אוכל

עדכנו אותנו




החמישיה הפותחת: הטוסטים הטובים בתל אביב

יום חמישי 25 באוקטובר 2012 00:20 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

טוסט ביקיני בטאפאס בשוק, טרמנזיני בלילוש פניני, טוסט פסטו בלחמנינה, טוסט אמנטל ברוטשילד 12 וטוסט ארטישוק ואנשובי בקפה הבימה. הטוסטים הטובים בתל אביב, ומחוצה לה



אז מי הטוב בעיר? טרמנזיני של לילוש

(צילום: רותם מימון)

פרסומת

לא ברור איך ומתי התפשט ברחבי העולם המנהג לשים גבינה בין שתי פרוסות לחם ולקלות אותו, אבל די ברור למה: כל אחד יכול לעשות טוסט, ולרוב -  קשה מאוד לקלקל אותו. גם לבשלן הגרוע ביותר הוא יוצא טעים ויעידו על כך אין ספור חיילים וחיילות שהעבירו שנים על אכילה מסורתית של טוסטים בלילות הקרים. פעם חשבנו שסוד הקסם טמון רק בגבינה הנמסה ובלחם הטוב, אבל עם הזמן הבנו שאין גבול למה שאפשר להכניס לתוך הטוסט - נקניק, ביצים, חצילים, דגים ומה לא בעצם.

» הקוקטיילים הטובים בתל באביב
» החומוס הטוב בתל אביב
» המנות המושחתות בתל באביב

בתי הקפה לקחו את הטוסט, ניערו ממנו את התדמית היבשושית, שכללו והפכו אותו לאחת המנות הנמכרות ביותר בישראל ולא רק בארוחת בוקר. הרשימה מטה מוכיחה כי על אף התחרות עם אחיו המתוק יותר - הפרנץ' טוסט, זה המלוח הוא אינו רק נחלתם של בתי הקפה, אלא גם של המסעדות ושל הברים.   

» איפה אתם אוהבים לאכול טוסטים? ספרו לנו בתגובות

גרסת השף: טוסט ביקיני בטאפאס בשוק


אין ספק שטאפאס בשוק היא אחד הדברים הטובים שקרו לשוק נמל תל אביב ולמסעדות הטאפאס בארץ בכלל. טאפאס בשוק התחילה עם אוכל ספרדי מובהק שעם הזמן התפתח לים תיכוני עם אמירה אישית של השף ברק אהרוני. כבר דובר רבות על כך שהמסעדה ניזונה מהים ומהשוק שליד, אבל מיעטו לדבר על הטוסט הטוב ביותר בתל אביב.

המנה: ביקיני. בברצלונה ישנו מקום שנקרא טאפאס 24 שנודע בטוסט הביקיני המאלף שלו. ברק אהרוני שאב השראה מהמקום ומהטוסט אגדי שלו והתאים אותו לחיך הישראלי. בגרסה הספרדית הוא מוכן עם חמון, ואילו כאן מדובר בארבעה משולשי לחם קסטן משוחים בצידם החיצוני במעט חמאה שנותנת קריספיות וטעם. מבפנים תמצאו את השילוש המוצלח תמיד - בייקון, מוצרלה באפלו ומחית כמהין, שהופך אותו לדרגה אחת מעל כל טוסט אחר. התוצאה באופן אירוני היא שאחרי הטוסט הזה, לא בטוח שאפשר יהיה ללבוש ביקיני, אבל כבר אמרנו שזהו הטוסט הטוב ביותר בתל אביב?

המחיר: 40 שקלים.

הולך טוב עם: נוף לים, קאווה וארטישוקים צלויים.

טאפאס בשוק - שוק הנמל, תל אביב


עונת הרחצה. ביקיני של טאפאס בשוק (צילום: רותם מימון)

בגלל המילוי: טרמנזיני חזה אווז וביצה מקושקשת בלילוש פניני


לילוש היא ליאת בלילטי - שפית, בעלים והוגת הרעיון להביא את הפניני לארץ. הרבה לפני גל סנדוויצ'י השף שתקף אותנו בשנים האחרונות, היתה זאת בלילטי שחלמה להביא את הפניני – סנדוויץ' חם עם רכיבים קרים לארץ הקודש. זה התחיל קצת איטי כשפתחה את לילוש ביד חרוצים אבל המשיך באופן מוצלח הרבה יותר כשעברה ללב העיר, ולילוש הפך לביסטרו השכונתי הראשון שמוכר את הסנדוויץ' הממכר הזה.

