מתכונשף: פיורי פריטו ממסעדת בליני

יום ראשון 23 בדצמבר 2012 08:53 מאת: עכבר העיר

החוויה הוונציאנית מגיעה לבליני עם תפריט צ'יקטי ועכשיו היא מגיעה גם אליכם עם מתכון לכרובית בסגנון איטלקי


נהדר לעונה. פיורי פריטו

(צילום: בועז לביא)

פרסומת

במסעדת בליני שבנווה צדק השיקו לאחרונה תפריט חדש של מנות צ'יקטי(המקבילה הונציאנית לטאפאס), כלומר - מעדנים קרים וחמים בגודל קטן שמבוססים על התוצרת העונתית והמקומית: נתחי בשר, נקניקים, גבינות, זיתים, מאפים, ירקות, דגים ופירות ים שמקבלים את מלוא הכבוד וזוכים ללטיפול מינימלי. בברי יין ברחבי וונציה, הם מוגשים באווירה בלתי פורמאלית ובמחירים זולים, כדי להבטיח שאלכוהול לא יעלה לסועדים במהרה לראש.

» בליני - לשעות פעילות ולכל הפרטים

» מרק ירקות שורש לקוסקוס של יהלומה
» צ'אפסטוי בקר של דים סאם סטיישן
» טוסט לחמניית שוקולד ומרשמלו של לחמים

אמיר שולר, השף של בליני על המנה: "ירק עונתי טרי מטוגן בשמן עמוק הוא מנת אנטיפסטי אהובה וקלאסית במטבח האיטלקי. כאן שידכתי לכרובית, שמצוייה עכשיו בשיא העונה, מטבל יוגורט רענן עם טוויסט של פיקנטיות שמתקבלת בעקבות השימוש בפלפל שאטה."


טאץ' של וונציה. אמיר שולר (צילום: אביב קורט)

פיורי פריטו



מצרכים:
1 ראש כרובית בינוני
1/2 ליטר שמן קנולה
4 ביצים טרופות
200 גרם פירורי לחם
50 מ"ל שמן זית
200 מ"ל יוגורט
1/2 כפית פלפל שאטה

אופן ההכנה:
1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומשמנים את ראשי הכרובית בשמן זית.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-25 דקות, עד שהכרובית משחימה מעט. מצננים היטב.
3. מצפים את הכרובית בביצים הטרופות וטובלים בקערה עם פירורי לחם.
4. מחממים שמן במחבת עמוקה. מטגנים את ראשי הכרובית עד שמזהיבים, ומעבירים לצלחת עם נייר סופג
5. מערבבים את היוגורט עם פלפל שאטה.
6.  יוצקים את היוגורט על צלחת הגשה ומניחים מעליו את ראשי הכרובית.

פיורי פריטו - לגרסת הדפסה


חגיגה וונציאנית. פיורי פריטו (צילום: בועז לביא)

תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(1 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5