חדשות אוכל: משהו טוב קורה במתחם נגה

יום רביעי 30 בינואר 2013 00:27 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

קזינו סן רמו, זיגל הגדול ואיטלקיה בפשפשים אקספרס הן חלק מהשמות החדשים במתחם. וגם: סושי חדש בכיכר דיזנגוף, חכמת ההמונים תייעץ לכם איפה לאכול, ועוד


חדש במתחם. קזינו סן רמו

(צילום: מיכאל טופיול)

פרסומת

בזמן שיפו כולה נכבשה תחת מהומת היח"צ שנקראה שוק הנמל וההמונים עומדים בפקקי הכניסה אל שוק הפשפשים, ההפתעה השקטה של האזור חבויה דווקא במתחם נגה. בשנה האחרונה נפתחו פה מקומות כמו קפליקס - בית קפה שמתמחה בטחינה וקלייה של קפה במפעל קטן ליד, לצד אינטימיות נעימה; פיצ'רס - בר שמשלב אלכוהול ואוכל במחירים מוזלים; ולינו'ס - בית קפה שכונתי. כעת מצטרפים שלושה מקומות חדשים: הטרי ביותר הוא בעל השם המפתה קזינו סאן רמו, מקום אוכל אפוף סטייל. להקמתו חברו בעלי המרגוזה והאיטלקיה בפשפשים, טל בן ברוך, אורן פנירי, עדי פשה ואלון לוי, אל אנשי התוכן והלילה דן בסמן ואילון ברגמן. שיתוף פעולה שהחל בפרויקטים מוזיקליים במהלך השנה החולפת גרם לכל הצדדים לרצות להקים בית למוזיקה ולאוכל.

טל בן ברוך, מזל טוב. למה דווקא כאן?
"זה התחיל בזה שהרבה אנשים מהשכונה היו באים לשוק הפשפשים והתגובות שלהם היו מדהימות. בכלל, אנחנו מאמינים בנגה כדבר הבא. אנחנו הגענו לפשפשים לפני הבום הגדול, ונראה לנו שזה יקרה גם כאן, כי נגה היא שכונה עם הרבה סטייל ואופי. קזינו סאן רמו יעבוד לאורך כל היום, מהשעות המוקדמות, עם ארוחות בוקר יוצאות דופן ועד הלילה, שיקבל תוכן של דיג'ייז ואנשי מוזיקה שיבואו לתקלט. המטרה היא לעשות דברים שמכוונים לראש ולא רק לאגן, קצת יותר סקסי ובמחירים הוגנים. זה עונה על הצורך של אנשי האזור למקום שכונתי, נגיש ומזמין ומצד שני זה גם מקום בילוי עם מלא סטייל".

קזינו סאן רמו מלא במחוות קטנות לאולמות המופעים של סאן רמו מצד המוזיקה כמו גם בתחום האוכל, כשעל המטבח הופקד השף גיא הראל, שחזר לאחרונה מהתמחות אצל השף ג'ואל רובישון. "בחרנו בשף שותף בעקבות הנסיון בפשפשים, ומצאנו את גיא שעבד בארקדיה ועם רועי סופר. הרעיון הוא לתת לו לעזור לנו לבטא את האהבות המשותפות שלנו במטבח, ממנות קלאסיות כמו שניצל ועד למנות יותר אדג'יות כמו טרטר וברוסקטה קלמרי". הראל יצר תפריט בית קפה עם גיחות יצירתיות כמו ארוחות בוקר מיוחדות, לצד תפריט צהריים שמביא מנות מתבקשות כמו שניצל, המבורגר וביף בורגיניון. בערב, כאמור, הקזינו מתפקד כבר ואיתו גם האוכל שהולך לכיוון מנות קטנות לצד האלכוהול.  

האמונה של הקבוצה הנ"ל המתחם כל כך גדולה, עד שבמרחק כמה צעדים מהקזינו עתיד להיפתח בשבועיים הקרובים סניף אקספרס של מסעדת איטלקיה בפשפשים עם דגש על טייק אווי. "הסניף הזה נולד מהדרישה של לקוחות למשלוחים ולטייק אווי ולכן נספק בו חוויה יותר מהירה", אומר בן ברוך. " תהיה פה ישיבה מסודרת אבל בשירות עצמי, ללא מלצרים".


מה שהשכונה היתה הצריכה. קזינו סן רמו (צילום: מיכאל טופיול)

חכמת ההמונים: מהן המסעדות הטובות בארץ?


