אוכל

עדכנו אותנו




החמישייה הפותחת: השניצלים הטובים בתל אביב

יום חמישי 31 במאי 2012 08:00 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

הביתי של אלברט, הסודי אצל עוזי, הוותיק של סנדר, המתוחכם בכובשים והמוקפד של הדליקטסן. השניצלים הטובים בתל אביב ומחוצה לה



יפים, זהובים ומטוגנים. שניצל של שרגא

(צילום: רותם מימון)

פרסומת

עם כל הכבוד לפלאפל, שניצל הוא המאכל הלאומי שלנו. נכון, השורשים שלו טמונים בצפון איטליה, הוא גדל אי שם באוסטריה והשם שלו בכלל גרמני, אבל מעט מאוד מדינות אמצו את השניצל והכניסו אותו עמוק אל לב הקונצנזוס כמונו. בגרסתו המקורית עשוי השניצל מבשר דק יחסית עטוף בבלילה של פירורי לחם וביצה. השניצל הוינאי אמנם עשוי מבשר עגל, אבל ברוב המקרים נמצא אותו בוורסיה המוכרת לכל אמא: עם חזה עוף שנחבט היטב. ממזנון הדרכים ועד למסעדות השף, כולם עושים ואוכלים שניצל.

» מסעדות מומלצות - לכל הדירוגים
»
מנות הגבינה הטובות בתל אביב
» מנות תפוחי האדמה הטובות בתל אביב
» הסלטים הטובים בתל אביב

כשמדברים על השניצלים הכי טובים בתל אביב, אי אפשר בלי להזכיר את השניצל של קפה נואר, מנה שאנחנו אוהבים מאוד והיא בהחלט מהטובות באזור, אבל הגיעה העת לגוון ולמצוא עוד כמה שניצלים טובים לא פחות.

» מתכונשף: שניצל של קפה נואר

שכחנו את השניצל האהוב עליכם? ספרו לנו על כך בתגובות.
 
הביתי: השניצל של אלברט



מהשניצל של אלברט, אין סיכוי לצאת רעבים. המקום פועל למעלה מ-20 שנה, ונראה כאילו היה פה תמיד. דמיינו את התמונה הבאה: אלברט, שרוקח תבשילים במטבח, ודבורה אישתו, האחראית על השירות האימהי, מציצים מדי פעם ואומרים: "רוצה עוד חתיכה של שניצל, מאמי? לא אכלת כלום", תוך שהם מעמיסים תוספות.

השניצל: מדובר בשניצל עוף שרק אלברט ודבורה יודעים את המתכון הסודי שלו, ולא מוכנים לגלות. החשד שלנו אומר שכנראה מדובר בשילוב בין פירורי לחם לקמח מצה, קצת חרדל בבלילה ובעיקר - ציפוי עבה, שלא נדבק מדי לעוף. החסרון: מדיניות המקום היא  לאכול עד שובע. צריך לדעת להגיד "די".

התוספות: בטעם של בית. מקרוני או פירה (ולפי דבורה: "פורה"), פתיתים או אורז. הבחירה שלנו: תפוחי אדמה אפויים ובשביל לאזן את כל המטוגנים - סלט ירקות קצוץ דק.

המחיר: בפיתה - 22 שקלים, בצלחת - 40 שקלים.

השניצל של אלברט - בן יהודה 59, תל אביב


עוד שניצל, מאמי? אצל אלברט (צילום: רותם מימון)

הסודי: המסעדה של עוזי

כשאומרים מסעדת פועלים, מתכוונים למסעדה של עוזי בפלורנטין. קל מאוד לפספס את המסעדה בין כל חנויות הבדים והבגדים, אבל הריח יוביל אתכם לכיוון הנכון. עוזי יוניוב מכין כבר למעלה מ-35 שנה אוכל ביתי, ומוכיח שכשהשניצל טעים, לא באמת משנה מאיזו עדה אתה. במקום תמצאו שלושה שולחנות, בר קטן, מונחים שמוכרים רק ללקוחות הקבועים ותור שלא מבייש את המסעדות הנחשבות.

