ברצלונה זה כאן: שוק נמל יפו נפתח

יום חמישי 02 באוגוסט 2012 07:29 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

אחרי ציפייה ארוכה, שוק נמל יפו - מהפרויקטים הקולינריים הגדולים והמושקעים של השנה - יוצא לדרך. הצצה בלעדית


הרי אין כמו יפו בלילות. המזווה

(צילום: אורן זיו)

פרסומת

אחד הפרויקטים הקולינריים הגדולים והמושקעים של השנה יוצא לדרך. אחרי ציפייה ארוכה, שוק נמל יפו ייפתח השבוע (חמישי) לקהל הרחב. העכבר היה שם לפני כולם ומביא לכם הצצה בלעדית למקום החדש, שיפעל בימים שני עד שבת, בין השעות 9:00-23:00.

שוק הנמל ביפו  - כל הפרטים

הירוק


כל שוק חייב דוכן אורגני והירוק הוא בדיוק אחד כזה. מאחוריו עומד היזם זיו גרין והרעיון: כל מה שאורגני, היישר מהכפר (ובמקרה זה, יישובי המועצה גן רווה) אל העיר בלי מתווכים, במטרה להוכיח שאורגני לאו דווקא יקר.
מה: ירקות ופירות אורגניים, שמן זית של ריש לקיש ומוצרים  אורגניים נלווים כמו גרנולה, מוצרי  חלב אורגניים, קמח אורגני ועוד.
הכי זול: אבטיח (3 שקלים לקילו).
הכי יקר: פפאיה (15 שקל לקילו).

ג'וי


גן עדן לחובבי גאדג'טים מעוצבים למטבח מבית היוצר של המותג הקנדי, יחד עם מותגים נוספים המשלימים את תמונת המטבח המעוצב, בסטייל כמובן. ממולו ממשיך את הקו סופי, דוכן לחובבי הקיטש הפלסטיקי והצבעוני במטבח.
מה: צנצנות וכלי אחסון בגדלים שונים, מוצרי אפייה ותומכי בישול, כוסות ומשקלים, סינרים ואפילו אדניות עם זרעים אורגנים.
הכי זול: סט כוסות, מגנטים ומברשות ב־10 שקלים.
הכי יקר: קופסת אחסון ללחם של המותג טייפון ומזרקת שוקולד ב־300 שקל.

ליה


שוקולטרייה וחנות לממכר כל מוצרי השוקולד האפשריים. כל המוצרים כאן נעשים בעבודת יד ומגיעים מהשוקולטרייה המעסיקה עובדים בעלי צרכים מיוחדים בפתח תקווה.
מה: שוקולד, והרבה. פרלינים מרהיבים, ליקרים, קפה ומוצרים משלימים. שימו עין על האלפחורס המצופים ועל הטובלרון מעשה ידיהם.
הכי זול: פרלין קלאסי (4 שקלים).
הכי יקר: ליקר שלוש קומות (140 שקל).


החיים הם כמו חנות של שוקולד. ליה (צילום: אורן זיו)

חומוס אבו אסמעיל



האחים פריד ומוחמד ברבך, מי שאמונים על חומוס יונס באבן גבירול, לקחו מתכונים ביתיים ויחד עם השף רן שמואלי ועיבדו אותם למנות שוק לקהל הרחב.
מה: חומוס יפואי הנעשה במקום, על כל נגזרותיו - חומוס פול, מסבחה ועוד. וגם: פלאפל, לבנה וחמוצים תוצרת בית.
הכי זול: מנת פלאפל (15 שקל).
הכי יקר: חומוס בשר בצלחת (30 שקל).

ג'אפה ג'וס



דוכן מיצים מבית היוצר של רונן ארדיטי (בליני וקבינה). ברקע אפשר לראות את ארגזי התפוזים מעץ, כתזכורת למה שהיה כאן פעם.
מה: מיצים סחוטים במקום - תפוזים, לימונים, אשכוליות, סלק, תפוחים, גזר ורימונים. כדאי להתעכב דווקא על השילובים - רימונענע, לימון־ג'ינג'ר וחבריהם. הדגש הוא על פירות עונתיים בעיקר.
כמה: 10 שקלים לכוס מיץ.

#alt
אכלת פלפל, שתה מיץ. ג'אפה ג'וס (צילום: אורן זיו)

רוקח ים



גולת הכותרת של השוק. איל לביא פותח שילוב מעניין בין מסעדת שוק וטאפאס בר שנשען על מטבח ים תיכוני, כשהוא מנצל את התמחותו של לביא בדגים ופירות ים.
מה: התפריט מתמקם בדרום צרפת ופוזל בקטנה לספרד, מבלי לשכוח שהוא קיים ביפו, ומציע מנות טאפאס קרות, מנות חמות על הפלנצ'ה, פאיות, קדרות ותבשילים, וקונוסים לאכילה מהירה יותר בישיבה או בטייק אווי.
הכי זול: צלחת פלפלים חריפים (10 שקלים).
הכי יקר: בויאבס פירות  ים עם פסטיס וזעפרן (58 שקל).