אם עידן הבלוגים גרם למבקרי האוכל לפשוט רגל, מעניין מה הם יגידו על האפליקציה החדשה שהופכת בכמה צעדים פשוטים כל סועד מרוצה (או לא) למבקר אוכל מהיר. I rate it היא אפליקציית מסעדות חברתית מבוססת GPS ועל טעם הקהל שמחלק ציונים למסעדות שונות ברחבי הארץ. את האפליקציה יצר היזם גיא ברלב, לשעבר מפעיל מוקד שירותי לייף סטייל מקומיים לאנשי עסקים מהארץ ומהעולם, שגילה שהשאלות הנפוצות ביותר בקרב הקהל הן מהי המסעדה האיטלקית הכי טובה? או איפה הסינית הכי טובה בארץ?. "מבין כל השירותים שהמוקד הציע, מה שהכי עניין את המשתמשים זה איפה הם מוצאים את המסעדה הכי טובה. אז הרמתי פלטפורמה שמתבססת על חכמת ההמונים", מסביר ברלב.

מה זה אומר בדיוק?
"חכמת ההמונים אומרת שכשהרבה אנשים נותנים את המידע שלהם, מתקבלת האינדיקציה הכי קרובה למציאות, לכן פיתחנו מערכת חכמה שתדע לתת את המידע האמין ביותר. זו מערכת שסופרת את הקולות לפי IP כך שאי אפשר יהיה לדרג את אותה מסעדה יותר מפעם אחת בחודש, שוב - על מנת ליצור אמינות. האפליקציה תהווה גם רשת חברתית פנימית בה החברים יוכלו לראות דירוגים של אנשי הקשר שלהם, להגיב ולשאול". האפליקציה ניתנת לשימוש בחינם, אבל מסעדה שתרצה להעשיר את הדף שלה תשלם 199 שקלים בחודש.

אז איך זה עובד?
"כרגע יש במאגר למעלה מ-6000 מסעדות בכל הארץ, שמוצגות לגולשים מהקרובות ביותר לרחוקות ביותר. מסעדות המסומנות באדום קיבלו ציון נמוך מ-65 ואלה המסומנות בירוק קיבלו ציון גבוה יותר". בלחיצה על שם המקום יפתח מדד אותו אפשר להניע משמאל לימין והתאם לכך הציון עולה או יורד מ-0 ועד 100. כ-5000 אנשים כבר הורידו את האפליקציה ובעליה מקווים שככל שיותר אנשים ידרגו כך התוצאות יהיו אמינות יותר. ומי הן שלוש המסעדות האהובות ביותר על הקהל בחודש ינואר? במקום הראשון: הרברט סמואל, במקום השני והמפתיע יאסו תל אביב ובמקום השלישי – רפאל.


העם אמר את דברו. הרברט סמואל (צילום: תומר אפלבאום)

עורו טבעונים: אפליקציה תסייע לכם לאתר מנות טבעוניות


אם אנחנו בעניינים טכנולוגים, אז תכירו את Go Vegan, אפליקציה חדשה תסייע לטבעונים לאתר אחת מכמעט -3000 מנות טבעוניות, מראשונות ועד לקינוחים, מאיטלקיות ועד להודיות, שמסתתרות במסעדות ובבתי קפה ברחבי הארץ. יתרונה של האפליקציה הוא שהיא עושה סדר גם ברחבי הארץ, ומבוססת אף היא על מיקום המשתמש.

גם האפליקציה הזו מוצעת בחינם ומבוססת על מידע שמזינים המשתמשים. מצאתם מנה טבעונית בירושלים? אתם מוזמנים להוסיף אותה לקטגוריית מנות חדשות, לפרט רכיבים, מחירים, האם היא טבעונית במלואה או שיש לבקש לעשות התאמות למשתמש, או לכתוב ולקרוא הערות לגבי מנות קיימות, וכן - גם לדרג את המנות. החיפוש אחר מנה יכול לנוע ממרחק של 250 מטרים ועד ל-5000 בהתאם למיקומכם. "יש היום היצע די רחב במסעדות שהן לאו דווקא טבעוניות או צמחוניות, רק לא קל לאתר אותן" אומרת הילה קרן, דוברת עמותת אנונימוס (חבר העמותה, יהודה גולדנר, פיתח את האפליקציה). "לפעמים אנחנו קרובים למקום שהוא ידידותי לטבעונים אבל אין לנו איך לדעת את זה. האפליקציה מציגה את שלל האפשרויות בקרבת מקום ומחזירה למשתמשים את הספונטניות".

