רוקח ים: מופע היחיד של איל לביא

יום רביעי 29 באוגוסט 2012 00:14 מאת: אבנר ברנהיימר, עכבר העיר

המסעדה החדשה בשוק הנמל ביפו סובלת מאווירה מבולבלת שאופיינית לימיה הראשונים. מזל שיש לה את השף המוכשר


(צילום: בועז לביא)

פרסומת

ימים ספורים אחרי ביקור מענג בשוק לה בוקריה בברצלונה, קפצתי לביקור בשוק האוכל החדש בנמל יפו, שמרגיש כמו בילוי בתחנת הרכבת התחתית הכי הומה של לונדון. יונתן חיכה לי בפתח מחסן 1 המשופץ והייתי בטוח שאסון קרה. על פניו התמימות יכולתי לזהות הלם ועצב עמוק. "מה זה? מה קרה כאן? מה זה? למה?", הוא מילמל. ילדה בשמלה אדומה ושתי צמות דרכה על בהונותיו עת פרצה פנימה אל מה שזיהתה ובצדק כקניון חדש, מפלסת דרך לשלושת אחיה, שני בני דודים, שני חברים של בני הדודים ושני הורים מותשים. "מה זה? מה קרה כאן? מה זה? למה?", הוא סירב להאמין שנמל הבית שלו, הפך בן לילה לאחרון הקניונים.

» רוקח ים - לשעות פעילות ולכל הפרטים

»
פסטה מיה: אם זה לא מקולקל, אין מה לתקן
» בויה: המנה הכי טעימה היא אווירה טובה
» קורדליה: לא כל הנוצץ זהב

» ברצלונה זה כאן: שוק נמל יפו נפתח

זה היה מסוג הרגעים המכוננים האלה, שאתה מבין שהעולם השתנה, ונמל יפו שהכרנו אינו עוד. זו לא התמרמרות, זו לא התנגדות ל"קִדמה", אין כאן נוסטלגיה, יש רק הכרה ברורה בכך שיפו שינתה פניה לבלי הכר, עצבות על משהו שהיה ואינו עוד וחרדה לאזורים נוספים בעיר, שנמצאים בסכנה להפוך למתחמי תיירות מלוקקים. שוק הכרמל עלול ליפול חלל לטיפול דומה, כך גם כרם התימנים, וסביר להניח שגם את שוק לוינסקי לא יעזבו לנפשו. ביקרנו שם פעמיים החודש. בעלי ואני ילידי אוגוסט, ואת ארוחת הצהרים של ימי ההולדת שלנו חגגנו בביסטרו הטעים להפליא של יהלומה. היא לא רק שפית מצוינת ומלאת אהבה, היא גם דוגמה נהדרת למקום חדש שמשתלב בישן, חי בתוכו, אבל גם מצליח להעניק לו זריקת מרץ ופרשנות חדשה מתוך כבוד לסביבה. מה שקרה בנמל יפו, זו השתלטות עוינת של תרבות הצריכה, מסחטת ארנקים צינית תחת חסותה של אותנטיות מזויפת. את העובדה שהצלחנו מאוד ליהנות מהאוכל ברוקח ים למרות הבלגן, הרעש והאווירה הממוסחרת מסביב, אפשר לכנות נס, אבל אנחנו מייחסים זאת לאדם אחד בלבד - השף איל לביא - היחיד שתיפקד במסעדה שלו. הוא עשה שם הכל.

הזמנו מקומות על הבר, אבל לא היה מקום, ועברו כ־20 דקות עד שהושיבו אותנו. כפיצוי קיבלנו שתי כוסות קאווה. נחמד, אבל מאותו רגע והלאה היינו שקופים, כאשר כל העובדים משקיעים מאמץ ניכר שלא לבוא בקשר עין איתנו שמא נרצה משהו, נגיד להזמין, או צלחות, או סכו"ם, או מפיות או מים. זה לא היה מתוך עצלות, הם עבדו כמו משוגעים, זה היה חוסר ארגון וטירוף של ההתחלה אני מניח. ואז קלטנו את לביא, שבישל, רחץ כלים, המליץ על המנות, הגיש ופינה, וגם זכר הכל - האיש הוא תופעה. ושלא תחשבו שהוא ידע מי אנחנו, כי לא היה לו מושג. הוא היה האיש הזה שמזהה מלאכים, במקום שבו אף אחד אחר לא רואה אותם.