השניצל: עוזי מגיש נתחים שמנמנים של שניצל עוף שהרגע טוגן ומזכיר לנו שהעובי בהחלט קובע. מלבד הנתחים העבים, הסוד של עוזי טמון באופן ההכנה. מהצצה למטבח הפעיל אפשר לראות כי החזה נעטף קודם בקמח מצה ורק אז עובר אל הביצה ולטיגון. התוצאה הסופית - שניצל טעים ועסיסי.

התוספות: אפשר ללכת בקלות על השילוב הידוע של חומוס-צ'יפס-סלט, אבל אם מוצאים מקום לשבת, זה לא ממש כדאי. האופציות המועדפות הן אורז ושעועית לבנה - שתי תוספות גדושות, טעימות ובעיקר ביתיות. טיפ: אסור לפספס את הסחוג המקומי.

המחיר: בפיתה - 22 שקלים, בצלחת - 35 שקלים.

המסעדה של עוזי - הקישון 20, תל אביב


לעולם בעקבות הריח. שניצל של עוזי (צילום: רותם מימון)

הוותיק: סנדר


בעיר של טרנדים, זה לא פשוט לעשות כבר 64 שנים אוכל פולני טוב. יחד עם זאת, סנדר, המסעדה הקטנה בלוינסקי, שנולדה עם קום המדינה, עומדת במשימה המורכבת של הכנת אוכל יהודי-אשכנזי עשוי היטב ובלי טיפת ארכאיות, אפילו כשבתפריט מככבות מנות כמו רגל קרושה, גפילטע פיש וקישקע.

השניצל: השניצל מופיע בתפריט מהיום הראשון של המסעדה, כך שהוא אחד הוותיקים בעיר. מדובר בחזה עוף טרי שמוכן על המקום, ועטוף בפירורי הלחם הטובים ביותר: זמי שרייבר, מבעלי המקום,  מכין אותם מתערבות של לחמניות, חלות שבת, לחם שחור ולבן ותבלינים. בבלילה עצמה תמצאו חרדל, מיונז וקצת קמח. התיבול הסודי מכיל קצת פפריקה. חזה העוף עטוף בציפוי עבה יחסית שנדבק היטב לבשר והתוצאה - טעם של בית.

התוספות: כמעט כל מה שרוצים, צריך רק לבחור שתיים. הבחירה שלנו - גיבץ' ופירה. גיבץ' עשיר בחצילים, קישואים, כרוב ופלפל אדום עם רוטב עגבניות, על פירה חלק וטעים. לפני כל התענוג הזה, מוגשים, על חשבון הבית, לחם טרי, טחינה מופתית, חמוצים וחזרת שדוקרת בנשמה.

המחיר:
37 שקלים.

סנדר - לוינסקי 54, תל אביב


הכי וותיק באזור. שניצל של סנדר (צילום: רותם מימון)

שניצל שוק למתקדמים: הכובשים



עוד לפני שהמציאו את המונח "מסעדת שוק", מסעדת הכובשים התמקמה בשולי שוק הכרמל ועשתה שימוש מכל מה שיש לו להציע. השילוב בין בית קפה בבוקר למסעדת פועלים משודרגת משעות הצהריים והלאה יוצר כמה טוויסטים מעניינים בתפריט.

השניצל: שניצל עוף במימדים מפלצתיים, כך שאפילו הצלחת לא מספיק גדולה בשבילו. מלבד זה הוא גם אחד הטעימים ביותר שאכלנו. השניצל אינו דק, אבל גם לא עבה במיוחד, קריספי כמו שצריך עם ציפוי פריך ומתובל היטב. כמון, צ'ילי ותבלינים נוספים שנטחנו במיוחד עבור המקום, יחד עם חרדל בבלילה, הופכים את המנה הזו בקלות לאחת מהטובות בעיר.

התוספות: כשכל פירה בעיר מתגאה בכך שהוא "מנחם", הפירה בכובשים הוא סיפור אחר לגמרי. מלבד תפוחי אדמה, תמצאו בפירה בטטה מקורמלת, בצל מטוגן, שמן זית וטעם עדין ועמוק של מוסקט. פירה חום, יפייפה ועשיר באמת. חוץ ממנו, מגיע גם סלט ירקות קצוץ דק.

המחיר:
52 שקלים.

