החמישיה הפותחת: קינוחי השוקולד הטובים בתל אביב

יום חמישי 15 בנובמבר 2012 00:18 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

נמסיס בהרברט סמואל, מוס שוקולד בחלוצים 3, עוגת שוקולד וירטואוזית בקיטשן מרקט, ויליס אינדונזי שחור בצפרה וסורבה שוקולד בפרונטו. קינוחי השוקולד הטובים בתל אביב, ומחוצה לה 


מי הטובים בעיר? ויליס אינדונזי שחור בצפרה

(צילום: רותם מימון)

פרסומת

שירים את ידו מי שלא אוהב שוקולד. זה יכול להתחיל בסתם קובייה קטנה לנשנוש, להמשיך בפרוסת עוגה פשוטה שעושה את העבודה ולהסתיים בפרלין עשוי 70 אחוז מוצקי קקאו ובאמצע - אין ספור אפשרויות למשחק עם חומר הגלם הזה. בפעם הבאה שמישהו יגיד לכם ששוקולד מזיק לבריאות, אפשר לשלוף מיד את הנתונים הבאים: בקקאו יש למעלה מ-300 תרכובות כימיות ובימי קדם נהגו לחלק אותו כתרופה בזכות יתרונות רבים כמו חומרים טבעיים שמעוררים מחשבה ומאזנים את פעילות גלי המוח. חוץ מזה הקקאו עשיר גם במגנזיום, ופשוט עושה טוב ללב, כלומר מסייע לו לשאוב את הדם ביעילות רבה יותר. הוא  גם מסייע בבניית עצמות חזקות, שיפור מראה העור והורדת לחץ דם והמדע המודרני מכיר בו כמשפר מצב רוח (באופן טבעי). ובכל זאת, גם בלי להיות מדענים גדולים אפשר להבין מיד ששוקולד הוא תרופה טובה למי שמבקש להתעורר, להתנחם, להתחמם ואפילו להילחם בהנגאובר. ממש בריאות במיטבה.

» הצ'יפס הטוב בתל אביב

» המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב
» הטוסטים הטובים בתל אביב

בגלל היותו חומר גלם גמיש שיכול לבוא בשלל צורות מנוזל ועד מוצק, בעוגה או במוס, בגלידה או ברוטב, שף-קונדיטור טוב יהפוך אותו לחגיגה של טעמים וצורות. לכן, במסע אחר קינוחי השוקולד הטובים בעיר, הרשנו לעצמנו לדלג על הקונדיטוריות ולהתמקד במסעדות ובבתי הקפה שמכינים בעצמם את קינוחי השוקולד היצירתיים, המושכים והמענגים ביותר שטעמנו. והו, אנחנו טעמנו.

» איפה אתם אוהבים לאכול קינוח שוקולד? ספרו לנו בתגובות

מלכותי: נמסיס שוקולד, גלידת טונקה וקרמל מלח ים בהרברט סמואל


מסעדת הדגל של יונתן רושפלד סוגרת כבר חמש וחצי שנות פעילות, כשעם פתיחתה סימנה את שובו של השף אל קדמת הבמה והקולינריה הישראלית. אפשר לא לאהוב את הסגנון ואת המנות, אבל אין מחלוקת על כך שזאת אחת המסעדות הטובות בתל אביב. מלבד אוכל מוקפד ועשוי לעילא, יש כאן את אחד הברים שהכי כיף לשבת עליהם, בעיקר אם אתם בעניין של כמה מנות קטנות ודרינק. כיאה למסעדה של מאסטר שף, התפריט משתנה מדי יום, אבל יש כמה מנות שהשף לא יעז להחליף לעולם, והנמסיס היא אחת מהן.

