בכור את שושי: אהבה בתפריט

יום חמישי 02 באוגוסט 2012 00:17 מאת: צבי גילת, עכבר העיר

ט"ו באב הוא לא רק ארוחת יוקרה לאור נרות, אלא גם אוכל פשוט ומצוין כמו אצל בכור את שושי


תחליף נהדר לארוחת ט"ו באב

בכור את שושי (צילום: אורן זיו)

פרסומת

נדמה שאין צורך להכביר מילים על הקשר בין אהבה לאוכל. שני הצרכים הקיומיים הבסיסיים הללו, מה שמזין את חיינו, אפילו מעוררים לעתים את אותן בלוטות טעם בפה - גבר אוהב אשה, והוא מרגיש שבא לו לאכול אותה. לא פלא שחג האהבה נחוג בימים קדומים בעת שבנות ישראל, הבתולות הכשרות, היו מחוללות בכרמים בציפייה שבני בנימין יבואו לחטוף אותן. אם לא מצאת אשה כלבבך, יכולת לפחות להתנחם באשכול ענבים.

בכור את שושי - לכל הפרטים
ט"ו באב במסעדות

»
שמוליק כהן: פולניה בהרצל
» קינג ג'ורג': ממלכה של אוכל נגיש
» ד"ר מפרום: בדיוק מה שהרופא רשם

שבועיים לפני חג האהבה - שהפך בשנים האחרונות, הפשטניות, לעוד סיבה לצאת למסעדה - היחצ"נים מציפים את תיבות המייל שלנו בהצעות ל"ארוחה רומנטית" כזו או אחרת, משולבת בנרות, באלכוהול ובשאר עזרים מטשטשי הכרה (מה זה אומר באמת על אותה אהבה?). אבל אני, כשאני חושב על אהבה, אני חושב על משהו הרבה יותר בסיסי וישיר, על משהו פשוט ויומיומי. על בכור את שושי, למשל.

מסעדת הפועלים שלהם ביד חרוצים היא מעין העתק תל אביבי של מסעדת הבית המצליחה, שנוסדה ועדיין פועלת בפרדס כץ. אמנם בתל אביב הם לא לוקחים אותך להציץ בסירים, כי קיר חוצץ בין אולם הסועדים למטבח, אבל אתה רואה אותם ותיאבונך מתעורר מיד. קוסקוס עם אורז או ירקות מבושלים, המפרום הידוע, קציצות עוף או בשר בקר, תבשיל דלעת עם גרגרי חומוס ובשר (רק ביום רביעי) ושאר מטעמי המטבח הטריפוליטאי ב־40 שקל למנה דשנה ומשביעה. חלון הזמן להתענג על המטעמים הללו קצר ויעיל. הטריפוליטאים הנחמדים הללו, בארבע אחר הצהריים הם כבר מעמיסים את הכיסאות על השולחנות לקראת הסגירה. מחר עוד יום.


אוכל מלא אהבה. השקשוקה של בכור את שושי (צילום: מתן אברמוביץ)

במחירים המצחיקים הללו גדל הפיתוי לא להסתפק במה שאתה אוכל במקום, אלא לקחת משהו גם לבני ביתך האהובים שנותרו בבית. תפריט המשלוחים שלהם ברור, האריזות טובות, ולא מעטים מעדיפים את השיטה הזו.

החריימה המפורסם נגמר כבר בעשר בבוקר, יום שישי, אבל מנה גדולה של שעועית מהבילה עם קציצות עוף נראתה לנו ארוחת בוקר מספקת למדי. טרפנו אותה והרגשנו את החמימות פושטת בכרסנו. בהיפתח תיאבוננו הזמנו גם מנה של אפונה ותפוחי אדמה, מתובלים בעלי מנגולד שהוסיפו להם טעם וריח. המפרום (12 שקל ליחידה) היה גדול ועשיר, אם כי המילוי היה דחוס מדי לטעמנו, אבל לא ניתן לקטנות שכאלה לצמצם את תאוותנו. הוספנו גם חצי קילו קוסקוס ב־15 שקל וחצי קילו אורז ב־15 שקל - מה לנו כי נלין? 


עם בטן מלאה ועם שקית ניילון דחוסה עמוסה במטעמים היה לנו ברור שאוכל עושים באהבה, או לא עושים בכלל. כי בכור את שושי עושים אותו טוב יותר.

בקטנה



תפאורה: אולם גדול, שולחנות עץ פשוטים, דלפק להזמנות
סביב השולחן: מעטים, אוכלים והולכים.
שירות: יעיל. רוב הפעילות מתבצעת ליד הדלפק
חיוך: חם
שירותים: נקיים להפתיע
נגישות: נוחה
חניה: תלוי מתי. בשעות הצהרים יש סיכוי לחניה זריזה. במילא אינכם מתכוונים לבלות שם שעות
שורה תחתונה: בפרדס כץ יש יותר תחושה אותנטית, אבל האוכל הטעים הוא אותו אוכל

בכור את שושי - יד חרוצים 14, תל אביב.
פתוח: א'-ה' 16:00-10:00, ו' 14:00-10:00.


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(5 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 06/08/2012 14:13:58

  • 4.בכור את שושי(לקוח מרוצה)

    04/08/2012 17:31:40

  • 04/08/2012 17:30:53

  • 04/08/2012 00:57:52

  • 03/08/2012 08:27:29