גורמה הודי ועוגות שוקולד: מסעדות טבעוניות מומלצות

יום שישי 05 באוקטובר 2012 00:09 מאת: יעל רייף, עכבר העיר

אי אפשר להתווכח עם הטרנד שסחף את הארץ. מה שכן אפשר לעשות הוא לרכז לכם רשימת מסעדות שמוכיחות שטבעונים יודעים לאכול טוב


(צילום: רותם מימון)

פרסומת

בין אם אתם אוכלי בשר ובין אם טבעונים, צמחונים, חצימחונים, חטיבעונים או מתנדנדים - סביר מאוד להניח שגארי יורופסקי ביקר גם אצלכם בשולחן החג. מאז אותה הרצאה הנושאת את השם המבטיח "ההרצאה הכי טובה שתראו אי פעם", האומה הקולינרית בישראל כמרקחה: בחלק מהבתים המירו את תכולת המקרר מסינטה לדוחן ועשבים, בעוד שבבתים אחרים מסתובבות אימהות שרק מחכות לתפוס את יורופסקי באיזו פינה חשוכה עם מערוך גדול. במקומות אחרים לעומת זאת, הגבירו את צריכת הבשרים פלאים עם חיבה יתרה לנתחים נוטפי דם. ככה זה כשכל המדינה טובעת בחודשים האחרונים בים של נבטוטים.

» המנות הטבעוניות הטובות בתל אביב
» הטרנד הטבעוני סוחף את העולם

» מסעדות טבעוניות - לרשימה המלאה

גם אם כל הקשור במאפינס שוקולד על בסיס כוסמת וקישוא הוא לא כוס התה שלכם, אנחנו מאמינים שברומא כדאי להתנהג כרומנים, ומשוכנעים שמה שהתחיל כטרנד - נמצא כאן כדי להישאר. אי לכך ובהתאם לזאת, כדי לפנק לטבעונים את בלוטות הטעם במאכלים ראויים, קבלו את רשימת המסעדות הפועלות בכל רחבי הארץ ומגישות אוכל טבעוני למהדרין, ולצידן אלו המוגדרות כצמחוניות אך 90% ויותר מהתפריט שלהן מותאם גם לטבעונים. שנהיה לראש (סלרי) ולא לזנב (שור בטורטליני ברוטב יין אדום).

פרדס חנה: טבעונית בפרדס


על המקום: יום אחד הגיעה ליאת כלאף למסקנה שלא די לה באוכל טוב, מזין וטרי. אוכל, כך היא חשבה, צריך להיות חלק מחוויה כוללת של חום, בריאות וביתיות - ואם אפשר ליישם את כל אלו בביתה הפרטי, מה טוב. וכך, מגובה בכישרון בישול ואג'נדה טבעונית לחלוטין, יצרה פינת חן בתוך הסלון שלה, שמבוססת על חומרים בריאים ללא כל שימוש בחומרים מן החי, מקום של כבוד לאורגני, שמנים בכבישה קרה ותחליפי סוכר כאגבה וסילאן. בחודש הקרוב חברים ואמנים יציגו וימכרו בחצר של ליאת את יצירותיהם, לצד מכירת בגדים יד שניה. אותה אג'נדה מעודדת קהילתיות כוללת גם הגנה על כל מה שקשור לכיס, כך שהתפריט כולו מאופיין במחירים ידידותיים למשתמש.

מה בתפריט: בכל יום מוצעת "צלחת היום" משתנה שמורכבת מפחמימה וקטניה בצורת קציצות או כחלק מתבשיל ירקות. יש גם פסטה מקמח כוסמין מלא ברוטב רוזה טבעוני, שקשוקה מטופו, סלטים ומרקים משתנים, קציצות סויה ברוטב עגבניות המוגשות עם אורז, ירקות אפויים ועשבי תיבול וממרחים שמכינים במקום. במקום תמצאו גם מיצים טבעיים שנסחטים במקום וקינוחי רואו פוד אורגניים ברובם, ללא בישול עיבוד או אפיה.

מחירים: מנות עיקריות יעלו 25-35 שקלים, מיצים כ- 15 שקלים וקינוחים עד 25 שקלים.

