אוכל

עדכנו אותנו




יאסו תל אביב: בכפיים של אביב משה

יום רביעי 01 באוגוסט 2012 00:31 מאת: אבנר ברנהיימר, עכבר העיר

יאסו הוא יותר בר שמח ממסעדה, אבל מציע אוכל מצוין לאנשים שיצליחו לאהוב את אווירת הבלגן



יאללה בכפיים. יאסו תל אביב

(צילום: שי אוחיון)

פרסומת


בשנה וחצי האחרונות הזדמן לי להיות פעמיים ביוון; פעם אחת בסלוניקי, ופעם אחת באתונה. זו אולי אחת התקופות הקשות בתולדות יוון המודרנית, עם אווירה של מכירת חיסול כללית שמזכירה את מסיבות סוף העולם התל אביביות במלחמת המפרץ הראשונה. מיותר לציין שנהניתי נורא, וגם היוונים. למרות שהם לא מפסיקים לפזר פסימיות לכל עבר, הם חוגגים כאילו אין מחר, בברים, במסעדות ובטברנות. כי מה יעשו, ישרפו את עצמם? התאבדות אינה מעשה אצילי ורומנטי. סבל מכניס לעולם עוד סבל, בעוד חמלה מכניסה חמלה, אהבה מכניסה אהבה והשמחה מדבקת. היא הדביקה אפילו את אביב משה, שעומד מאחורי יאסו תל אביב, שילוב של בר־טברנה ומסעדת שף שצופה על חוף פרישמן. האוכל יווני־טורקי עכשווי וטעים, האווירה יוונית נובורישית שמעודדת חירשות. לזכותם של המארגנים אומר שעם ההזמנה בטלפון ציינו בפני ש"אחרי עשר וחצי נהיה בלגן". אז לא היה כזה בלגן, מלבד שלוש גרושות לוהטות שענטזו לצלילי אריס סאן בניסיון לזכות בתשומת ליבם של כמה ערסים עם כסף, אבל המוזיקה היתה ממש חזקה. באף אחת מהטברנות שהייתי בהן ביוון לא הרימו גבוה כל כך.

יאסו תל אביב - לשעות פעילות ולכל הפרטים

»
אדורה: נלחמים בחום עם חום
» מסעדת אקיקו: שגרירות יפן ברמת אביב
» לולה וקובה: משהו טוב קורה בהוד השרון

רפי ואני הגענו לשם בעשר בערב - לכאורה, חצי שעה לפני ש"הבלגן" אמור להתחיל - אבל גם בעשר זה לא מקום סולידי בשום דרך. קיבלנו מקומות ב"בר הקטן", שהתגלה כמקום הגרוע ביותר במסעדה. הטמפרטורה בו גבוהה יותר וגם הישיבה היא מול הקיר, עם הגב לחגיגה. ביקשנו לעבור, ומהר מאוד סידרו לנו מקום באחד השולחנות הגבוהים המשותפים, מרחק סנטימטרים ספורים מחולדאי שישב בבר המרכזי עם ידיד צעיר. זה הזמן לציין שצוות האירוח והמלצרית שלנו היו מקצוענים, קשובים וחמודים. לא שכחו שביקשנו לעבור מקום, התעניינו לגבי האוכל ולבסוף גם קיזזו מהחשבון את המשקאות שהזמנו ב"בר הקטן" המבאס, בירה סם אדמס מחבית ואוזו עם נענע וקרח קל ומצוין.