המנה: טרמנזיני חזה אווז וביצה מקושקשת. הטרמנזיני הוא טוסט סגור (בניגוד לטוסטים הפתוחים בתפריט), עשוי מלחם מרובע. במקרה הנוכחי פשוט לקחו את כל הדברים הכי טעימים בארוחת ערב ביתית ושילבו אותם יחד לטוסט המפתיע ביותר שפגשנו - נתחי חזה אווז מוקפצים בדבש ובברנדי כך שהם מעניקים מעט מתיקות וקצת טעם מעושן למנה. תוסיפו לזה ביצה מקושקשת, ממרח תמרים פיקנטי וכן, גם גבינה צהובה. הכל ביחד נכנס לטוסטר לסיבוב לא קצר ובסוף יוצא כשהוא מזגזג בין מתיקות פרנצ'-טוסטית כמעט למליחות. ואין ספק שהדבר הראשון שיצא לכם מהפה הוא: וואו, איך לא חשבנו על זה קודם?

המחיר: 39 שקלים.

הולך טוב עם: סלט ברוטב ויניגרט הדרים שמוגש אוטומטית ליד וכוס יין.

פניני לילוש - פרישמן 73, תל אביב


מזל שהתעקשת. טרמנזיני חזה אווז ומקושקשת של לילוש (צילום: רותם מימון)

בגלל הקסטן: טוסט פסטו בלחמנינה


לפני ארבע שנים כמעט פרשה נינה מחברת היי-טק, חישבה מסלול מחדש והחלה לאפות לחמים בבית בשכונת ביצרון, ללא כל ידע מקדים באפיה. אז היא עוד חשבה שהיא תצליח לחלק את הלחמים על אופניים, אבל הריח הטוב שהתפשט בשכונה הביא המון אנשים והמאפייה הסודית גדלה ועברה לבית ממול. כשזה היה כבר קטן על מידותיה, עברה למשכנה הנוכחי לפני שנה בדיוק, התרחבה והפכה למתחם גדול שכולל קפה, קונדיטוריה ומאפיה. באופן לא שיגרתי, נשות המקום מצליחות לשמור אותו עדיין אינטימי ואישי.

המנה: טוסט פסטו צנוברים. כביכול אין חידוש בעוד טוסט מלחם קסטן ופסטו. אבל זה רק כביכול, כיוון שיש כאן שני מרכיבים שהופכים את הטוסט לאחד הטובים בעיר, ללא עוררין. זה מתחיל מהעובדה שהקסטן מיוצר במקום ולא עובר בין כמה ידיים וממשיך במרקם שמתקרב למשהו בין בריוש לחלה. ממשיכים לפסטו, שמקורו במתכון שמבוסס על ממרח צנוברים, והוא נטול גבינה ועשיר בבזיליקום, ונסיים בכך שיחד עם הפסטו המעולה (שהיינו מוכנים לאכול כך סתם בכפית), מוסיפים גם גבינת אמנטל, פטה, עגבניות טריות ועוד קצת עלי בזיליקום. את התוצאה הסופית אפשר לתמצת למילה אחת: מושלם.

המחיר:  32 שקלים.

הולך טוב עם: סלט עלים ואגוזי לוז המגיע ליד וקפה טוב. הכי חשוב להשאיר מקום לעוגיות בסוף הארוחה.

לחמנינה - קרמניצקי 14, תל אביב


הברקה. טוסט פסטו של לחמנינה (צילום: רותם מימון)

הכי משתלם: טוסט אמנטל ברוטשילד 12


הרבה אנשים שואלים את עצמם – "רוטשילד 12, הוא בר או בית קפה או שבכלל מסעדה?" ובכן, התשובה היא איפשהו באמצע, תלוי באיזו שעה אתם שואלים. ביום, רוטשילד 12 הוא אחד מבתי הקפה היותר מגניבים וכיפים בשדרה עם תפריט אוכל שרק הולך ומשתדרג ככל שעובר הזמן. בערב, לעומת זאת, החלק האחורי שלו הופך למרכזי והוא נהיה לבר עם אוכל טוב ועם המוזיקה הכי נכונה באזור. והצלחנו לא להגיד מילה על משפחת ברודו.

