול המלך 23 טל': 03-6966188
שעות העסקית: א'-ה' 16:00-12:00
שעות פתיחה: א'-ה' 24:00-12:00 , ו'-שבת 24:00-11:30

על המקום: חדר אוכל אורבני וצעיר עם מטבח ישראלי בניצוחו של השף עומר מילר. תפריט המושפע ממטבחי כל העדות - ספרדי, ערבי, ירושלמי, אשכנזי, ומשולב בהשפעות ים תיכוניות וטכניקות בישול אירופיות. בין שאר המנות תוכלו למצוא מנות ביתיות, וריאציות מתוחכמות למנות מסעדת פועלים או מנות רחוב בפרשנות מוקפדת ועם טוויסט עכשווי של שף. הישיבה ברובה משותפת בשולחנות מאורכים, כמו בחדר אוכל קיבוצי, ויש גם שולחנות פרטיים יותר ואפשרות ישיבה ליד הבר.

מנות נבחרות: ראשונה: כבד קצוץ עיקרית: תבשיל פתיתים של קיץ עם דלעת צלויה, מרווה ושקדים.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית, סלסילת לחם ולימונדה.

בכמה: 66 שקל.

דבר הפאנל: "מנת כבד קצוץ מהטובות בארץ. פתיתים זה תמיד כיף, והטוויסט של מילר - דלעת צלויה, שקדים ומרווה".

חדר האוכל - כרטיס ביקור


פתיתים - ממש לא רק לילדים. חדר האוכל (צילום: קרן מנור)

הפתעות נעימות: טאפאס בשוק



כתובת:
שוק הנמל, נמל תל אביב, האנגר 12 טל': 7162757
שעות פתיחה: ב'-שבת 23:00-8:00

על המקום: מסעדת השוק הצבעונית של האחים יורם וארי ירזין בניצוחו של השף ברק אהרוני. מבחר משתנה של מנות טאפאס עונתיות מחומרי השוק הטריים והאיכותיים שמגיעים לשוק מדי יום באמצעות המגדלים השונים, בצד כמה קלאסיקות קבועות. אפשר לשבת ליד הבר סביב המטבח הפתוח ולצפות בהכנת המנות ובנוף הססגוני של השוק או לשבת בחוץ, לצפות בגלים ובשמש וליהנות מהבריזה.

מנות נבחרות: מאחר שכל המנות הן טאפאס בגודל בינוני, כדי לסגור ארוחה ההמלצה היא ללכת על שלושה סוגים מתוך המבחר של אותו היום. בעונה זו מומלץ לבחור במרק צונן ומרענן כמו גספאצ'ו, ברוסקטה קלמרי וחציל צרוב על הפלאנצ'ה עם עגבניות לחות וגבינת המאירי. לחלופין, אפשר ללכת על שני טאפאס ומנת קינוח יומית.

מה: שלושה־ארבעה טאפאס מתוך המגוון.

בכמה: עד 90 שקל.

דבר הפאנל: "להיות מופתעים מהמנות היצירתיות והשמחות של אהרוני ולדעת שמה שאוכלים הוא הכי טרי. הכי קרוב לטאפאס ספרדי אותנטי".

טאפאס בשוק - כרטיס ביקור


ללכת על מה שטרי. טאפאס בשוק (צילום: קרן מנור)

הודו זה כאן: טנדורי



כתובת:
זמנהוף 2 טל': 03-6296185
שעות העסקית: א'-ו' 15:30-12:00 , שבת 16:30-13:00
שעות פתיחה: א'-ו' 15:30-12:00, 24:30-19:0;  שבת 16:30-13:00, 24:30-19:00

על המקום: המסעדה ההודית הראשונה בארץ שפתחה השפית ההודית רינה פושקרנה והפכה עם השנים לרשת ארצית. מזה שנים רבות מציעה טנדורי תפריט הודי אותנטי עשיר ועז טעמים. התאורה האפלולית, המלצרים ההודים, הכנסת האורחים והעיצוב שמזכיר ארמון הודי קטן, הופכים את השהייה בטנדורי לחוויה הלקוחה מזמן אחר ומארץ רחוקה.

מנות נבחרות: ראשונה: מתוך המגוון המוצע מדי יום במזנון עיקרית: מתוך המגוון המוצע מדי יום במזנון. המנות המומלצות ביותר הן פאקורס - מבחר ירקות פריכים בציפוי קמח חומוס, מוגשים עם רוטב נענע ותמרהינדי, עוף קאסטורי בתערובת תבלינים הודית עדינה, מנות קארי ונאן - לחם הודי.

מה: מזנון גדוש מאכלים הודיים אותנטיים טריים, ובהם מרקים, ירקות, תבשילים צמחוניים, בשר, עוף, סלטים, לחם הודי טרי ישר מהטאבון ועוד מטעמים מיוחדים.