הכובשים - הכובשים 48, תל אביב


טעמים מהשוק. שניצל של הכובשים (צילום: רותם מימון)

המוקפד: דליקטסן

מה לא נאמר על הדליקטסן? שהוא מביא לפה משהו אחר, שזה כמו בחו"ל, שכזה דבר לא ראינו, ותכל'ס - הכל נכון. המסעדה-מעדנייה של קבוצת R2M מוכיחה איך עושים את זה נכון ומוקפד. לטובת מי שאינו בקיא ברזי המקום, בקומה הראשונה מעדנייה ובה תבשילים שאפשר לקחת הביתה או לאכול בשולחנות בחוץ. בקומה השנייה נמצאת המסעדה, שאינה נשענת על תבשילים מהמעדנייה. לנו יש דבר אחד להגיד: קופי בר היזהר, השניצל של הדליקטסן מאחוריך.

השניצל: קודם כל חשוב להדגיש שאין פה כל יום שניצל, אבל כדאי לשאול, אולי תופתעו. לענייננו - נתח יפה של חזה עוף עסיסי, לא אחיד בעוביו, לא שומני מדי ועם ציפוי בצבע משגע, מנוקד בסומסום. גם צורת ההגשה היפה והלא מתחכמת עושה את העבודה. בשורה התחתונה: בעולם אוטופי היינו אוכלים פה כל יום צהריים.

התוספות: מדובר בדיל שווה במיוחד. השניצל מגיע עם מנה ראשונה לבחירה (אנחנו בחרנו בסלט אנדיב עם רוטב וינגרט שמפניה) ועם תוספת ליד השניצל. דלגו על הצ'יפס והפירה, המוצלחים לא פחות, והתמקדו בתפוחי האדמה בתנור עם טעם קל של רוזמרין ושמן זית.

המחיר: 52 שקלים, כולל מנה ראשונה ולחם, מעורר תהיה למה אין יותר דילים כאלה בעיר.

דליקטסן - יהודה הלוי 81, תל אביב


למה לא כל יום? שניצל של דליקטסן (צילום: רותם מימון)

שניצלים שכמעט נכנסו לחמישייה


קפה מיכל - בבית הקפה המפונפן ברחוב דיזנגוף תמצאו כמה מנות לא רעות בכלל, בהן שניצל עוף עבה (54 שקלים) עטוף בציפוי פנקו דק, עם פירה. על החיסרון הגדול של המנה הקטנה מפצה הטעם המצוין של נתחי העוף והציפוי המיוחד. גם הפירה החלבי, יש להדגיש, עושה עבודה טובה ומספקת. עוד בתוספות: סלט ירוק ורטבים של מיונז חרדלי וצ'ימיצ'ורי מוצלח.
» קפה מיכל - דיזנגוף 230, תל אביב


שניצל קטן, טעם גדול. קפה מיכל (צילום: רותם מימון)

קפה בתיה - אחד המקומות הוותיקים ביותר בתל אביב, שמגיש לצד פרפעלך וצימעס גם שניצלים ענקיים (48 שקלים). השניצל פשוט ובלי יותר מדי התחכמויות, אבל קצת חסר ייחוד. שווה להתעכב דווקא על התוספות השונות, שבשורה האחרונה התעלו על השניצל עצמו.
» קפה בתיה - דיזנגוף 197, תל אביב

הורקנוס - באנו בגלל השניצל, נשארנו בגלל הפירה. השניצל של הורקנוס (47 שקלים) הוא אחד הדילים השווים ולו בגלל גודלו, שמספיק לשני אנשים לא מאוד רעבים. מדובר בשניצל טעים עם פירורי לחם ביתיים, שמגיע ליד פירה מפתיע במרקם קרמי במיוחד, עם טעם עשיר של חלב וחמאה.
» הורקנוס - אבן גבירול 187, תל אביב


המון שניצל. הורקנוס (צילום: רותם מימון)

קפה שרגא - לבית הקפה הסמוך לשדרות יהודית יצא שם של מקום סודי עם שניצל טוב ליודעי דבר. הלכנו, טעמנו ומצאנו שניצל עוף (46 שקלים) חביב ודקיק במיוחד, לא מאוד גדול, אבל עם שתי תוספות נדיבות מאוד לבחירה (הסלט, באופן מפתיע, מנצח). במשפט אחד: שניצל לא יומרני, שכונתי, טעים מאוד אבל לא מספיק מיוחד. יש גם אופציה של שניצל עגל.
» קפה שרגא - יוסף קארו 10א', תל אביב


