המזללה: מאיר אדוני עושה אוכל משמח

יום שני 20 ביוני 2011 08:34 מאת: אושרת יקותיאל, עכבר העיר אונליין

אחרי אינספור מסעדות שוק, מצליחה המזללה של מאיר אדוני להציע אלטרנטיבה איכותית שמשלבת בין אווירה משוחררת, אוכל מוקפד ושירות מקצועי. בין סביצ'ה סלמון לקובה סולת ופירות ים, אושרת יקותיאל סוף סוף מרוצה


סשימי סלמון עם שוט קטן של מזללה

(צילום: דן פרץ)

פרסומת

מעטים המקומות שמעוררים ציפיה והתרגשות כמו פתיחתה של המזללה, מסעדתו החדשה של מאיר אדוני מבית כתית. עד כדי כך, שמרוב סקרנות לא יכולתי להתאפק והלכתי לאכול במסעדה כבר בשבוע הראשון לפתיחתה, מעשה שאני בדרך כלל לא תומכת בו. בהתאם לזאת, חשוב לקחת בחשבון, גם בקריאת הביקורת, כמו בכתיבתה, שדברים עשויים עוד להשתנות כאן. מה שבטוח – זה לא יהיה ביקורי האחרון, ולא רק מטעמי הוגנות.

שלא כמו שפים ומסעדנים אחרים, בארץ ובעולם, שהתפתו לפתוח מסעדות נוספות אחרי "מסעדת הדגל" שלהם, התחושה במזללה היא שהיא מסעדה מחושבת, מוקפדת ויצירתית לא פחות מאחותה הגדולה. לא גרסה זולה יותר שלה (גם אם המחירים אכן יותר נגישים), וגם לא גרסה אגבית יותר, למרות שהאוירה בהחלט יותר משוחררת ושובבה. משהו שונה, חדש ורענן עם חתימתו של אותו שף מוכשר. יכול להיות שהסיבה לכך נעוצה בכך שאדוני הוא עדיין שף "רעב", מאלה השאפתנים שמעוניינים להמציא את עצמם מחדש ולהתקדם. הדבר ניכר כאן בקונספט, באוירה ובאוכל. אין כאן סימנים לעצלות או לעייפות, גם לא לעיגול פינות.

המזללה - כל הפרטים

תמיד אהבתי את החלל הזה, עוד מימי אורקה היפים. עם הכניסה למסעדה, יש תחושה נעימה ואנרגיה חיובית. המקום מעוצב באלגנטיות אך בפשטות. הבר הגדול המהווה את מרכז המסעדה הוא לא וולגרי או כפוי, יש תחושה של מרחב, והקיר האחורי הצבוע כציור אקספרסיוניסטי-מופשט שמעניק את מידת הצבעוניות הנכונה ששוברת את המונוכרום הלבן-שחור.

המנות הקרות יוצאות ממטבח קדמי, שהוא למעשה חלקו האחורי של הבר. כשיושבים על הבר, לא באמת מבחינים במה השפים עושים, רק רואים את פלג גופם העליון ואת התזוזות העסוקות שלהם. שאר המנות החמות, יוצאות ממטבח פנימי.

התפריט מחולק לארבע קטגוריות, ממוספרות מאחת עד ארבע, מהקל אל הכבד. לא מדובר במנות בגדלים שונים, או במנות ראשונות לעומת עיקריות, אלא בסדר מומלץ לאכילת הארוחה. המנות בקטגוריה הראשונה והקטנה ביותר הן סוגים שונים של לחם למשל, בקטגוריה השניה מנות קרות ונאות, ובקטגוריה השלישית והרביעית מנות חמות. בסך הכל כולל התפריט למעלה מ- 30 מנות, שאם יצליחו כאן לאורך זמן לעמוד במשימה של להוציא את כולן באופן מדוייק וטוב, מגיע להם שאפו רציני.

