פראג הקטנה: צ'כיה האותנטית בהרצליה

יום שישי 22 באוגוסט 2008 12:53 מאת: צבי גילת, עכבר העיר תל אביב

עד שנחתים את הדרכון, אפשר למצוא בסניפה ההרצלייני של פראג הקטנה חוויה צ'כית אותנטית: מנות מהבילות ועתירות בשר ועיצוב של בר אפלולי


(צילום אילוסטרציה: אייל טואג)

פרסומת

לא יצא לי להיות בפראג השנה. יותר מדי דברים התרגשו עלינו הקיץ הזה - מעבר דירה, בעיות בריאות ומצוקות של קרובים לנו - ולא יצא. גם בשנה שעברה לא הייתי בפראג. גם לפני שנה. האמת, אף פעם לא הייתי בפראג. הנה, אמרתי את זה. לא הייתי בפראג אף פעם. הייתי בהרבה מקומות בעולם, בהרבה מקומות לא הייתי, פראג שייכת לסוג השני. ברוב המקומות שלא הייתי בהם, כנראה לא אהיה. בפראג אני בטוח אהיה. איך אפשר לא להיות בה? גם מבלי שהייתי בה, נראה לי שאני מכיר את העיר לא רע. בעיקר מהסיפורים של קפקא. ודי ברור לי שגם אם הטופוגרפיה העירונית שקפקא תיאר השתנתה במקצת, המציאות עצמה לא השתנתה, אדרבא - ככל שנוקף הזמן אנחנו מסוגלים יותר לראותה כפי שראה אותה הגאון הצ'כי. ככה שלפחות בעיני רוחי, הייתי ואהיה בפראג. אלא מה, לפעמים יש צורך במשהו מוחשי יותר - איזו כוס בירה צ'כית לבנבנה, מנה מהבילה של קדרת בשר מקומית. משהו להיאחז בו.

אני כנראה לא היחיד שזקוק לזה. עובדה, הפאב התל אביבי פראג הקטנה ברחוב הירקון, שכבר עם פתיחתו לפני כמה שנים קנה לו שם טוב בקרב מביני עניין (בזכות זריקותו, הודות למגוון הבירות המוגשות בו, ולאור השילוב הנדיר למדי בין מנות נדיבות ומחירים מצחיקים), חונך עכשיו כבר סניף שלישי, בהרצליה. חרף המיקום (רחוב המנופים: שילוב של היי-טק, מוסכים מרכזיים, מרכז קניות של מגה ומסעדות הדורות לבעלי תלושים עסקיים לצהריים), נראית בערב פראג הקטנה כמו בר צ'כי אותנטי לגמרי. תסמכו עלי, אני יודע איך זה צריך להיראות: נורות צבעוניות עמומות סביב השולחנות שבחוץ; ריהוט כהה, ביתי, בפנים; פינות ישיבה שקטות ואינטימיות, אבל כאלו אפשר לצותת מהם לשיחה קולנית בשולחנות הסמוכים; תמונות דיוקן של נשיאנו יאן מסריק ותצלומים של גשר קארל ורחובות מרכזיים בעירנו על הקירות המצופים בטאפט פרחוני; בר רחב ומצויד; ומלצרית אחת חביבה ומאירת פנים, אשר למרבה הפלא דוברת עברית.

14 ברזי בירה יש על הבר, רובם מיועדים לבירה צ'כית מצוינת, ומובן שהיה צריך ללוות את הכוס הראשונה במשהו שיספוג אותה. דפדפנו בהיצע המתאבנים. מסתבר שכשרות איננה הטרנד השולט כעת בצ'כיה. מה נעשה, למשל, עם מנת הפתיחה ששמה הצנוע הוא "ממרח צ'כי", אבל מרכיביה הם "גבינה קשה מגורדת עם שום ומיונז, מוגשת בלוויית נקניק לבן מובחר"? הסתפקנו בהרינג כבוש (26 שקלים), שעשה את העבודה מצוין. גם הפרעצל (בייגלה צ'כי, אפוי בשיטת האידוי ומוגש עם חמאה, 21 שקלים) תרם להתלהבות הכללית. מגוון מנות הפתיחה והמתאבנים, המבוססים על נקניקים או גבינות מותכות (26-34 שקלים למנה), יכול להספיק לערב של שתייה ושיחת רעים, אבל לא יכולנו להתאפק ועברנו לעיקריות.