המנה: טוסט אמנטל. בין אם באתם בשעות הבוקר או אם זו שעת לילה, בין אם אתם יושבים בקפה או שאתם יושבים על הבר - תמיד תמצאו פה את טוסט האמנטל המשובח הזה. אחת הבעיות שיש לכל טוסט, טוב ככל שיהיה, היא הנטייה להתייבשות - הלחם קשה מדי והתוכן לא נותן את הקונטרה הראויה. תאמינו לנו, אם היינו יכולים, היינו קוראים לטוסט הזה טוסט הקסם: צידו החיצוני קלוי במידה מדויקת ואילו תכולתו, שכוללת הרבה חמאה, אמנטל, עגבניה וזיתים שחורים, עשויה בצורה מדויקת כך שהגבינה נימוחה ושאר התוספות נתנו היטב את אותותיהם. תוסיפו לזה את העובדה שמדובר במנה גדולה בתמחור הגיוני וכעת צריך לפתור רק את הדילמה מתי לאכול אותו.

המחיר: 28 שקלים.

הולך טוב עם: זיתים שחורים וחריפים שמוגשים ליד ועם קאמפרי תפוזים כאפריטיף.

רוטשילד 12 – רוטשילד 12, תל אביב


הוקוס פוקוס. טוסט אמנטל של רוטשילד 12 (צילום: רותם מימון)

הפריזאי: טוסט ארטישוק ואנשובי בקפה הבימה


החבר הכי חדש ברשימה הוא קפה הבימה. לפני חודש וחצי הוא נולד בקצה של שדרות בן ציון בואכה התיאטרון הלאומי, שסבלו עד כה מקיוסק-קפה שלא ממש סיפק את הסחורה. הבשורה החדשה מגיעה מהשף גבי זילבר וקבוצת רובן, כן אלה מהסנדוויצ'ים, שחיפשו מקום טוב לקפה. אבל אל תטעו, כל קשר בין רובן לקפה הבימה הוא מקרי בהחלט. הנקודה המקסימה הזאת היא משהו בין קיוסק, קפה ובר מעוצב שמה דגש על חומרי גלם משובחים, כלים יפים וכמובן – על קפה. שדרות ח"ן התקשרו ושאלו מה איתן.

המנה: טוסט ארטישוק ואנשובי. כיאה למקום שמקפיד על חומרי גלם משובחים ועל שבירת הקונספט המוכר של "עוד בית קפה בשדרה", הלכו פה על מקבץ טוסטים מרשים מאוד שמתחיל כבר בהגשה היפה: חצי בגט עטוף בנייר לבן וקשור בחוט, ובתוך הבאגט הפתעה: מחית אנשובי עם חמאה, ביצה קשה, לבבות ארטישוק ומוצרלה. טעים, פשוט ועשוי כהלכה. בשורה התחתונה: לשבת בבן ציון ולחלום על פריז.

המחיר: 25 שקלים.

הולך טוב עם: קפה דריפ-קופי שנטחן במקום בצורה מיוחדת ובשלוש מזיגות, מה שמשווה לו תחושה של חליטת קפה. כזה, עוד לא טעמתם.

קפה הבימה - כיכר הבימה, תל אביב


או לה לה. טוסט של קפה הבימה (צילום: רותם מימון)

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­טוסטים נוספים שאסור לכם לפספס


שלג - על הפינה של גאולה ואלנבי ניצב אחד מבתי הקפה הטובים בתל אביב, שמתכתב מעט עם בתי הקפה של פעם ובעל שם עברי יפהפה. הטוסט שבתפריט היה טוב בצורה שגרמה לנו להצטער שאין בחמישייה עוד מקום. הטוסט מגיע בשתי אופציות: צהובה או צהובה עם שינקן, כשהמוטו הוא פשטות. כמובן שהלכנו על האופציה השנייה (34 שקלים) ובה גילינו טוסט עשוי מלחם קסטן עבה שהזכיר לנו מאוד פאן דה מי, והיה עשיר בחמאה בפנים ובחוץ. הטוויסט כאן מגיע בדמות מלח גס שמפוזר על צידו החיצוני של הלחם והופך אותו לטוסט החורג מהמקובל. מה שעל הנייר נראה כמו טוסט פשוט התגלה כאחד הטוסטים המענגים שטעמנו.
קפה שלג - גאולה 44, תל אביב


אל תפספסו. טוסט של קפה שלג (צילום: רותם מימון)

