בל ואנטואן: מופע של טבע מתפרץ

יום שלישי 16 באוקטובר 2012 00:15 מאת: אבנר ברנהיימר, עכבר העיר

האוכל, האווירה והיין בבל ואנטואן מוצלחים מאוד, והם מוכיחים שאפשר ליהנות מארוחה גם בלי בשר, עוף או דגים


סלע מחלוקת. סלט ארטישוק בבל ואנטואן

(צילום: סטודיו דרור כץ)

פרסומת

כשבעלי בשנחאי ובעלו בשיזפון, יצאנו  - שני אלמני קש - לבקר בבל ואנטואן, בר יין צרפתי צנוע וחמוד ביותר על בן יהודה, מרחק הצצה לתפריט של השכנה החביבה שילה. בל ואנטואן, מספרת האגדה, הם חבריו הפריזאים והבליינים של אייל דובינסקי, יוצר ג'ונו (בר היין האיטלקי המצליח בכיכר מילאנו, לא הסרט), שגם אחראי, עם שותפים, לבר הזה. אני תוהה מתי יקראו למשהו על שמי. שדרה מוצלת זאת השאיפה, אבל גם רחוב נעים יהיה נחמד, ואפילו סמטה תתקבל בברכה, או בר. בר־נהיימר. או מיני בר. גם מנה על שמי תשמח אותי, משהו טבעוני אבל, שלא דורש טבח של חיות.

בל ואנטואן - לשעות פעילות ולכל הפרטים

» מונא: כל הסיבות להגיע לירושלים

» פלימרקט: בריחה בינונית מהמציאות
» סרדיניה: שגרירות איטליה בכיכר קדומים

בבל ואנטואן בחרנו לא לאכול בשר, דגים או פירות ים, בין שכמחווה לביקור של גארי יורופסקי ובין שלשם האמירה שקרניבורים סובלים מגרגרנות בלתי נסבלת שדוחפת אותם לאכול שני פגרים ביום - עניין שחייב בחינה מחודשת. מה שקרה בחגים זה הרבה יותר גרוע. האוויר בפארקים היה ספוג בריחו המתקתק של המוות; העצים הריחו כמו פרגיות והפרחים כמו כבש. אל תהיו טבעונים או צמחונים, אבל די בכך שכל אחד יגביל את עצמו למנת בשר, עוף או דגים אחת או מקסימום שתיים בשבוע. זה לכשעצמו יגרום שינוי אדיר בתעשיית הבשר המפלצתית ויעזור לאוקיינוסים להתאושש.

במקום כמו בל ואנטואן, חברי הקרניבור אפילו שמח לוותר על בשר לערב אחד, כי כל מה שהזמנו היה צמחוני והכל היה טעים. בכלל, היה כיף שם. לא מדובר במסעדת גורמה מטורפת, אבל תפריט היינות מוצלח, תפריט האוכל מגוון ומקורי, האוכל מוקפד, למרות שזה "רק בר יין", האווירה רומנטית וקלילה והשירות מצוין. הדבר היחיד שהיה מוזר זה הכיסאות והשולחנות בחוץ, שלא ממש מותאמים אלה לאלה. הכיסאות גבוהים, השולחנות נמוכים והשילוב לא נוח. בסופו של דבר, עברנו לשולחנות בר, ושם היה לגמרי סבבה.


רק תסדרו את הכיסאות. בל ואנטואן (צילום: תומר לוין)

סלט אנדיב קצוץ (26 שקלים) היה עם חצאי ענבים שחורים, גבינת בושה, בזיליקום ורוטב ויניגרט. "סלט טעים ומיוחד", אומר חברי, שהזהיר קצת ממרירות האנדיב. אני חשבתי שהסלט נפלא; השילוב בין הטעם המריר למתיקות הענבים והגבינה היה מאוזן ומרענן. סלט הארטישוק (32 שקלים) היה מעולה, ולדעתי, בלי לדבר הרבה, קצת רבנו עליו. ברגע מסוים חשבתי להזמין עוד ממנו. הוא הורכב מעלי לפת, גבינת גרוייר, פטרוזיליה ורוטב הבית. עדין, טעים וממכר.

במקום סתם לבזבז כסף על לחם, הזמנו קרוסטיני גבינות (32 שקלים) - בגט חצי אפוי, פריך מבחוץ ורך מבפנים, שהגיע עם גבינת בושה מצוינת, ארוגולה ופרמזן. אמורה היתה להיות גם מחית כמהין, אך לצערנו, היא לא הפגינה נוכחות, כך שבעיקר קראנו עליה אבל לא טעמנו. עדיין, זו מנה מפנקת לצד הסלטים והיין. הזמנו שתי כוסות, סרטורי פינו גריג'יו (36 שקלים) ופפנהיים גוורץ (39 שקלים). הלכנו על בטוח ולא התאכזבנו מכיוון ששניהם היו קלילים ומרעננים.


שווה לריב עליו. סלט ארטישוק (צילום: סטודיו דרור כץ)

לעיקריות הזמנו ריזוטו (48 שקלים) וניוקי פורצ'יני (56 שקלים). שימו לב שהמחירים ממש לא בשמים. הריזוטו הוגש עם שעועית ירוקה, בטטה, בצלי שאלוט, שמנת ויין לבן והיה עשוי מצוין. "בדיוק במרקם ובדביקות הרצויה", אמר חברי. זו מנה גדולה, נאה ולא מכבידה, ואלמלא המחסור הקל במלח (שום דבר שמלחייה לא פתרה), זו היתה מנה מושלמת. גם הניוקי היה טוב - טרי, רך ונימוח, והפורצ'יני הפכו את הרוטב למתקתק, עדין וקטיפתי. גם זו לא היתה מנה כבדה, למרות השמנת והניוקי, שהיו אווריריים.

נשאר לנו מקום לקינוחים, אז הזמנו טארט תפוחים (32 שקלים) ועוגת גבינה (32 שקלים). אני לא עפתי על הטארט, שהיה טוב אבל מעט סתמי בעיני, אבל חברי ממש התלהב והילל את הבצק הפריך, את התפוחים שלא השתלטו מדי ואת קרם השקדים, ש"כאילו יצא מפטיסרי בוטיק בפריז". אהבתי את העובדה שהקרם פרש לצד הטארט לא היה מתוק, וסך הכל, מדובר בקינוח קטן ונחמד. עוגת הגבינה יותר עשתה לי את זה, אני מודה. היא הוגשה בצורת שני כדורים שמנמנים מצופים בפירורים, שהונחו על רוטב קולי פירות אדומים. קינוח מקורי טעים מאוד וקליל. המלצרית המהממת גם פינקה אותנו בפטיפור שוקולד נימוח ולא מעיק ובלמונצ'לו עדין. הכל היה פשוט, ועדיין מקורי וטעים. לא יכולנו שלא ליהנות. שילמנו 357 שקלים.

בל ואנטואן -  בן יהודה 196, תל אביב


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(9 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 03/04/2013 01:16:58

  • 18/10/2012 10:40:28

  • 17/10/2012 08:30:07

  • 17/10/2012 05:51:16

  • 17/10/2012 00:09:51

  • 16/10/2012 15:10:08

  • 16/10/2012 13:38:02

  • 16/10/2012 13:27:08

  • 16/10/2012 12:53:23

  • 16/10/2012 12:29:35

  • 16/10/2012 11:49:01

  • 16/10/2012 07:57:22