נעים מאוד: מסעדות ששווה להכיר באזור המרכז

יום שני 01 באוקטובר 2012 00:15 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

החדשה של דניאל זך, האופציה הבשרית של רחובות, יינות וטיולים בכרמי יוסף: שש מסעדות במרחק 30 דקות מתל אביב שכדאי להכיר


יוצאים מהעיר. גוז' ודניאל

(צילום: דודו בכר)

פרסומת

זה לא סוד שתל אביב היא המוקד הקולינרי העיקרי של אזור המרכז, עם עשרות מסעדות ובתי אוכל חדשים וותיקים. לטובת תקופת החגים, יצאנו לחפש עבורכם סיבות קולינריות לצאת מהעיר ולראות איך הבועה נראית מבחוץ. אל דאגה, השתדלנו שזה לא יעלה על חצי שעה מהעיר. כי יש גבול.

» סוכות 2012 - לכל הפרטים

» אירועי סוכות 2012 - לכל האירועים
» איפה אוכלים בסוכות?

האופציה הקרובה: טרומפלדור 10



תכוונו ב־GPS:
טרומפלדור 10, רמת השרון.

בקצרה: מסעדתו החדשה של השף דניאל זך. אחרי שסגר את מסעדתו הוותיקה כרמלה בנחלה חיפש זך לוקיישן חדש ברחבי העיר, ומשלא מצא אחד כזה פזל החוצה וגילה את החלל היפה ברמת השרון. הרעיון להפעיל את כרמלה מחדש השתנה לטובת ביסטרו פשוט במובן הבלתי מתחכם, כיפי, נעים והרבה יותר זול ממסעדת האם, מה שמוכיח את עצמו כאחד הלהיטים הגדולים מחוץ לתל אביב בימים אלה.

מתי לבוא: המסעדה פועלת משעות הצהריים, ובסופי שבוע מגישים גם ארוחות בוקר.

מה אוכלים: מכרמלה בנחלה נותרו השפצלה והפרעצל, אבל כל השאר הן מנות חדשות - סינטה כבושה עם גבינה כחולה, סלט עגבניות חריף, שניצל עגל וינאי, סלמון נא עם טחינה, סנדוויץ' עוף, קאפלצ'ו ממולא ולקינוח לפתן פירות, כמו אצל סבתא רק עם טוויסט עדכני.

כמה: מנות ראשונות - 52-28 שקלים; מנות עיקריות - 124-42 שקלים.

למה לצאת מהעיר: זה קרוב, זה לא מתחכם, זה דניאל זך, וזה להיט שאתם לא יכולים להפסיד.

» טרומפלדור 10 - טרומפלדור 10, רמת השרון


חדש בעיר. טרומפלדור 10 (צילום: דניאל צ'צ'יק)

האופציה הכפרית: גוז' ודניאל



תכוונו ב־GPS:
מגדל המים, מושב בני ציון.

בקצרה: למרגלות מגדל המים של מושב בני ציון אפשר למצוא מסעדה לבנה מרהיבה ביופייה שמשקיפה על שדות השרון בואכה גוש דן ולחשוב לרגע שאנחנו דומים לטוסקנה. קשה להאמין שפעם היה זה קיוסק המושב, אבל מאז עברו הרבה מים במגדל. שני ילידי המושב, עידו פיינר ונטע־לי יהודאי תירגמו את המקום ואת חיבתם לאירוח לנקודת המפגש החמה ביותר באזור. את הייעוץ הקולינרי קיבלו מאחים ירזין, המוכרים מטאפאס בשוק ומקפה איטליה, ויחד עם השף, רן פולק (בוגר הבראסרי), יצרו ביסטרו איטלקי־צרפתי.

מתי לבוא: שאלה קשה. בבוקר יש כאן את אחד הבראנצ'ים המוצלחים שלא כדאי לפספס, ומצד שני בשעות הערב נעים לשבת במרפסת עם כוס יין לבן ולספוג קצת רומנטיקה. לא משנה מתי באים, חייבים להזמין מקום מראש.

