בדיוק כמו שצריך

יום שבת 13 באוקטובר 2007 07:15 מאת: תמר אברמוביץ'-סגל, עכבר העיר כלבו

פאב הדיוק עבר מתיחת פנים ועכשיו הוא מציג לראווה תפאורה רצינית ואוכל רציני עוד יותר. ניפגש בכיכר


(צילום: באובאו)

פרסומת

הלייבל "אייריש פאב" משמש בדרך כלל ערובה לאיכות או לפחות לסטייל מסוים של מקומות. לא פעם ימצא עצמו הטייל האבוד בוחר להיכנס לפאב המתהדר בשם הזה רק בגלל המוניטין שהתואר הזה צבר.

הדיוק, פאב אירי הממוקם בלב ציר מוריה, שחגג בימים האחרונים ארבע שנים להיווסדו, הינו מקום המתהדר בתפריט מורחב המציע ארוחות צהריים עסקיות לצד תפריט ערב עשיר. המקום מעוצב כפאב אירי קלאסי שנותן אווירה ביתית ומוכרת עם ריהוט עץ כהה, שולחנות בגודל וגובה משתנים, בר ארוך ודומיננטי, תאורה צהובה ונינוחה ומסכי טלוויזיה שנועדו לשדר כדורגל ודומיו. למרות גודלו של החלל הלא מחולק, יש אווירה אינטימית ואפילו רומנטית רחמנא לצלן. לאחרונה שופץ המקום בהשקעה רבה באופן הממצב אותו כמכובד ומבוגר במידה. המוזיקה שם נעה בין ג'ז ובלוז ללהיטי רוק ופופ מהצד הפחות מוצלח של האייטיז.

שמחנו לראות את המקום מלא בקבוצות של ארבעה עד 12 איש, שכמונו החליטו לשים את מבטחם בארוחת שישי בפאב במקום ההתאספות השבטית המקובלת. תפריט האוכל המפתה הקשה עלינו לבחור, אבל כשמוכרחים אז מוכרחים. לפתיחה בחרנו גראבד לאקס (42 שקלים), שזה פרוסות סלמון כבושות בעדינות בשמן זית ועשבי תיבול, מעליהן מונחים צלפים וכוסברה בשביל הטוויסט, ליד בגט טרי וחמים המשכיח את השעה המאוחרת, וגבינת שמנת. מנה טובה ובעלת פוטנציאל גבוה, שחסרונה בכך שהסלמון היה פרוס מעט עבה מדי. לא הספקנו לסיים או ללגום מהמשקאות וכבר הותקפנו במנות העיקריות. סטייק האנטרקוט (84 שקלים) שלווה בבילד-אפ היסטרי, שהתחיל ממחמאות בזמן בחירת המנה ועד (ציטוט): "אתם בטוח הולכים ליהנות", אכן היה מנה טובה מאוד בייחוד בזכות התוספות: שעועית ירוקה צרובה, פשוטה ומדהימה ופירה עשיר כמו שאירים בטח אוהבים. נתח הסטייק היה איכותי וטוב, כך שכל זה יחד יצר יופי של מנה.

הרף הועלה בזכות מנת השרימפס ברוטב רוקפור (79 שקלים) שהיתה פשוט נפלאה והדגישה את היתרונות שבמרכיבים. השרימפס העסיסיים והרוטב שהתחנן לניגוב עם הבגט של מנת הפתיחה היוו מקפצה להמשך שתיית אלכוהול בפנים מחויכות. צ'ייסרים של ג'יימסון (20 שקלים), וויסקי אירי פופולרי בטירוף, ובירות מהחבית ייצגו את מגזר האלכוהול בכבוד. מכיוון שלא סיימנו בקינוח, כי מתוק לא הולך טוב עם אלכוהול, חשוב לפרגן לדובדבן של הדיוק - השירות.

במשך כל הערב (והוא היה ארוך) הפליא צוות המלצריות בבקיאות בתפריט, בעזרה בבחירת המנות, הגשתן, תחזוק השולחן מבחינת ניקיון, והתעניינות במידת ההנאה. שאפו.

מי שיודע חשבון פשוט יכול להבין שבילוי כזה הוא לא עסק זול על פניו. אבל למרות זאת הישיבה בדיוק לארוחת ערב ושתיית אלכוהול, במעטפת המושקעת והנעימה שלו, מבטיחה חוויה יוצאת דופן באיכותה.


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(4 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5