בכמה: 69 שקל.

דבר הפאנל: "אין בעיר עוד מקום שמציע ארוחת צהריים הודית בסגנון אכול כפי יכולתך. חוויה של ניתוק מהחיים שבחוץ".

טנדורי - כרטיס ביקור


כדי להרגיע את הגעגועים להודו. טנדורי (צילום: קרן מנור)

רק יצירות מופת: יבנה מונטיפיורי



כתובת:
מונטיפיורי 31 טל': 03-5666189
שעות העסקית: א'-ה' 16:00-12:00
שעות פתיחה: א'-שבת 24:00-12:00

על המקום: ביסטרו המציע חוויית אוכל בסיסי אך מוקפד בניצוחו של השף יונתן רושפלד. מנות קלאסיות ומנחמות מהמטבח הצרפתי־אמריקאי לצד כמה מנות דגל של השף כמו גם מנות חדשות המבוססות, בין השאר, על דגים, פירות ים, פסטות תוצרת בית ועוד. המקום מעוצב כביסטרו אירופי אותנטי כשהישיבה היא סביב הבר, בשולחנות הפזורים בשתי קומות המסעדה ובמרפסת החיצונית.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט עגבניות הרברט סמואל עיקרית: עוף טיקה מסאלה עם אורז בסמטי.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית עם תוספת לבחירה - ירק עונתי, סלט ירוק או תוספת חמה וסלסילת לחם.

בכמה: 78 שקל.

דבר הפאנל: "אנחנו חולים על יונתן בגרסת הפיוז'ן. גם מנות הודיות שמגיעות לידיים של יונתן הופכות ליצירת מופת".

יבנה מונטיפיורי - כרטיס ביקור


עושים פיוז'ן. יבנה מונטיפיורי (צילום: דניאל לילה - רן רהב)

ללא פשרות: מיט בר



כתובת:
שדרות ח"ן 52 טל': 03-6956276
שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00
שעות פתיחה: א'-שבת 24:00-12:00

על המקום: מיט בר קיימת כבר קרוב ל־ 17 שנה. זהו מוסד המתהדר בשליטה אופטימלית בבשר, עבודת הקצבות נעשית במקום ושום גורם חיצוני אינו מתערב באיכות שלו. נחשב לאחד מראשוני המיישנים בשיטת התלייה ומהראשונים שהשתמשו בבשר פרות מבכירות. פרט לבשר האיכותי המטופל בידיים מקצועיות, מציעים במיט בר מנות ראשונות פשוטות ומצוינות, ספיישלים ובר אלכוהול מושקע.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט ביצים עם בצל מטוגן על עגבנייה פרוסה או קרפצ'ו עם פרמז'אנו רג'יאנו, שמן זית ובזיליקום עיקרית: 250 גרם המבורגר בלחמנייה עם ירקות, צ'יפס ושעועית מוקפצת בשום ולימון.

מה: מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית, שתי תוספות לבחירה, שתייה קרה או חמה וסלסלת לחמים.

בכמה: 74 שקל. בתוספת תשעה שקלים ניתן לקבל שליש סטלה או כוס יין.

דבר הפאנל: "הארוחה כעסקית טעימה, משביעה ומשתלמת, הן מבחינת איכות הבשר ללא פשרות והן מבחינת הכמות".

מיט בר - כרטיס ביקור


בשר, בשר, בשר. מיט בר (צילום: אורן זיו)

לא לוותר על הקוקטייל: סושיאל קלאב



כתובת:
שדרות רוטשילד 45 טל': 03-5601114
שעות העסקית: א'-ה' 16:00-12:00
שעות פתיחה: א'-שבת 1:00-12:00

על המקום: ביסטרו מודרני ואופנתי שמצליח למשוך אליו את הקהל הנכון. עם מיקום אסטרטגי בשדרות רוטשילד, אווירה אנרגטית ואוכל פשוט שעשוי כהלכה אין כמעט מקום יותר תל אביבי מזה, על אף הניסיון להיות "ניו יורקי". בערב מתפקד המקום לגמרי כבר־מסעדה, ואין ספק שמרבית האנשים באים לכאן לבלות, לשתות ולהיראות לא פחות מאשר לאכול, אבל בשעות הצהריים המוזיקה רגועה יותר, הקהל מעט יותר סולידי - בעוד שהגרוב לגמרי נשאר.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט ניסואז עיקרית: מחבת דייגים.

מה ובכמה: המחיר נקבע לפי המנה העיקרית וכולל מנה ראשונה וסלסילת לחמים. מחיר מחבת
דייגים - 69 שקל.

דבר הפאנל:  "עסקית שהיא בילוי. אם יש זמן ולא צריך לחזור לעבודה, כדאי ללוות את הארוחה בקוקטייל משובח".

