אוכל

עדכנו אותנו




חדשות אוכל: המסעדה החדשה של דרק שארפ

יום רביעי 15 בפברואר 2012 00:21 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

וגם: המעדנייה החדשה של מתי ורותי ברודו, בית אוכל גאה חדש, קרנבל ברזילאי ב"קאסה נובה" וסוף שבוע של מאקרונים וקאווה



מבטיח הרבה בשר. דרק שארפ

(צילום מסך)

פרסומת

מתחם יגאל אלון הולך ומסתמן כאחד המתחמים הקולינריים החמים של הזמן האחרון. אחרי הפתיחה המתוקשרת של יפו תל אביב, מסעדתו של חיים כהן, נפתחה בשבוע שעבר שיין אנד שרפ המסקרנת. על "השיין" אחראי איש הבשר יענקל'ה שיין, ועל ה"שארפ" לא אחר מאשר שחקן הכדורסל בדימוס, הקפטן האגדי של מכבי תל אביב - דרק שארפ. המסעדה החדשה התמקמה זה מכבר במקום בו שכנה עד לפני ארבעה חודשים דוריס קצבים. כמו קודמתה בתפקיד, גם "שיין אנד שארפ" תהיה סטייק האוס. שיין, שהקים וייעץ ברשת מסעדות הסטייקים הבינלאומית "גודמן", הביא אל המקום החדש הרבה מרוח הרשת. כך אפשר למצוא בתפריט המקום בעיקר מנות בשר כגון סינטה (128 שקלים ל-300 גרם), אנטריקוט על העצם (39 שקלים ל-100 גרם), וגם המבורגר (68 שקלים) ושניצל (56 שקלים). בראשונות תוכלו לחמם את הבטן עם מרק ארטישוק ירושלמי (36 שקלים), חינקאלי בשר (37 שקלים) וסלטים שונים. לצמחוניים בקהל כדאי לדעת שבחודשיים הקרובים תיפתח בסמוך ל"שיין אנד שארפ" גם מסעדת דים סאם.

שיין אנד שרפ - כל הפרטים


לטס דו לאנצ'. דרק שארפ ויענקלה שיין (צילום: כפיר זיו)


הדליקטסן: המעדנייה החדשה של מתי ורותי ברודו נפתחה


לפני כחודשיים בישרנו לכם כי ההכנות לבית האוכל החדש של מתי ורותי ברודו הולכות ונשלמות, והנה השבוע סוף סוף זה קורה - הדליקטסן נפתחת. מתי ורותי ברודו, האבא והאמא של הקולינריה והבילוי התל אביביים, מי שיצרו את הבראסרי, הולידו את מתחם יד חרוצים עם הקופי בר והביאו את מלון הבוטיק הוטל מונטיפיורי, מסמנים את הדבר הבא בגל המעדניות שפוקד את תל אביב. אמנם עד היום אפשר היה להזמין חלק מהמנות האהובות בטייק-אווי או לקפוץ אל הבייקרי ולרכוש את אחד המאפים, אבל כעת אפשר יהיה לקחת הביתה חומרי גלם נוספים שישלימו את החוויה בבית.

כאמור, דליקטסן תתפקד כמעדנייה לכל דבר בהשראת ה-Z BAR הניו יורקי. כך ניתן יהיה להרכיב ארוחות שלמות ממנות מוכנות או לקחת פריטים בשלבי הכנה שונים ולהמשיך את האפייה או הבישול בבית. על המדף גם מוצרי בסיס הזהים לאלה שמגישים במסעדות הקבוצה. בין היתר ימכרו הברודואים - גבינות, קפה, לחמים, כריכים ומאפים המוכרים מהבייקרי, נקניקים, ירקות, מרקחות וממרחים, גרנולה, פסטות יבשות ואוכל מוכן מוקפד כמו במסעדות הקבוצה: רוסטביף, דגים, סלטים מבושלים, סלטי דגנים וקטניות, אנטיפסטי, אורז ועוד חומרי גלם רבים. לצידם מוצעים למכירה גם ציוד למטבח ולבית - מצלחות וסירים, עבור במגבות וסינרים, ועד ספרי בישול. למי שבכל זאת רוצה לשבת ולאכול מעל המעדנייה נפתחה גם מסעדה שתפעל עד הערב.