מה אוכלים: בבוקר אסור לפספס את הבופה עטור המאפים, הסלטים והפריטטות מהטאבון. בשאר הזמן כדאי להתעכב על פסטות ובשרים כמו ראמפ סטייק, חצי עוף מהטאבון, שוק אווז קונפי, ולמי שצריך יש גם המבורגר ושניצל. שיהיה. תחנת חובה - הפבלובה של גילי.

כמה: בופה בוקר - 68 שקל. מנות ראשונות - 54-38 שקל; מנות עיקריות - 116-52 שקל.

למה לצאת מהעיר: ארוחת בוקר מצוינת, אוכל טעים ואווירה נעימה, ובגלל הירוק שתמיד עושה טוב על הנשמה.

» גוז' ודניאל - מושב בני ציון


טובלים בירוק. גוז' ודניאל (צילום: דודו בכר)

האופציה העסקית: לחם יין



תכוונו ב־GPS: החורש 4, קרית סביונים, יהוד.

בקצרה: לחם יין של דגנית עמיחי ורונה פרדיס החל את דרכו לפני יותר מ־13 שנה כמעדניית גבינות. עם הזמן צבר המקום אופי של קפה־מסעדה, ולפני ארבע שנים נפתחה בו גם מאפייה. ביום שישי עומדים לא מעט זמן בתור לקניית לחמים, אבל בשאר ימות השבוע אפשר להתפנק עליהם בישיבה במסעדה עצמה. כנראה בגלל הנוכחות בבית אפריקה־ישראל מגיעים למקום לא מעט אנשי עסקים.

מה אוכלים: המוטו של לחם יין הוא שכל אחד יכול למצוא כאן הכל. אם אתם חובבי לחם ופוקצ'ות, או מצד שני נגזר עליכם להיות בדיאטה - הגעתם למקום הנכון. פיתה דרוזית במילוי בשר טלה ושתי פוקצ'ות שונות יסגרו לכם את פינת הפחמימות. מלבדם תוכלו למצוא תפריט דיאטטי ותפריט רגיל, הכולל קרפצ'ו מצוין, שיפודי עוף סאטה בחמאת בוטנים וחלב קוקוס, כבדי עוף ביין, פילה דניס על הפלנצ'ה ומניפת בקר ופטריות פורטובלו ביין אדום. תשאירו מקום לקינוחים תוצרת הבית.

מתי לבוא: בבוקר שקט ונעים כאן, בצהריים יש אופציות לעסקיות לא רעות, ובערב זה מקום אידיאלי למשפחות.

כמה: ארוחות בוקר - 96-24 שקל. עסקיות - 104-52 שקל. ארוחות ערב: ראשונות וטאפאס - 46-21 שקל; עיקריות - 114-49 שקל.

למה לצאת מהעיר: בגלל הלחמים המעולים במאפייה, העוגות והקינוחים. בגלל המנות הגדולות והיצירתיות ובגלל המחיר שנותן תמורה מלאה.

» לחם יין - החורש 4, קריית סביונים, יהוד


ריח נעים באוויר. לחם יין (צילום: דניאל צ'צ'יק)

האופציה הבשרית: מו ומו



תכוונו ב־GPS:
הרצל 177, רחובות.

בקצרה: כל הדברים האהובים במקום אחד - מעדנייה־אטליז־מסעדה. מו ומו החלה את דרכה כאטליז קטן ב־1984 והפכה בשנת 2002 למסעדה של ממש ששמה את הבשר האיכותי במרכזה. האטליז ממשיך לספק עד היום בשר למסעדה, מה שמבטיח טריות ואיכות שמורגשות בכל מנה.

מה לאכול: בשר כמובן. ממנת קרפצ'ו שלא דומה לאף מנה אחרת שטעמתם, כולל לחמניות מתוקות בצד, או כבד קצוץ ועד סינטה, שאטובריאן, אנטרקוט ופילה. המתקדמים ימצאו פה קוטלט לבן וסטייק צוואר לבן. הצמחונים יתענגו על פסטות לא רעות בכלל.

מתי לבוא: מהצהריים, עדיף בערב. בסופי שבוע חייבים להזמין מקום.

כמה: מנות ראשונות - 48-28 שקל; עיקריות - 220-58 שקל, תלוי בנתח כמובן.