סושיאל קלאב - כרטיס ביקור


הכי תל אביבי שיש. סושיאל קלאב (צילום: מישל גובינט)

פינוק מהטאבון: פאשה



כתובת:
הארבעה 8 טל': 03-5617778
שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00 , ו' 15:00-12:00
שעות פתיחה: א'-ה' 24:00-12:00 , ו' 16:00-12:00 , שעה אחרי צאת שבת ועד 24:00

על המקום: במרחק דקותיים מהסינמטק מציעה פאשה מטבח טורקי אורפאלי המשלב השפעות של המטבח הכורדי ומטבחים ערביים נוספים. החלל הגדול מעוצב בסגנון אוריינטלי עם רצפות מצוירות, קשתות ונישות רבות. כשניחוחות תערובות התבלינים עולים מהסירים שבמטבח ונמהלים בריח המאפים הנצלים בטאבון הגדול שבמרכז המסעדה, זה מרגיש כמו מסעדה בלב איסטנבול.

מנות נבחרות: ראשונה: לחמעג'ון - בצק דק שעליו שכבת בקר טחון עם פלפלים אדומים, עגבניות, בצל ופטרוזיליה בתערובת תיבול אוריינטלית עיקרית: סופריטו - תבשיל תפוחי אדמה עם שוקי עוף עם המון שיני שום בתערובת תבלינים ייחודית.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית, סלטי הבית ופיתות.

בכמה: 68 שקל.

דבר הפאנל: "הפיתות החמות שנאפות בטאבון המקומי ושלל הסלטים הם בדיוק הפינוק שמקפיץ את הארוחה לכדאית במיוחד".

פאשה - כרטיס ביקור

שוק ברוטב פסטה: פיורי



כתובת:
שוק הנמל, האנגר 12 טל': 054-4683777
שעות העסקית: ב'-שבת 23:30-9:00
שעות פתיחה: ב'-שבת 23:30-9:00

על המסעדה: בר אוכל שוק איטלקי של השף אורן גולדווסר. מקום קטן וחמוד המציע מנות פסטה טרייה (יש גם ממולאות, צבעוניות, ובצורות מיוחדות) פשוטות ומהירות, ברטבים עונתיים, היישר מהדוכנים שמסביב, כריכים טובים ומגוון משקאות חריפים שעוזרים להוריד את הכל בשמחה. מומלץ לאכול כשהשקיות של הקניות מונחות מתחת לכיסא שליד הבר, סביב השולחנות הפזורים בחוץ, על שפת הים או בטייק אוויי. את כל הפסטות אפשר לקנות במשקל ולקחת הביתה.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט קפרזה - עגבניות מזנים מיוחדים, לפי מה שקטף המגדל באותו הבוקר, קרעי מוצרלה בופאלו טרייה, פסטו תוצרת בית, גרד לימון, שמן זית וחתיכת לחם טרי לנגב עיקרית: פסטה פפרדלה אליו אוליו - שמן זית, שום, צ'ילי טרי, זיתי קלמטה, פטרוזיליה ופרמז'אנו רג'יאנו.

מה: סלט קפרזה, מנת פסטה, לחם עם שמן זית ובלסמי.

בכמה: 50 שקל. תוספת שמונה שקלים לפסטה ממולאת ועוד עשרהשקלים לכוס יין.

דבר הפאנל: "בפיורי ישמחו לשלב את הקניות שלכם מהשוק ברוטב של הפסטה ויעשו זאת תמיד באהבה. אין עוד מקומות כאלה".

פיורי - כרטיס ביקור


תהנו מהמבחר. פיורי (צילום: שוקי לרר)

להרגיש בבית: פסטה מיאה



כתובת: הברזל 34 , רמת החייל טל': 03-6499346
שעות העסקית: א'-ה' 18:00-12:00
שעות פתיחה: א'-שבת 24:00-12:00

על המקום: פסטה מיאה היא אחת המסעדות החביבות על קהל עובדי רמת החייל. לא רק שמדובר בפסטה טרייה שהם עושים בעצמם, מדי יום אפשר להרכיב את הפסטה הרצויה עם הרוטב שקורץ באותו רגע. חוץ מזה, המחירים שפויים והשירות יעיל, חביב ומהיר. לפסטה מיאה יש היום שלושה סניפים ובכל אחד מהם ניתן גם לקנות את הפסטה הטרייה הביתה.

מנות נבחרות: ראשונה: אנטי פסטי - מבחר ירקות קלויים מושרים במרינדה איטלקית עיקרית: פסטה פפרדלה עם רוטב אליו אוליו על בסיס שמן זית או פסטה אליו אוליו עם כרישה ופטריות.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית (פסטה טרייה עם אחד הרטבים היומיים), פוקאצ'ה טרייה ושתייה קלה.

בכמה: 62 שקל.