דליקטסן - כל הפרטים
רותי ברודו: הדבר שהכי חסר כאן זה מקוריות


השראה ניו יורקית. דליקטסן (צילום: אורן זיו)

מספרד לתל אביב וירושלים



שפים המתארחים זה במטבחו של זה היא כבר תופעה מוכרת במסעדות המקומיות. אבל שף בינלאומי שמגיע במיוחד כדי להתארח במסעדה ישראלית, זה כבר משהו שכדאי להתעכב עליו. והפעם על תקן האורח: סרג'יו פרז, השף של "ברוניה" - אחד היקבים הגדולים והמובילים בספרד. פרז עבד במסעדות אל בולי ונובו מדריד, התמחה במסעדות מכוכבות בניו יורק, שימש כשף השגרירות האמריקאית במדריד ואף מגיש כיום תוכנית טלוויזיה בנושא אוכל ספרדי. הסגנון שלו משלב אלמנטים ספרדיים קלאסיים עם תחכום מהמטבחים החדשים ומקפיד לא רק על טעם כי אם גם על נראות ועל "צלחות נקיות".

מחר (חמישי) ינחת פרז בארץ לצורך שתי ארוחות חגיגיות ומיוחדות שיתקיימו בשבוע הבא במסעדת דלאל (ביום שני ה-20 בפברואר) בתל אביב, ובמסעדת צ'אקרה הירושלמית (22-23 בפברואר). פרז יבשל עם השפים של כל מסעדה, ישלב את המנות הספרדיות שלו עם חומרי גלם מקומיים ויכיר לישראלים את היין הספרדי מ"ברוניה". "יש שלד מוכן של תפריט", מספר גורפינקל, "אבל ביום חמישי נערוך יחד סיבוב בשוק הכרמל, נלך לקצבים ולדייגים, נכיר, נדבר ואז נקבע מה באמת יצא מכל הסיפור. הרעיון הוא לבשל פריסטייל - הוא מביא את הרקע הקולינרי הרב שלו, אנחנו מביאים את הסגנון הים תיכוני המיוחד שלנו ואת חומרי הגלם שהם לא מאוד שונים מספרד - ויחד נרכיב את התפריט". בין המנות הספרדיות המתוכננות יככב האחו בלנקו - מרק קר עם גרניטה מנגו, סרדינים במרינדה עם ירקות קלויים, סטייק טרטר, פילה בקר ביין אדום, פרפה תמרים ועוד. לכל מנה יוצמד יין מיוחד המתאים לה. מחיר הארוחה כולל יין - 250 שקלים. את תפריט הארוחות אפשר יהיה לטעום גם לאחר האירועים המיוחדים בתפריטי ספיישל במסעדה.

דלאל - כל הפרטים
צ'אקרה - כל הפרטים


הישר מספרד. סרג'יו פרז (צילום: כריסטוף בייקר)

קוקיצה: בית אוכל גאה


אולי זה האביב שעתיד להגיע בקרוב, אבל גם אזור בן יהודה-בוגרשוב החל להתעורר לאחרונה. משלטון היחיד של מקסיקנה ובית תאילנדי נפתחו כשבחודש האחרון במרחק מטרים ספורים ארבעה בתי אוכל שונים - בית קפה, גלידרייה, מסעדה ובר. ועכשיו חברה חדשה מצטרפת אל המתחם: קוקיצה. מדובר בביסטרו קטן ושמח, שנפתח זה מכבר להרצה, ומציע אוכל שכיף לאכול בעיקר במהלך היום. "קוקיצה", כשמו כן הוא, בית אוכל גאה, שהקימו בני הזוג שי מזרחי וליאור רון. "הגשמנו חלום", הם מספרים, "עברנו במטבחים שונים בעיר וראינו את השירות והאוכל שם וכל הזמן רצינו מקום קטן משלנו שבו נוכל לתת את עצמנו עם שירות אישי ואוכל שאנחנו אוהבים", מספרים הזוג. מקור השם הוא בעסק קודם של השניים בו מכרו עוגיות. העוגיות חלפו, השם נשאר.

השם הוא קצת פרובוקטיבי, לא?
"מתברר שסטרייטים לא מבינים אותו כל כך וחושבים שזה עיוות של המילה קציצה. בשביל הקהל שכן מכיר זה דווקא מושך לו את העין. אנחנו לחלוטין בית אוכל גאה, אבל ידידותיים לכולם".

מבחינה קולינרית, הביסטרו הקטן מקבל חיזוק מצד אמו של שי, שמגיעה יום יום מירושלים ומעמידה סירים עם מרקים ובישולים שונים. הסועדים יכולים לטעום ממבחר מרקי קובה שונים בכל יום, בהם מרק מטפונייה, וגם קובה צמחונית (בכל יום א') במחיר סבירים (19 שקלים לכל מרק). בין שאר המנות הביתיות מגישים כאן גם מרק שעועית ואורז, לצד מנות קפה נפוצות כמו כריכים (במחיר אחיד של 20 שקלים). הפן הבריאותי לא נפקד מהמקום ומאפשר יצירת סלטים בהרכבה עצמית (19-22 שקלים), ובוויטרינה הגדולה אפשר לראות את כל התוספות – מירוקים, תבלינים וירקות שגרתיים, אנטיפסטי, חזה עוף וטופו. ההרצה תמשך עד סוף החודש, כשלאחריה יימתחו שעות הפעילות ובערב יקבל המקום תפנית לאזור הביסטרו של ממש ואף יחלו בבראנצ'ים של סופשבוע.