קפה מיכל - יחסית לבתי קפה, בקפה מיכל מגישים תפריט שמתקרב בהגדרתו למסעדה עם יצירתיות שחורגת מנוהל בית הקפה השגרתי. אחת המנות השוות (והמשתלמות) היא טוסט בקרואסון עם סלמי עגל, ביצה עלומה ובצל ירוק. הקרואסון מתקתק, פריך ונפלא, הסלמי עגל מפתיע בחריפות עדינה, הבצל הירוק נותן רעננות קלילה והביצה העלומה ותוספת החלמון שנספג בקרואסון מוסיפה המון. בכנות, זה פחות הרגיש לנו כמו טוסט במובן הקלאסי שלו, אבל זה לא אומר שזה לא היה מענג. כיוון שהוא נכלל במסגרת ארוחות הבוקר, הטוסט קרואסון (42 שקלים) מוגש עד השעה 17:00 וכולל גם סלט ושתייה. שווה.
קפה מיכל - דיזנגוף 230, תל אביב


מותחים את ההגדרה. קרואסון סלמי וביצה עלומה של קפה מיכל (צילום: רותם מימון)

ביתא קפה - בית הקפה-מסעדה של השפית איילת לטוביץ' סוגר כבר למעלה מתשע שנות פעילות ברמת אביב. בתפריט הערב, לצד מנות מושקעות מאוד, תוכלו למצוא גם טוסט גבינות (40 שקלים). הטוסט היצירתי בא לידי ביטוי בארבעה משולשי לחם לבן ומרוחים פסטו מיוחד שעשוי מארוגולה, מה שכבר הופך אותו ליוצא דופן, אבל גם לא ממש הטעם של כולם. עוד בטוסט תמצאו גבינה צהובה ופטה, וגם זיתים, עגבניה ובצל סגול. טוסט רך וטעים, כשהפסטו ארוגולה מכתיב את הטון, אך חסרונו המרכזי הוא בעודף החמאה שלו בחוץ ובפנים.
ביתא קפה - ברודצקי 17, רמת אביב


אוהבי ארוגולה לא יתאכזבו. טוסט גבינות של ביתא קפה (צילום: רותם מימון)

סוניה געצל שפירא - באחת החצרות היפות של קינג ג'ורג' ובין הסמטאות עם השמות המסתוריים ביותר בעיר, נמצא בית הקפה שגם הוא סוג של קפיצה נוסטלגית בזמן. שולחנות המוזאיקה בין העצים יגרמו לכולם להרגיש קצת בבית. בתפריט של סוניה יש חלק שלם שמוקדש לטוסטים, בעל השם היומרני - אגדה של טוסט, כשלכל טוסט יש שם של גיבורה מהאגדות כמובן. אנחנו בחרנו בזו שהבטיחה הכי הרבה: סינדרלה - טוסט בלחם דגנים עם גבינת עיזים, בטטה אפויה וממרח פלפלים קלויים (25 שקלים). על פניו זה נראה כמו מנת נשנוש של ארבעה משולשים קטנים, לא מאוד אטרקטיבית ואפילו מעט כעורה, אבל בפועל כל הרכיבים יחד יוצרים מעין תבשיל חם בתוך הטוסט. אל תסתכל בקנקן? זו הכוונה.
סוניה געצל שפירא - סימטה אלמונית 1, תל אביב


מהאגדות. סינדרלה של סוניה געצל שפירא (צילום: רותם מימון)

קפה עלמה - לבית הקפה היפואי יש את כל הנתונים שצריך בשביל להיות מוצלח: רחבה גדולה ונעימה, אוכל טעים, שירות מצוין אבל מעל הכל, יש לו קונדיטוריה ומאפייה צמודה שנקראת פיס אוף קייק. זה לא ממש מפתיע למצוא בתפריט הקפה רשימה ארוכה של כריכים ובהם שני טוסטים. הבחירה שלנו: טוסט איטלקי (39 שקלים) בג'בטה מעולה תוצרת בית עם בקר מעושן, בצל מקורמל, פלפל אדום, גבינה מותכת והשיחוק הגדול - חרדל דיז'ון. הבצל המקורמל יחד עם החרדל הם מבחינתנו הפתעה נעימה בטוסט ולא משהו שרואים בכל מקום.
קפה עלמה - יהודה הימית 19, יפו


צ'או יפו. טוסט איטלקי של עלמה (צילום: רותם מימון)