מנת הדגל: נסו את הצ'אי הטבעוני ללא סוכר על בסיס חלב שקדים ואורז, ולקינוח את עוגת הטריו המורכבת משלוש שכבות וכוללת אגוזים, טראפל שוקולד ושכבה של קרם תות או מוס מנגו. השמועות מהללות.

טבעונית בפרדס - הדקלים 147 פרדס חנה (מאחורי גדר הפרחים הכתומה)


חרגישים חמימות. טריו שוקולד וצ'אי של טבעונית בפרדס (צילום: דניאל אדן)

חיפה: מישמש


על המקום: במסדה, אחד הרחובות המתוקים והציוריים ביותר בחיפה, שוכן המישמש ומשמש בית חם לטבעוניים, צמחוניים ושאר ירקות. זה לא מסעדה וגם לא בית קפה אלא מזנון, כך על- פי הגדרת היצרן. התפריט משתנה ו-90% ממרכיביו הם על טהרת המזון הטבעוני. פחות משנה פתוח בית האוכל הקהילתי הזה וכבר הצליח למצב עצמו כחביב האזור, שכונתי אם תרצו, בזכות גישה זורמת וגמישה הפתוחה לשינויים וכוללת הופעות של מוזיקאים צעירים, הקרנות סרטים וספריית DVD שווה במיוחד בה יוכל כל דורש להשכיר סרט לשלושה ימים במחיר של 5 שקלים (!).

מה בתפריט: על אף מבחר המנות קטן, כל דכפין יוכל למצוא את מבוקשו בתפריט שמתחלף מדי יום. במישמש אין חלוקה למנות ראשונות או עיקריות, אבל קציצות סלק ועדשים כתומות עם סלט יוכלו בקלות לתפקד כמנה עיקרית משביעה.יש גם מרקים משתנים על טהרת קטניות וירקות, ממרח "חומוס" מעדשים כתומות, אורז עם תבשיל בסגנון הודי או סנדביץ' אנטיפסטי לחובבי הבצקים. באגף המשקאות יש קפה, אלכוהול ובירה במחירים סימפטיים, מיצים טבעיים שנסחטים במקום, ובקיץ אפילו מיץ אבטיח שהוכתר במרענן הרשמי של הימים הלחים. אוהבי המתוק יוכלו לקנח במאפינס יצירתיים כמו גזר, תפוז ושוקולד או חמאת בוטנים ושיבולת שועל.

מחירים: זול וידידותי לכיס. המנה היקרה ביותר בתפריט תרקיע עד 30 שקלים. "חומוס" מעדשים לדוגמא, יעלה 28 שקלים ועל סנדביץ' בריאות עם אנטיפסי תשלמו 17/25 שקלים, תלוי בגודל.

מומלצי הבית: כדאי להתעדכן באתר הפייסבוק העירני בהופעות החיות המתקיימות במקום, ולא לוותר על ה"חומוס" החלופי.

מסעדת מישמש - מסדה 16 חיפה

אזור הגליל: בית לבב


על המקום: את המסעדה הוותיקה הקימה אורית לבב, מאמנת לתזונה מבריאה ואמנית רב-תחומית שרואה בפרוייקט האקולוגי שלה שליחות לכל דבר. מדובר במסעדה לימודית בה יעבור כל סועד חוויה שכוללת ארוחה בריאה שמושתת על חומרים מן הטבע בלבד, ולימוד והתנסות שיאפשרו לו לסגל אורח חיים בריא יותר, לפי צרכיו. המסעדה הלימודית ממוקמת בגליל, בביתם של אורית, בעלה אמנון וארבעת ילדיהם, וסביב שולחנם הטבעוני מתקיים תהליך ההזנה והלמידה. הביקור בבית לבב מתחיל בסיור אקולוגי וממשיך לאחד המסלולים שנבחרו על ידי המבקר והמשפחה. בהמשך עורכים היכרות אישית ובונים יחדיו תפריט טבעוני, אורגני וכשר למהדרין בהתאם לבריאותו והעדפותיו של המבקר. הארוחה מלווה ביעוץ תזונתי מעשי והאירוח הוא פרטי, זוגי או משפחתי. המטרה, כך מסבירה אורית, היא שכל מבקר יחוש בסופה של החוויה עונג, ביטחון והבנה לגבי מזון חי וטבעי.

