מסעדת אקיקו: שגרירות יפן ברמת אביב

יום רביעי 18 ביולי 2012 00:38 מאת: אבנר ברנהיימר, עכבר העיר

מסעדת אקיקו מציעה מבחר מנות יפניות מצוינות, במיקום לא אטרקטיבי בכלל 


משמח מאוד. נאון רול במסעדת אקיקו

(צילום: רותם מימון)

פרסומת

הפעם הראשונה שביקרתי במרכז שוסטר ברמת אביב ג' היתה גם האחרונה. נדרשתי לשם באמצע שנות ה־90, כדי לראיין לכתבת שער את כוכבת השעה יעל בר־זוהר, שהתגוררה בשכונה, ואת בן זוגה יהודה לוי. הם היו בני 16־17, מקצוענים צעירים שקפצו לתודעה יחד עם ערוץ 2, והפכו את קערת המפורסמים בישראל על פיה. אני חושב שזה היה הראיון הראשון של לוי אי פעם והכתבה הראשונה שדיברה עם בר זוהר בגובה העיניים ולא בגובה החזה. ישבתי מולם שם בשוסטר, וסירבתי להתנשא עליהם בציניות כמו רוב חברי למקצוע באותם ימים, שאיתם התמנגלתי מרחק תחנת אוטובוס אחת, בקפטריה של גילמן. הברנז'ה של מדעי הרוח התעקשה לראות בתושבי רמת אביב ג' נובורישים שטחיים אוכלי סושי, למרות שכולם צפו בסדרה, ולמרות שבשני המקומות ניזונו אז מסלט עם גזר גמדי ותירס מקופסה, או מסנדוויץ' סלט ביצים טרום אורגניות. סושי היה אז נדיר מאוד בארץ, מה שלא הפריע לנו לדבר עליו בבוז כעל מאכל דקדנטי של יאפים שנואי נפש, או בקיצור תושבי רמת אביב ג'.

אקיקו - לשעות פעילות ולכל הפרטים

» לולה וקובה: משהו טוב קורה בהוד השרון
» קפה אירופה: המרענן הרשמי של הקיץ
» בר יין: בילוי מהנה ללא יומרות

שנים מעטות אחר כך זה חזר אלינו כבומרנג, והסושי הפך מזוהה דווקא עם שמאלנים תל אביבים פלצנים מהזן שצומח בגילמן. אין לי ספק שגם בטוקבקים שיתפרסמו לרשימה זו יככב השורש פלצ"נ על נגזרותיו המלבבות. זה מדהים כמה שנאת חינם מסוגלים לעורר נתחי דגים וירקות עטופים באורז ובאצות. אם במאסטר שף היתה משימת סושי (ואולי היתה), סביר להניח שהיינו שומעים את אחד המתמודדים -  מזרחי, עם עבר של התמכרויות/פשע, וסבתא שהותירה אחריה מתכון לקציצות ברוטב לפני שנחנקה מאדי DDT - אומר משהו כמו "מאיפה אני אביא להם שוסי עכשיו? למה חריימה לא מספיק טוב לפרידמנים האלה, וואלה יופי". כאילו צמח הסושי בשדות מולדובה לצד רגל קרושה, גפילטע פיש וממליגה. אני תוהה אם מישהו בגילמן כתב כבר תזה על "תפקידו של הסושי בליבוי שנאת אחים וקיטוב עדתי בישראל של שנות האלפיים", או "הסושי ודיכוי הסובייקט המזרחי - כך נרמסה רשת נרגילה תחת מגפיו הלבנות של הסשימי". בכל מקרה, סושי ברמת אביב ג' זה דגל אדום, קלישאת הקלישאות, חומר אסלי לסטנד־אפ מהזן הנחות.

בכל זאת, אנחנו שם בערב שבת, שלושה אשכנזים, במרכז שוסטר, אוכלים סושי ונהנים. לא מהמקום עצמו, שכן התחושה היא של מסעדה בפסאז'. אה, זו באמת מסעדה בפסאז', לפחות החלק שבו ישבנו, שכולל את המטבח ובר צר מדי עם כיסאות שדוחקים בך לקום וללכת מרוב שהם לא נוחים. החלק השני המיועד לישיבה מנותק מטרים ספורים מהפסאז', ושם תוכלו ליהנות מלחות גבוהה, ריהוט נוח אך חסר חן ונוף של רשת אופטיקנה. 


