אוכל

עדכנו אותנו




הבר החדש של הזוג ברודו שונה מכל מה שהכרתם

יום שלישי 27 באוקטובר 2009 00:36 מאת: מתן אברמוביץ', עכבר העיר אונליין

בלי יחסי ציבור ובלי שלט גדול בכניסה: הזוג ברודו פתח בר מסקרן ברוטשילד 12. יצאנו לבדוק איך עומד המצטרף החדש למשפחה בסטנדרטים הגבוהים



(צילום: מתן אברמוביץ')

פרסומת

שקט ברחוב. מבנה נטוש ואפרורי בקצה רוטשילד, כמה צעירים מסתובבים בחנייה ושום דבר שיעיד על תחילתו של בילוי. בניגוד מוחלט לשאר המקומות שלהם בעיר, דאגו הפעם הזוג ברודו  (בראסרי, קופי בר, הוטל מונטיפיורי) למקם את הבייבי החדש, 'רוטשילד 12', מאחורי הקלעים של הרחוב ולא להציבו מנצנץ בחזית. הבר החדש, שאמור לשלב אלכוהול טוב עם נשנושים איכותיים, ממתין למבקרים בשקט וכשמחפשים אותו קצת בעייתי להתכוונן. הכתובת נכונה אבל שלט - אין, מארחת - אין ודלת - גם לא. הבניין הישן והמועד לשימור עומד לו בחורבנו ולא מסגיר דבר. רק זרקור קטן זורק ספוט צהוב על הרצפה מכיוונו האחורי של המבנה ורומז שייתכן וישנם כאן אנשים.

הקפה קצרה של הבניין, היתקלות בשני מאבטחים, הנהון קצר בכניסה והופ, אנחנו במבואה החיצונית. העמודים המרשימים והמעוטרים שמקיפים את הבניין הם שער הכניסה כאן, לצד כמה שולחנות שניצבים תחת כיפת השמיים. זהו השלב בערב שבו כבר תבינו איפה אתם נמצאים וכאן גם תאתרו לראשונה את המלצריות. אלו מסתובבות בשמלות שחורות וזהובות, קצת כמו במועדון קברט, לצד שאר אנשי צוות נאים בצורה מחשידה.

החלל הפנימי מציג אולם אפלולי ולא גדול מדי בו פזורים שולחנות קטנים סביב שולחן ענק אחד, בר צדדי, פסנתר כנף ובמה קטנה. הופנינו אל הבר, שאמנם ממוקם בצד החדר אך מהר מאוד יהפוך למרכז העניינים, והתיישבנו כדי לסקור את התפריט, שכמה דקות טובות עברו עד שהונח מולנו. הדף, שהעתק ענק שלו מוצג באותיות קידוש לבנה מעל הבמה, מכיל יינות ואוכל בלבד. מובן שישנה כאן כוונה להניע את הקהל לכיוון הענבים, אבל מעט חבל שבירות מהחבית (שלישים בלבד) ושאר קוקטיילים אינם מוזכרים כלל.



תפריט האוכל לא נזנח כאן, אך המטבח קטן יחסית והדגש העיקרי מושם על תחום האלכוהול. המנות אינן גדולות אלא מעין שלב ביניים בארוחה, רובן על טהרת הדגים ופירות הים ובטווחי מחיר שנעים בין 30 ל- 60 שקלים. בין השורות בתפריט ממתינות מנות כמו סלט קיסר שמוגש בכוס עמוקה, קרפצ'יו סלמון, טוסט עם פרושוטו וקוקטייל שרימפס וגם המתוקים מאשרים שאתם אכן נמצאים במקום הנכון. "עוגת שוקולד בראסרי" ועוגת הגבינה של הקופי בר הן רמז מספיק עבה.

אנחנו בחרנו בשליש גולדסטאר (19 שקלים) ובכוס פינו גריג'ו (29 שקלים), יין איטלקי לבן, להרטבת הגרון וללוות את שתי המנות שהוזמנו. לאחר התייעצות קלילה עם הברמנית, שהפגינה בקיאות מרשימה בכל רכיבי המנות, סגרנו על שרימפס פרובנסייל (38 שקלים) ואנשובי בחומץ (24 שקלים). שש יחידות טייגר שרימפס, לא קלופים, הוקפצו במחבת והוגשו בליווי שמן זית איכותי, עגבניות, זיתי קלמטה ופטרוזיליה. זו מנה שמוכרחים לאכול עם הידיים ואנחנו ניגשנו למלאכה בשמחה ותוך כמה דקות נוקתה הצלחת לחלוטין. פילטים קטנים של אנשובי נחו בצלחת השנייה, עם חומץ ושמן זית והיו משובחים, אך קרים מדי לטעמנו וטוב היה לו היו מוגשים בטמפרטורת החדר. הברמנית, שקלטה את עיני העגל שלנו מביטות ברטבים שנותרו בצלחת, דאגה לשגר אלינו מיד את מנת הלחם הביתית. קופסת פח עם מקלות גריסיני ולחמי "פלוט" מוארכים ודקיקים הייתה בדיוק מה שהיינו צריכים.

בניגוד לברים אחרים בעיר, שלרוב קמים ברעש גדול אך נופלים בקול ענות חלוש, ברור מראש שכאן מדובר במשהו שונה. ההתחלה החרישית, הבחירה במיקום, העיצוב, התפריט והפנייה לקהל יעד שמגיע למקום כאילו היישר מארוחת ערב ב'בראסרי' מעידים על ההצלחה שבדרך. מגע הקסם שתל אביב כבר מכירה כל כך, הפך את 'רוטשילד 12' מהר מאוד, ובאופן צפוי ביותר, לבר החם בעיר. נכון שצריך לאהוב את הסגנון, ועל כך הדעות חלוקות, אבל לפעמים נדמה שדווקא המחלוקת וסימני השאלה הם שמחזיקים מקומות כמו אלה. כמו כל מטרופולין מוצלח, גם תל אביב זקוקה לתשובה משלה לכל אחד, והנוכחים בחדר בהחלט נראו כמי שמצאו אותה.



רוטשילד 12 - כרטיס ביקור




תגיות: ברים בתל אביב, מתי ורותי ברודו, מתן אברמוביץ', רוטשילד 12

(42 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5