חדשות אוכל: מסעדת שף חדשה בנמל יפו

יום שלישי 16 באוגוסט 2011 00:00 מאת: דנה מלמד, עכבר העיר

וגם: ארוחת טאלי מגרה באינדירה, ביסטרו לא מתחייב ביפו, חגיגה בולגרית בפיר 23 ויין ללא הגבלה בקפה 48


לאכול משהו ליד האלכוהול. סנדביץ' שפונדרה

קפה 48 (צילום יח"צ)

פרסומת

בלב מתחם נמל יפו המתחדש פתח השף ניר דגן את מסעדת Casa Nova, המציעה אווירת בילוי תוססת עם מטבח נואבו־לטיני המתאפיין בטעמים ובצבעים עזים, והמשלב טכניקות בישול עדכניות עם חומרי גלם לטיניים אותנטיים וטכניקות מסורתיות מהמטבח הדרום אמריקאי. המיקום הוא מבנה אבן היסטורי עתיק שמאפייניו המקוריים נשמרו, ולתוכו הוכנסו אלמנטים עכשוויים כמו ריהוט צבעוני ססגוני. המקום מציע שלל חללים מעוצבים וביניהם אולם קטן עם  בר אלכוהול, חדר פרטי לאירועים המוקף קירות זכוכית וחלל כניסה מרכזי שמאחוריו שוכן המטבח הפתוח. התפריט מחולק לשלוש קטגוריות: סביצ'ה במגוון סגנונות; פיקאוס - מנות ביניים (44-26 שקל) ובהן אלמוחבנס (לחמניות תירס וגבינה עם חמאת צ'ימיצ'ורי), פאפאס הואנקאינה (תפוחי אדמה ובייקון ברוטב גבינה וצ'ילי צהוב) או ג'רק סינטה (פרוסות רוסטביף סינטה בתערובת תבלינים ג'מייקנית עם רצועות בטטה כבושה); ומנות עיקריות (98-72 שקל) דוגמת לומיטו א־לו פוברה (סטייק פילה בקר צרוב, חמאת צ'ימיצ'ורי וביצת עין), פלומייה (סטייק סינטה דק צרוב על הפלנצ'ה ברוטב שום, לימון וכמון) או קנקאטו (פילה סלמון צלוי, עגבניות לחות, עשבי תיבול, מוצרלה וצ'וריסו). בקינוחים (24-18 שקל) יש, בין השאר, סוספירו (מוס ריבת חלב ומרנג), מנגו קון קסו (עוגת גבינה ומנגו) ופלאן דה קוקו (רפרפת שמנת וקוקוס בקרמל). תפריט הבר מציע מגוון סוגים של רום, קשאסה, טקילה ופיסקו לצד קוקטיילים ומבחר יינות מדרום אמריקה ומספרד, וכן מיקבי בוטיק ישראלים.

Casa Nova - רציף העליה השניה 48, נמל יפו. טל' 5413636. פתוח: א'-שבת 18:00-אחרון הלקוחות.

ארוחות טאלי באינדירה



ארוחת טאלי היא ארוחה הודית יומית עממית המוגשת על גבי מגש גבוה שוליים ובו מגוון מאכלים המסודרים באופן שמשתנה ממקום למקום ברחבי הודו. במסעדת אינדירה מציעים שלושה סוגים של ארוחות טאלי אותנטיות: צמחוני (55 שקל), בשרי (69 שקל) ופאניר (62 שקל). הארוחה מוגשת בקומת השאנטי, שם תוכלו לרבוץ על ספות ופופים לצלילי מוזיקה הודית מסורתית. הטאלי הצמחוני כולל שלוש סוגי מנות לבחירה כמו סמוסה ירקות, קארי ירקות, אלו גובי, אלו פאלק, אלו מטר יחד עם אורז בסמטי ונאן (לחם הודי). טאלי בשרי כולל מנה בשרית דוגמת עוף טנדור, עוף טיקה, קארי בקר, קאשמירי ראגנגוש, שיש קבב יחד עם שתי מנות צמחוניות - אורז בסמטי ונאן. טאלי פאניר (גבינת עיזים הודית) כולל שתי מנות פאניר לבחירה (פאניר מנצ'ורי, פאניר פאלק, פאניר מסאלה, פאניר קורמה), מנה צמחונית, אורז בסמטי ונאן. המחיר כולל שתייה קלה וקינוח בחצי מחיר. את ארוחות הטאלי יש להזמין מראש והן תוגשנה בימים א'-ד' בשעות 23:00-19:00.

