ביסטרו רוטשילד: אין חדש תחת השמש

יום רביעי 21 בנובמבר 2012 12:52 מאת: צבי גילת, עכבר העיר

את האוכל ואת האווירה של ביסטרו רוטשילד כבר בטח חוויתם במקום אחר, אבל המרפסת שפונה לשדרה עושה את כל ההבדל


נראה לי מוכר. ביסטרו רוטשליד

(צילום: יח"צ)

פרסומת
מעניין. אותו המקום, אותה המרפסת, אפילו העיצוב לא השתנה. איך זה שלפני חודשיים היה המבנה הנחמד ברוטשילד 9 כמעט ריק והיום הוא שוקק חיים? לפני חודשים ספורים, בדיוק באותו מקום על פינת השדרה, עם תצפית יפה על רוטשילד 12 ממול ועל האספרסו בר בהרצל מעבר לכביש, היתה כאן מסעדת דגים לא רעה כלל בשם פישרמן. הדגים היו טריים, המחירים היו שפויים, זוגות סולידיים אכלו בנימוס ליד השולחנות בפנים, לא התקשית להשיג שולחן.

ביסטרו רוטשילד - לשעות פעילו ולכל הפרטים

» התרנגול: קול קורא ביפו
»
סלימי: אוכל מהנשמה
» בר קיימא: אידיאולוגיה טעימה

המרפסת הרחבה, הנכס העיקרי של המקום, היתה ריקה. בדיעבד, אפשר לקבוע כי הבעלים, עם כל הכוונות הטובות, כנראה טעו בקריאת המפה - לחלק הזה של רוטשילד אתה בא כדי לראות ולהיראות. האוכל כאן משני לאלכוהול, נשנושים עדיפים על מנות אנינות, תמחור חשוב כדי למשוך את הרבים. אם יהיה צפוף מספיק, יבואו עוד.

וזה עובד: פחות מחודש אחרי שנפתח באותו מקום ביסטרו רוטשילד, המקום מפוצץ. בנות נפגשות ליד שולחן קטן על כוס יין, בנים על בירה, אמא צעירה נוטלת את בנה הצעיר מהגן ומפלרטטת עם חיי הרווקות הקודמים שלה. כולם אוכלים אדממה. זה גם בריא וגם סופג את האלכוהול. מה יעשו  עם המרפסת הנפלאה שלהם כשיתחילו הגשמים? אני בטוח שכבר רכשו את יריעות הניילון המתאימות, את מבערי הגז. התפאורה מוכרת, הקופה רושמת.

התפריט של ביסטרו רוטשילד חף מהפתעות, אבל עושה בדיוק את העבודה שלשמה הורכב: מנות קטנות לנשנוש (סלטים קטנים, אדממה, קרפצ'ו חציל - ספק אם מגדלי החצילים ידעו שיעשו מהם קרפצ'ו  - מרק היום וכאלה, 22-15 שקל), מגוון של פסטות ידידותיות למשתמש שמגרדות את ה־40 שקל, שלוש־ארבע מנות של נודלס במחירים זהים, ומה שמכונה כאן "עיקריות" הם המבורגר, כריך של אנטרקוט, ומי שממש מתפלצן יכול להזמין מנה של בלק טייגר שרימפס ולשלם 68 שקל, המנה היקרה בתפריט. אקלקטי, זמין, ולא מאתגר.


לא היינו פה כבר? ביסטרו רוטשליד (צילום: יח"צ)

מה שחשוב יותר הוא תפריט האלכוהול המשובב: ערק־וודקה, במגוון סוגים במחיר של 10 שקלים לשוט ו־15 שקל למנה, וויסקי במחירים של 35-30 שקל (כנ"ל), בירות (קרלסברג וטובורג) במחירים של 25-19 שקל. זה כנראה העניין.
מה דגמנו? "כריך רוטשילד", שכלל 180 גרם של פרוסות אנטרקוט על הגריל, בצל חרוך, גבינת צ'דר (ויתרנו עליה) בתוך לחמנייה פריכה ובתוספת צ'יפס. הצ'יפס היו מסמורטטים למדי, אבל הבשר היה טוב, והכריך - סטנדרטי. טעמנו גם נודלס על בסיס אטריות אורז ונתחי בקר (40 שקל) ומנה שנקראת צ'אזה, עם נתחי בקר, חציל, סויה, בצל ירוק ואורז מאודה (48 שקל). לא הבנתי למה היא עולה יותר מהנודלס. שתיהן היו בינוניות למדי, אבל בהחלט אכילות ומשביעות. בקיצור, אפשר להוריד שני משקאות, לקנות ארוחת צהריים או ערב, ועדיין לצאת עם עודף שיספיק לקופסת סיגריות, אחרי הטיפ.

על המרפסת הקימו בר לא גדול, שיש סביבו כמעט 20 מקומות למנשנשי אדממה, הברמנית יעילה ולא עושה להטוטים. לא ביקשנו לנו יותר מזה. באותה סביבה יש עוד אי אלו מקומות דומים. התצפית על השדרה משובחת, והעסקית, שמצניחה את כל המנות בעוד 7-6 שקלים, הופכת למשתלמת ממש. תנו ללקוחות את מה שהם מבקשים, תמחרו את האלכוהול בשפיות והעסק ידפוק. דגים נאכל ביפו.

בקטנה

תפאורה:
דלפק הכנה שהיה פעם גריל, שולחנות מסודרים בפנים, קירות
חשופים אמנותית, ובעיקר - מרפסת על השדרה
סביב השולחן: כל העיר, עד גיל 30 ומשהו
שירות: יעיל
שירותים: נקיים
חיוך: רגיל
חניה: רוטשילד, אתם יודעים
שורה תחתונה: ידידותי למשתמש

ביסטרו רוטשילד - רוטשילד 9, תל אביב
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(3 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5