אוכל

עדכנו אותנו




ארוחת בוקר ב"קוקיה": גן עדן למרגלות החרמון

יום רביעי 08 בפברואר 2012 12:19 מאת: יעל רייף, עכבר העיר

האוכל טעים, האווירה פסטורלית והלחם ממכר - מה עוד אפשר לבקש מארוחת הבוקר של בית קפה "הקוקייה" שבקיבוץ דפנה?



הזוהר הצפוני. ארוחת בוקר ב"קוקיה"

(צילום: יעל רייף)

פרסומת

הדיל: איכשהו גם אנחנו מצאנו את עצמנו בפקק האימתני של מג'דל שמס. החרמון המושלג היה אמנם פוטוגני להפליא, אבל אנחנו בכלל רצינו להגיע למבצר נמרוד ולשמור את הפוג'י הישראלי לימים רגועים יותר ופקוקים פחות. אי הבנה קטנה בינינו לבין ה- waze הבוגדני הובילה אותנו כאמור ללוע הפקק, וכך, במשך קצת יותר מחצי שעה נחשפנו לכל מה שהראו במהדורת החדשות של סוף השבוע, כולל הקללות שנחתכו בעריכה והאווירה הנפיצה באופן כללי.

» ארוחות בוקר מומלצות

» ארוחת בוקר בלחם ארז: כשמוציאים את הארז מהלחם
» בראנץ' בחוות הארטישוק של נועם: בשביל הסיור
» בדרך לחרמון עוצרים לאכול, ולאכול, ולאכול
» חופשה לבנה: ביקור משפחתי בחרמון

המבצר היה אמנם מרתק ומרשים, אבל כל מה שיכולנו לחשוב עליו הסתכם בניסיון לפתור את מצוקת הרעב שהתפתחה אי שם במהלך הפקק החרמונאי. היות שצירוף המילים "פיתה דרוזית" עורר בנו אפקט פבלובי של בריחה, ותפוחי רמת הגולן שנמכרו בצידי הדרך התגלו כ"שקר כלשהו" קמחי במיוחד, נאלצנו להתאפק עד שנגיע לציוויליזציה האכילה הבאה, ועד אז להישאר רעבים.

לשמחתנו זה קרה ממש בכניסה לקיבוץ דפנה. על מדשאה מוריקה ומזמינה איתרנו בית קפה חמוד שטבל באווירה פסטורלית והסכים להגיש לנו ארוחת בוקר למרות שהגענו ממש על קצה חודו של הקשקש. קוראים לו קוקיה ועל-פי המפרט הטכני מדובר בשילוב משמח של "קונדיטוריה, בית קפה וחברים".


מכל טוב. ארוחת בוקר בקוקיה (צילום: יעל רייף)

ארבע ארוחות בוקר מוגשות במקום. הראשונה, ישראלית באופייה, וכוללת ביצים עם שתי תוספות, גבינות, דג כבוש/ סלט טונה/ טחינה לבחירה, זיתים ריבה חמאה, סלט, סלסלת לחמים, שני משקאות לבחירה ועוגיות (90/48 שקלים לארוחה זוגית). יש גם שקשוקה עם סלט וג'בטות (42 שקלים), מוזלי עם יוגורט פירות ודבש (32 שקלים) וגם ערימת פנקייקס עם פירות, מייפל, שוקולד חם ושמנת חמוצה/ קצפת (42 שקלים). אנחנו הלכנו על השקשוקה ועל ארוחת הבוקר הישראלית, לה הוספנו מנת צד של סלמון מעושן (11 שקלים). 

השעה: ארוחת הבוקר מוגשת כל יום עד השעה 13:00.

החברה: המקום שמעוצב על טהרת צבעי שמנת ולבן, נעים מאוד לישיבה ומשדר שלווה פסטורלית כפרית. בימים קרים אפשר לשבת בחלל הפנימי או במרפסת העץ המקורה, אבל כשמזג האוויר מתחשב וחמים יותר, חובה לשבת על מרפסת העץ הפתוחה והמוצלת, להיכנע לשלווה האסקפיסטית ולהרגיש הכי מחוץ לעיר שרק אפשר. החברה מגוונת וכוללת תיירים וטיילים כמונו, משפחות על ילדיהם המתרוצצים בשטח המשחקים הענק (ע"ע מדשאה) הנפרש בפניהם, וגם רבים המתגוררים באזור ומתקבלים בסימפטיה מסתחבקת השמורה ללקוחות קבועים.


כמעט כמו גלויה. בית קפה הקוקיה (צילום: יעל רייף)

השתייה: מבחר משמח של מיצים הוצע לנו בעת ההזמנה. את מיץ התפוזים סוחטים במקום, יש גם לימונדה תוצרת בית, מיץ אשכוליות שלא נסחט במקום ומגיע מבחוץ ומיץ תפוחים ורימונים טבעיים (שמגיעים קפואים ממושב קשת השכן ומופשרים בכמויות קטנות סמוך להזמנה כדי לשמור על ערכם התזונתי). הלכנו על מיץ תפוזים נהדר ומיץ רימונים סגלגל ומפתה שאכן הרגיש טבעי והיה מרווה ומרענן.