הקינוח המנצח: נמסיס שוקולד, גלידת טונקה וקרמל מלח ים. נמסיס היא עוגת שוקולד שהתחילה את דרכה במסעדת ריבר קפה בלונדון ועברה אין ספור גלגולים, אבל שמרה על קווי מסגרת של עוגה עם הרבה מאוד שוקולד ובלי קמח בכלל. את זה אפשר להגיד גם על הנמסיס של הרברט סמואל, אבל זו תמונה חלקית למדי. מעבר לעובדה שמדובר בעוגת שוקולד נטולת קמח ונטולת גלוטן, מדובר בנמסיס שונה מאוד מכל עוגות הז'אנר. אם בכל קינוח מלוא כובד השוקולד מורגש היטב, כאן מדובר בעוגה ברמת דיוק מושלמת שיושבת על התפר שבין מוס, עוגה וסופלה. התוצאה: עוגה בעלת מרקם אוורירי ורך, שנובע בעיקר מסוג השוקולד בבסיסה. על העוגה עצמה מונחת שכבה נאה של גנאש מעוטר בעלי זהב אכילים, שכבר לוקחים את הקינוח למקום אחר. בצד מרוח קרמל מלח ים אטלנטי, על מנת לאזן ולחדד את טעמי השוקולד, יחד עם גלידת טונקה מעודנת שמבצעת את אותה פעולת איזון. בשורה התחתונה: זהב, מתוק ומלוח מעולם לא היו קרובים ואווריריים יותר.

המחיר: 48 שקלים.

אם אתם כבר כאן: למה להסתפק בחיקויים? לא תיקחו את סלט העגבניות המקורי של רושפלד?

הרברט סמואל - קויפמן 6, תל אביב


הו פיליפ! נמסיס של הרברט סמואל (צילום: רותם מימון)


הפתעה בצלחת: מוס שוקולד ולרונה בחלוצים 3


איך אפשר להגדיר את המקום הקטנטן של נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו שנפתח באוגוסט האחרון? החלוצים 3 היא מסעדה קטנה, יציר החלומות של הזוג שנדמה שנוצר בדיוק בעבור תושבי אוף-פלורנטין בואכה דרך יפו. השניים גדלו במטבחים של השאפה, הבסטה וכתית ואיכשהו אפשר להרגיש פה קצת מכל המקומות בבחירת חומרי הגלם, בקונספט ובגישה. יחד עם כל אלה נותנים השניים הרבה כבוד לסלואו פוד, למינימליזם, למסורת ולהגשה פשוטה שתפקידה לתת כבוד לחומר הגלם באשר הוא.

הקינוח המנצח: מוס שוקולד ולרונה. מוס הוא אחת הדרכים המהנות לאכול שוקולד, ויש לא מעט דרכים להכין אחד טוב. זה של החלוצים 3 מפתיע לא רק בתוצאה הסופית אלא גם מהדרך. בפסטה שמכינים במקום עושים שימוש בחלמונים, ואת החלבונים שנותרו משלבים יחד עם שוקולד ולרונה, ברנדי ושמנת למוס במרקמים שונים ותצורה לא אחידה - בכוונה. אל המוס הסופי מתווספים קפה קולומביאני של מאה טחון גס, שמפוזר מעל ומעשיר את המוס בארומה וקראנצ'יות, ולפני סיום מוסיפים עוד קצת שברי שוקולד. התוצאה הסופית: מוס שמשחק על מרקמים וקשת של טעמים מתוקים, כשברקע חולפים על פני ברנדי, קפה והרבה שוקולד. בשורה התחתונה: כולם מכינים מוס, אבל אין אחד שדומה לזה.

המחיר: 32 שקלים.

אם אתם כבר כאן: שימו לב למנות הפסטה שמסתתרות פה בתפריט. לא תצטערו.

