אוכל

עדכנו אותנו




קונטיינר: המסעדה החמה של הקיץ הקרוב

יום רביעי 30 ביוני 2010 00:02 מאת: טלי אשחר גוטליב, עכבר העיר אונליין

הודות לאוכל ים תיכוני טוב, מיקום ציורי ואווירה מעולה, מסעדת הקונטיינר מאיימת להיות המקום הכי חם בקיץ הקרוב



(צילום: יח"צ)

פרסומת

מאז שנפרדו דרכיהם הגסטרונומיות (והאישיות) של השפים וינס (מוסטר) ותמר (כהן-צדק) זרמו הרבה מים בים הקולינרי התל אביבי-יפואי. כהן-צדק נותרה במתחם יד חרוצים והפכה את וינס & תמר של אז לקוצי'נה תמר האיטלקית המעולה של היום. מוסטר פתח את השרקוטרי, המתמחה בנקניקים משובחים בסמטה של שוק הפשפשים המתחדש והשיקי. שניהם ביחד, וכל אחד לחוד, הותירו בנו רשמים עזים של מנות ייחודיות מחומרי גלם מעולים ומטופלים היטב. לא פלא, אם כן, שפתיחת מקום חדש מבית היוצר של מוסטר העלתה בנו סקרנות. הפעם מדובר בקונטיינר – בר-מסעדה-מתחם אמנות הנמצא בהאנגר בנמל יפו.

נמל יפו הוא ציורי, רומנטי ומלא אווירה, מסוג המקומות שהייתם רוצים לקחת אליהם אורחים מחו"ל כדי להראות שגם בארץ יש מקומות שווים ויפים על רקע נוף הים. מוסטר ושני שותפיו לקונטיינר, העיתונאי צור שיזף והמעצב אסף תבור, לקחו את אחד מהמחסנים התעשייתיים של הנמל והפכו אותו למקום מלא סגנון ואמירה.

בחוץ, לצד סירות הדגים על רשתותיהן והיאכטות של המרינה, פזורים שולחנות, חלקם בנויים ממשטחי עץ שנערמו זה על גבי זה (ונראים לא נוחים כי אין בהם מקום להכניס את הרגליים), ובפנים, בחלל ההאנגר, נמצא בר מעוגל ענק, העשוי מדפנות קונטיינרים, וסביבו מקומות ישיבה רבים. מאחורי הבר מבשלים במרץ בסגנון "המטבח הפתוח" וענני העשן העולים מתנור הברזל גדול הממדים שעליו נצרב השלל מן הים תורמים ניחוח מעושן ומגרה לאווירה. בחלל הגדול הנותר במקום (ובשירותים!) מוצבים מיצגי אמנות שונים ומתחלפים, ביניהם פסלים, ציורים, צילומים, עבודות גרפיטי ווידאו ארט, שחלקם ניתנים לרכישה. "האוכל מכבד את האמנות, האמנות מעשירה את האוכל", כותב צור שיזף בבלוג שלו, וזהו ההסבר לשילוב הייחודי והנאה בין השניים.


תמנון מרוקאי על הגריל (צילום: יח"צ)

מה אכלנו: עם הגיענו למקום כובדנו בשתי כוסות קאווה צוננת. איזו התחלה נעימה ומתאימה. המקום מתמקד ומתמקצע, איך לא, בדגים ובפירות ים, ולכן בחרנו גם אנו להתמקד בהם. ראשונים הגיעו לשולחן שרימפסים חריפים בשמן זית, לימון ושום (75 שקלים) – שהיו בשרניים, אם כי החריפות הייתה מעט עזה מדי והאפילה על טעמם העדין בדרך כלל, ותמנון מרוקאי על הגריל (59 שקלים) – שנצלה בחתיכות בגדלים שונים ותובל בהרבה פטרוזיליה, שום, שמן זית, בצל ופלפל חריף, והיה נפלא. המשכנו עם פילה פרידה בחמאת פטריות שמפיניון ופורצ'יני (88 שקלים) ועם טונה אדומה צרובה עם חמאת מח עצם ושום קונפי (87 שקלים). פילה הפרידה נחתך לשני נתחים לא גדולים ואלו נצרבו על הגריל קצת יותר מדי, כך שהדג איבד מעט עסיסיות וטעם, אך תערובת הפטריות הטובה עזרה לו להתאושש. עיגולי תפוחי אדמה קטנים בעלי טעם מעושן ומתובל היו תוספת מצוינת. הטונה הגיעה בנתח עבה ועגול. היא הייתה אדמדמה בפנים, לבנה מבחוץ, וטעמה הזכיר בשר רך. אורז בסמטי ובר עם כרישה וקארי היה תוספת נהדרת נוספת.

מילה על הגריל: הבחירה להכין את רוב המנות על הגריל אינה רעה, ולראיה המנות המוצלחות שמופקות באמצעותו, אך ההרגשה הכללית היא שהטעם השולט בכל הוא המעושן, וכי התיבול חוזר על עצמו (שום, פלפל ושמן זית). שילוב של כמה מנות בצורות הגשה והכנה שונות היה מוסיף מנעד טעמים רחב ומעניין יותר. לקינוח בחרנו בבאר הפטיסייר (35 שקלים). בתוך "באר" של גליל שוקולד מריר ואיכותי הונח קרם פטיסייר סמיך מנוקד בזרעי וניל ולצדם מעט לפתן נקטרינות ופירות יער שהיה מתובל ומעודן.


הנוף שתוכלו לראות מהמסעדה

כוכב הערב: התמנון המרוקאי על הגריל.
למי זה מתאים: כאמור, לביקור עם אורחים מחו"ל, אבל בעיקר לחברים ולזוגות שרוצים ליהנות מהאווירה, מהאוכל ומהבריזה של הים.
ז'אנר: דגים ופירות ים עם הרבה נגיעות ים תיכוניות.
שירות: מסביר פנים, קשוב ובדרך כלל מהיר.
חנייה: מגרש גדול וחינמי בכניסה למתחם הנמל.
הסיכוי להשיג שולחן בהתראה קצרה: צריך מזל, ולקראת סוף השבוע הרבה ממנו. עדיף להזמין מראש.
דילים: בשישי שבת יש גם ארוחות בוקר מעניינות, כמו ארוחת דגים, ארוחת גבינות וארוחת בריאות (52–72 שקלים).
השורה התחתונה: סביר להניח שזה יהיה ה-מקום של הקיץ, בייחוד בזכות האווירה המושלמת, ועם קצת גיוונים החוויה הקולינרית תהיה גם היא כזאת. 

חשבון:
תמנון על הגריל 59 שקלים
שרימפס פיריפירי 75 שקלים
סטייק פרידה 88 שקלים
טונה אדומה צרובה 87 שקלים
כוס שאטו סוביניון 45 שקלים
באר הפטיסייר 35
X2 אספרסו קצר 18 שקלים
סך הכל 407 שקלים

» קונטיינר, האנגר 2, נמל יפו



קונטיינר - כרטיס ביקור




תגיות: טלי אשחר גוטליב, מסעדות בתל אביב, מסעדת קונטיינר

(15 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5