למה לצאת מהעיר: כי זו אחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ, ואם עוד לא ביקרתם, זה הזמן.

מו ומו - הרצל 177, רחובות


לטורפים. מו ומו (צילום: דניאל צ'צ'יק)

האופציה האלכוהולית: יקב ברבדו



תכוונו ב־GPS:
כרמי יוסף, אבל עדיף לעקוב אחרי השלטים.

בקצרה: היקב נמצא בלבו של כרם ששייך למשפחת שוסיוב, בעלת מסורת גידול כרמים כבר 130 שנה. היקב החל את דרכו כאשר פרופ' בן עמי ברבדו ותלמידו פרופ' עודד שוסיוב החליטו להגשים את חלומם ולהפוך למציאות את הידע הרב שצברו בתחום היין. האזור שופע הכרמים הוא בית גידול אידיאלי לגפנים, אבל מעל הכל הוא מזכיר מקומות קטנים בחו"ל. המלצה שלנו: תביאו נעליים נוחות ושלבו בין הטעימות גם טיול קצר בין הגפנים.

מה שותים: במרכז המבקרים תוכלו לטעום את השלל האיכותי של היקב, ואם תקפצו בחול המועד סוכות, תוכלו לטעום קופאז' 2010, קברנה סוביניון 2010, מרלו 2010, שיראז 2010 ואת השרדונה 2011 המצוין של ברבדו, עם קצת לחמים וגבינות.

מתי לבוא: מרכז המבקרים פתוח בימים ב'-ו' ובמהלך חול המועד בין השעות 14:00-11:00. רוצים לבוא בשעות אחרות? אין בעיה, רק צריך לתאם מראש.

כמה: טעימות יין וביקור במרכז המבקרים עולים 40 שקל, אשר מתקזזים בקניית יין.

למה לצאת מהעיר: כי יפה כאן והיין מצוין. אם אתם חובבי יין שכבר ביקרו בכל יקב קטן כגדול, אתם חייבים לעצור פה לביקור.

» יקב ברבדו - כרמי יוסף


לאכול, לאהוב, להתבסם. יקב ברבדו (צילום: אייל טואג)

האופציה הרומנטית: בלזק



תכוונו ב־GPS: האשל 11, אשדוד.

בקצרה: אל תיבהלו מהשכונה המנומנמת ומהמרכז המסחרי החצי נטוש, בלזק שמסתתרת כאן היא אחת ההפתעות הקולינריות החביבות עלינו וסוד שמור לחובבי אוכל צרפתי אנין במחירים שלא יגרמו לכם לפשוט את הרגל. השף נתי שפריר בנה תפריט צרפתי קלאסי בנגיעות ים תיכוניות וחומרי גלם מהסביבה כמו גבינות גרוזיניות, שמשתלבות נהדר במנות צרפתיות.

מה אוכלים: אם אתם מגיעים בזוג, לכו על ארוחת טעימות ותסמכו על הצוות שיידע לנתב אתכם לארוחה המושלמת עבורכם. אם בחרתם אחרת, לכו על ניוקי זנב שור ופטריות לפתיחה, כמו גם מרק קישואים עם מוס רוקפור או סלט ירך עוף מהמעשנת. לעיקריות נסו קונפי אווז במשמשים מיובשים ובג'ין, פקיילע טלה או סינטה עם ברי של קורנמל. לקינוח תשאירו מקום למוס לבנה. מוזר, אבל טעים מאוד.

מתי לבוא: בשבת בצהריים יש כאן אווירה יוצאת דופן, ובערבים מאוד רומנטי ונעים.

כמה: ראשונות - 52-46 שקל; עיקריות - 109-88 שקל. ארוחת טעימות זוגית תעלה 460 שקל, והיא כוללת שלוש מנות ראשונות, שלוש עיקריות, קינוח ושתי כוסות יין. שווה.

למה לצאת מהעיר: את כל המסעדות הרומנטיות בתל אביב אתם כבר במילא מכירים בעל פה, ואין כמו לחדש את הרומנטיקה במקום אחר, מלהיב וטעים.

» בלזק - האשל 11, אשדוד


ויוה לה אשדוד. בלזק (צילום: דניאל צ'צ'יק)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(6 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5