אוכל בעמידה: כשנתקלנו בשווארמה הטובה בעיר

יום שני 28 בינואר 2013 00:30 מאת: ערן לאור, עכבר העיר

המדור אינו איש מאמין, אבל את המפגש שלו עם השווארמה של האטליז אפשר לתאר רק בסוג של חוויה דתית


כפיים! האטליז

(צילום: אורן זיו)

פרסומת

לא כל כך מזמן עבר המדור ליד שווארמייה חדשה מול כיכר רבין, מוסטפא TLV, וסימן לעצמו בראש לבדוק אותה בהזדמנות. ההזדמנות הזו לא הגיעה, מכיוון שהמקום נסגר בתוך חודש בערך, זמן שיא אפילו במושגים תל אביביים. טוב, הירהר לעצמו המדור, כמה סיכוי ממילא יש לשווארמה שממוקמת 50 מטר מדבוש ההומה והפופולרית.

» האטליז - לשעות פעילות ולכל הפרטים
»
אוכל בעמידה - לכל הביקורות

ובכן, לפני שבועיים נפתח באותו לוקיישן מקום שנקרא האטליז. לפי השם החדש, המדור הניח שימצא עוד בר בשרים כזה או אחר שמגיש נתחים בתוך לחם עם ממרחים שונים, כמו עשרות שנפתחו ברחבי העיר בשנתיים האחרונות. במבט ראשון, הוא צדק; האטליז הוא אכן בר בשרים שצולה על הפלנצ'ה חלקי בשר שונים (על אחד הקירות מופיע איור ממוספר וגדול של פרה על שלל חלקיה, שעוזר למתקשים). אפשר אפילו לומר שיחסית למקומות אחרים, מדובר במגוון גדול מאוד של סוגי נתחים וזה נראה די מעניין.


רגע לפני האושר. האטליז (צילום: אורן זיו)

אבל אז הגיע המבט השני, ובו נחו עיניו של המדור על שיפוד דונר שמסתובב לו בפינת האטליז, צבעו חום כהה ועמוק כמו של דונר אמיתי והוא נוטף עסיס. השף הצעיר (ולבנות העיר - גם החתיך), הבחין בסקרנות שלו ומיד שאל אותו "אתה אוכל כשר? כי אם לא, אתה חייב לנסות את זה". המדור, מעריץ שווארמה אדוק, לא היסס. לתוך פרנה חמה (אלא מה. כבר מזמן מדובר בלחם הרשמי של אוכל הרחוב התל אביבי) נפרסו נתחים דקים של הדונר, העשוי בשר טלה ושבו משובצים צנוברים ופיסטוקים. לשאלתו של המדור מה לא כשר פה, נענה המדור כי השיפוד מושרה בחלב, מה שהצית לגמרי את הדמיון שלו.

אבל דמיון בצד, בואו נחתוך לעיקר. אתם חייבים לאכול את הדונר של האטליז. חייבים. היום בצהריים. אל תחכו. נכון להיום, זו השווארמה הכי טובה בתל אביב־יפו. כן, יותר משל בינו (השווארמה המועדפת על המדור עד לרגע שצעד לתוך האטליז). אתם יודעים מה, היא טובה יותר גם מהמפורסמות של חיפה. מילים יתקשו לתאר את הטעם הנפלא של הדבר הזה. איך שהבשר הרך והעסיסי זוכה לתיבול קטן בלבד וטוב, איך הוא משתלב עם הפיסטוקים והצנוברים, איך הוא מקבל תמיכה מכל מיני דברים טובים שמציעים באטליז (פלפלים, לימון כבוש, עמבה מעולה, בצל מוחמץ וכו'), למרות שאתם לא באמת זקוקים להם.


אתם חייבים את זה לעצמכם. האטליז (צילום: אורן זיו)

36 שקל עולה באטליז מנת דונר בפרנה. נכון, היא לא גדולה מאוד או זולה, אבל יש לא מעט שווארמות הרבה פחות טובות שעולות יותר. המדור לא התאפק ובסיום המנה, כשסיים להתאושש מגודל המאורע – שווארמה דונר טלה מדהימה במרכז תל אביב, מי חשב! – הזמין עוד אחת, רק כדי לבדוק שהוא לא מתבלבל או מתלהב לשווא. הוא לא יודע להסביר את זה, אבל היא היתה אפילו מעולה יותר מהמנה הראשונה. השבוע, מגובה בכמה חברי מערכת, חזר לשם המדור כדי לקבל חיזוקים. הוא חשש שיצר בילד־אפ גדול מדי, אבל התגובות הנלהבות הוכיחו לו שצדק.

אם חובבי אוכל תל אביבים יודעים דבר או שניים מהחיים שלהם, הרי שהאטליז פה כדי להישאר. ולא רק להישאר, אלא גם להפוך ללהיט היסטרי. השף, רגע אחרי שהציע לכל נכנס או סקרן טעימה מהדונר, הסביר בחצי התנצלות שהמקום נמצא עדיין בהרצה. אז רוצו.

האטליז - מלכי ישראל 8, תל אביב 


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(31 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13/08/2013 18:17:35

  • 13/08/2013 05:24:35

  • 31.לא כצעקתא......(מעמק הירדן)

    01/03/2013 12:27:34

  • 28/02/2013 12:52:55

  • 12/02/2013 05:16:58

  • 02/02/2013 13:30:06

  • 02/02/2013 13:17:47

  • 02/02/2013 02:32:44

  • 01/02/2013 19:13:16

  • 29/01/2013 13:44:45

  • 29/01/2013 12:49:34

  • 29/01/2013 10:52:20

  • 29/01/2013 00:18:39

  • 28/01/2013 22:21:19

  • 28/01/2013 21:41:53

  • 28/01/2013 21:38:59

  • 28/01/2013 18:55:01

  • 28/01/2013 18:29:28

  • 15.חרטונה(האכלן)

    28/01/2013 17:38:07

  • 28/01/2013 17:34:53

  • 28/01/2013 17:23:14

  • 28/01/2013 15:58:08

  • 28/01/2013 15:55:23

  • 10.ואותי דוחה טיפשות.(אור-ציון המלקה)

    28/01/2013 15:41:45

  • 28/01/2013 15:38:22

  • 8.בשר זה רצח (ל"ת) (מה, לא ידעת?)

    28/01/2013 15:04:17

  • 28/01/2013 14:54:18

  • 28/01/2013 14:33:05

  • 5.מחיר בלתי אפשרי (ל"ת) (יש שוארמיות ...)

    28/01/2013 14:15:35

  • 28/01/2013 13:52:30

  • 28/01/2013 13:36:57

  • 2.כן, אבל...(יובל)

    28/01/2013 12:29:12

  • 28/01/2013 11:44:20