מה בתפריט: מנות יצירתיות עם טאצ' אישי ודגש רב על בריאות, כמו סלט צבעי הקשת מירקות שורש, עלים ומגוון נבטים תוצרת בית או עלים חיים ממולאים בקינואה ירוקה וטחינה. יש גם סלט מתוק מירקות שורש כתומים, טחינה אתיופית ופירות יבשים, ומנה חמה ומפתיעה מהמטבח החי. לקינוח מוגשת פלטת ממתקי הבית אותה מכינים ביחד מסביב לשולחן.

מחירים: סיור אקולוגי וטעימה טבעונית - 200 שקלים (שעה), סעודה זוגית מלאה בהגשה כולל סיור וייעוץ  - 400 שקלים (שעה וחצי), אימון מעצים זוגי בהכנת סעודה יחד - 600 שקלים (3 שעות). ניתן לצרף לחויה ילדים בתוספת תשלום קטנה.

בית לבב - מעלות הירוקה, מעל נחל כזיב, גליל מערבי


מבשלים מהלב. בית לבב (צילום: אורית לבב)

כפר מונש: סנגם


על המקום: כמה טיולים ותקופת חיים קצרה בהודו, הספיקו לשף רז חסיד, בוגר תדמור, בשביל להבין שהוא מאוהב. לאחר שחזר לארץ החליט לשלב בין שתי אהבותיו הגדולות, הודו ובישול, ופתח את סנגם, מסעדה הודית כפרית אותנטית, השוכנת בחלל עתיר כריות, עץ ובדים ססגונים שמרפדים את הגעגועים להודו בתחושה חמימה ונעימה. חלק גדול מחומרי הגלם והתבלינים מיובאים מהודו וכך גם הכלים והתנור ההודי (הטנדורי) הגדול. התפריט על טהרת המזון צמחוני, אך רוב המנות מתאימות לטבעונים וישברו להם את שגרת הטופו-סייטן-קטניות, עם קצת טעמים עזים מהמזרח הרחוק. עובדי השגרירות ההודית שנוהגים לאכול במקום על בסיס קבוע, נותנים חותם של איכות לטעמים שנשארו נאמנים למקור.

מה בתפריט: מנות מסורתיות מהמטבח ההודי הכפרי על טהרת ירקות, קטניות ובצקים. המנות שיתאימו לטבעונים הן קארי ירקות, אלו גובי, צ'אנה מסאללה, אלומטר, אלו גובי, תבשילי דאל, פקורה וגם טאלי ססגוני עם אורז ושלושה סוגי תבשילים משתנים המוגשים עם צ'אפטי. בימי שבת יש בופה טאלי שמורכב מאורז ותבשילים על בסיס ירקות וקטניות, צ'פאטי, משקה קל או בירה ושתיה חמה. כל אחד ממנות הבופה ניתנות למילוי חוזר וחופשי. בתפקיד קינוח טבעוני פרנדלי תמצאו כדורי בריאות מטחינה ותמרים.

מחירים: ראשונות יעלו סביב  25 שקלים, עיקריות בין  40-50 שקלים, ומחירו של בופה השבת הוא 50 שקלים. מיצים טבעיים הנסחטים במקום יעלו בין 10-15 שקלים.

מומלצי הבית: הטאלי המשובח שמספק ייצוג מכובד לנעשה במטבח, ויזכיר באיבחת מזלג את הרגע בו התאהבתם במטבח ההודי בפעם הראשונה.