גיזרה דקיקה. השניצל של שרגא (צילום: רותם מימון)

קפה ז'ולי - בית הקפה השכונתי של נחלת יצחק פועל בשקט כמעט עשור עם קהל מעריצים קבוע. במקום שניצל לא רע בכלל: מנה גדולה מאוד (48 שקלים), מורכבת מנתח עוף דקיק ושטוח שמתאים לחובבי הז'אנר. גם כאן המנה מוגשת בתוספת פירה מצוין או צ'יפס מתובל.
» קפה ז'ולי - נחלת יצחק 18א', תל אביב

השניצלים הטובים מחוץ לתל אביב



צ'אקרה - המסעדה הירושלמית של אילן גרוסי ידועה כאחד המקומות המוצלחים והמצליחים בירושלים, בזכות שילוב של מנות קלאסיות משובחות ואווירה נעימה. אחת המנות הטעימות והקבועות כאן היא "שניצל כמו בבית" (72 שקלים), שמלבד המחיר הוא בדיוק כמו בבית: נתחים טריים של חזה עוף, מקומחים קלות ובציפוי מעט חרדל דיז׳ון ומעל הכל - פירורי לחם משובחים.
» צ'אקרה - קינג ג'ורג' 41, ירושלים

איילת וגילי - במסעדה הקטנה של איילת ציוני וגילי ליבר (הסולן של להקת גאיה) מגישים שניצל שנעשה במקום. נתח עוף גדול נעטף בקמח מצה, עובר לסיבוב בבלילה ולבסוף נטבל בפירורי לחם עם קצת שומשום. השניצל מוגש עם טחינה מעולה, סלט ירקות וסחוג עוקצני תוצרת בית. המלצה שלנו: בקשו תוספת של תפוחי אדמה בתנור. בדיוק כמו אצל אמא בארוחת יום שישי.
» איילת וגילי - הנדיב 23, זכרון יעקב


כמו של אמא. שניצל של איילת וגילי (צילום: כרמל אפרון)

שניצל איילה - הכל התחיל ממזנון אחד של איילה אוחיון בשוק נתניה בשנות ה-70 שהלך וגדל עד לרשת ארצית. הדוכן המקורי כבר אינו, אבל הסניף באזור התעשייה הישן של נתניה עדיין שומר על איכויות גבוהות של שניצל טרי שהולך הכי טוב אם אוכלים אותו בתוך בגט (27 שקלים).
» שניצל איילה - שדרות גיבורי ישראל 14, נתניה

אדיסון - המקום אמנם ידוע בשל ההמבורגרים שלו, אבל השניצל שווה לא פחות. נתח מובחר של חזה עוף (62 שקלים) עטוף בפירורי לחם מוזהבים משובצים בפלפל שחור. השניצל מגיע עם רוטב אדיסון סודי, (אנחנו חושדים בשילוב של מיונז-סויה-צ'ילי). כתוספת, כדאי ללכת על הום פרייז.
» אדיסון - אחוזה 282, רעננה


הדבר האמיתי. שניצל של אדיסון (צילום: אורן שלו)

סזאר - שניצל עגל "ביי דה בוק" הוא שניצל העגל של סזאר (69 שקלים). לכן זה לא מפתיע שהוא הפך לאחת ממנות הדגל של המסעדה ולאחד המיתולוגיים באזור רחובות, ולא רק. מדובר בשניצל גדול מאוד, דק עם ציפוי טעים ופריך (עם קצת פלפל שחור). מי שהעגל אינו המנה המועדפת עליו, יוכל לקבל גרסה טובה מאוד של שניצל עוף (52 שקלים).
» סזאר  - פקריס 3, פארק המדע, רחובות

המנות במדור "החמישייה הפותחת" נבחרו על ידי חברי המערכת בלבד ואינן מושפעות משיקולים מסחריים.





תגיות: אדיסון, איילת וגילי, ביסטרו הכובשים, דליקטסן, הורקנוס, המסעדה של עוזי, השניצל של איילה - נתניה, מסעדת סנדר, סזאר - CE'ZAR, צ'אקרה, קופי בר, קפה בתיה, קפה ז'ולי, קפה מיכל, קפה שרגא, רותם מימון, שניצל אלברט

(6 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5