#alt
גולת הכותרת. רוקח ים (צילום: אורן זיו)

OAKY



דוכן ברוח חברתית משהו מביא מוצרים לבית תוצרת  המותג הדני מאדאם סטולץ. כמעט כל מה שתרצו למטבח בעיצוב כפרי־אורבני עם תודעה אקולוגית הדוגלת בשימוש בחומרי גלם ממוחזרים, מברזל מגלוון ועד עץ וצמיגים.
מה: מוצרים למטבח ולבית  בעיצוב של פעם, כמו ארונות ברזל לאחסון, עששיות, פלטות, קומקומי ברזל, ארגזים ועציצים דו איט יורסלף לגידול צמחי תבלין בקופסת שימורים.
הכי זול: פרפר מגנט למקרר (15 שקל).
הכי יקר: ארונית (3,000 שקל).

החנות הסקוטית



חנות יין שמביאה יינות מהעולם הישן והעולם החדש. אפשר לקנות יינות מצוננים ולשבת ברוקח ים או בכיסאות העץ מול המזח.
מה: יינות לבנים מצרפת לצד יינות מפורטוגל, איטליה, ארצות  הברית וצ'ילה. קאוות, מבעבעים ואפילו שמפניות, כשגם מקומם של הליקרים לא נפקד כמו שאר מיני האלכוהול. אפשר למצוא פה גם אביזרים נלווים כמו כוסות ופותחנים.
הכי זול: מבצעי ארבעה יינות ב־100 שקל או יין צרפתי  ב־35 שקל.
הכי יקר: שמפניה ב־270 שקל לבקבוק.


בים מי אפ. החנות הסקוטית (צילום: אורן זיו)

פורט 19



אחרי שסיפק למיטב הברים והמסעדות בעיר את הנקניקיות המשובחות שלו, פותח לראשונה השרקוטייר אלן טלמור דוכן נקניקיות גורמה משל עצמו.
מה: כל הנקניקיות המפורסמות של טלמור, הנעשות על הפלנצ'ה לאכילה בלחמניות עם כרוב כבוש בבירה וחרדל. את הכל כמובן אפשר לקחת גם בטייק אווי הביתה.
הכי זול: נקניקיית ברוקלין קנקר (26 שקל).
הכי יקר: נקניקיית בראטוורסט (29 שקל).

המזווה



מקום קטן של טעמים, כך נקרא בפשטות המקום שמביא אל יפו  לא רק תבלינים טריים משוק לוינסקי, אלא מצליח להכניס לתוך דוכן אחד למעלה מ־200 מוצרים שונים.
מה: תבלינים מיוחדים כמו לימון פרסי וזרעי שומר הם רק דוגמה למה שהולך פה. גרנולה, פירות יבשים מיוחדים כמו עגבניות שרי, ליצ'י לבן, מנגו, פסיפלורה והיביסקוס. כמו כן, גם פירות המקורמלים, פיצוחים, דבש, חליטות תה מיוחדות מהגליל מפירות או עשבי תיבול. גם שישה סוגי מלחים וארבעה עשר סוגי חלבות תופסים פה מקום של כבוד.
הכי זול: חילבה טחון (4 שקלים ל־100 גרם).
הכי יקר: דבש סלומון מרישפון (68 שקל).


לא על התבלינים לבדם. המזווה (צילום: אורן זיו)

זילבר דלי בר



סנדוויצ'יה המבוססת על הנקניקים של זילבר, מפעל הוותיק המתמחה בייצור נקניקים לא כשרים כבר מ־1938.
מה: על לחם דגנים או בריוש ואפילו בקרואסון של מאפיית מרגוזה היפואית אפשר לקבל את כל סוגי הנקניקים בייצור עצמי - רוסטביף, קורנביף, פסטרמות, חזה עוף, פרושוטו, שינקן, שייטל, לקס ובייקון. אם תתעקשו תוכלו לרכוש גם נקניקים במשקל הביתה או מהמיונז שמייצרים במקום.
הכי זול: 160 גרם סלמי (15 שקל) או סנדוויץ' סלמי (30 שקל).
הכי יקר: סנדוויץ' רוסטביף (37 שקל).


בין שתי פרוסות. זילבר דלי בר (צילום: אורן זיו)


בקרוב בשוק



הכנאפה בנמל:
דני פיליפס ומתי צדוק פיתחו סביבם אידיאולוגיה שלמה ויביאו לשוק כנאפה בטעמים, כנאפה ללא גלוטן וללא סוכר. פתיחה משוערת: אמצע אוגוסט.
מרגוזה: הבייקרי היפואי לא יביא לכאן את המאפים המצוינים שלו, אבל נשאר עדיין בתחום הבצק עם פיצריית בוטיק שתציע לפיצה נפוליטנית עם תוספות לא שגרתיות. תאריך פתיחה משוער: אמצע אוגוסט.
קמחים: הקונדיטור גולי פנחסוב הוא שם דבר בכל מה שקשור למאפים מתוקים והבייקרי שלו בגני תקוה היא מוקד עלייה לרגל. פנחסוב פותח חנות ראשונה בעיר, עם סמבוסק ובורקסים המתבקשים בשוק. תאריך פתיחה משוער: ספטמבר.
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(10 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5