אוכל

עדכנו אותנו




איטלקיה בתחנה: אוכל איטלקי טוב באווירה מקומית

יום שני 18 באוקטובר 2010 00:08 מאת: צבי גילת, עכבר העיר תל אביב

מתחם התחנה החדש בנוה צדק אכן חזר לחיים - הוא הומה וצפוף. אבל כשעוברים את ההמולה ומגיעים לאיטלקייה בתחנה מוצאים מעט שקט



איטלקיה בתחנה. מעט שקט ונחת

(צילום: גרדה גלזר)

פרסומת

קשה שלא להתפעל מפרויקט השחזור של תחנת הרכבת הישנה, בין נוה צדק לים. 118 שנה אחרי שיצאו מכאן לראשונה הקטר והקרונות שעשו דרכם מיפו לירושלים (הקו נחנך ב־26.9.1892, ובין מקבלי הפנים בירושלים היה גם אליעזר בן יהודה שהעניק לחזון את המילה העברית "רכבת"), המקום שוב שוקק חיים. ההמון ממלא את הרציפים, ההמולה רבה ועסקנית, והתקווה בלב מפעמת: אם אחרי למעלה מ־100 שנה הצליחו לשחזר כאן רכבת שהיתה, אולי בעוד פחות מ־100 שנה נזכה לראות כאן גם את הרכבת הקלה - שאף היא עדיין בגדר חזון?

מצד שני – אווירה של תחנת רכבת באמת, אין כאן. האנשים שכאן לא באו כדי לנסוע, הם באו כדי לשבת. ואם היה עובר כאן קטר, ספק אם היינו שמים אליו לב בהמולה הצעקנית של אטרקציות לילדים, בלונים מתנפחים, צפיפות המסעדות והעושר הרב, המוגזם, של העסקים המצועצעים שהשקיעו הון בעיצוב כדי לגרוף הון גדול הרבה יותר בקופה הרושמת שלהם.

אפשר להגיד את זה גם על המסעדות, שהולכות וגודשות את המקום. ברור שבאיטלקייה בתחנה הושקע הון רב - המקום רחב ידיים, הבר עשיר, השירות מתוקתק, עשרות מקומות ישיבה בפנים ולא פחות מקומות ברחבה המרוצפת שבחזית. ובכל זאת, איך מתרגמים השקעה רבה ליצירת אווירה ייחודית? זו שאלה שלבטח מתחבטים בה רבים מבעלי המסעדות בתל אביב. כל המושקעות הללו דומות מדי אחת לרעותה. אולי זו שאלה של זמן, וגם האיטלקיה בתחנה תמצא את האפיון שלה. בינתיים עדיין אין לה.

מה שכן, האוכל טוב. אם הצלחתם לתפוס שולחן (משימה לא קלה כלל במוצאי שבת), אתם מוזמנים ליהנות. התפריט מתבסס על המטבח של דרום איטליה ומציע מגוון של פיצות (נראות טוב, בצק דקיק), מנות פסטה מגוונות וכמובן שגם מנות עיקריות קלאסיות. אנחנו העדפנו להתרכז במנות הפתיחה הקטנות יותר.
אז מה היה לנו? קרפצ'ו בקר טעים ונעים, ארטישוק סיציליאני (ארבע תחתיות ארטישוק חלוטות על מצע עלי בייבי, מתובלות ב"תיבול סודי" – כך בתפריט. כנראה המאפיה הסיציליאנית לא התירה לגלות). מנה של ארבעה "סרדינים מסרדיניה" (לא הייתי מהמר על מוצאם. די לי בכך שבאו מהים והיו טריים), מומלחים היטב, עם רוטב פסטו, ושוב - מצע של עלי בייבי (השף מאוהב בבייבי, כנראה). וגם מנה של קלמרי מלאנזנה, שחובבת השרצים ביקשה לדגום. מלאנזנה זה חציל בעברית של בן יהודה, והוא אכן הגיע מפולט, פריך מאוד, ועליו טבעות של קלמרי, יוגורט ועגבניות. חובבת הקלמרי ליקקה את שפתותיה.
מחיר מנות הפתיחה סובב את ה־40 שקל לצלחת, לא גדולה ולא קטנה מדי. קצת הפתיעה אותנו העובדה שכל המנות החביבות הללו הוגשו ללא לחם, עד שהבנו שלחם צריך להזמין - וגם לשלם עליו. הפוקצ'ה היתה מעולה וריחנית, אבל הייתי מצפה לקבל אותה על חשבון הבית. אולי בדרום איטליה זה אחרת, לא יודע.

יש במקום מגוון קאוות איטלקיות (איך תפתח מקום בעת הזו ללא קאווה?) וגם מבחר מרשים של יינות טובים. כוס כרמל ברוט (28 שקל) השביעה בהחלט את רצוננו. אפשר לבוא לכאן לארוחות בוקר מגוונות, לעסקית (מחיר בסיס: 68 שקל) או סתם ללגום אספרסו דרום איטלקי, עד שתגיע הרכבת.

» איטלקיה בתחנה. מתחם הרכבת, נוה צדק. טל' 5222664. פתוח: א'-ו' 24:00-9:00, שבת 24:00-10:00.

השורה התחתונה


תפאורה: מושקעת, יקרה, הרבה כיסאות ושולחנות, הרבה סועדים
סביב השולחן: מי לא?
שירות: מקצועי
חיוך: אדיב
שירותים: שני תאים, מרווחים ונקיים
גישה לנכים: כניסה יש, שירותים יש
שורה תחתונה: איטליה משתלבת לא רע בלבנט העותמני


איטלקיה בתחנה - כרטיס ביקור




תגיות: איטלקיה בתחנה, מסעדות איטלקיות בתל אביב, עסקיות בתל אביב, צבי גילת

(18 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ענת 22/01/2013 09:38:24

  • יסמין 20/06/2011 12:11:48

  • צביקה 22/04/2011 21:28:20

  • 25/02/2011 20:12:27

  • דויד ואורנה 21/10/2010 05:51:38

  • אייל 20/10/2010 12:49:42

  • עמית 20/10/2010 10:25:20

  • היינו פעמיים באיטלקיה ובכל פעם נהנינו מאוד 20/10/2010 07:20:57

  • קורא ותיק 19/10/2010 22:57:48

  • תל אביבית 19/10/2010 21:53:19

  • אביבית 19/10/2010 21:48:50

  • אורי 19/10/2010 21:28:04

  • קוראת אדוקה 19/10/2010 18:25:27

  • מרב, תל אביב 19/10/2010 14:26:06

  • תמר 19/10/2010 14:11:26

  • עדי 19/10/2010 13:20:22

  • אפרת 19/10/2010 11:44:25

  • תל אביבי 19/10/2010 10:56:36

  • לאחר מריבה קולנית עם המלצר, לראשונה בחיי 19/10/2010 10:33:07

  • שפשוף מרפקים 19/10/2010 09:41:16