לפני הבלגאן. יאסו תל אביב (צילום: שי אוחיון)

בעיקרון, יאסו הוא יותר בר שמח ממסעדה, כך שלא בנינו במיוחד על האוכל - והופתענו לטובה. פאגאנקי (24 שקלים) הן שתי אצבעות קשקבל יווני צרובות בשמן זית על תרד עם זרעי עגבנייה וגרידת לימון. אצבעות הקשקבל החמימות מונחות על תרד חמצמץ שמעניק להן רעננות משמחת. מנת בר קטנה, יצירתית וחמודה ביותר. סלט אייסברג בוויניגרט חרדל ושניצל חלומי (42 שקלים), הגיע כשלושה נתחוני גבינת חלומי מצופים פירורי לחם ומונחים כפירמידה מעל סלט טרי מאוד של חסה אייסברג וכרוב סגול בעיקר; הסלט גזור לרצועות דקות כאילו נכנס למגרסת נייר, מה שיצר תחושה תעשייתית במקצת. אישית אני מעדיף קרעים. חלומי אני ממש אוהב. אני אוהב את הפשטות של הגבינה, את החומריות שלה והמרקם, ואני מאוד אוהב שאפשר לטגן אותה. בסך הכל נהניתי.

מחבת של עגבניות צרובות, פונדו פרפוזולה ומוצרלה באפלו (44 שקלים) מאוד ריגשה את רפי השוויצרי, ששומע "פונדו" ומיד נדלק. קיבלנו מגוון נאה של עגבניות איכותיות צרובות וחמות ברקמת גבינות מותכות חלקית. אין לי מושג מה זה "פונדו פרפוזולה" וגם גוגל נכנע ואומר "אין תוצאות", אבל הרוטב היה נפלא וליקקנו את האצבעות. מנת שרימפס במחבת עם שום, עגבניות וביסק סרטנים (68 שקלים), סיקרנה אותנו בגלל תוספת הביסק סרטנים, שלטעמי משדרג את המנה המוכרת שנמצאת בכל מסעדה בעיר. הגיעה כמות נכבדת של שרימפס שהיו עשויים נהדר ונשאו איכות של טעם מוכר עם טוויסט סרטני נחמד. רפי אומר שהיה טעים אבל ציפה ליותר יצירתיות. "חיפשתי עוד קיק של טעם, היה חסר לי ספנקינג טוב מהמנה הזו". קלמרי סגול על הפלנצ'ה, קרם כרובית, חזה אווז מעושן ועדשים שחורות (42 שקלים) היא עוד מנה מוכרת שתוספת קוביות קטנות של חזה אווז נותנת לה פאנץ' קצת אחר. רפי אהב את השילוב של פירות הים והאווז, שלא היה דומיננטי מדי, והתלווה בדיוק במידה הנכונה. "הקלמרי היה עשוי מושלם, טרי ועסיסי, והמצע של קרם כרובית ועדשים היה ממש ממש טעים", הוא אומר. קבב של קצבים על גריל פחמים (84 שקלים) בא על לחם קלוי, פילה חציל, טחינה ומעט יוגורט. אני, כמובן, לא טעמתי - לא אוכל חיות - אבל רפי חשב שהבשר איכותי מאוד, עשוי מצוין, פשוט וטוב.

לקינוח לקחנו פבלובה (34 שקלים) עם פלחי אפרסק, במרכזה שוקולד לבן ולצדה גלידת פירות יער. זו היתה המנה החלשה של הערב. המרנג היה דביק מדי, השוקולד סתמי ורק הגלידה טעימה. "לא עשה לי כלום, עדיף היה לקבל קובית שוקולד", נזכר רפי ביום שאחרי. ביחד עם שתי כוסות גוורצטרמינר (36 שקלים האחת) השארנו 410 שקלים לפני הטיפ. מי שלא בא לו על יותר מדי רעש ובלגן, נדמה לי שייהנה מאוד בבר בחוץ מול השקיעה.


יאסו תל אביב - הירקון 105, תל אביב 
פתוח: א'-ה' 2:00-18:00, ו'-שבת 2:00-13:00





תגיות: אביב משה, אבנר ברנהיימר, יאסו תל אביב

(15 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 30/01/2014 11:32:51

  • מוטי 19/02/2013 12:08:41

  • אביחי 02/08/2012 13:20:58

  • אורן 01/08/2012 11:51:55

  • חגית 31/07/2012 16:57:53

  • פאנץ', ספאנקינג ופירות. 31/07/2012 16:19:54

  • עומר 31/07/2012 11:59:53

  • יוסי (מג'אגר) (מזלטוב) 31/07/2012 03:02:02