הטוסטים הטובים מחוץ לתל אביב


בונו - בית הקפה בכביש החוף הפך למקום מפגשם של רוכבי אופניים שחיפשו מקום לנוח מעט באמצע הדרך לצפון, ואם כבר לנוח אז גם לחזק את הנפש במשהו טעים. זה קצת מפתיע למצוא פה מנות כמו קרוק מדאם, אבל דווקא טוסט השינקן שלהם הוא היוצא מן הכלל: בלחם קסטן לבן מונחות פרוסות שינקן מעושן רק שבמקום להוסיף חמאה כמו בכל מקום, מוסיפים כאן איולי שום, מה שהופך את זה לטוסט נקניק הכי טוב בסביבה.
קפה בונו - קיבוץ יקום

טאטי - טאטי בגבעתיים היא שילוב יפה בין ביסטרו לקפה, כך שאפשר למצוא פה מנות משני העולמות. טאטי רצו בכלל להוציא את הבייגל- טוסט (44 שקלים) מהתפריט, אחרי הכל זה ביסטרו רציני, אבל דרישת הקהל לטוסט המיתולוגי עשתה את שלה והוא הוחזר אחר כבוד. זו  הסיבה שאפשר למצוא אותו בתפריט הבוקר או בתפריט הערב. הבייגל יוצא בלחמנייה מתוקה שמכינים במקום עם ציפוי סומסום המתבקש ובפנים - פסטו ועגבנייה. ההפתעה הגדולה בו היא בעצם המחשבה לשלב לצלחת אחת את שתי מנות המאנצ' האולטימטיביות - טוסט וצ'יפס. צ'יפס??
טאטי - דרך השלום 53, גבעתיים


פעם שלישית צ'יפס. בייגל טוסט של טאטי (צילום: רותם מימון)

הקונדיטוריה של גל - שהשם לא יטעה אתכם, מדובר אמנם בקונדיטוריה חיפאית כמעט נחבאת אל הכלים עם יופי של מתוקים, אבל זה גם מקום לא רע לארוחות בוקר וקפה, אם אתם בחיפה או בסביבה. את הטוסט (40 שקלים כולל סלט ושתיה) מכינים במקום מלחם דגנים מלא שנותן את הטון, בלי שום התחכמויות אלא פשוט טעים. היתרון הגדול: אפשר לשחק עם הרכבת הטוסט ולהוסיף אליו עוד גבינות או ירקות. כיף.
הקונדיטוריה של גל - שדרות הנשיא 131, חיפה



קפה קדוש - אחד המוסדות הירושלמים הוותיקים, נפתח כקונדיטוריה קטנה בשנת 1967 על ידי מאיר קדוש. כעבור שנים, בנו איציק, שגדל והסתובב במטבח מגיל צעיר החל לנהל את המקום. עם הזמן ועם דרישת הקהל המקום הלך וגדל, התפריט התרחב והטוסטים נכנסו למטבח. קשה להחליט במה לבחור - האם בטוסט קרואסון עם גבינת גאודה ועגבניות קונפי או בכלל ללכת על טוסט דובדבן (34 שקלים) עם גבינת עזים, רוקפור ודבלים? סיבה טובה לעלות לירושלים.
קפה קדוש - שלומציון המלכה 6, ירושלים


באיזה טוסט תבחרו? קפה קדוש (צילום: רותם מימון)

סבא ג'בטו - זה עשור שהסנדוויצ'יה של השף אילן זיגדון היא המקום הכי טוב בבאר שבע לאכול בו כריכים יצירתיים וג'בטות שיצאו הרגע מהתנור. בין כל האפשרויות הרבות, אפשר למצוא טוסט אחד מוצלח במיוחד: על גבי ג'בטה ימרחו לכם ממרח פיקנטי, עגבניות וזיתים, יניחו פרוסה של חצילים ופרוסות גבינה וישלחו את כל התענוג הזה אל הטוסטר לכמה דקות. התוצאה הסופית היא משהו בין כריך חם לפיצה וזה כל כך טעים. המחיר - 36 שקלים.
סבא ג'פטו - רגר רסקו 109, פסז' רסקו, באר שבע





תגיות: ביתא קפה - רמת אביב, ברק אהרוני, הקונדיטוריה של גל, טאטי, טאפאס בשוק, לחמנינה, סבא ג'בטו, סוניה געצל שפירא, פניני לילוש, קפה בונו - קיבוץ יקום, קפה הבימה, קפה מיכל, קפה עלמה, קפה קדוש, קפה שלג, רוטשילד 12, רותם מימון

(4 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5