אוכל

עדכנו אותנו




חדשות אוכל: ניוזוויק מכתיר את הבסטה וצפון אברקסס כטובות באזור

יום רביעי 08 באוגוסט 2012 00:54 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

וגם: מסעדת האמפנדה הראשונה בישראל, המזללה חוגגת שנה, חידושים במעורב, פסטיבל מיוחד ברשת לאביט, ומסעדת מלון בוטיק חדשה בכרם התימנים מציעה מנות של השף רועי סופר



אחת הטובות באזור. הבסטה

(צילום: מוטי מילרוד)

פרסומת

מדליות זהב עוד אין לנו הקיץ, אבל מסעדות ישראליות ממשיכות לצבור יותר תארים ומחמאות בעולם. כעת המגזין הניו יורקי "ניוזוויק" אסף 53 שפים על מנת שיבחרו בפרויקט מיוחד את 101 המקומות המיוחדים והזכורים לטובה לאכול בהם ברחבי העולם לפי הקטגוריות: אירופה, אסיה הפסיפית, אמריקה הלטינית ואחרונה חביבה - מזרח תיכון ואפריקה. כך, לצד מסעדות נחשבות כמו מוגאריץ הספרדית, פט דאק האנגלית ולה סובידה מאיטליה, נבחרו שתי מסעדות ישראליות לרשימה: צפון אברקסס והבסטה. צפון אברקסס היא מסעדתם של שחר סגל והשף אייל שני, שהתמקמה בסמוך לבר אברקסס ומציעה מנות קטנות עם נופך מקומי ואווירה משוחררת ואילו הבסטה, מבית היוצר של מעוז אלונים ואיתי הרגיל (המעורב, קפה אירופה) מציינת בקרוב חמש שנים להיווסדה ופועלת בשולי שוק הכרמל. כבוד.

מעוז אלונים, אפשר להגיד מזל טוב?
"כן בהחלט. לא ידענו על הפרויקט כלום. אתמול התחילו להגיע טלפונים מעבר לים אז התחלנו להבין. היום כבר הוצפנו בטלפונים אחרי שאנשים התחילו לשתף את זה בפייסבוק.  כרגיל, אנחנו מאוד מתאמצים בשביל שהכל יהיה טוב ושמחים כשיש הכרה בזה".

שחר סגל, מזל טוב.
"על מה?"

על הבחירה של הניוזוויק.
"וואו. מה אתה מדבר. לא ידענו. זה מגניב. ניוזוויק זה מגניב. האמת היא שאני מתרגש באמת בשביל האנשים שעובדים כאן ימים כלילות. תודה, זה באמת מגניב".


זה מגניב. צפון אברקסס (צילום: מתן אברמוביץ')

המעורב מוכן לקיץ


עוד נחת למעוז אלונים: בימים אלה חוגג המעורב שנה להיווסדו, בה הספיק למתג את עצמו כאחד המקומות הבולטים לאכול מנות קצת שונות בעמידה, עם קצת אלכוהול ליד. לכבוד הקיץ הכניסו לאחרונה כמה חידושים למקום: המקום ייפתח החל מהשעה 18:00, ועד חצות יוצעו עסקיות משתלמות במיוחד כמו: גספצ'ו קיצי וחריף שמצטרף אל מנת פיש אנד צ'יפס, יחד עם כוס בירה ב- 70 שקלים. כמובן שהמנות הותיקות יותר כמו המעורב, הפנלה (סנדביץ' צמחוני) או הטוסט השוויצרי נשארות בתפריט. מלבד עסקית הערב החדשה, מצטרפים במעורב לגל היווני שפוקד את העיר ומקיימים בכל יום שלישי חגיגה יוונית. החל משבוע הבא יגבירו את הווליום ויגישו במקום מנות קטנות של מזטים עם אוריינטציה יוונית כמו: סופלקי חזיר על הפלנצ'ה; דגיגונים מטוגנים; שיפוד קלמרי; סלט יווני; איקרה ועלי גפן ממולאים; ועוד. אם כל זה לא מספיק, בכל יום חמישי מפתיעים במעורב עם מבשלים אורחים, שמגיעים אל המקום עם מרכולתם. בשבועות האחרונים התארחו במקום אורי שביט עם תפריט טבעוני, הזמר רפי פרסקי הכין דמפלינג ורומי אבולעפיה בישלה מקסיקני. מי יופיע ביום חמישי? במעורב מוכנים לגלות רק יומיים לפני. תישארו מעודכנים.