החלוצים 3 -  חלוצים 3, תל אביב


לא דומה לאף אחד אחר. מוס שוקולד של החלוצים 3 (צילום: רותם מימון)


אמנות מתוקה: עוגת שוקולד חמה קיטשן מרקט


כניסתו של השף יוסי שיטרית לפני כשנה אל מטבח קיטשן מרקט הולידה את המסעדה מחדש כמסעדת שף מתוחכמת. אמנם היא ממוקמת מעל שוק הנמל ובמידה מסוימת עושה שימוש במוצריו, אבל בינה לבין מסעדות שוק אין ולו קומץ של דמיון. שף שיטרית יוצר מטבח עדין ומורכב, שלא פוחד לאתגר את הסועד הישראלי עם מנות ותרכובות יוצאות דופן ובהגשה אסתטית על גבול האמנות.

הקינוח המנצח: עוגת שוקולד חמה. ובכן גבירותיי ורבותיי, מדובר בהטעיה. לקרוא לדבר עוצר הנשימה עוגת שוקולד חמה זה פשוט לעשות לו עוול. מדובר בקינוח היפה ביותר שראינו לאחרונה, שכולל כמויות עצומות של שוקולד. כמה שוקולד? אז ככה: בתוך קערה לבנה מונחת עוגת שוקולד חמה ששוחה בקרם שוקולד לבן ולצידה בננות מקורמלות, גלידת שוקולד וגלידת וניל - הכל תוצרת המקום. ממעל מונחת דיסקית שוקולד לבן עם תלוליות של גנאש שוקולד לבן מעוטר בספוג פטל. כאילו כל זה לא מספיק, בצד מגיע רוטב שוקולד קרמל חם. כששופכים אותו על הדיסקית, כל העסק נמס והתוצאה הסופית: מרק שוקולד מרובה טעמים. בשורה התחתונה: יצירה וירטואוזית של שוקולד עם שוקולד על שוקולד.

המחיר: 46 שקלים

אם אתם כבר כאן: ולא הספיק לכם קינוח שוקולדי אחד, לכו על שוקולד מיקונוס. הרבה מרקמים של שוקולד דחוס וקצת אוזו. מה רע?

קיטשן מרקט - שוק הנמל, תל אביב


צריכה להיות תלויה על קיר. עוגת שוקולד חמה של קיטשן מרקט (צילום: רותם מימון)


שובר מוסכמות: ויליס אינדונזי שחור בצפרה


מסעדת צפרה של השף אבי קונפורטי היא אחד המקומות הבודדים בהם ניתן לטעום קשת רחבה כל כך של טעמים ומטבחים אסיאתיים, ומכילה בתפריטה למעלה ממאה מנות שונות בואריאציות כאלו או אחרות ששאבו השראה מקמבודיה, אינדונזיה, תאילנד, סין, מלזיה ווייטנאם. תוסיפו לזה את העיצוב המרשים ותקבלו את אחת המסעדות האסייתיות הטובות בתל אביב.

הקינוח המנצח: ויליס אינדונזי שחור, או בעברית - טארט שוקולד ג'ינג'ר. הקינוח שייך לקולקציית הסינגל בין אוריג'ין, כלומר בשביל ליצור את העוגה עושים שימוש בשוקולד ויליס אינדונזי, שפולי הקקאו שלו נחשבים לזן היקר ביותר כיוון שהם מכילים יותר חמאת קקאו מפולים רגילים. במקרה הנוכחי מדובר על קלתית עשויה ופל קקאו, מצופה אגוזים ושבבי שוקולד במילוי קרם שוקולד ויליס עם שבבי ג'ינג'ר מקורמל כך שמדי פעם, בין כל השוקולד, צץ טעם חרפרף. ממעל מונחת שכבת גנאש יפה עם שוקולד ולרונה. כל זה טוב, יפה וטעים, אבל ההפתעה מגיעה מהקציפה שמעוטרת בפטל טרי, בייבי מרמלדות, שערות תפוז מסוכרות ופיסטוקים מקורמלים והיא עשויה לא פחות ולא יותר מטופו מוקצף. בשורה התחתונה: קינוח שמשחק על איזונים - את השוקולד העמוס העמוק והמתוק מאזנים קצפת לא מתוקה, החמיצות של הפטל והתפוז והנשיכות הג'ינג'ריות בקצה. נראה אתכם מפסיקים באמצע.

