אוכל

עדכנו אותנו




מסעדת קימל: אירוח כפרי בלב העיר

יום שני 22 באוקטובר 2012 00:41 מאת: אבנר ברנהיימר, עכבר העיר

אחרי כמעט 20 שנות פעילות ועם המון קלישאות שמלוות אותה, מסעדת קימל מצליחה לשמור על רלוונטיות בצורה מכובדת



כמו בצימר. קימל

(צילום: ברני ארדוב)

פרסומת

בערב סוכות שני מצאנו את עצמנו, שלושה הורים וילד, ללא מחויבות משפחתית רחבה ויצאנו לקימל הוותיקה של השף שאול בן אדרת. הצטרפו אלינו אסף ושי לארוחת ערב חג של חברים, משהו שאנחנו לא נוהגים לעשות, בעיקר כי אנחנו די נהנים בחגים עם המשפחות הרחבות שלנו. יכולתי בקלות לכתוב טור משגע ועשיר בקלישאות על סבלן הנורא של משפחות בחגי תשרי, אבל העיתונות גם ככה לא בפריחה ואני חושש שעוד טור נדוש שכזה יהיה בגדר המסמר האחרון.

קימל - לשעות פעילו ולכל הפרטים

» בל ואנטואן: מופע של טבע מתפרץ
» מונא: כל הסיבות להגיע לירושלים
» פלימרקט: בריחה בינונית מהמציאות

כשמיתגו את קימל כמסעדה כפרית לא חסכו בקלישאות עיצוב: קירות עץ, מדפי ירקות אדמה, תנור ישן, קרני צבי, מפיות שולחן מבד מגבת וכו'. לרגע ניתן להאמין שנסענו לצימר ושאם נצא החוצה נשתטח על קברי צדיקים ולא על הסופר־פארם של מגדל שלום. כשמניחים את הציניות בצד, זה עובד. מתברר שיש לקימל קהל נאמן שמחזיק אותה כבר 20 שנה בחיים, מה שמוכיח שלא מדובר בתפאורה בלבד אלא בדבר האמיתי. בננו יואל הרגיש מיד בבקתה בהרים ונרדם עוד לפני המנות הראשונות.

לחם פרנה מרוקאי (12 שקלים), שחום, חם וטעים, מגיע עם חמאה וזיתים מתובלים שחוסלו ביעף. בעלי, שחזר לפאזה טבעונית, הזמין מרק בצל (39 שקלים) צח, מתקתק ובעל חריפות עדינה. את הגבינה והקרוטונים הוא השאיר בצד, ועדיין כולם טעמו והתעלפו. רות לא טעמה אף פעם שקדי עגל (59 שקלים), שהגיעו על טארט בצק עלים זעיר, עם ריבת בצל וקרם שום. "השקדים היו נימוחים על הטארט־טוסט, הכל היה מענג ועדין, אבל בסופו של דבר זו היתה מנה 'חומה', שהיתה חסרה קונטרה חצופה ומרעננת מסל הירקות", היא אומרת. שי הזמין מוח עגל (55 שקלים)  במונייר לימון, סלרי ועגבניות פיקנטי. הוא חשב שזו מנה טובה, אבל רות הכריזה שזו המנה המנצחת של הערב. "הרוטב היה עוקצני במידה, עם טעם מרובד ועמוק. אין מצב שאי פעם אכין מוח עגל, אבל מאוד הייתי רוצה ללמוד להכין את הרוטב הזה", היא אומרת.