אינדירה. שד' שאול המלך 4. טל' 6954437.
» דנה מלמד מבשלת אוכל הודי עם השף של אינדירה

 
במלוא תפארתו, מלך מלכי העיסות. טאלי עם צ'יקן קארי (צילום: דנה מלמד)


תפריט חדש בושתי



לפני כארבעה חודשים נפתחה מסעדת ושתי בכיכר השעון ביפו . מאחורי המיזם עומדים שלושה חברים - האדריכל שמוליק דוידסון, שחקנית התיאטרון פלורנס בלוך והאמנית רחל חגיגי - שאהבתם המשותפת לאוכל, לאמנות ולאירוח הובילה אותם לפתיחת המסעדה. המסעדה כעת משיקה תפריט חדש מעשה ידי השפית מרב דוידסון (מחניודה) שלא מתחייבת על סוג מטבח מסוים: "הביטחון שלי בא מחומרי הגלם", היא אומרת. התפריט מחולק למנות קטנות, בינוניות וגדולות. בקטנות יש, בין השאר, קרפצ'ו טונה אדומה ומוסר ים עם פסיפלורה, או גספצ'ו מלפפונים וג'ינג'ר עם טרטר פאקוס ומנגו (26-18 שקל). בין המנות הבינוניות ניתן למצוא רוסטביף צ'ך עם כבושים ביתיים; סשימי מוסר ים עם פאקוס, יוגורט עיזים, כוסברה, זרעי עגבניה ובצל סגול; או זוג סרטנים עם צ'יפס, כרוב מוקפץ ושומשום ירוק (58-36 שקל). המנות הגדולות כוללות פפרדלה טרייה עם ארטישוק איטלקי, לימון כבוש, עגבניות ופטרוזיליה על בסיס חמאה לימונית; חריימה בורי חריף, מולים בחמאה וערק עם סלרי ועגבניות על לחם (79-62 שקל) ועוד. מחלקת הקינוחים מציעה מגוון מקרונים, עוגת סולת עם קרם פיסטוק וקצפת הל קינמון; פאי לימון ומרנג עם גרניטה תפוז וצ'ילי (35 שקל) ומבחר פטיפורים - הכל מעשה ידיה של דוידסון. המסעדה מצוידת בבר המשקיף אל המטבח הפתוח, בחלל מרווח וברחבה חיצונית המשקיפה אל החומות.

ושתי - רציף העלייה השנייה 8, נמל יפו. טל' 4603420־077. פתוח: ב'-שבת 18:00-אחרון הלקוחות.

|
לא מתחייבים על התפריט. מולים בערק ועגבניות של "ושתי" (צילום: בועז לביא)

בולגרים ודייגים



ביום שלישי (16.8 החל מ־18:00) יחגגו שישקו השמן הבולגרי ו־PIER23 חגיגה בלקנית. בתפריט: פיתה ביס עם קבב, כדורי קשקבל, נקניקיית ציידים, קיפוד שרימפס על שיפוד, קלמרי ברצלונה בציפוי פריך, שניץ פילה, פיש אנד ופאטאט (32-14 שקל). כל הצ'ייסרים והמשקאות יוצעו במחירים אטרקטיביים במיוחד.

Pier 23, האנגר 23, נמל תל אביב, טל' 5469937.


דג קוד שמיובא במיוחד וצ'יפס עבה. פיש אנד צ'יפס בפיר 23 (צילום: דניאל לילה)

האפי האוור

בכל יום בשעות 20:00-18:00 חוגגים בבוטיק בר יין אפרטיבו הכולל מזנון של גבינות, נקניקים, מטבלים ופוקצ'ות חמות המוגשים חינם עם הזמנת שתייה. בנוסף, בשישי בצהריים (19:00-13:00) מקבלים את השבת עם מוזיקה שמחה ומגוון יינות לבנים ומבעבעים כמו שאטו סן מישל בלאן דה בלאן, שנין בלאן דרום אפריקאי, גיוורץ צרפתי ועוד (עד 65 שקל לבקבוק).
 בוטיק בר יין. קינג ג'ורג' 83. טל' 5259911.

מאיטליה באהבה

מסעדת איטלקיה בפשפשים חוגגת שנה ומארחת את השפים מנה שטרום (17.8), אלן טלמור (24.8) ויואב בלימן (31.8). שטרום יציע מנות כמו פטה גורגונזולה, סוכריות פסטה במילוי דלעת, פסטה ברוטב טונה סיציליאנית, ועוד; טלמור יגיש מנות המורכבות מבשרים, נקניקים ונקניקיות בעבודת ידו; ובלימן יציג מנות ספרדיות ים תיכוניות ברוח מסעדת פרידה קאלו בשילוב המטבח האיטלקי של השף המארח, פז רוטנברג.

איטלקיה בפשפשים. עולי ציון 16. טל' 6829678.


איטליה ברוח ים תיכונית. איטלקיה בפשפשים (צילום: יח"צ)

לשתות בלי הגבלה

בקפה 48 ממלאים במהלך אוגוסט את הכוסות ללא הגבלה (65 שקל) ממבחר של שישה יינות אדומים ולבנים ממיטב יקבי הבוטיק של אוסטרליה וניו זילנד. כמו כן התחדש התפריט בכמה מנות, כמו למשל דג קוד עם עדשים שחורות ומולים (57 שקל); מוח עצם עם טוסטונים (47 שקל); אפרסקים צלויים עם מסקרפונה ( 29 שקל); וקינוח Crack Pie (29 שקל).

קפה 48 - נחלת בנימין 48. טל' 5101001.


מלאו את הכוסות. קפה 48 (צילום: אורן זיו)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(17 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5