סנגם - שמאלה בכביש הראשון במושב, כפר מונש


מנות צמחוניות כפי יכולתכם. טאלי בסנגם (צילום: סטודיו דרור כץ)

ירושלים: ויליג' גרין


על המקום: הויליג' גרין הוא בית אוכל ותיק, מוכר ואהוב בקרב קהילת הצמחונים והטבעונים בעיר, ולו שני סניפים שהחדש שבהם ממוקם במושבה הגרמנית הציורית. 90% מהתפריט הוא טבעוני, ושאר המנות צמחוניות ויתאימו בשינויים קלים גם לטבעונים. האוכל, כך מתגאים במקום, מעבר להיותו בריא וטרי, לא חוטא לרגע ליצר היצירתיות וההשראה, ומושפע ממטבחים שונים וחובקי עולם עם תבשילים אפריקאים המשלבים טעמים אסייאתיים, לצד מנות ים תיכוניות מוכרות עם טוויסט אירופאי מוקפד. שני הסניפים כשרים למהדרין ומציעים חוויה המשלבת אווירה ירושלמית נעימה ואוכל בריא וטעים שמצליח להשאיר את המצפון נקי לחלוטין. אם מגיעים לסניף עמק רפאים, כדאי מאוד לבחור במרפסת הגדולה שמייצגת נאמנה את השורה "אוויר הריר צלול כיין", ואף מגבה אותו ברוח ירושלמית נעימה.

מה בתפריט: כמעט הכל, ללא שום נוכחות של בשר, עוף או דגים. אגף המנות הטבעוניות שמרכיב את רוב התפריט מציע מנות מקוריות של פאי עם ירקות וקארי, פאי אצות ים עם ירקות, מרקים חמים וקרים ללא נוכחות אבקות מרק או תוספות מלאכותיות, ירקות ממולאים, קציצות טבעוניות המוגשות עם רוטב בוטנים וג'ינג'ר, עגבניות או טחינה ובר תבשילים הכולל דגן ותבשילים משתנים ומתומחר לפי צלחת. לאנשי הבוקר מוצעת ארוחת בוקר טבעונית המורכבת ממקושקשת מטופו, סלט, ממרחים, זיתים, מיץ סחוט טבעי, משקה חם ולחם. אגף הקינוחים כולל עוגת שוקולד, פאי תפוחים ועוגיות משתנות. לכל מנה צמחונית יש אופציה טבעונית בה מומרת הגבינה בטופו.

טווח מחירים: ממוצע. בר הסלטים מתומחר ב-8.5 שקלים ל-100 גרם. עיקריות יעלו בין 18-42 שקלים וארוחת הבוקר הטבעונית (כולל משקאות) תעלה 52 שקלים. בר התבשילים מתומחר בהתאם לגודל הצלחת, ולא יעלה על 52 שקלים.

מומלצי הבית: ארוחת בורגר טבעוני עם צ'יפס אפוי מתפוח אדמה או בטטה, המוגש עם ירקות חתוכים וממרחים. קציצת ההמבורגר עשויה מטופו, עדשים, שעועית או סייטן, ומגיעה בלחמניה שמכינים במקום והממרחים המלווים את המנה, כולם תוצרת בית, מגוונים וכוללים בין היתר טחינה, עגבניות מיובשות, פסטו, שום אפוי וטפנד.

וילג' גרין - יפו 33, ירושלים

ירושלים: זנגביל


על המקום: זנגביל הוא מרכז קהילתי לצמחונות בירושלים, כשהכוונה לצמחונות הוא שימוש במוצרים שלא נלקחו מן החי, כך שמדובר במקום טבעוני לכל דבר. במהלך השבוע מתקיימות במקום שורה של פעילויות המוקדשות לנושאים מגוונים: החל מהרצאות על משבר האקלים הגלובלי, יהדות ותזונה מהצומח, דרך נושאים הקשורים לתזונה מהצומח והגנת הסביבה, ועד להרצאות העוסקות בהופעת בעלי חיים בספרות של קפקא. בנוסף, מתקיימות במקום סדנאות בישול וסדנאות לטבעונים מתחילים, ויש גם מפגשים שונים של קבוצות  מדיטציה לתרגול משותף. אחת לשבוע בימי חמישי בין השעות 19:00-22:00, מקיים במקום הקואופרטיב "מהטמה" ארוחה טבעונית למהדרין על טהרת מזון שמכינים המתנדבים במקום, כאשר בכל שבוע מוקדשת הסעודה לנושא או רעיון אחר.