מי מכין צ'יפס השבוע? המעורב (צילום: אורן זיו)

פסטיבל קיץ בלאביט



רשת בתי הקפה התל אביבית לאביט מוכיחה שניתן להפוך לרשת ועדיין לשמור על ייחוד ואותנטיות בכל סניף. לכבוד הקיץ מרעננים ברשת את השורות, ומלבד חידוש תפריט הקיץ, משיקים את פסטילאביט: סדרת סדנאות, מבצעים ואירועים לכל המשפחה בארבעת סניפי הרשת. אחד האירועים המסקרנים ביותר יתקיים ביום ראשון, 12.8, בסניף ברזילי, שם יארחו את יומי לוי, ממעדניית יום טוב בשוק לוינסקי.

יומי, איך התחברת לאביט?
"מנה שטרום היה עושה את הפסטיבל מדי שנה והוא המליץ עלינו. בלאביט חיפשו משהו צבעוני ומעניין, והתאמנו אחד לשני. זה הולך להיות ערב משותף לפתיחת האירועים ואת ערב הסיום יעשה DJ אסף אמדורסקי".

מה אתה הולך לעשות בפסטיבל?
"אני מביא את מעדנים שלי וחלק מהעיצוב, בסגנון תפאורה של שוק. בנוסף לזה נגיש מזטים קרים וחמים - מנות לא יקרות ונגישות לכולם: לקרדה, עלי גפן, צזיקי ואיקרה ב-14 שקלים; לחם וקשקבל בתנור, פסטרומה וסודלוק (סלמי כבש), פלפלים ממולאים עם גבינה וחצילים ממולאים עם גבינה ב-24 שקלים. אני גם אכין קבבים על המנגל, שיוכנבו לתוך לחם לבן שרוקן, יחד עם בצל, עגבניה, פטרוזיליה וטחינה ב- 34 שקלים. וכמובן, נגיש גם ראקי במחירים הוגנים".

בנוסף לכל אלה מדי יום יציעו בכל סניפי לאביט מבצעי אחד ועוד אחד משתנים. בערב הפתיחה חל המבצע על כוסות קאווה, למחרת יחול על הסלטים ובהמשך יוצעו מבצעים על משקאות האייס, בירות, קפה במשקל וכריכים. שווה להתעדכן על שלל האירועים שיתקיימו בכל אחד מהסניפים.


חוגגים. לאביט - נחלת בנימין (צילום: עמית ישראלי)

המזללה חוגגת שנה



לפעמים שנה זה נצח בחיים של מסעדה ולפעמים הזמן פשוט טס. תראו מה מאיר אדוני הספיק לעשות בשנה הראשונה של המזללה: לזכות בביקורות אוהדות בניו יורק טיימס, להיכנס לרשימת 20 הברים הטובים בעולם ולקצור שבחים רבים. לכבוד יום ההולדת הראשון של המזללה, יציין אדוני את המאורע כמו שצריך, עם מסיבת רחוב שתתקיים ביום שישי, 17.8. במתחם המסעדה יוצבו דוכנים בהם יוגשו מנות קלילות. החוגגים יוכלו לרכוש כרטיסיה במחיר של 110 שקלים ובה חמישה ניקובים למנות שיוצאו במיוחד ביום המסיבה. בין המנות: פיש אנד צ'יפס בבלילת בירה, עם תפוצ'יפס, ורסיה מיוחדת של מנת הדגל - הטרטר פילה "פלשתיני", כמו גם שווארמת טלה בפיתה בגריל; וסביצ'ה בורי עם אטריות זכוכית אצות וואקמה, בוטנים ורוטב דגים. הרעבים יכלו להנות מסנדוויץ' חזיר קונפי בלחמניית שום, ולקנח ב"שוקולד ולרונה 57" עם גלידות מסקרפונה, דובדבנים ומרנג רך. לצד כל הנ"ל יציעו במזללה גרסה לשפריץ אפרול. תגידו מזל טוב.


