אפלוקה: תמורה מלאה למחיר צנוע

יום שלישי 08 ביוני 2010 16:46 מאת: צבי גילת, עכבר העיר

למרות היום הקשה, הזכירה מסעדת אפלוקה הזולה והטעימה את חשיבות ההנאה


אפלוקה. תמורה מלאה למחיר צנוע

(צילום: אביעד הרמן)

פרסומת
חברתנו א' הגיעה לפגישתנו נסערת. במרפאה שבה עבדה באותו בוקר, נפלה לפתע אשה אחת, התקף לב. מאמצי ההחייאה (שעלו בתוהו) נמשכו שעה ארוכה. אחר כך הגיעו בני משפחתה, אחר כך הרופא שקבע את המוות, אחר כך היה צורך למלא פרוצדורות נוספות עד להעברת הגופה משם. דברים כאלה קורים, לדאבוננו. א' מספרת רק על האירוע, אבל אני מתאר לעצמי שתפקידה שם ומנהיגותה הטבעית תבעו ממנה להחזיק לא רק את עצמה, אלא את ההתרחשות כולה.

איך אפשר להקל על מי שעבר חוויה מטלטלת כזו, מפגש עם המוות, שמפתיע אותך באמצע יום עבודה? אפשר רק לחבק אותה ולהזמין אותה לאכול. מה, יותר מאוכל, מחזיר אותך בצורה הפשוטה ביותר לחוויית החיים? 

המלצר באפלוקה מעמיס על השולחן שפע צלחות קטנות שבהן סלטים: טחינה ירוקה וטחינה לבנה, סלט גזר וסלט טבולה, כרובית מטוגנת ועגבניות עם בצל, סלט שומר וסלט סלק, חציל קלוי על האש וחצילים מפולפלים, עלי תרד חלוטים וסלט גבינה עם ירקות, חומוס וסלט תירס. שפע הצבעים לבדו מעורר שמחה. ליד החלון הרחב, הפתוח אל רוח הים, אפשר להתחיל לנשום.

אולם הסועדים ענק, יכול להכיל בנקל מאות אנשים. עכשיו, סביבות 21:00, רק שלושה־ארבעה שולחנות תפוסים. המלצר – הוא בוודאי אחרי יום עבודה ארוך ומתיש – עדיין לבבי ומסביר פנים. הסלטים טעימים ושומרים על טריות חרף השעה המאוחרת. על התירס הייתי מוותר, על החצילים בשום אופן.
די בסלטים האלה כדי לשלוח אותך הביתה על בטן מלאה, אבל אנחנו באנו בעבור הדגים ובעבור החיים. על כן אנחנו מעיינים בתפריט ומגלים כי הגענו לאחד הדילים הטובים בעיר. מה שנקרא "עסקית" מתנהל כאן כל היום (היינו: שפע הסלטים כלול במחיר העיקרית) ומחיר העיקריות הוא הזול ביפו: מרבית הדגים עולים 59 שקל, מיעוטם קצת יותר (לברק עולה 65 שקל) מחירי מנות פירות הים 69 שקל. פרט לכך אפשר להזמין כאן גם מנות בשר (חצי עוף מפורק על גריל פחמים ב־53 שקל, למשל).

א' הזמינה דניס על הגריל, אני העדפתי את הלברק - דג ששמנוניותו העדינה גורמת לי לחבב אותו במיוחד. שתי המנות הגיעו בתוך זמן קצר, מעוטרות במעט צ'יפס זניח ומלוות בחצי לימון עטוף ברשת (שלא ייפלו לנו, חלילה, חרצנים). זו לא חוכמה גדולה להכין דג על הגריל - פשוט פורסים אותו ומניחים על הרשת. אבל אפשר בקלות גם לדפוק אותו: דקה אחת מיותרת ומה שאמור להיות מעדן, מתייבש. הגרילמן של אפלוקה מיומן. שני הדגים ירדו מהגריל שלו עסיסיים, שחומים ומגרים, אבל בשלב הזה של החזרה לחיים מפלס האדרנלין שלנו החל סוף סוף לרדת. תחושה של רפיון נעים ועצל השתלטה עלינו, וזה מה שהסברנו למלצר שביקש לברר מדוע לא כילינו את כל מה שנותר בצלחת. לא היה נראה שהכרחי לספר לו את כל הסיפור מהבוקר, מן הסתם יש לו צרות משלו. עם הקפה והסיגריה הוא הציע לי, בכל זאת, להפסיק לעשן, למען בריאותי. באמת, שנהיה בריאים.

» אפלוקה. קדם 69, יפו. טל': 057-9440152. פתוח: כל השבוע 11:00-24:00

השורה התחתונה
תפאורה:
אולם סועדים ענק, עשרות שולחנות מסודרים וערוכים, ציורי קיר נאיביים של הים שממול
סביב השולחן: עמך
שירות: כיד המלך
שירותים: נקיים
גישה לנכים: כניסה אין, שירותים אין
חניה: מגרש פתוח מול המסעדה
שורה תחתונה: תמורה מלאה למחיר צנוע
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(7 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6.מסעדה טובה(דן גולדה)

    04/05/2013 11:22:45

  • 28/08/2010 18:37:07

  • 09/06/2010 16:26:17

  • 08/06/2010 22:22:13

  • 08/06/2010 19:16:37

  • 08/06/2010 17:57:57