הקפה: קפוצ'ינו של Mauro הוכן כהלכה והיה נהדר. הקצף היה סמיך, חלק ונטול בועות גם בגרסת הסויה וגם בגרסת החלב, הטמפרטורה מדויקת והטעם מצוין.

הלחם: סלסלה משמחת ובה שלושה סוגי לחמים הוגשה לשולחן. ראשונות להידגם היו שתי לחמניות חלב מתקתקות, טריות, חמימות ובעלות בצק אוורירי ועדין. שומשום טרי שנזרע עליהן בשפע טרם הוכנסו לתנור, תרם גם לטעם וגם למרקם והפך את מלכודת הפחמימות הזו לפוטנציאל התמכרות מסוכן. לחמניית דגנים וגרעינים עם קרום עבה ופריך ובצק שחום וחם, היתה כל מה שצריך בשביל להצטייד בו לפני שתוקפים שקשוקה מהבילה. אבל אלו שמצאו חן בעינינו יותר מכולן היו שלוש ג'בטות קטנות וטעימות במיוחד, עם מראה, טעם וריח איטלקי, אשר חוסלו עד תום ללא בדל רגשות אשם שלוש דקות מרגע ההגעה לשולחן. כמובן שמדובר בג'בטות שאכלנו לא פעם ולא פעמיים בעברנו המקצועי, אך אלו הצפוניות היו מיוחדות וטובות מקודמותיהן בזכות הטריות, האיכות ורמת הביצוע הגבוהה. 


מה שמו בלחם? ארוחת בוקר בקוקיה (צילום: יעל רייף)

הממרחים:
לפני שפצחנו במשימת הטעימה נהנינו מצורת ההגשה הסימפטית שכללה פנכות אובליות המסודרות בחן על גבי צלחת גדולה, לצד כלי מתחשב לגלעיני הזיתים. שלוש גבינות היו שם: שמנת ועירית חביבה, לאבנה נהדרת עם שמן זית משובח וזעתר עז טעם וקוביות גבינת פטה מעודנת. הדג הכבוש התגלה כהרינג עדין שזעק טריות והיה רך בשר וטעים. הסלמון שהזמנו כמנת צד הגיע בכמות יפה ונדיבה. מבירור שערכנו עם המלצרית גילינו כי הוא נכבש ומעושן במקום, מידע שהסתדר היטב עם הטעם הנהדר והמעושן קלות, המרקם הרך והצבע הטבעי שרחוק שנות אור מהכתום הזרחני שפוגשים לא פעם במרכולים. היו שם גם ריבת תות ביתית וטעימה וזיתים סורים בכבישה עדינה.      

הביצים: חביתה ששידרגנו עם עשבי תיבול וגבינת פטה, היתה עדינה וביתית במובן הטעים של המחמאה. עשבי התיבול שולבו במידה שהוסיפה טעם אבל לא השתלטה, וגבינת הפטה נמסה ותרמה לטעם במליחות עדינה. השקשוקה היתה הנאה של ממש, במיוחד כאשר נאכלה בשעת צהריים קרירה וחיממה ברגע את הבטן והאווירה. בשונה מרוטבי העגבניות שנגמעו כאן לעייפה והתבססו על בדל עגבנייה, יותר מדי בצל מטוגן והרבה רסק עם כמון, זה של הקוקיה הגיע עם תוספת מבורכת של רצועות גמבה מתקתקות ושום, היה מעט פיקנטי והתבסס על טעמה הטבעי של העגבניה ולא על תיבול אגרסיבי שימאיס את עצמו לאחר ביס. הביצים היו יציבות אך רכות חלמון והזמינו טבילה שיטתית, ותוספת של גבינת פטה ופרוסות חצילים (של 3 שקלים האחת) שדרגו את השקשוקה לעילא ולעילא.  


הפתעה נעימה. שקשוקה בקוקיה (צילום: יעל רייף)

הסלט: הוא הוגש בקערה לא קטנה והיה טרי, טעים ומתובל היטב. היו בו ירקות בסיס כמו עגבניה, מלפפון ובצל, ועלי בייבי שהיינו מוותרים עליהם בשמחה. הם הונחו בתחתית הקערה ולא תרמו בשום צורה לטעם, למראה או לעניין.

השירות: מהיר, יעיל וענייני. הכל תפקד כהלכה, הגיע בזמן ותאם כל פרט או בקשה חריגה שצויינה בהזמנה. עם זאת, תוספת של חמימות או מעט לבביות, היו הופכות אותו למצוין.

השורה התחתונה: בהחלט כן. לצד הקומפלימנטים שסחפה ארוחת הבוקר הטעימה, חומרי הגלם האיכותיים והטריים והמחיר הידידותי לכיס, יש בקפה קוקיה הצפוני את השילוב האידיאלי של סביבה ירוקה ופסטורלית, שלווה בילט אין ואווירה אופטימית ונעימה. 

קוקיה - קיבוץ דפנה. טלפון: 04-6945800.





תגיות: ארוחות בוקר, יעל רייף, קפה קוקיה

(1 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5