אוכל

עדכנו אותנו




מסעדת ברטי: נעימה, שכונתית וקצת רומנטית

יום שלישי 30 באוקטובר 2012 00:52 מאת: אבנר ברנהיימר, עכבר העיר

אם צריך להתמודד עם מצב העיתונות הכתובה שהולכת וקורסת, כדאי לעשות את זה באווריה הנהדרת של ברטי



שלווה ברטי. המסעדה

(צילום: דניאל לילה)

פרסומת

את עומר שוברט, העורך של עכבר העיר, פגשתי בפעם הראשונה בחיי במסעדת הבסטה הסמוכה לביתי, כשהוא הציע לי לכתוב את הטור הזה. ההצעה לא הפתיעה אותי, כמו ההחלטה שלי לקבל אותה מול המצלמות הנסתרות של "פספוסים", או לפחות זה מה שעלה במוחי כשהונח הרעיון על השולחן. לאחר שש שנים ב"מעריב", עשר שנים ב"ידיעות" וכמעט שלוש שנים ב"הארץ", הנחתי שיחסי עם העיתונות הכתובה הסתיימו לנצח, ומה פתאום טור אוכל עכשיו? "תטעם את הכרובית, יש לה חריפות עוקצנית עדינה", אמרתי לשוברט כאילו אני באודישן, בעודי חוכך בדעתי אם לחבק את שילון כשהוא ייצא עם אוזניות מבין הצללים, או לכעוס עליו שחשף בי כמיהה מודחקת לחזור לכתוב בעיתון, בתקופה הקשה ביותר של המדיום.

» ברטי - לשעות פעילות ולכל הפרטים

»
מסעדת קימל: אירוח כפרי בלב העיר
» בל ואנטואן: מופע של טבע מתפרץ
» מסעדת מונא: כל הסיבות להגיע לירושלים

שנתיים לאחר מכן, כשהפרינט עובר תקופה קשה רק כדי לקוות שמותו ייקבע בהמתת חסד, שוברט ואני נפגשים שוב, הפעם לביקורת בברטי, המסעדה המדוברת של השפים רועי ענתבי ואור ברי. מהשנה שעברה אני שומע שטעים שם, שיקר שם, שטעים ויקר שם. מה אני אגיד לכם, השמועות נכונות. אני לא מאשים את השף - חומרי הגלם התייקרו מאוד, ומסעדנים, כמו כולנו, נאבקים כדי לשרוד. זה לא משנה את העובדה שאנשי תקשורת, שתמיד אימצו טרנדים שהם לא יכולים באמת להרשות לעצמם, מוצאים את עצמם במקום נמוך אף יותר, ממלמלים שהכריכים בארומה לא כאלו איומים. אם לא יטעמו את סלסילת הלחמים בברטי (15 שקל), הם גם לא יידעו שהם טועים. זו אמנם לא הסלסילה המפוארת בעיר, אבל הפרוסות העבות של לחם השיפון והלחם הלבן שנאפים במקום מגיעות עם סחוג חריף ושמנת שמנהלים רומן לוהט. היה קשה להפסיק להפריע להם.

קרפצ'ו אינטיאס (55 שקל) עם סלק היתה המנה המבאסת של הערב, מבחינת יחסי טעם־מחיר. הדג היה טרי ועדין, אבל הסלק השרוף היה מימי מדי וחסר ייחוד, הפריע לדג ולא תמך בו בשום צורה. התפריט טען לצ'ילי והל במנה, אבל אלו לא הורגשו בכלל. מחבת מולים (56 שקל), לעומת זאת, היתה כמעט שווה את מחירה. "מזמן לא אכלתי מולים עשויים כל כך טוב. הרוטב היה מעולה וגם כל שאר הדברים בצלחת", אמר העורך, וגם אם היה לי איתו ויכוח לא הייתי פוצה פה. המולים נחו ברוטב עשיר וממכר שכלל ארטישוק, עגבניות וצלפים, והיו בשרניים וחמאתיים כאחד, ומלאי טעם. את הרוטב שנשאר ספגנו עם הלחם הנפלא.


אל תפריעו ללחם ולשמנת. ברטי (צילום: דניאל לילה)

לעיקרית עומר הזמין סינטה 300 גרם (115 שקל), שהחזירה לו את החשק לבשר לאחר תקופה ארוכה שבה אכל כמעט אך ורק דגים. "הסינטה היתה מצוינת, חרוכה מבחוץ ונימוחה מבפנים, תענוג. בשר כמו שבשר צריך להיות". הבשר הגיע עם תפוחי אדמה שלמים וגאוניים שהיו צרובים מעט וקריספיים מבחוץ, אבל לבם רך וחם מבפנים. אחת התוספות הפשוטות ועם זאת הטעימות ביותר שאכלתי בעיר. אני הזמנתי לעיקרית פילה מוסר ים (96 שקל) עם ירקות ירוקים מוקפצים. הדג הצלוי היה מושלם - טרי, עסיסי מאוד ובכמות נדיבה. הובטחה פיקנטיות מסוימת במנה - זו אחת הסיבות שהזמנתי אותה - אך היא לא הורגשה, לא בדג ולא בירקות, שגם הם נעשו במדויק: פריכים, לא רכרוכיים או סמרטוטיים מדי, ולא קשים מדי. הערתי על עניין הפיקנטיות, והמלצרית המצוינת הציעה להחזיר את הדג למקצה שיפורים, אבל ויתרתי. גם ככה הוא היה מספק.

לקינוחים הלכנו על מלבי (38 שקל) ומעמול תמרים (38 שקל). המלבי כמעט שווה את מחירו ובעל מרקם קרמי נהדר, עם שערות קדאיף מנצחות וסירופ ורדים מעודן. גם נראה טוב וגם טעים לאללה. המעמול, עוגייה עם תמרים, היה לא רע בכלל, ואפילו עומר, שלא מת על תמרים, הצליח להתעניין וליהנות, אלא שמחירו, כך נדמה לפחות, מופקע ביחס לתוצאה. סך הכל, למרות השיחה על גוויעתה של העיתונות הכתובה ועל אופק לא ברור אם כי אופטימי יותר למדיה הדיגיטלית, היה נעים. החלל צנוע ושכונתי, אבל כמעט רומנטי, והיה נעים מאוד לשבת בו. גם השירות היה מקצועי, מתוק ויעיל, ונדמה שהסתיו והחורף הן עונות שיהיו יפות לברטי. בשל הדיבור הצפוף על המקום התאכזבתי מעט מחוסר ייחוד או מקוריות מרשימים באוכל, אבל אנחנו עדיין בליגת העל. לא השתמשנו בשירותי החניה של המסעדה, אבל התרשמנו מהעובדה שיש כזה שירות במקום שבו החניה פשוט בלתי אפשרית. ביחד עם שתי בירות ושתייה חמה השארנו סכום גבוה מדי של 491 שקל.

ברטי  - קינג ג'ורג' 88, תל אביב





תגיות: אבנר ברנהיימר, ברטי, עומר שוברט

(2 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ארז 01/11/2012 13:18:23

  • ביל 31/10/2012 15:15:20

  • נתתי צ'אנס 31/10/2012 08:21:56

  • יותם 30/10/2012 19:32:40

  • עודד 29/10/2012 23:17:37