מתכונשף: עוגיות יויו של אבי לוי

יום ראשון 02 בספטמבר 2012 07:57 מאת: עכבר העיר

אבי לוי חולק מתכון לעוגיות היו-יו המפורסמות,הישר ממסעדת המוציא שבירושלים


הזוכות הגדולות של מאסטרשף. עוגיות יויו

(צילום: בועז לביא)

פרסומת

אבי לוי מוכר כזוכה הגדול בעונה האחרונה של תכנית הריאליטי מאסטר שף. לוי גילה את המטבח בגיל 12 וכמו בשלנים רבים הושפע מהבישול של אמא שלו ומהמטבח הצפון אפריקאי.

» המוציא - לשעות פעילות ולכל הפרטים

»
טאקוס בשר של מסקל
» קראמבל תאנים של סרדיניה
» ג'בטת פירות ים של סנדוויץ'

לוי פתח את מסעדת המוציא לפני מספר חודשים בירושלים וכיום היא בית אוכל חם שמשלב בין סגנון בישול צפון אפריקאי שורשי למטבח ירושלמי שהוא תוצר של קיבוץ גלויות. אחת ממנות הדגל במקום הינה קינוח של עוגיות היו-יו, הזכורות ללוי עוד מימי מאסטרשף, עוגיות אלג'יראיות ביתיות מטוגנות ממולאות בקרם שקדים שקשה לעמוד בפניהן.


אבו יו-יו. אבי לוי (צילום: ינאי יחיאל)

עוגיות יו-יו 



מצרכים ל-25 עוגיות בקוטר של כדור פינג-פונג:

לבצק
5  ביצים
1/2 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
3/4 כוס שמן
5 כוסות (750 גרם) קמח

לסירופ
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט

למילוי
150 גרם שקדים קלופים
2  כפות סוכר
50 גרם חמאה
1 כף תמצית שקדים
1/2 כף מי ורדים
שמן לטיגון עמוק

לציפוי
1 חבילת קוקוס

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבלים את הביצים במערבל עם וו לישה במשך שתי דקות. מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה והשמן ולשים במשך שבע דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לעבד עד קבלת בצק אחיד ודביק. מניחים בצד במשך שעה ולאחר מכן יוצרים כדורים מהבצק.
3. מכינים את הסירופ: מבשלים את המים והסוכר על אש נמוכה במשך כ-45 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.
4. מכינים את המילוי: מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה. מניחים בצד כ- 1/4 מכמות התערובת להגשה עם המנה.
5. משטחים מעט את כדורי הבצק, ממלאים במילוי וסוגרים היטב. 
6.  מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד הזהבה. טובלים את העוגיות בסירופ הסוכר ומצפים מיד בקוקוס.

מניחים את העוגיות בקערה או על גבי מגש ומזלפים לצדן ממילוי קרם השקדים

עוגיות יו-יו  - לגרסת הדפסה


אוכלים אחת וחושבים על הבאה. עוגיות יויו (צילום: בועז לביא)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(2 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5