איש אחד מנהל את ההצגה. רוקח ים (צילום: בועז לביא)

סלט עגבניות שרי (38 שקל) שמגיע על פוקצ'ה קלויה עם ריקוטה נהדרת, בצל סגול, רוקט, זעתר ופלפל חריף, היה טרי מאוד ורב טעמים, אבל במחיר מעט מוגזם. סביצ'ה מוסר ים (46 שקל) עם לבנה, עגבניות צלויות עשירות טעם, טפנד זיתים ופלפל חריף, דומה למנות רבות בעיר, אבל טוב מרובן עם שילוב נהדר של ניגודים, מים מלוח וצלול, דרך חמיצות ועד חריף. תמנון צרוב (52 שקל) עם פטאטאס בראווס, איולי שום ופפריקה מעושנת היה - צר לי לומר כי לרוב אני נמנע מלאכול תמנונים - טעים ביותר. אני מעדיף קלמרי, אבל התמנון שעלול להיות צמיגי וקשה, טופל כהלכה, תפוחי האדמה הזכירו את קטלוניה והפפריקה המעושנת הוסיפה טאץ' נפלא.

מנת שרימפס אנד צ'יפס (42 שקל) היתה פצצה: שרימפס עסיסי בציפוי פריך ומעט פיקנטי בשמן עמוק, עם קוביות פטאטאס בראווס ורוטב איולי היו חטיף ממכר. בטעות קיבלנו גם קלמרי אנד צ'יפס, שהיו גם טובים, אבל מומלץ ללכת על השרימפס. מחבת פירות ים (58 שקל) עם ארטישוק חמצמץ, עגבניות בגריל, אורגנו, זיתים שחורים ופפריקה מעושנת היא גם מנה נהדרת, עם מולים, שרימפס וקלמרי. כולם הוצאו אלינו ברגע השיא שלהם ומלווים ברוטב מהמם שהזמנו עבורו פוקאצ'ה קלויה (12 שקל). היא הגיעה עם סלסת עגבניות חריפה, שלא נזדקקנו לשירותיה.

לקינוח הזמנו בהמלצת השף/מלצר/פיקולו גלידת חלב עם חלבה, טחינה גולמית ותאנים שהיתה תענוג מרענן. ביחד עם הקפה - שלביא הכין בעצמו - השארנו 390 שקל. אחרי השעה 22:30 נהיה שקט בקניון תחנת הרכבת והיה כיף לשבת במקום. אל תעזו לשבת בחוץ. ולביא, כל הכוכבים הם רק שלך ובשבילך.

רוקח ים - שוק הנמל יפו, מחסן 1
פתוח:
ב'-ה' 12:00 עד אחרון הלקוחות, ו'-שבת 9:00 עד אחרון הלקוחות.


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(9 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15.מסעדה מעולה(הילה גולדמן)

    14/12/2012 13:42:19

  • 20/11/2012 07:56:11

  • 14/10/2012 23:29:22

  • 18/09/2012 17:39:15

  • 07/09/2012 18:12:17

  • 07/09/2012 14:10:08

  • 9.מס 1 מה?(שני)

    30/08/2012 19:20:02

  • 30/08/2012 18:03:56

  • 30/08/2012 18:02:52

  • 30/08/2012 07:01:59

  • 29/08/2012 23:46:49

  • 29/08/2012 21:26:19

  • 29/08/2012 15:58:57

  • 29/08/2012 15:34:32

  • 29/08/2012 03:35:28