המחיר: 46 שקלים

אם אתם כבר כאן: אל תפספסו את אחד ממיצי הפירות שהמציאו פה, שמשחקים גם על איזונים בין טעמים.

צפרה - יגאל אלון 96, תל אביב


ברוס. ויליס אינדונזי שחור של צפרה (צילום: רותם מימון)

פינוק טבעוני: סורבה שוקולד על אדמת אגוזים בפרונטו


פרונטו מחזיקה ותק של 24 שנים כמעט, הישג לא מבוטל בימינו, כשלא יהיה מוגזם לומר שבשנה האחרונה היא חווה את עידן הרנסנס שלה. זה קשור בהכרח לכניסתו של השף דיוויד פרנקל שהפך אותה ממסעדה איטלקית ותיקה שכמעט עבר זמנה, לאחת ממסעדות השף הבולטות בעיר, עדיין עם אג'נדה איטלקית, אבל גם יותר פתוחה אל העולם.

הקינוח המנצח: סורבה שוקולד על אדמת אגוזים. אחד הדברים הטובים שקרו לפרונטו בזמן האחרון הוא החיבור אל הטבעונות, אבל עוד קודם לכן אפשר היה למצוא פה את הקינוח שובר המסוכמות הזה. הסורבה עשוי שוקולד מריר קליבו והמראה שלו קצת מעורר געגוע לגלידת שוקולד חלב, אבל כשטועמים מבינים שמדובר בקינוח שהוא לא פחות ממושלם. תוסיפו לזה את אדמת אגוזי מלך ואת העובדה שעל הסורבה מונחים גרגרי מלח אטלנטי ושמן זית (!) שתפקידם לתת קונטרה למעדן הקר והמתוק הזה. התוצאה הסופית: קינוח קטן ומסוכן שמזכיר כמה שוקולד יכול להיות מעודן כשהוא עשוי נכון. בשורה התחתונה: בגלל קינוחים כאלה עוד נחזור בתשובה.

המחיר: 24 שקלים.

אם אתם כבר כאן: אל תפספסו את הערב הטבעוני בכל יום שני, שילמד אתכם מטבח יצירתי מהו.

פרונטו - הרצל 4, תל אביב


וזה עוד טבעוני. סורבה שוקולד של פרונטו (צילום: רותם מימון)

קינוחי שוקולד נוספים שאסור לכם לפספס


סרדיניה - מסעדתו של השף רועי סופר, היא אחת ההפתעות האיטלקיות הטובות של השנה החולפת. המיקום בכיכר קדומים מרגיש כמו לקפוץ לרגע לחו"ל, רק בלי לקרוע את הכיס. בגזרת הקינוחים, המנה המוצעת בתפריט היא שוקולד (37 שקלים) - צלחת עמוקה שבמרכזה עוגת שקדים איטלקית מוצפת בהמון קרם שוקולד חם ומעוטרת בדובדבני אמרנה וגלידת אמרטו. עוגת השקדים היא הפתעה שנותנת פייט טוב לקרם השוקולד הכבד והדומיננטי. קינוח שמיועד לחובבי השילוב בין שוקולד, שקדים ודובדבנים.
סרדיניה - כיכר קדומים, יפו


איטליה ביפו. קינוח שוקולד של סרדיניה (צילום: רותם מימון)