דבר הפאנל: "הפסטה טרייה, המחירים שפויים והאווירה משפחתית. נדמה שהמסעדה היא בית אמיתי לתושבי השכונה".

פסטה מיה - כרטיס ביקור


הפסטה הכי טריה בסביבה. פסטה מיאה (צילום: קרן מנור)

הארוחה הכי שמחה בעיר: פרידה קאלו



כתובת:
לילינבלום 43 טל': 03-5660481.
שעות העסקית: ב'-שבת 16:00-12:00.
שעות פתיחה: ב'-שבת 16:00-12:00, 19:00 עד לקוח אחרון
 
על המקום: מסעדה לטינית־ים תיכונית עם בר גדול ושמח והרבה אהבה לאוכל ולסועדים. הרעיון העומד מאחורי פרידה קאלו הוא מנות בגודל בינוני - ראשונות וקינוחים בלבד, כשהמנות מחולקות לפי קטגוריות ים, יבשה וצומח. כל אחד יכול למצוא את מבוקשו בתפריט, והמקום מעודד אכילה משותפת לבילוי קולינרי מהנה. השף יואב בלימן מוביל מסעדה צבעונית מלאת שמחת חיים.

מנות נבחרות: ראשונה: קדאיף וחציל - קדאיף במילוי גבינת עזים על בשר חציל שרוף עיקרית: פסקאדו קון ריזוטו - פילה בורי בסלסת ורדה על ריזוטו עגבניות ואניס.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית, לחם הבית ומשקה קל.
 
בכמה: 65 שקל.
 
דבר הפאנל: "יחד עם אחד הקוקטיילים העונתיים, לצלילי מוזיקה לטינית, זו אחת הארוחות השמחות והמהנות בעיר".

פרידה קאלו - כרטיס ביקור


כל אחד ימצא פינה. פרידה קאלו (צילום: אורן זיו)

לא מפסיק להציא את עצמו מחדש: שילה



כתובת:
בן יהודה 182 טל': 5221224
שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:30
שעות פתיחה: א'-שבת 1:00-12:30
 
על המקום: שילה, בהנהגתו של השף והבעלים הירושלמי שרון כהן, מוגדרת אמנם כ"בר עם אוכל", אבל גם בשעות הצהריים תוכלו לקבל כאן אוכל נפלא ומלא השראה. למרות שהמסעדה אינה מסעדת דגים ופירות ים בהגדרתה אין ספק שכאן בא לידי ביטוי הכישרון של כהן באופן הברור ביותר. האוכל כאן מקורי, קליל, מדליק והכי מתאים לתל אביב.

מנות נבחרות: ראשונה: קפרזה של דייגים - מוצרלה באפלו, אנשובי ספרדי, שום מוחמץ ועגבניות

עיקרית: מעורב תל אביבי - נתחי דג פלמידה ובצלים על הפלנצ'ה עם תבלינים, על מצע צזיקי וסלט שוק.
 
מה: מנה ראשונה ומנה עיקרית.
 
בכמה: 68 שקלים.
 
דבר הפאנל: "ההתמדה משתלמת. הלוואי שכל השפים היו חרוצים כמו שרון וממציאים את עצמם מחדש כל הזמן".

שילה - כרטיס ביקור


לא רק "בר עם אוכל". שילה (צילום: אורן זיו)

אין טעויות: בראסרי



כתובת:
אבן גבירול 70 טל': 03-6967111
שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00
שעות פתיחה: א'-שבת, 24 שעות ביממה

על המקום: בראסרי קלאסי מוקפד העובד סביב השעון מבית היוצר של רותי ומתי ברודו. מאז 2002 , עת נחתה פה, היא מתקתקת כמו מכונה משומנת בכל רגע ביממה. האווירה האירופית, המלצרים המקצועיים, מוזיקת הרקע, התאורה האפלולית והתפריט המוקפד הופכים אותה, כפי שנכתב בוויקיפדיה, ל"מעוז לידוענים שמבלים בה". התפריט משתנה כמה פעמים במהלך היממה, ובתפריט הצהריים העסקי מוצעת מדי יום מנת ספיישל וכן מבחר ראשונות משתנות.

מנות נבחרות: ראשונה: מרק יוגורט או פטה עיקרית: נקניקיות מרגז בגריל עם סלט עגבניות וצ'יפס.

מה: מנה ראשונה מתוך המבחר המוצע באותו היום, מנה עיקרית, כוס לימונדה, לחם עם חמאה.

בכמה: 68 שקל.

דבר הפאנל: "בבראסרי אין נפילות. העסקית משתלמת כי האיכות לא באה על חשבון הכמות. המנות תמיד גדולות ומשביעות".

בראסרי - כרטיס ביקור


המקום נכון. בראסרי (צילום: אורן זיו)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(7 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5