התפריט הכשר של חיים כהן

יום שני 15 באוקטובר 2007 19:12 מאת: מערכת עכבר העיר און ליין

חיים כהן ויניב כספי עושים את צעדיהם הראשונים בעולם המסעדות הכשרות עם "דקה" שנפתחה בתל אביב


חיים כהן - מסעדות כשרות הן הטרנד הבא

(צילום: ניר כפרי)

פרסומת

זעקות הרעב של שומרי הכשרות הגיעו מסתבר גם לחלונות הקולינריה הגבוהים, לראייה נפתחה ברחוב התעשייה בתל אביב מסעדת דקה, מסעדת דגים חלבית וכשרה.

בהקמת המסעדה, מבית האחים גולדשטיין (פאפאגיו), הושקעו ששה וחצי מיליון שקלים. על הרכבת התפריט הופקדו השף חיים כהן כיועץ קולינרי והשף יניב כספי (לשעבר Lavan ) שגם יהיה השף הראשי במסעדה.

"הקבוצה שלנו מתמקדת רק בהסעדה הכשרה משום שאנחנו סבורים שהתחום הזה לא התפתח נכון בארץ" מסביר שוקי גולדשטיין, מבעלי המסעדה. "עד היום הדגש היה על הכשרות ולא על המוצר ונוצרה איזו תפיסה של נחיתות למקומות כשרים.

"אני אדם חילוני לגמרי ואני בתחום של הכשרות בגלל הפן העסקי ולא האידאולוגי", מוסיף גולדשטיין. "רוב האנשים בארץ מעדיפים אוכל כשר ואם המוצר לא נופל מהמוצר הלא כשר, אז האזרח הישראלי יעדיף את המוצר הכשר. בנוסף לפן של הביקוש, זה טוב לעסק שהמסעדה סגורה בסוף שבוע, מסעדה שעובדת שבעה ימים בשבוע שוחקת את הצוות, ומסעדנות היא גם ככה עסק שוחק. אני רואה אנשים שמעדיפים לעבוד אצלנו כדי שיהיו להם סופי שבוע חופשיים".

בניית התפריט היוותה אתגר לשפים חיים כהן ויניב כספי, שלא הפעילו לפני כן מטבח כשר. " זה היה מצחיק אתמול לראות את המשגיח מסתובב במסעדה כאילו הוא השף", מספר כהן, שכבר הסביר לנו ש"הוא מאמין שמסעדות גורמה כשרות הן הדבר הבא בעולם המסעדנות." "אני בעיקר מאמין שאפשר לעשות מסעדה כשרה בלי שזה יבוא לידי ביטוי לרעה באוכל. מעבר לזה, אני חושב שיש הרבה אנשים ששמחים שהמסעדה כשרה, גם לא דתיים. בכל מה שקשור לכשרות, רובנו סוחבים מועקות מהבית."

"התחום הכשר הוא תחום מאוד חדש לי ובגלל כל ההגבלות אנחנו עובדים בעיקר עם חומרי גלם מקומיים", מוסיף על דבריו כספי. "מה שמעניין בתפריט הוא שהכול טרי ואנחנו מייצרים מה שאפשר במסעדה: פסטות, ניוקי, קינוחים וגלידות. הכיוון של התפריט הוא ים תיכוני - אוכל ידידותי ואיכותי. תפריט הקינוחים כל הזמן משתנה והכול יוצא על עגלת קינוחים ומגיע לשולחן כמו מיני-פטיסרי."

בין המנות בתפריט: קרפצ'יו דלעת וגבינת מוצרלה בפאלו, פלאפל דגים, סלט טונה אדומה וכרישה וקרפצ'יו סשימי טרפון (ילו טייל) עם חצילים קלויים.

למשך הימים הקרובים המסעדה תהיה פתוחה להרצה בין השעות 19:00 – 24:00 ותינתן הנחה של 20% על כל המנות בתפריט. החל מנובמבר מתכננים לפתוח את המקום גם לארוחות צהריים.


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(25 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5