מעבר לעובדה שנעשה קל יותר (וגם טעים יותר) להיות טבעוני, אולי ייחודה הגדול ביותר של האפליקציה הוא הזיהוי של בעלי העסקים את הפוטנציאל הכלכלי הטמון בצמחונים ובטעונים, קהל שהם די נמנעו ממנו כל השנים. האפליקציה הידידותית מסייעת גם לאלרגים ללקטוז ולגלוטן לקבל תמונה רחבה על מנות שאפשר למצוא בסביבה. חברי העמותה מקווים שבהמשך יתווספו מנות נוספות, לחמש מאות שנוספו מרגע השקת האפליקציה. "אני מקווה שאנשים ישתפו מנות ודירוגים מעבר למאגר הראשוני שיצרנו", אומר יהודה גולדנר, "וביחד נשמור על מידע איכותי ומעודכן, למען הציבור ההולך וגדל שמעוניין באוכל טבעוני וטעים".

נאם נאם סטייל: מסעדה חדשה בכיכר דיזנגוף


כיכר דיזנגוף וסביבתה היא מיקרוקוסמוס קטן למה שאפשר למצוא בתל אביב – מצד אחד בית קפה שכונתי עם מכבסה, מצד שני פלאפליה עם מרקים ובאמצע פיצרייה. בצד השני משלימות את התמונה מסעדת שוק, מסעדה הודית ובר, אבל כדי להשלים את החלק האחרון בפזל צריך היה פה סושי. העניין הזה נפתר לאחרונה כשאת מקומו של הבר הספרדי לה צ'אמפה ז"ל תפס הסושי בר חדש בשם נאם נאם. הקונספט הוא פשוט: סושי בר עם הרבה כבוד לסושי מוקפד (שמהווה כ-80 אחוז מהתפריט), כמו מאקי (בין 18-24 שקלים לרול), ניגירי (בין 14-22 לאצבע), סשימי (בין 20-24 שקלים) וקומבינציות שנעות בין 48 שקלים (לשלושה קונוסים) ועד ל-120 שקלים לנאם נאם ספיישל. חוץ מסושי תוכלו למצוא גם מנות כמו טרטר סלמון עם אפונת וואסבי וביצי סלמון (30 שקלים), סלט וואקמה (18 שלים), טונה צרובה עטופה בשומשום על סלט וואקמה (34 שקלים), דים סאם (36 שקלים ל-4 יחידות) ומיני טמפורות לצד מרק מיסו (15 שקלים), מרק ראמן שרימפס או עוף (28 או 26 שקלים) וכמובן מרק אגאדאשי (28 שקלים). את התפריט, כמו את נאם נאם עצמו פתחו השף גבי ניניו, אקס סוהו, אושי אושי ואונמי יחד עם שותף נוסף, שחר ברדה.

"נאם נאם הוא לא מסעדת פאסט פוד" אומר השף ניניו, "אלא סושי בר שכונתי עם תפריט לא צפוי ולא שגרתי". המסעדה שפתוחה כבר משעות הצהריים משנה כיוון בשעות הערב, מדגישה את הבר, מעלה ווליום,  מעמעמת אורות ומוציאה את האלכוהול. המחירים, מבטיחים השניים, יותר מהוגנים. והשם? ובכן "נאם נאם" זה טעים טעים בוייטנאמית.


חדשה בכיכיר. נאם נאם (צילום: גבי ניניו)

ונזכור את כולן


במהלך שבוע הבא תיסגר מסעדת פויקה אחרי תשע שנות פעילות במתחם נגה, אחרי שחינכה לא מעט סועדים איך אוכלים קדרות אפריקאיות. פויקה תפנה את מקומה למסעדה חדשה של רימון מילר יחד עם השף של פויקה אריאל כהן, שתפתח במקום בתחילת מרץ ותיקרא – זיגל הגדול. המסעדה החדשה של כהן תיקח את יכולות השף ותמזג אותם עם מטבח יפואי בגרסה מעודכנת ומעודנת וכבר עכשיו מתחילה לעורר לא מעט ציפיות.

עוד ביפו, מסעדה שהבטיחה רבות, אך סגרה בקושי רב שנת פעילות ראשונה היא מסעדתו של השף ניר צוקעולי ציון, שהיתה אמורה להיות הגרסה החמה, הביתית והמשוחררת יותר של מסעדותיו של צוק וסגרה דלתות השבוע.

בנחלת בנימין סגרה את דלתותיה מסעדת הטאפס הכשרה בוקדיליו שניסתה להביא אל הקהל שומר הכשרות את טעמי ספרד.


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(2 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 02/02/2013 21:40:48

  • 31/01/2013 23:18:52

  • 31/01/2013 22:25:58

  • 31/01/2013 17:51:33

  • 30/01/2013 22:14:42