מה בתפריט: לעיתים מבוססת הארוחה על מאכלי עדות ועמים נוסח סנדביצ'ים ופיצות איטלקיות טבעוניות עם תחליפי גבינה, ובפעמים אחרות נבחר חומר גלם המתפקד על תקן כוכב הארוחה. כך היה למשל בערב החצילים המוצלח שערכו במקום לא מזמן, בו חוסלו עד תום חמישה סוגי תבשילים שונים ויצירתיים על בסיס חצילים. יש גם ערבם המוקדשים לאוכל בצבעים שונים, ערב "טבעונאי" עם אוכל טבעוני נא, וערב המוקדש כולו לקינוחים. נושאי הארוחה משתנים בכל שבוע ותלויים בפרץ היצירתיות של הבשלנים המתנדבים.

מחירים: התשלום נעשה לפי שיקול דעת של המשלם, ולמי ששיקול דעת גורם לו ללחצים מיותרים בחזה מוצעת המלצה העומדת על 25 שקלים, סכום המכסה את הוצאות הארוחה.

ממולצי הבית: ביום שישי הראשון בכל חודש בין השעות 11:00-14:00, מתקיים במרכז שוק חופשי בו יכול כל אחד להביא דברים שונים שיש לו בבית ולקחת במקומם דברים של אחרים. מעין שוק קח-תן של הדדיות, ולא על בסיס סחר חליפין.

זנגביל - בלפור 8, ירושלים (ליד בית ראש הממשלה)


אידיאולוגי. אוכל טבעוני (אילוסטרציה: dreamstime)

תל אביב: טעם החיים


על המקום: טעם החיים היא אחד ממוסדות הטבעונות הוותיקים בתל- אביב. המסעדה המנוהלת על ידי קהילת הכושים העבריים, שמבססת את התפריט על מזון אותו מגדלת הקהילה בעצמה, עם דגש על שיטות גידול אורגניות ומזונות בלתי מעובדים, וללא כל שימוש בחומרים משמרים. לאלו שמתגעגעים לתקופה הבשרונית בחייהם מציע המקום מבחר נאה של המבורגרים, סטייקים ושווארמה, כולם עשויים מתחליפי בשר חלבוניים על טהרת טופו, סייטן וקטניות. התפריט מגוון ומציע שלל אופציות גם לאלו שליחוך עלים ושליקת ירקות הוא לא כוס התה שלהם.

מה בתפריט: הכל. לצד תבשילים שונים מקטניות, עשבים וירקות, יש פיצות עם תוספות מגווונות, סייטן גרייבי עם אורז, סטייק סייטן, טופו טריאקי, ראפס במילוי, שוווארמה, סטייק ברביקיו ואבוקדו וסלטים משתנים של ברוקלי, קינואה, קוסקוס, סלק, זוקיני קטניות ותחליפי גבינה. התפריט מציע גם מיצים שונים, שייקים וסמוד'יס על בסיס חלב סויה או קוקוס, שמכילים לצד הפירות הטריים גם ג'ינג'ר, שקדים ומיני אגוזים, וקינוחים כעוגיות, בראוניז או פאי תפוחים.

מחירים: המנה היקרה ביותר בתפריט תעלה 49 שקלים. פיצות יעלו בין 12-49 שקלים, עיקריות בסיבות ה- 40 שקלים וסלט ענק עם גבינת טופו באמצע יעלה 42 שקלים. אגף המיצים והשייקים העשיר נע על ציר ה 10-24 שקלים.

מומלצי הבית: סטייק סייטן עם "גרייבי" וסלט הוא בין המנות הפופולריות והאהובות במסעדה, ועובדה משמחת היא שאפשר לקנות הביתה חלק נרחב ממוצרי המקום לפי משקל.

טעם החיים - בן יהודה 43, תל אביב

תל אביב: קפה בירנבאום


על המקום: כל צמחוני חובב ירקות, קטניות, פחמימות ומה שביניהן, מכיר את קפה בירנבאום הוותיק. כיום, אחרי אי אלו שינויי אדרת וקונספט, מנוהל בית האוכל על ידי שתי אחיות, פנינה וסימה המגישות יום יום אוכל צמחוני, בריא, טרי, שרובו, לבד מהפסטות והקישים, יעשה הרבה נחת לכל טבעוני בעל בלוטות טעם מפותחות. כיום פועל המקום כבופה צהריים הפעיל בין
השעות 12:00-15:00 ומציע מבחר עצום של תבשילים, סלטים קרים, קישים, פסטות ובחורף גם מרקים. השירות עצמי והמילוי חוזר. התפריט הכשר משתנה על בסיס יומי בהתאם למצב הרוח, מצב הירקות במשק ועונות השנה.

