מסעדת ג'ונאס: יש נביא בשוק הפשפשים

יום רביעי 20 במרץ 2013 00:37 מאת: צבי גילת, עכבר העיר

כל מתחם בילוי שמכבד את עצמו דורש מסעדה כשרה אחת. ג'ונאס היא התשובה המוצלחת של שוק הפשפשים


התשובה של הפשפשים. מסעדת ג'ונאס

(צילום: אורן זיו)

פרסומת

היה ברור שהתפתחותו של שוק הפשפשים ביפו והפיכתו למוקד בילוי מרהיב למקומיים ולתיירים מחייבות פתיחת מסעדה כשרה בו. לא שאין שם מסעדות כשרות, אבל אחת שעושה מזה עניין לא היתה, עד פתיחתה של ג'ונאס. ג'ונאס, על שום מה (אני מתאמן לקראת קושיות פסח)? ג'ונאס, מתברר, הוא יונה הנביא, זה שבבריחתו מפני המשימה האלוהית להינבא על חורבן נינוה עלה על אונייה מיפו בדרכו תרשישה, מתוך מחשבה נואלת שאלוהים לא יאתר אותו או יוותר לו. אכן, הרבה יותר סקסי לקרוא למקום ג'ונאס מאשר סתם יונה.

» ג'ונאס - לשעות פעילות ולכל הפרטים

» ימבה: בלי לעשות סיפור
» טנאת: בשורה טבעונית חדשה
» נאם נאם: סושי להמונים

המקום אכן מהודר, כיאה ליהודים כשרים, והוא נמצא במיקום מצוין ופינתי על רחוב יהודה מרגוזה. הנביא הנמלט מצא בקומה הראשונה ארבעה שולחנות של רביעיות, שלושה של זוגות, לאונג' אחד ובר בצורת L (חמישה כיסאות בר על כל צלע). התאורה בערב עמומה, נרות על כל שולחן, וגם סכו"ם ומלח ופלפל. מדרגות הובילו לקומה עליונה שאליה ניסיתי לברוח אינסטינקטיבית, אבל הובהר לי שהקומה אינה פעילה כרגע. הייתי לבד, אבל תוך דקות הגיעו מהרחוב עוד שני זוגות דתיים, שלוש מלחיות שישבו לסעודת בנות, ועוד חמישיית חברים. חששתי שברגע שיהיה צפוף מדי ישליכו אותי, בטח אותי, הימה. הסתרתי את עצמי בתפריט.


בבטן הספינה. מסעדת ג'ונאס (צילום: אורן זיו)

התפריט עתיר מנות ברמות מחיר שונות. מוזיקה של שנות ה־70-60 (אמריקה, סטינג) הרעימה ברקע. ביודעי שאני עתיד לבלות זמן ממושך בבטן האונייה, ללא מזון, הזמנתי על ההתחלה שתי ראשונות. המנה הראשונה - צלחת של כדורי פלאפל (18 שקל) - כללה שישה כדורים פחוסים ונוחים לאכילה ולצדם עגבנייה אפויה, עלי נבטוטים, קצת טחינה ושמן זית. הצלחת היתה בדיוק בגודל הנכון, והיה מצחיק, מוזר ומרענן לאכול פלאפלים בלי פיתה ובלי חומוס, ואפילו, אם רוצים, בסכין ובמזלג. את המנה השנייה - "הקיקיון של יונה" (39 שקל) - ארזו לי בטייק אוויי, לאכילה בבטן האונייה: חציל שרוף, טחינה גולמית, עגבניות מרוסקות ופטרוזיליה. מדובר בחציל מפולט לגמרי - זאת אומרת, במצב של סלט חצילים מעורבב עם טחינה. זה היה טעים וממכר: שילוב מוצלח של חציל עם טחינה, בתוספת חמיצות־מתיקות של עגבניות מרוסקות טריות.

לעיקרית הזמנתי נתח קצבים (72 שקל). הוא הגיע בדיוק במידה הנכונה (בין מדיום למדיום רייר - ורוד־אדום מבפנים). המנה הוגשה בצלחת נאה ובגודל הנכון: שתי חתיכות לאפה שעליהן מוגש נתח קצבים פרוס לרצועות. לידו שוב עגבנייה צלויה, בצל צלוי ועלי רוקט בשמן זית. תוספת של שעועית ירוקה מוקפצת על קונפי שום הגיעה בצלחת נפרדת. היה כל כך טעים, שכמעט שכחתי מה עוד מצפה לי בהמשך בים הסוער. למזלי, לקחתי איתי לשם את מנת "הקבב של מוריס 8020" (59 שקל). מוריס הוא הבעלים (או הטבח - לא הצלחתי לקלוט), והבטיחו לי שיהיה קבב מעולה. למה 8020? המלצרית אמרה לי שהיא תמיד שוכחת לשאול, ולכן לא יכלה לספר לי. שלוש קציצות עגולות ונחמדות, אבל לא עפתי מהן. הפירה היה טוב, חם, אבל הורגשה בו כשרותו נעדרת החמאה.

כמה שעות אחר כך, כשמלחי הספינה השטה תרשישה התחילו להשליך חפצים הימה וחיפשו את הנוסע הסמוי (שמעתי את קריאותיהם ההיסטריות מבטן האונייה), התנחמתי בכך שלפחות אכלתי טוב לפני שאמצא את עצמי בבטן הלווייתן.

בקטנה



תפאורה:
מבנה נאה, פינתי, צופה לרחוב, שולחנות עץ, צילומי שנות ה־30 על הקירות
סביב השולחן: יהודים כשרים ותיירים
שירות: נינוח ולבבי
שירותים: מרווחים ונקיים
חניה: יש מגרש חניה ציבורי קרוב
שורה תחתונה: יכול להיות שאם היה אוכל כאן קודם, היה יוצא יונה למשימתו קצת פחות ממורמר 

pג'ונאס. יהודה מרגוזה 8, יפו. טל' 9442818־057. פתוח: א'-ה' 24:00-12:00, מוצ"ש-24:00.


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(2 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5