אוכל

עדכנו אותנו




Porter & Sons: מי שאוהב בירה עשוי לשלם ביוקר

יום ראשון 18 באפריל 2010 00:05 מאת: עירא רוזן, TheMarker

ב-Porter&Sons התל אביבית עושים כבוד לבירה, אבל קצת פחות לסועדים



Porter&Sons

(צילום: דניאל לילה)

פרסומת

"Porter" באנגלית הוא סבל וגם סוג של בירה כהה ומרירה בתסיסה עדינה, דומה לסטאוט המוכרת יותר, שקיבלה את שמה משום שהיתה חביבה על סבלים בלונדון במאות ה-18 וה-19. מסעדת Porter&Sons נפתחה לפני כחודש ברחוב הארבעה בתל אביב, וייחודה הוא ב-50 סוגים של בירה מהחבית ובמנות שמשלימות את החוויה.

הכניסה לפורטר עשויה לתעתע מעט, מכיוון שאין שלט עם שמה מעל הדלת הירוקה-כהה בעלת הידית המוזהבת. הגענו ב-18:00, שעה לאחר פתיחת המסעדה, והתיישבנו על הבר כדי ליהנות מה-Happy Hour, שכן במקום אין ארוחה עסקית במובן הרגיל של המלה. העסקה המוצעת אינה משמחת במיוחד, וכוללת חצי ליטר מהמבחר של הבירות בחבית במחיר של שליש. מחירי רוב הבירות גבוהים למדי, ושליש בירה ב-30 שקל אינו מחזה נדיר.

את פנינו קיבלה ברמנית שהמליצה וענתה על שאלותינו, אך לא ששה לאפשר לנו לטעום. במהרה החליף אותה ברמן שהיה נעים וידידותי מאוד, ולצד המלצותיו נתן לנו לטעום סוגים רבים של בירה. הזמנו לבסוף חצי פאולנר דונקל, גרסה דבשית ועשירה של בירת החיטה הבווארית (26 שקל) וחצי פילזנר אורקוול, לאגר צ'כית בהירה ויבשה עם טעמי כשות מרירים (24 שקל).

הזמנו מנה ראשונה של קלמארי פריכים שהוגש לצד איולי עם תפוח עץ (36 שקל) . המנה היתה נדיבה והקלמארי היו פריכים ומלאי טעם. האיולי היה בעצם מיונז עם חתיכות תפוח עץ ירוק, והייתי שמח אילו רוטב מתובל יותר היה מלווה את המנה.

לעיקריות הזמנו צלעות חזיר צלויות ברוטב תפוזים, אננס וצ'ילי (68 שקל) שנצלו למידת העשייה המושלמת שבה הבשר צרוב מבחוץ ועסיסי מבפנים והשומן פריך, וזוגגו ברוטב פירותי מתקתק. הן הוגשו בליווי פירה טוב של תפוחי אדמה ולצדן מעט שעועית ירוקה ורחבה שנחלטה ונותרה נגיסה ומרעננת.

למנה השנייה הזמנו את נקניקיות הבית, שכללו שלוש נקניקיות (בקר, חזיר וטלה) שמיוצרות במקום ומוגשות עם ראגו שעועית לבנה ופנצ'טה (69 שקל). הן אמנם היו גדולות, אך מעט יבשות. תוספת ראגו השעועית לא בושלה די הצורך והיתה מעט קשה, רוטב העגבניות היה דליל וטעמי הפנצ'טה לא הורגשו כלל.

חתמנו את הארוחה רוויית השומן והאלכוהול באספרסו כפול (12 שקל) ושילמנו 235 שקל לשני סועדים. במקום שגאוותו על עשרות סוגים של בירה ועל מערכת קירור משוכללת לשמירה על הטריות, ראוי שמדיניות הטעימות תהיה ליברלית יותר, וכן שה-Happy Hour, מנהג שנפוץ בעולם כולו, תציע עסקה משתלמת שתאפשר ללגום בהנאה ממגוון הבירות המעולות שבמקום מבלי לפשוט את הרגל.

Porter&Sons, רח' הארבעה 14, תל אביב. טל': 6244355-03. Happy Hour בכל ימות השבוע בשעות 17:00-19:00

השורה התחתונה


ההצעה: חצי ליטר בירה במחיר של שליש מהמגוון שבמסעדה.
טוב לביזנס: חלל אפלולי ומעוצב לעילא עם שולחנות רבים שמאפשרים אינטימיות ובר עצום. מצוין לפגישות עם עמיתים מחוץ למשרד.
בשולחנות הסמוכים: זוגות, חברים ואפילו משפחות עם ילדים.
יתרון יחסי: 50 ברזי בירה מהחבית ומנות נדיבות מאוד.
מישהו מטפל בך: שירות ידעני, סבלני ונעים. כדאי לשפר את מדיניות טעימות הבירה.


Porter&Sons - כרטיס ביקור




תגיות: Porter & Sons - פורטר אנד סאנס, עירא רוזן, עסקיות בתל אביב

(7 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5