מה בתפריט: כוסמת, קוסקוס עם ירקות, איטריות אורז, קיש חצילים ,סלט בורגול, שומר ברימונים, חומוס, שעועית אזוקי בטחינה, קוביות קולורבי בשומשום, דלעת בחרדל, דלעת בתנור, מלפפונים בשמן זית, סלרי, תפוח עץ ושקדים, סלט אגסים, סלט מש חציל בטחינה, קישוא בתנור, קינואה, חציל בעגבניות, דוחן, עדשים כתומות לביבות מקטניות שונות, אורז מלא אדום, סלק, גריסים. לבד מהפסטה ומהקיש, כמעט כל המנות מתאימות לטבעונים, ויש גם קינוחים: תפוח אפוי בתנור ועוגות משתנות.

מחירים: 48 שקלים לבופה צהריים במילוי חופשי וחוזר

מומלצי הבית: לאכול מהכל עד דלא ידע.

קפה בירנבאום - נחלת בנימין 31, תל אביב


כל טבעוני עבר פה. קפה בירנבאום (צילום: דודו בכר)

תל אביב: אבא גיל


על המקום: אבא גיל היא אחת המסעדות היחידות שמתגאות בתפריט שהוא גם טבעוני, גם אורגני, גם מקפיד לשמור על הסביבה באמצעות אריזות העשויות מחומרים מתכלים ביולוגית וגם מגן על בריאותנו באמצעות הימנעות מוחלטת בכל הקשור לטיגון או מיקרוגל. ברשימת ה"מוקצים" נכללים גם אבקות מרק, סודה לשתיה, מלח לימון, סוכר, חומץ ושמנים מזוככים, כך שבסוף הארוחה אמור הגוף להרגיש קצת יותר ויטאלי ומלא שמחה. הפיתות במקום הן מקמח מלא, והבעלים מבטיח כי בבישול עצמו מעורבות כמויות גדולות של אהבה.

מה בתפריט: סוגים רבים של סלט, מרקים משתנים, חומוס, פלאפל אפוי בצלחת או בפיתה אורגנית ומנות עיקריות, בהן: צלחת כפרית עם תבשילי ירקות או קטניות לצד אורז מלא וקינואה, אורז מלא ירקות מאודים, פשטידת ירקות וקטניות, מנה יומית משתנה ומרק סלק ומנגולד עם כופתאות כוסמת באגף המרקים המשביעים. מבחר הקינוחים כולל מלבי תמרים או חלבה על בסיס אורז מלא, ממתק תמרים עם זרעים בציפוי קוקוס, ארטיקים אמיתיים מפירות אורגנים ומאפין כוסמת אפוי.

טווח מחירים: סלטים יעלו בין 14-42 שקלים לסלט גדול ועשיר, מרקים יעלו 16 שקלים לקערה קטנה ו- 24 שקלים לגדולה. מנות עיקריות ינועו בין 28-44 שקלים, חומוס ומלוויו יגיעו עד 25 שקלים. העסקית היקרה ביותר תעלה 49 שקלים וקינוחים יגיעו עד 18 שקלים.

מומלצי הבית: כל אחת מהמנות העיסקיות תעשה את עבודתה נאמנה בכל הקשור לשובע והגינות כלכלית לכיס.

אבא גיל - יהודה הלוי 55, תל אביב


שומר עלינו. אבא גיל (צילום: רותם מימון)

תל אביב: בודהה בורגר


על המקום: אחד מהסממנים שמופיעים די מהר אצל כל מי שהפך מ"בשרוני" ל"טבעוני", הוא קרייבינג עז, קצת אחרי השבוע השלישי, להמבורגר עז טעם ועסיסי. במיוחד עבור אלה קיים בודהה בורגר, שמספק תחליף טבעוני הולם שיצליח להביא על סיפוקם קרניבורים כבדים (לשעבר). בריאות, כך צועק התפריט האינטרנטי, שווה לטבעונות, וכדי לא לייצר מצב של חסך לגוף בכל מה שבריא לו וחיוני, עמלו בבודהה על תפריט רחב ועשיר שיספק מזור כמעט לכל קרייבינג אפשרי (בגבולות המצפון הנקי).