העיקריות הצ'כיות מתאימות יותר לחורף קר מאשר למזג האוויר הישראלי - יושבים בפראג, בבר המהביל שליד גשר קארל, וממלאים את הבטן בקדרות שמכילות חום ושומנים. אבל גם בקיץ הישראלי ההרצלייני הלח יכולנו ליהנות ממדסקי גולש - גולש הונגרי עם פלפלים ותערובת תבלינים, המוגש עם בצל וקניידליקים (כמו קניידלך, רק עשויים בצק), במחיר 40 שקלים. בת זוגי הסתפקה במנה של שניצל (מנה ענקית שכללה שלושה נתחים דקים ומצופים היטב ב-40 שקלים). כנראה כדי להקל על שומרי הכשרות, לרוב המנות יש שתי גרסאות: אחת של החיה ההיא, אתם יודעים איזו, ואחת של עוף. די ברור שזו של העוף היא הפחות מעניינת. אבל גם כאן תתקשו לשמור על כללי הבד"ץ - גם אם התפשרנו על עוף, הנה מתברר שברוב המנות מלווה אותו נתח של גבינה מעושנת או מותכת. מנה אחת, שלמרבה הצער אינני זוכר את שמה, כללה עוף צלוי ועסיסי, גבינת שונקה (שונקה, לא שינקען) ופלחי אפרסקים(!). התשלובת היתה מצוינת.

רוב המנות נעות בסביבות 40-50 שקלים, ותאמינו לי שבמחיר הזה מעמיסים עליכם לא מעט קלוריות. כמה מן המנות קרויות על שמו של בעל הבית ראסטו, צ'כי שהתאזרח כאן לפני כמה שנים. בהזדמנות הבאה שנגיע לכאן אולי נטעם אותן. יש גם מנה אחת שיכינו לכם בהזמנה של 24 שעות מראש: מדובר בצלעות (כנראה לא של עוף), שנצלות זמן ממושך במיוחד כדי להקנות לבשר את הנימוחות הרכה בפנים ואת הקריספיות המגרה בחוץ. מחירה 178 שקלים לקילו צלעות של החיה ההיא. נחכה עם זה לחורף אחר.

ישבנו שם שעה ארוכה והתגעגענו שוב לפרנץ. ספק אם המקום היה מתאים לאופיו הסגפני. לנו הוא התאים מאוד כתחליף קטן לפראג הגדולה.

 

השורה התחתונה:

תפאורה: אותנטית
סביב השולחן: אותנטיים
שירות: חביב, לבבי, וישראלי במובן הטוב והישיר
חיוך: שופע שיניים לבנות
שירותים: נוחים ונעימים
גישה לנכים: כניסה - יש, שירותים - יש
חניה: יש מגרש חניה עירוני חינם בקצה הרחוב. יש שם גם מתקני כושר באוויר הפתוח. אם יש לכם כוח אחרי המנות הדשנות של פראג, נסו את הגלדיאטור, להפחתת קלוריות עודפות


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(7 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12.תלונה (אולגה)

    05/07/2010 13:09:07

  • 11.זוועה!(מבקר מסעדות)

    27/02/2010 18:56:47

  • 27/12/2009 14:52:22

  • 17/10/2009 17:45:43

  • 25/01/2009 18:41:26

  • 25/09/2008 15:02:26

  • 04/09/2008 09:51:35

  • 04/09/2008 08:51:26

  • 28/08/2008 08:45:52

  • 27/08/2008 23:56:21

  • 27/08/2008 16:59:27

  • 27/08/2008 15:34:28