זוהו - סיכוי סביר שמעולם לא שמעתם על המקום הזה שפועל כבר שנתיים כמעט בפינת הרחובות מאפו ובן יהודה, וחבל שכך. מעבר לעובדה שהוא נראה כמו בית קפה באמצע הוילאג' עם בעלים וצוות אנגלו-סקסיים, את כל המאפים והעוגות הם מכינים כאן במקום. היינו ממליצים לכם לטעום את הבייגלים המפתיעים והיצירתיים, אבל בקינוחים עסקינן ואחת ההפתעות היותר כיפיות כאן היא הבראוני נטול הגלוטן (10 שקלים) או עוגת שוקולד מריר ובירה גינס עם זיגוג גבינת שמנת וקקאו למעלה (18 שקלים). בשורה התחתונה: קינוח שכונתי, פשוט ומפתיע.
זוהו - מאפו 18, תל אביב


לחיים. עוגת שוקולד וגינס של זוהו (צילום: רותם מימון)


מונטיפיורי שבע - במסעדת השוק של השפית אמילי גולדברג, יש לא מעט חזרות קולינריות אל העבר וגעגוע עמוק לטעמים של פעם. לכן זה לא מפתיע למצוא בתפריט קינוח כיפי, קליל ונוסטלגי שנקרא שוקולד של פעם (29 שקלים). בתחתית צנצנת קטנה תמצאו ביסקוויט פתי בר טבול באספרסו ורום כשמעליו שכבת גנאש שוקולד מריר, מעליה גנאש של שוקולד לבן ומעל הכל אננס וטוויל ופל, כמו של פעם כמובן. המלצת אכילה: לקחת כפית, לנעוץ אותה עד התחתית ולשלוף את כל השכבות ולהתענג. אנחנו מכירים כמה אנשים שמכורים לקינוח הזה, ובצדק.
מונטיפיורי שבע - מונטיפיורי 7, תל אביב


נוטלגיה. שוקולד של פעם של מונטיפיורי שבע (צילום: רותם מימון)

מסה - זה שאביב משה מגיש את אחד מתפריטי הקינוחים המרשימים בעיר אתם כבר יודעים? אז לא תופתעו לגלות כאן קינוח שנמצא במסעדה כמעט מימיה הראשונים של מסה והוא גם שייך לז'אנר השוקולד עם שוקולד עם שוקולד ונקרא בפשטות: מעדן שוקולד (45 שקלים). שימו לב לשילוב הבא: טורט ומעליו גנאש של שלושה שוקולדים - לבן, מריר וחלב, וכדי להמתיק מעט אז מוסיפים גם רוטב טופי, שערות תפוז ונענע. בשורה התחתונה: קינוח שמביא את כל טעמי השוקולד באשר הם, ומשחק נעים בין חם לקר.
מסה - הארבעה 19, תל אביב


כל השוקולד. מעדן שוקולד של מסה (צילום: יח"צ)


שולחן - מסעדתו של עומר מילר אולי ידועה בקינוח מצוין אחר שלה, אבל בזמן האחרון אחד הלהיטים הגדולים במסעדה הוא קינוח שנקרא שולחן, ששואב את שמו מאופן ההכנה שלו (במקום להיקרא שחיתות נגיד). עם הזמנת הקינוח מגיעה המלצרית עם שלל רכיבים: בראוני שוקולד, מוס שוקולד (קרם רוקוקו), קצפת, דפי שוקולד עם קריספ (פייטה פלוטין), טוויל תחרה עם שקדים קצוצים ואגוזי מלך מקורמלים, ואם חסר לכם עוד קצת אז גם גנאש שוקולד מעל הכל. המלצרית בונה את כל הקונסטרוקציה בעצמה, שופכת בנדיבות מהמוס על הבראוניז והתוצאה הסופית היא המון שוקולד לפנים. את הקינוח הכיפי הזה אנחנו נמליץ לשוחרי שוקולד במצב התמכרות מתקדם בלבד. כל זריקת האדרנלין הזאת תעלה לכם 45 שקלים.
שולחן - רוטשילד 73, תל אביב


עשו זאת בעצמכם. קינוח שוקולד של שולחן (צילום: רותם מימון)