עוצמים עיניים ומרגישים בהרים. קימל (צילום: ברני ארדוב)

בריזוטו אפונה וכמהין (54 שקלים) שהזמין אסף היה חסר מלח והוא היה מעט שמנוני וכבד למנה ראשונה, אבל האפונה והכמהין עבדו טוב יחד. בעלי טעם ואפילו שיבח. אני הזמנתי רביולי (54 שקלים) עם בטטה, שמנת וסילאן, מנה קטנה ורהוטה עם מתקתקות לא שתלטנית, שהשאירה טעם של עוד.
עוד אכלנו מנה עיקרית טבעונית (30 שקלים) שנעשתה במיוחד בעבורנו, והיו בה אורז בר עם חומוס ואפונה, נחמד אבל גם שמנוני באופן מוזר. יחד איתם הוגש מבחר נאה, פשוט אך טעים של שורשים וירקות מעורבים בגריל, ששמרו על פריכות מבחוץ והיו חמאתיים בפנים. סקאלופ שרימפס (99 שקלים) היא מנה של שלושה סקאלופס, כל אחד מהם עטוף בבצק עלים, ברוטב הדרים ואספרגוס, ושלושה שרימפסים קרים שמעטרים את המנה. הסקאלופס יצאו יבשים, הבצק רטוב, השרימפס סבירים, מעט בשרניים וצמיגיים לטעמי, והרוטב חמצמץ ומוזר, בין מיוחד מדי לאיום ונורא. אסף הזמין לעיקרית בויאבז (63 שקלים), קדירה גדושה, נדיבה ומוצלחת של דגים ופירות ים. "מרק מצוין, עם חריפות קלה ועשיר בטעמים, מצד אחד פירות ים, מצד שני סלמון", הוא אומר. אכן מרק משובח, אולי מלבד המולים, שהיו מעט חיוורים.

את האוסובוקו טלה (115 שקלים) הזמינה רות בפעם האחרונה שהיתה במסעדה, לפני שמונה שנים. מתברר שזו מנה יציבה וטובה. "התיבול היה עדין ופירגן לבשר שהיה רך וטעים. היתה גם הפתעה חביבה בדמות תרד וקוביות עגבניות שהוספו לתבשיל בזמן החימום מחדש והעניקו חמיצות ורעננות לתבשיל מאוד רציני וכבד". סטייק סלמון (96 שקלים) ששי הזמין היה בסדר גמור, אבל מעט יבש בקצוות ובוודאי לא מסעיר.


שורדת למרות הקלישאות. קימל (צילום: יח"צ)

עוגת גבינה (39 שקלים) אפויה עם רוטב תות יער נשמעה כאילו נלקחה מתפריט קפולסקי קריות, אבל המלצרית התעקשה ובצדק רב. עוגה מצוינת, מתוקה, אבל לא יותר מדי, ועסיסית. לא השארנו זכר. באונטי (39 שקלים) הוא קינוח סנדוויץ' שוקולד וקוקוס, שנהנה מאיזון נכון בין המרכיבים, אבל היה מעט מושחת מדי לטעמי. אסף, שמת על קוקוס, נהנה, אבל התלונן על יובש מסוים. קינוח טוב, אבל לא מצוין. השירות לא היה אחיד. זה היה ערב חג ומנהל המשמרת היה לבוש בטריקו חסרת חן וגם לא השתדל להיות נחמד. המלצרית האישית שלנו היתה מצוינת והכירה כל פרט במנות, אבל היתה אחרת שגילגלה עיניים בכל פעם ששאלנו על מרכיב כזה או אחר במנות, ותכלס לא ידעה הרבה. בסך הכל האוכל היה טעים ומושקע, אבל קשה לומר שהוא מעניין מאוד. עם חצי בקבוק יין לבן פלוס כוס אדום ושתייה חמה שילמנו 889 שקלים לחמישה אנשים.

קימל - השחר 6, תל אביב





תגיות: אבנר ברנהיימר, קימל

(5 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • רוני 25/10/2012 00:08:49

  • אורן 24/10/2012 07:34:20

  • נעם 24/10/2012 01:00:01

  • מודרניסט 23/10/2012 23:04:07

  • רני 23/10/2012 18:08:36

  • 23/10/2012 16:39:49

  • שף אלק 23/10/2012 16:38:32

  • ביל 23/10/2012 13:49:48

  • BJ PEN 23/10/2012 09:46:08

  • אלה 23/10/2012 09:04:32

  • אחד שמבין 23/10/2012 08:43:15

  • 23/10/2012 01:04:25

  • שלמה 22/10/2012 23:16:03