בקצה הפסאז', מול אופטיקנה. אקיקו (צילום: דניאל צ'צ'יק)

אחר התלבטות קצרה העדפנו את כיסאות המסמרים בבר. המנות, לעומת זאת, הן סיפור אחר לגמרי. למעט יאסאי יאקי סובה (47 שקל), מנת אטריות ביצים וירקות שהזכירה צ'או מיין שמנוני מהאייטיז, הכל היה טרי וטעים. אגאדאשי טופו (38 שקל) הוא טופו מקומח ומטוגן בעדינות ברוטב דאשי רב טעמים, קריספי מעט מבחוץ, רך וחם מבפנים, תענוג. סלט מרסל (29 שקל) היא מנה צוננת ומרעננת של אטריות עמילן, אצות, מלפפונים ושיטאקה. לא אתפלא אם היא מורידה קמטים. החמוצים היפניים (21 שקל) היו מתוקים חריפים, ממכרים. נאון רול (69 שקל) נבחרה לא מזמן לאחת ממנות הסושי הטובות בעיר, ובצדק. שמונה יחידות עשירות בטונה ובסלמון עם מיונז חריף ורוטב טריאקי, שמבחינתנו היה יכול להיות חריף יותר, אבל החומרים נתנו טון אישי וגם זימרו באחדות נפלאה. קייסאן ספייסי (59 שקל), ארבע יחידות של טונה, סלמון ובס עם אבוקדו עטוף שבבי טמפורה, היתה המנה הטעימה ביותר לטעמנו. הפריכות מול הטריות ומגוון הטעמים במהלך הביס שבו אותנו. גם טמפורה ספייסי (59 שקל) עשתה את העבודה - ארבע יחידות של שרימפס, סרטן, טאמאגו ואספרגוס, הכל בטמפורה, לצד מלפפון וחסה טריים. המצאה גאונית. התחשק לנו גם קונוס, קסוגהטאמאקי (34 שקל), דף אצה פריכה גדושה בשרימפס טמפורה, ספייסי טונה, אבוקדו ומלפפון, שהיה פצצת טעמים לחך. אני לא חסיד של קינוחים אסיאתיים, אבל ערן, בן זוגי, מת עליהם. הוא קיבל אגאדאנגו (39 שקל), שני כדורים מבצק אורז ובתוכם נמסים שוקולד לבן ושוקולד מריר. למרות הסקפטיות, אהבתי.


מזמרים ביחד. נאון רול (צילום: רותם מימון)

כשאני מביט עכשיו בחשבון, אני מבחין שבטעות לא חייבו אותנו על קנקן סאקה חם זוגי (35 שקל), כך שהוצאנו 394 שקל. אקיקו היא לא סיבה מספקת לצאת מהעיר, אבל אם הייתי מלמד בגילמן (סטודנטים יתקשו לעמוד במחירים), או אם הייתי תושב הפרבר הצפוני, הייתי מזמין משם באופן קבוע.

אקיקו - אחימאיר 17, מרכז שוסטר, תל אביב


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(25 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19/02/2013 01:16:11

  • 12/08/2012 13:34:19

  • 10/08/2012 10:10:13

  • 10/08/2012 10:10:00

  • 13.מקום מעולה (אמיר כהן)

    26/07/2012 03:17:41

  • 12.גאון (סתם נו)

    22/07/2012 00:41:17

  • 19/07/2012 07:54:37

  • 19/07/2012 07:37:51

  • 18/07/2012 17:00:18

  • 8.באמת אבנר?(אורן אסיף)

    18/07/2012 16:35:27

  • 18/07/2012 15:58:04

  • 18/07/2012 10:16:39

  • 18/07/2012 09:52:03

  • 18/07/2012 08:42:41

  • 18/07/2012 08:26:44

  • 18/07/2012 01:12:07

  • 17/07/2012 23:56:19