מה בתפריט: לא פחות משישה סוגי המבורגר מופיעים בתפריט, כולם מוגשים בלחמניה מקמח מלא לצד רטבים משתנים. יש גם מגוון רחב של סלטים, כולל סלט אצות ים, סלט יפני ויווני, פסטות ברטבים יצירתיים, קציצות ירק וגם בוריטוס במילויים משתנים כולל שניצל מרצועות קציצת סייטן. על תקן המרעננים אפשר להזמין אחד מהשייקים השווים או קינוח מתקתק של עוגיות תמרים או טחינה, כדור תמרים ושוקולד או מוס בטעמים משתנים.

טווח מחירים: המבורגרים בלחמניה יעלו 24 שקלים לבודד ו- 32 להמבורגר כפול. סלטים 19-28 שקלים, בוריטוס 29 שקלים, שייקים 15-25 שקלים, קינוחים 3-16 שקלים.

מומלצי הבית: לכבוד החורף שמחכה קצת מעבר לסיבוב  (כך מבטיחים החזאים), כדאי לנסות את התבשיל הספרדי עם מבחר ירקות וגרגירי חומוס, המוגש עם קציצת סלק על אורז בר אדום.

בודהה בורגר - אבן גבירול 86, תל אביב
בודהה בורגר - יהודה הלוי 21, תל אביב


הכי קרוב לקרניבורים. בודהה בורגר (צילום: אביעד הרמן)

תל אביב: הבר קיימא


על המקום: על הבר קיימא שמע כל תל אביבי שמכבד את גופו וכיסו. המקום מתפקד כפאב-מסעדה טבעונית בבעלות קואופרטיבית, ומגיש אוכל בריא וטרי לצד אלכוהול וכל זה בלי מוצרים מן החי. כובעו הנוסף של המקום הוא מרכז קהילתי למפגשים עירוניים המתפרש על פני שתי קומות, ויש גם גלריה חביבה. כשכל אלו מתקיימים בפלורנטין, ההבטחה לנקודת מפגש קולינארית עם אווירה שכונתית מגניבה קורמת במהרה עור וגידים. האידיאל "צדק חברתי" העומד בראש אג'נדת הקואופרטיב, הוא לא רק מילים יפות להתהדר בהן, אלא מופיע הלכה למעשה גם בתפריט המתומחר בצורה הוגנת לכיס.

מה בתפריט: באגף הקטנות יש פוקאצ'ה עם ממרחים, חציל בטחינה, סלק וסומק עם לחם הבית, כרובית אפויה וחומוס. יש גם סלטים וייצוג נאה לפסטות מקמח לבן או מלא עם רטבים משתנים. על תקן העיקריות מתפקדות קציצות מן השדה מבטטה, קישואים או עדשים ושאר ירקות, טורטיה, פרחי כרובית אפויים בטחינת שום שמיר או שווארמה סייטן. על תקן משמח האווירה מתפקד בר רחב של אלכוהול במחירי רצפה ויש גם מיצים ושייקים שונים מפירות טריים.

טווח מחירים: חברים בקאופרטיב ישלמו קצת פחות ממי שאינו חבר, ועדיין, המחירים זולים באופן יחסי למתחרים. מנות ראשונות 20-32 שקלים, סלטים 26-38 שקלים, פסטות 24-30 שקלים, קציצות צמחיות וטורטיות 22-30 שקלים. היין היקר ביותר ברשימה יעלה 36 שקלים לבקבוק ןצ'ייסרים שונים בין 8-27 שקלים.

מומלצי הבית: "צלחת בשפע", מנה המספקת טעימה מתבשילים יומיים משתנים, ובימי שבת כדאי ללכת על ה"חמין של אמא" הטעים והטבעוני למהדרין.

הבר קיימא - המשביר 22, תל אביב


טבעוניות שיתופית. בר קיימא (צילום: עמית צינמן)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(37 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5