מה אכלנו: כל שלוש מנות הלחם נשמעו מפתות למדי. בחרנו בחלת שום עם קרם סלק ושמנת ולא הצטערנו על הבחירה. החלה היתה מתוקה במידה, עתירה בחתיכות שום אפויות ונימוחות וקרם הסלק היה לא פחות ממושלם. הברמן הציע לנו גם ספיישל יומי, מעין התחלה קטנה שמגרה את החיך – סביצ'ה סלמון עם סלרי וליקריץ שמוגש עם שוט קוקטייל על בסיס ודקה פפר. מנה קטנטנה, חמצמצה, מרעננת ועדינה שאכן הכינה את בלוטות הטעם לעתיד לבוא. המשכנו עם מנה של רוסטביף סינטה עגל קר, שהוגש עם ירקות מוחמצים, רמולד צלפים ותפוצ'יפס. כל אחד ממרכיבי המנה נעשה באופן נכון והיה מענג לכשעצמו, אך השלם ללא ספק עלה על סך מרכיביו שכן יחד הייתה זו מנה שובבה ומצויינת, המזכירה אולי פיקניקים צרפתיים קלאסיים ומאוד מתאימה כמנת בר קלילה. הרוסטביף היה עשיר בטעמו, אדמדם כראוי ונפרס לפרוסות דקיקות, הרמולד מעודן במידה הנכונה אך עם לא מעט צלפים וחמוצים קצוצים בשביל הכיף, והתפוצ'יפס חמצמצים ומעט חריפים.

המשכנו עם מנה יותר מזרח-תיכונית של קובה סולת במילוי שרימפס ודגי ים. מילוי הקובה נעשה במיומנות גדולה, שכן הוא הצליח לשמור על טעמיו המאוד ברורים אך העדינים של הדגים ויחד עם זאת לא ללכת לאיבוד בתוך מעטפת הסולת הדי עבה או מרק הסלק המתוק שבתוכו הוגש. תבשיל הסלק שהכיל גם במיה קטנה, מולים ולפי התפריט גם בייקון, היה מגוון ועשיר בתבלינים וטעמים, אך מתוק מדי לטעמי. אולי אם הוא היה מכיל גם ציר דגים כלשהו, או את הבייקון שהובטח בתפריט, הוא היה מקבל קצת מהמליחות והעומק לו נזקק. אך סלחנו על הפגמים הקטנים הללו, שכן מדובר במנה טובה ושמחה וכזו שבוודאי עוד תשתפר.


מנות טובות, אווירה צוהלת. המזללה (צילום: דן פרץ)

בשל גודלן הנדיב של המנות, מצאנו את עצמנו שבעים למדי בשלב זה. עם זאת, לא יכולנו לוותר על לטעום לפחות עוד מנה אחת. את עינינו תפסה עוד בהתחלה מנה של בטן חזיר בבישול איטי. בטן חזיר הוא לא נתח נפוץ במחוזותינו, אך אם הוא נעשה כהלכה, מדובר בחלק שאין סועד שלא יהנה ממנו. בטן החזיר מבושלת בתנור לאורך זמן, ואחר כך נצלית במחבת עם וויסקי ומייפל. שכבת השומן העליונה נהיית פריכה ומתפצחת – חלק בלתי מבוטל מהכיף. נתחי החזיר הוגשו על מצע של מחית ג'ינג'ר סלרי וברביקיו וגרעיני תירס חלב טרי. לא מדובר במנה מעודנת, אלא בעתירת שומן וטעמים, אבל עשויה היטב, מלאת לבביות ונדיבות, ובהחלט מאוד טעימה.

בדומה למרבית המנות בתפריט, גם הקינוחים, לפחות לפי תיאורם, כוללים הרבה טעמים ומשלבים חומרי גלם ייחודים באופן יצירתי. בשלב הזה אנחנו דווקא רצינו משהו פשוט יחסית ולכן בחרנו באופציה הכי פחות הרפתקנית של צ'ורוס. כמובן שלא מדובר בסתם צ'ורוס, אלא בצ'ורוס ב"חמישה תבלינים", שהוגשו בצד עם מלבי רעננן ומצויין וקרם שוקולד וחלבה. התבלינים על הצ'ורוס היוו טוויסט מעניין ומוצלח והם נעשו היטב – פריכים ולא שמנוניים. יכול להיות שגם מלבי וגם שוקולד זה מיותר ויותר מדי, אבל מצד שני – שניהם נאכלו עד תומם.