אמוז בוש: מבזקי אוכל


סוף שבוע של מאקרונים וקאווה - אחד ההתמחויות הגדולות של השפית מירב דוידסון ממסעדת ושתי הוא עשיית המאקרונים נפלאים. בושתי כבר יודעים שיש קהל לא קטן המגיע לשם במיוחד על מנת לטעום את עוגיות הפלא, והחליטו לקצר את זמן ההמתנה עד למנה האחרונה. המאקרונים יוגשו גם באמצע היום, ולידם כוס קאווה מבעבעת. מאקרון וכוס קאווה יעלו 27 שקלים, 2 מאקרונים וקאווה יעלו 34 שקלים וכל מאקרון נוסף 7 שקלים. בין הטעמים שאסור לפספס בשום אופן: מאקרון לוונדר, מאקרון מי ורדים, קמפארי אשכולית, קוקוס וכמו שאנחנו מכירים את מירב, סיכוי סביר להפתעות נוספות.

ושתי - כל הפרטים


דמיינו כוס קאוה ליד. מאקרונים ב"ושתי" (צילום: דן פרץ)

בראנץ' איטלקי לסופשבוע - המסעדה האיטלקית גוסטו מרחיבה את שעות הפעילות ומשיקה תפריט ארוחות בוקר שיוגש במקום בסופי השבוע. תפריט הבוקר שיצרה השפית מאיה לביא ממשיך את הקו האיטלקי המוקפד של גוסטו, ומביא מנות בוקר יצירתיות עם ניחוחות איטלקיים מובהקים. כדאי לנסות את הגרסה של גוסטו לבנדיקט (45 שקלים) - קוביות אבוקדו וקוביות עגבנייה מתובלות בשמן זית ולימון, עליהם סלמון מעושן וביצה עלומה כשבמקום רוטב ההולנדז המתבקש תוגש המנה עם רוטב גרמולטה. עוד יגישו כאן מנה של קוקוט פרושוטו (42 שקלים) - ביצה עלומה אפויה בתנור עם תערובת גבינות ועטופה בפרושטו. מי שצריך את הבוקר שלו עם הרבה ביצים יוכל לקבל כאן סנדביץ פריטטה (39 שקלים) - לחם שיפון עם פריטטת ירק, גבינת מוצרלה, שינקן ורוטב קיסר. עוד אופציה היא קן הקוקיה ( 42 שקלים)- שתי ביצי עין ותרד חלוט על פוקצ'ה אפויה בתנור. כל ארוחות הבוקר מוגשות כמובן עם לחם ושתייה, ולמתקדמים יוצע גם תפריט קוקטיילים אולכוהוליים.

גוסטו - כל הפרטים


לפתוח את היום בטוב. ארוחת בוקר בגוסטו (צילום: בועז לביא)

קרנבל בקאסה נובה - במסעדה המתהדרת במטבח נואבו לטינו, מן הסתם ראוי לחגוג ביתר רצינות את הקרנבל. לכן יציינו כאן את המאורע במבחר מנות מיוחדות מהמטבח הברזילאי, אותן מכיר השף ניר דגן מקרוב מתקופת שהותו בדרום אמריקה. הארוחה תפתח בקוקטייל קאפיריניה או בטידה, עם לחמניות גבינה ברזילאיות. לאחריהן יוגשו למנות ראשונות: אקרז'ה - כדורי לוביה פריכים עם סלט שרמיפס, או ז'וז'ו - סלט זוקיני ושומר ומתקדמים: קציצות דג קוד כבוש. במנות העיקריות אפשר יהיה לבחור בין היתר את תבשיל הדגל הברזילאי - הפייז'ואדה, או וטאפה - נתחי בורי ברוטב בוטנים וחלב קוקוס. תשאירו מקום לקינוח כי כאן יש דברים מעניינים לא פחות: בריגדיירו - כדורי טופי שוקולד או פלאן דה קוקו - מן רפרפת העשויה קוקוס וקרמל. יהיה שמח.

קאסה נובה - כל הפרטים


אובריגאדו. קרנבל ברזילאי בקאסה נובה (צילום: עודד מרום)


ונזכור את כולם: המקומות שסגרו דלתות


מזללת הסושי הברזילאי מיקוני מרחוב אבן גבירול, סגרה זה מכבר את שעריה. המזללה ניסתה להביא אל הרחוב הישראלי פרשנות קצת אחרת לסושי היפני המוכר בארץ. המנות היו גדולות יחסית ומתובלות יותר מהסושי הרגיל.





תגיות: גוסטו, דליקטסן, רותי ברודו, רותם מימון, שיין אנד שארפ

(12 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5