ברכות. המזללה (צילום: דן פרץ)

אמפנדה 72: מסעדת האמפנדות הראשונה בישראל

לא ברור למה בתור אומה שמכורה לבורקס, האמפנדס לא הפכו כאן ללהיט. מסעדת אמפנדה 72 מנסה לתקן את המצב. מדובר במסעדה על טהרת האמפנדות - הראשונה מסוגה בישראל,  שנפתחה לפני כחודש בשולי פלורנטין. האמפנדה נולדה בספרד, משם הגיעה אל דרום אמריקה בכלל  וארגנטינה בפרט, שם מסעדות אמפנדס הן עניין שבשגרה, בדיוק כמו הפלאפל כאן. את המסעדה פתחה יהודית אייל, שנשואה לארגנטינאי. את האמפנדות מכין בנה, נועם אייל, והתפריט כולל 15 סוגי אמפנדות שונות, וטעם חדש שמשתנה בכל שבוע. בין הטעמים הקלאסיים: אמפנדה בשר ובשר פיקנטי; עוף; פטריות עם גבינת שמנת; שינקן וגבינת שמנת; תירס כמובן ואפילו אמפנדת בריאות מקמח מלא וממולאת בירקות מוקפצים, אגוזים ובשמל מופחת שומן. מחיר האמפנדות הוא אחיד - 15 שקלים ליחידה. במקום מציעים עסקיות בוקר, צהריים וערב הנעות בין 15-70 שקלים וכוללות גם אמפנדות מתוקות. מלבד המאפה, התפריט כולל גם מעט סלטים ורטבים הום מייד לרכישה הביתה.

נועם אייל, מאיפה נולד הרעיון?
"אני אוהב אמפנדס. בדרום אמריקה אתה לא שואל מה בתפריט, אתה פשוט מתיישב ואוכל. למה רק אמפנדס? כי זה מה שאנחנו אוהבים. רצינו עסק קטן ומיוחד ובאמת המקום משפחתי מאוד עם מקום ל-15 סועדים גג. אנחנו פצים את השאר במשלוחים ובטייק אווי. חיפשנו הרבה באזור עד שמצאנו מקום שהביתיות היא חלק מהעיצוב".


כמו בדרום אמריקה. אמפנדה 72 (צילום: נועם אייל)

המנות של רועי סופר מגיעות לכרם התימנים

האם כרם התימנים בדרך להיות נווה צדק הבאה? עדן האוס פרמייר, מלון בוטיק חדש, התמקם לאחרונה בשכונה ובולט יותר מכל בצורתו החיצונית שמזכירה ארמון אירופאי. המלון, שנפתח זה עתה, כבר מושך אליו תיירים וביקורות נלהבות באתרי תיירות. המקום הוקם על ידי מיכאל אוסטינובה וסרגיי סולוביוב, זוג רופאים שעלו לארץ והתמקמו בכרם. השניים הסבו מחסן בשכונה לצימר ולאט לאט הסבו את כל דירות הבניין למלון. בהמשך גילו בניין נטוש בסמוך והחליטו להפוך אותו לפרויקט הבא שלהם ונכנסו למקצה שיפוצים ארוך ומושקע. עד כדי כך מושקע למסעדת המלון הביאו את השף רועי סופר (סרדיניה) שבנה את התפריט. מטבח המלון, הסמוך לשוק הכרמל נשען על תוצרתו הטריה יחד עם מסורות בישול אירופאיות ומנות יצירתיות שיצר סופר. ארוחות הבוקר מציעות מסע קולינרי מסביב לעולם עם אגז בנדיקט, קרוק מאדאם, בליני עם סלמון, פחזניות ממולאות, קרפ סוזט ופרנץ' טוסט, אבל אפשר גם למצוא ארוחת בוקר ישראלית ושקשוקה עבור התיירים שירצו טעמים ישראלים. בתפריט הערב מציעה מסעדת המלון מרק דלעת ערמונים, טארט עגבניות, סלט שורשים, כריכי קרואסון וספיישלים יומיים מתחלפים. אם כל זה עשה לכם חשק לקפיצה למסעדה, זו אופציה אפשרית בהחלט כיוון שמסעדת המלון פתוחה גם לקהל המקומי שלא מתארח במלון, לארוחת בוקר או ארוחת ערב, בהזמנת מקום מראש.


בלב הכרם. ביסטרו מלון עדן האוס פרמייר (צילום: עדי גלעד)




תגיות: אייל שני, איתי הרגיל, אמפנדה 72, אסף אמדורסקי, ביסטרו מלון עדן האוס פרמייר, המעורב, מסעדת הבסטה, מעדניית יום טוב, מעוז אלונים, סרדיניה, צפון אברקסס, רומי אבולעפיה, רועי סופר, רותם מימון, רפי פרסקי, רשת לאביט

(20 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • שמואל עטיה 13/08/2012 19:36:00

  • יעקבי 12/08/2012 15:48:00

  • יצחקוש 12/08/2012 15:43:25

  • טועמת 10/08/2012 22:06:18

  • ארז 10/08/2012 11:09:19

  • לימור 10/08/2012 00:45:07

  • שלומיתי 08/08/2012 17:02:21

  • Judith 07/08/2012 21:55:10