שירות ואוירה: כיוון שמדובר בשבוע הראשון לפתיחתה של המסעדה ניכר אי דיוק פה ושם: עוצמת המוזיקה עלתה וירדה כמה פעמים לאורך הערב, חלק מעיצוב עדיין לא גמור ויש בלבול לגבי פרטים פה ושם. אבל לצד האווירה השמחה והנינוחה, השירות המצוין והלא יומרני מהברמן (שניכר שהוא כבר חלק מצוות המסעדה זמן מה ולכן בטוח בעצמו), הסעודה במקום היתה מהנה ביותר, ונדמה שהמקום כולו מכוון לבילוי קליל, אבל לא על חשבון האוכל המצוין. 

יין: תפריט היין יכול היה להיות מעניין הרבה יותר. ממסעדה שמתאמצת להיות חדשנית, מקורית והכי טובה בתחומה, אפשר לצפות להיצע יותר שובב וייחודי, ולא כזה שדומה לתפריטים כה רבים בעיר. בהתחשב באופי התפריט וחלוקתו, אפשר וראוי להציע יותר אופציות ליין בכוס במחירים יותר אטרקטיבים.


מכוונים לבילוי בלי לפגוע באיכות השירות. מזללה (צילום: דן פרץ)

בשורה התחתונה:
כיף שנפתחה המזללה. בתוך אינפלציית "מסעדות השוק" שנפתחו לאחרונה לצד מסעדות בינוניות חדשות אחרות, המזללה בולטת ברצינותה ובייחודה. האוכל טעים, מקורי ויפה, מבלי להיות טרחני מדי, האוירה אלגנטית ובו זמנית צוהלת. גם המחירים בהחלט סבירים בהתחשב בגודל ואיכות המנות.

החשבון:
חלת שום – 18 שקלים
כפית סשימי סלמון עם שוט קטן – 32 שקלים
רוסטביף – 59 שקלים
קובה סולת – 63 שקלים
בטן חזיר – 82 שקלים
צ'ורוס – 36 שקלים
קיר רויאל – 32 שקלים
בקבוק טובורג – 22 שקלים
סודה – 11 שקלים
אספרסו – 9 שקלים
25% הנחה לכבוד שבוע פתיחה – 99 שקלים
סה"כ: 265 שקלים אחרי הנחה, לא כולל שירות

הביקורת הינה אובייקטיבית ולא תלויה באף גורם חיצוני


» מזללה - נחלת בנימין 57, תל אביב


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(24 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14/05/2012 10:01:03

  • 17/03/2012 22:13:50

  • 21/10/2011 18:46:25

  • 17/09/2011 21:39:40

  • 17/09/2011 12:06:43

  • 15/09/2011 11:18:13

  • 08/09/2011 21:30:43

  • 08/09/2011 20:42:06

  • 07/09/2011 00:11:39

  • 15/08/2011 20:46:33

  • 17/07/2011 19:15:12

  • 30.אדורה...(אינה)

    05/07/2011 02:14:07

  • 01/07/2011 09:16:11

  • 25/06/2011 23:34:44

  • 25/06/2011 23:33:05

  • 25/06/2011 20:44:49

  • 25."מזללה" איזה שם דוחה ...(למסעדה שמתיימרת ...)

    24/06/2011 00:37:56

  • 23/06/2011 18:40:19

  • 23/06/2011 08:11:27

  • 22/06/2011 20:34:38

  • 22/06/2011 19:27:31

  • 22/06/2011 14:12:26

  • 22/06/2011 07:41:55

  • 22/06/2011 00:32:28

  • 21/06/2011 18:30:36

  • 21/06/2011 11:17:42

  • 21/06/2011 10:17:46

  • 21/06/2011 07:52:15

  • 20/06/2011 20:38:54

  • 20/06/2011 20:19:53

  • 20/06/2011 19:59:23

  • 20/06/2011 15:22:42

  • 20/06/2011 13:39:25

  • 20/06/2011 12:24:45

  • 20/06/2011 12:04:55

  • 20/06/2011 12:00:05

  • 20/06/2011 11:56:43

  • 20/06/2011 11:18:49

  • 20/06/2011 11:02:53

  • 20/06/2011 10:31:12

  • 20/06/2011 08:53:37