קינוחי השוקולד הטובים מחוץ לתל אביב


אורי בורי - כנראה שלא תיסעו עד לעכו רק בשביל לאכול קינוח שוקולד, אבל אם אתם כבר מפנקים את עצמכם באחת ממסעדות הדגים הטובות בארץ, לא תיקחו קינוח? ואם כבר קינוח, אז אל תתפשרו על פחות מרויאל פרלין (36 שקלים) - עוגת קרם שוקולד עשירה מאוד, שיושבת בצורה מלכותית בתוך רוטב דבש-פסיפלורה. מתוק ובאופן מפתיע גם ממכר.
אורי בורי - רחבת המגדלור, עכו העתיקה


טרומפלדור 10 - המצטרפת הטרייה ברשימה היא מסעדתו החדשה של השף דניאל זך, איש כרמלה בנחלה (הי"ד) ואסיה מוניקה, שהפכה מרגע פתיחתה ללהיט התורן של רמת השרון. בגזרת המתוקים של זך תמצאו גם נמסיס (36 שקלים), כשכאן מדובר בעוגת שוקולד פאדג' דחוסה, מלאה בהרבה קקאו משובח וכן, גם לא מעט חמאה. אם לא די בזה, הנמסיס מוגשת עם קצפת ונטיפי קרם אספרסו, בשביל האיזון, אתם יודעים. בשורה התחתונה: שווה קפיצה לרמת השרון.
טרומפלדור 10- טרומפלדור 10, רמת השרון


גוש של מתיקות. נמסיס של טרומפלדור 10 (צילום: בועז לביא)

צ'אקרה - אולי זה השם שכבר עושה חלק מהעבודה, אבל בין שלל מסעדות ירושלים, לצ'אקרה יש מין אופי ואווירה שתמיד עושה נעים לבקר בה. כאן לא מתחכמים יותר מדי ומשאירים את הזיקוקים למנות העיקריות, לכן בתפריט הקינוחים הרזה כדאי להתעכב על מוס השוקולד הבלגי. קינוח די פשוט, מרוכז, דחוס ויחד עם זאת נמס בפה וכל כך טעים. בין כל הקינוחים המעוצבים נזכרנו כמה זה כיף קינוח שהוא רק פשוט וטעים.
צ'אקרה - קינג ג'ורג' 41, ירושלים


FISH
- על אף השם המטעה, פיש אינה רק מסעדת דגים, אלא אחד המקומות האידיאליים ביותר לארוחת שרינג. אם יישאר לכם עוד קצת מקום בבטן אחרי ארוחה גדולה, ודאי יציעו לכם ללכת על הקינוח הדגל - תוצרת הארץ. אנחנו אומרים, עם כל הכבוד לארץ תצטרכו ללכת על עוגת שוקולד מריר עם קציפת שוקולד לבן עם גלידת וניל ושטרויזל (32 שקלים). פינוק.
FISH - פרופ' בני חבוט 7, ראשון לציון


אל תתפתו לתוצרת הארץ. מסעדת פיש ראשון לציון (צילום: בן כהן) 

הנמל 24 - אחת הפנינות הקולינריות של חיפה. כל מנה מקבלת טיפול יצירתי של השף רן ראש, ומחלקת הקינוחים כאן היא חגיגה לחובבי השוקולד בזכות ארבעה (!) קינוחים עם המתוק המתוק הזה. אז על מה ללכת? התלבטות קשה. אם אתם כבר כאן אולי תתחלקו בשני הקינוחים הטובים ביותר כאן: מוס שוקולד ולרונה בשלושה צבעים עם קולי תות וגרנד מרנייר (46 שקלים) או פונדנט שוקולד במילוי גנאש יסמין וגלידת שקדים ברוטב וניל- רוזמרין. מושלם זה קטן על שניהם.
הנמל 24 - הנמל 24, חיפה


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(3 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5